
בגבעתיים ממשיכים להרחיב את חוויית הפנאי במרחב הציבורי עם פתיחתה של עגלת הקפה השישית בעיר – "המצפה", שהחלה השבוע לפעול בהרצה בגן העלייה השנייה. העגלה החדשה מעניקה מענה למבקרות ולמבקרים בגן ולבאי מצפה הכוכבים הסמוך, ומצטרפת למערך עגלות הקפה שהפכו בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מחיי הקהילה והפנאי בעיר.
גבעתיים הייתה הראשונה שהכניסה את תרבות עגלות הקפה לגינות הציבוריות, מתוך תפיסה הרואה במרחב הציבורי מקום מפגש קהילתי, נעים ונגיש לכלל התושבים. כיום פועלות ברחבי העיר שש עגלות קפה, המשמשות מוקדי בילוי ופנאי למשפחות, לצעירים, לוותיקים ולבעלי כלבים.
העגלה החדשה, המופעלת על ידי בריא בריבוע, עוצבה בסגנון וינטג' ייחודי תוך שימוש בחומרים ממוחזרים. היא פועלת לאורך כל ימות השבוע, כולל בסופי שבוע, וכבר בימיה הראשונים זוכה לתגובות חיוביות מצד תושבות ותושבי העיר.
פתיחת העגלה היא חלק מדור המכרזים החדש של העירייה ומצטרפת למהלך העירוני להנגשת המחירים בעגלות הקפה. במסגרת זו נקבעו מחירי מקסימום למוצרים בסיסיים, במטרה לאפשר חוויית בילוי איכותית ונגישה לכל כיס. בין המחירים שנקבעו: קפה הפוך קטן ב-12 שקלים, אספרסו או סודה ב-8 שקלים ובקבוק מים ב-7 שקלים.
לצד המשקאות, מציעה העגלה מגוון רחב של מוצרים המותאמים לקהלים שונים, בהם כריכים ומאפים טבעוניים, קינוחים טבעוניים, אפשרויות ללא גלוטן ומוצרים המתאימים גם לרגישים לצליאק. בהמשך צפויים להימכר במקום גם חטיפים לכלבים, כחלק מהתפיסה הקהילתית והידידותית לבעלי חיים.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "גבעתיים הייתה העיר הראשונה בישראל שהביאה את מודל עגלות הקפה אל המרחב העירוני ואנחנו גאים לראות את היוזמה ממשיכה להתפתח ולהצליח. עגלות הקפה הפכו בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מחוויית הבילוי בעיר. הן משתלבות בפארקים ובגינות, מעודדות מפגש קהילתי ומאפשרות לתושבים ולתושבות ליהנות יותר מהמרחב הציבורי. אני מברך על פתיחתה של עגלת הקפה 'המצפה', שמצטרפת למערך העירוני בעיתוי נהדר עם תחילת הקיץ. ההצלחה הגדולה של המיזם והביקוש הרב מצד תושבי ותושבות העיר מוכיחים עד כמה הוא הפך לחלק מהחיים בעיר, ולכן אנחנו כבר בוחנים את הקמתה של עגלת קפה נוספת בגבעתיים."
צילום: יח"צ בריא בריבוע

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

האירוע, שמתקיים מדי שנה והפך למסורת עירונית, נועד להביע הוקרה והערכה לשורדות ולשורדי השואה על גבורתם, תעצומות הנפש שלהם ותרומתם לחברה ולמדינת ישראל

עדי גבאי-לב: הקהל הגיאורגי קיבל אותנו בחום והעניק ללהקה פירגון עצום לאורך כל ימי הפסטיבל

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

פרידה מיאיר גרבוז – האמן, הסופר, הסאטיריקן והפובליציסט

בין המלחמה בשטח לתרבות באולפן
הכירו את הצעירים מגבעתיים ומרמת גן – הדור הבא של התקשורת, ורדי שפר ועמרי לזרוב

"ברואנדה יש רוב מוחלט לנשים בממשלה, למעלה מ-80% הן נשים-שרות המקדמות אג'נדה נשית מובהקת שבראשה קידום הביטחון הנשי במדינה […] הצלחתן של הנשים בתחומים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים נתפסת ברואנדה כאסטרטגיה התורמת לקידומה הלאומי, החברתי והכלכלי של המדינה"

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

"השירה במקהלה ממלאת את ליבי ומאירה לי את הבוקר" מקהלת נשים גמלאיות של תושבות גבעתיים.

לאחר כשנה וחצי של עבודות, הושלם פרויקט ההתחדשות המקיף באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, שכלל שדרוג תשתיות, חידוש המרחב הציבורי והסדרת התנועה

מפגשים עם סופרים, הצגות, סדנאות יצירה, הרצאות ואירועים לכל המשפחה הפכו את חודש הקריאה בספריות גבעתיים לחגיגה תרבותית מרשימה

מוטי אקסמיט יצר פרויקט ספרותי המביא את סיפורן של פרשיות פליליות סוערות בישראל, דרך מסלול חייו של תנ"צ בדימוס אבי נוימן

עמרי בן ארי בונה את דור העתיד של טניס השולחן בגבעתיים

האשליה של ידועים בציבור:
רק אחרי 15 שנים ביחד הם גילו שכל אחד מהם חי במציאות אחרת

רובע ה"סיטי" של גבעתיים נכנס לישורת האחרונה: הפאזל העירוני הגדול כמעט הושלם, והאזור הופך למרכז עירוני חדשני המשלב מגורים, תעסוקה, פנאי וקהילה

לאחר מסע כתיבה ארוך, מרתק ומשותף, עשרים תלמידי קורס הכתיבה "כאן מגשימים חלומות!" בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן שנכתב בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב. הפעם, העלילה עוברת בין יקומים: 'המטאור – שישה בעקבות אחת'

תלמידי מרכז המחוננים סחל״ב פיתחו אפליקציות Ai לקניון עזריאלי גבעתיים

ראיון עם יואב חריש מנהל מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים בכדורסל
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


