

בשלב הראשון מוגנו גני הילדים בעיר ובשלב השני ממוגנים 12 בתי הספר העירוניים. הפרויקט המורכב מבוצע על ידי החברה העירונית לפיתוח גבעתיים 'יעד', בליווי האדריכל רועי יצחקי והחל כחודש לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל. מתחמי המיגון בבתי הספר (שנבנים בנוסף למקלטים הוותיקים הקיימים) נבנים במתווה של ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), כאשר אזור הבנייה בשטח בתי הספר מגודר ומופרד. כאשר הבנייה תסתיים התלמידים יוכלו להגיע במהירות למתחם ממוגן. הפרויקט יאפשר מספר פתרונות מיגון הן במבנה בית הספר והן בחצר ויתן מענה לכל סכנה העלולה להתרחש כתוצאה משינוי אופי האיומים על מדינת ישראל. יו"ר דירקטוריון יעד המשנה לראש העירייה מושיק גולדשטיין: "מרבית מבני הציבור והחינוך בגבעתיים נבנו לפני עשרות רבות של שנים, בתקופה בה לא היו כלל ממ"דים ולכל היותר לחלקם נבנה מקלט מוגבל בחצר. כמובן שבכל המבנים החדשים נבנו ונבנים מרחבים מוגנים וגם באגפים החדשים של שמעוני, בורוכוב, שב״צ שבבניה, אשכולות הגנים ברחובות גונן ופטאי, שבט הצופים החדש, אולם הספורט החדש בשמעוני ועוד. אנו משלימים פערי מיגון של עשרות רבות של שנים. מה שלא נעשה שנים, מבוצע כעת בזמן שיא ויסתיים עד סוף שנת 2024 . כל הצוות המקצועי ביעד ובעירייה גוייס לטובת הפרויקט, שבסופו כל בתי הספר והגנים יצוידו במרחב מוגן תקני ויאפשרו שגרת לימודים מלאה לכלל התלמידים גם בשעת חירום. בהזדמנות זו חשוב להודות לראש העירייה רן קוניק על האמון והגיבוי הגדול שהוא נותן לחברת יע"ד בכדי שהיא מצידה תוכל להגשים ולבצע את הפרויקטים העירוניים הקריטים הללו. תודה כמובן גם לכל השותפים מיחידות העירייה המקצועיות ובכלל זה למינהל החינוך, לאגף נכסים ומבני ציבור, לאגף הביטחון, לאגף שפ"ע, לאגף התשתיות, לאגף מערכות מידע ולמחלקת תיאום ובקרה. ותודה גם למפקחים, למנהל הפרויקט ולקבלנים מטעם חברת יעד".
בטקס מרגש נפרדה חברת 'יעד' מחבר ועמית – דרור דבח, מנכ"ל יעד החברה הכלכלית לפיתוח גבעתיים, שסיים כהונה מאוד מוצלחת בת חמש שנים וממשיך לאתגרים הבאים שלו (מהנדס המועצה האזורית גזר). "דרור היה שותף מרכזי להצלחה של החברה שהחלה את דרכה בשנת 1959 בתפעול חניונים, עברה תפנית משמעותית שנבעה מההבנה שכזרוע ביצועית של העירייה יש לה פוטנציאל עשייה רב. והיה גורם משמעותי ומרכזי לכך שהחברה הפכה מחברה בגירעון לרווחית מאוד. הוא ניהל אותה באופן מקצועי, נטול פוליטיקה וללא אינטרסים אישיים, שיתף פעולה עם רן קוניק ושאר הגורמים בעירייה והפך אותה למנוע של פרויקטים לחידוש ושדרוג גבעתיים בהיקף של חצי מיליארד ₪. בשנת 2023 הכנסות החברה הסתכמו בכ- 68 מיליון ₪ וב-2024 אומדן ההכנסותהצפויות הוא כ-83 מיליון ₪" כך סיכם יו"ר החברה מושיק גולדשטיין בדברי הפרידה שלו מדרור.


עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.
בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

הצצה אל מאחורי הקלעים של הספארי דרך עיניהם של המומחים שדואגים לכל פיל, עטלף וצב בן תשעים

אורי שפיר מספר על הקסם המשפחתי שמאחורי המשחקים שכולנו אוהבים

הגבול הדק בין אהבה, אחריות ושליטה: המקרה שמטלטל את דיני הצוואות

כפר "כישורית" בצפון ממשיך לייצר סבונים, נרות ושמנים טבעיים בעבודת יד של בוגרים עם צרכים מיוחדים, גם בתוך תקופה כלכלית מאתגרת

פערים בפרשנות גודל הדירות משליכים על היקף התמורה ועלולים לעכב את קידום הפרויקט

ניצנה: מינוף של חזון מהעיר ועד המדבר
התחדשות עירונית ברחוב ניצנה בגבעתיים

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.
בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

תלמידי מרכז המחוננים סחל״ב פיתחו אפליקציות Ai לקניון עזריאלי גבעתיים

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.
בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

לאחר מסע כתיבה ארוך, מרתק ומשותף, עשרים תלמידי קורס הכתיבה "כאן מגשימים חלומות!" בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן שנכתב בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב. הפעם, העלילה עוברת בין יקומים: 'המטאור – שישה בעקבות אחת'

ד"ר אוהד קרני על האיזון שבין כלכלה לסביבה, מגבעת קוזלובסקי ועד למורדות ים המלח

נבחרת של מותגים ומוצרים שיהפכו את שולחן חג הפסח ואת הבית לחגיגיים במיוחד, בר פנזור

ראיון עם יואב חריש מנהל מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים בכדורסל

עוגות גבינה אפויות וקרות, שילובים מקוריים, מאפים מפתיעים, פיצות ופסטות טריות שיהפכו כל שולחן חג לקרנבל של טעם, ניחוח ויופי
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


