
גבעתיים מציינת שנתיים לאירועי השבעה באוקטובר
אירועי השבעה באוקטובר, הותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית ובעיר גבעתיים בפרט
גמר חידון עירוני בהשתתפות תלמידים לרגל חגיגות ה-100 לגבעתיים
גמר החידון העירוני התקיים בהשתתפות 13 תלמידים מכיתות ז'-י' מבתי הספר בגבעתיים. החידון, שנערך בתיאטרון גבעתיים, עסק בהיסטוריה העירונית של גבעתיים, שמציינת 100 שנה להיווסדה. לאולם התיאטרון הגיעו כ-400 תלמידים מבתי הספר השונים ובני משפחות שעודדו את המתחרים..את התחרות הנחה אסף אשתר.
חבר השופטים כלל את זאב ברקן, היסטוריון ופרסומאי לשעבר, שכתב ספר על תולדות גבעתיים, אילן טל ניר, מנהל אגף החינוך והתרבות לשעבר של עיריית גבעתיים, הדרה רוזנבלום, המפקחת לשעבר על תחום המנהיגות במשרד החינוך, עלמה חסון, יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירונית ויואב שלוסברג, חתן פרס חידון התנ"ך העולמי לשנת 1985 ומחבר החידון. האירוע כלל גם קטעי הפוגה אמנותיים, כמו קטעי פנטומימה משעשעים, סרטונים קצרים על העיר וקטע ספוקן וורד בביצוע תלמידים.
התלמידים התכוננו במשך שבועות לחידון, לאחר שלמדו בבתי הספר על תולדות העיר וסיפור הקמתה. מקראה מיוחדת המאגדת נקודות ציון היסטוריות חוברה לכבוד האירוע. התלמידים שייצגו את בתי הספר שלהם בגמר, צלחו שלבים מוקדמים של תחרויות בית ספריות והפגינו ידע רב על עברה של העיר. גבעתיים הוקמה בשנת 1922 על-ידי מתיישבים עבריים וב-1942 הוכרזה כעיר. לקראת החידון, התלמידים למדו על תהליך הקמתה, על מאפייני השכונות השונות, על מערכת החינוך, התרבות והמורשת הייחודיים לעיר ועל אתריה המרכזיים. בנוסף, החידון כלל שאלות על אישים היסטוריים ומוסדות ציוניים שעל שמם קרויים רחובות העיר.
עינה ליטל גרסטמן מתיכון לאמנויות ע"ש תלמה ילין זכתה במקום ה-1 בתחרות, אורי אסיף מביה"ס בית אקשטיין זכה במקום ה-2 ונעמה זהבי מביה"ס ברנר זכתה במקום ה-3.
עוד השתתפו בתחרות התלמידים אמיר גורן-מאיר מביה"ס יגאל אלון, אייל הנדלסמן מביה"ס בורוכוב, יפתח וואינס מביה"ס בן גוריון, תמר אנגל מביה"ס גורדון, יותם אוריין מביה"ס לאה גולדברג, שקד מלכי מביה"ס כצנלסון, ירין זהבי מביה"ס שמעוני, נועם פלד מתיכון אורט קרייזמן, גילי לב מתיכון קלעי, ויאיר ביסטריצקי מתיכון שמעון בן צבי.
צילום: רמי זרנגר
אירועי השבעה באוקטובר, הותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית ובעיר גבעתיים בפרט
מאחורי משרת מילואים משפחה שמתמודדת לבדה: סקר חדש חושף את המחיר הכבד שמשלמות בנות הזוג והילדים בבית
איתן ראובני,
יו"ר המועצה הדתית גבעתיים
בריכת רמב"ם הייתה הבריכה הציבורית הראשונה שהוקמה ביישוב העברי בשנת 1945 וצפוייה להפתח שוב בקיץ 2026
עיריית גבעתיים תקיים השנה, זו הפעם הרביעית, את פסטיבל היין השנתי "בציר בעיר"
יש מורים שנשארים איתך לכל החיים
את אבי זילברמן פגשתי לראשונה כשהיה המורה שלי לחינוך גופני בתיכון שמעון בן צבי בגבעתיים.
איך הפכו חן ומוטי ריכטר את האהבה שלהם לפיצה לעסק משגשג – החל מהקמת הרשת בישראל וכעת גם בהולנד
שיכון 'קופת חולים' בגבעתיים הוא אחת השכונות הייחודיות בגבעתיים, המספרת את סיפורה של 'עיר הפועלים'. שכונה היא 'קיבוץ בעיר'
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
נטע ריבקין – הישראלית הראשונה שזכתה במדליה באליפות העולם להתעמלות אמנותית והאשה שהשתתפה בשלוש אולימפיאדות
האם יצרניות רכב סיניות יכולות להפוך לשחקן משמעותי בשוק רכבי היוקרה? למרות תדמית שלילית, חוסר מורשת היסטורית ורגולציות מחמירות
"היום זה נראה רחוק אבל התקווה היא כי בתום הלחימה ועם השבת הביטחון לעוטף עזה/עוטף ישראל, ניתן יהיה לשקם את קיבוץ כפר עזה ולחזור ולגור בו ולחדש את חיי הקהילה לצד הזיכרון של אלו שאינם עוד"
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
לביא מור הוא רק בן 12, עולה לכיתה ז' בבית ספר כצנלסון והוא כבר המדבב בתפקיד הראשי בסרט 'אליאו' של דיסני ופיקסאר. דור שני לדיבוב
סדרת כתבות שתחשוף את הסודות, הסוגיות והפרטים הנסתרים בהצעות ובהסכמים
תלמידי שכבת ה' בסחלב משיקים ספר פנטזיה ימי עוצר נשימה
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!