
חודש האזרחים הוותיקים 2025 בגבעתיים
חודש האזרחים הוותיקים יצויין עם מגוון אירועים ופעילויות יחודיות

השבוע התקיים טקס סיום של מחזור א' בבית הספר האנתרופוסופי "לאה גולדברג." ביה"ס נפתח בשנת 2015 ביוזמת עיריית גבעתיים ובשותפות משרד החינוך. זהו בית ספר יסודי ממלכתי, רשמי ומוכר ע"י משרד החינוך, הפועל ברוח חינוך וולדורף.
בטקס הסיום הופיעו התלמידים עם הצגה שבמרכזה שחזור פרויקטים והתנסויות יצירתיות מ-8 שנות לימודיהם, ובהם שבוע אינדיאני, מיזם מיתולוגיה, ניווט ועוד. בלאה גולדברג לכל כיתה יש שם השאוב מעולם הטבע, אשר מלווה את קבוצת התלמידים לאורך שנותיו בבית הספר. מחזור א' למד בכיתת "קרן אור". באירוע הופיעו גם צוות המורים אשר שרו לתלמידים את השיר "קרן אור" שנכתב ע"י לאה גולדברג ומוכר בביצועה של אחינועם ניני. בטקס השתתפו רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, אורית גור כהן, ראש מנהל החינוך, הנוער והצעירים, אורי מלכין, מנהל החינוך היסודי ויפעת שטיינר, מנהלת בית הספר לאה גולדברג.
חינוך וולדורף שם במרכז תפיסתו החינוכית את הפסיכולוגיה ההתפתחותית של רודולף שטיינר. פסיכולוגיה התפתחותית רואה את הילד קודם כל כישות מתפתחת, ואת הילדות כפרק זמן של פיתוח יכולות, איכויות והבנות. בביה"ס לאה גולדברג, לצד לימודי הליבה המסורתיים, מתנסים התלמידים בנגינה ובשירה, תנועה, אמנות ומלאכת יד. תשומת לב רבה מוקדשת ללמידה מתוך עולמו של הילד, בדרך חווייתית והתנסותיות.
יפעת שטיינר, מנהלת ביה"ס לאה גולדברג: "טקס הסיום של מחזור א' בבית הספר לאה גולדברג הוא אירוע מרגש במיוחד. לפני 8 שנים הקימה עיריית גבעתיים בית ספר אנתרופוסופי בעיר, מתוך רצון להשקיע בחינוך אחר. קב' הורים חלוצים וחלוצות בחרו ללכת אל הלא נודע, והיו שותפים מלאים בחציבת דרכו של בית הספר. התלמידים המקסימים שלנו התמסרו לתהליך הלמידה ונתנו לנו את האפשרות ללמוד איתם תוך כדי תנועה איך מיישמים את חינוך וולדורף. תודות גדולות לצוות החינוך שליווה את התלמידים לאורך השנים והעניק להם חוויה חינוכית שלמה ומעשירה. בהצלחה לתלמידים שלנו שיוצאים לעולם עם כוח, עוצמה ומסרים בעלי ערך המבוססים על תפיסת החינוך האנתרופוסופית."
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "בספטמבר 2015 נפתח בגבעתיים ביה"ס האנתרופוסופי העירוני הממלכתי הראשון בארץ. אנו גאים להציע חינוך אנתרופוסופי ממלכתי בעיר לגילאי יסודי, הכולל חיבור לטבע, אמנויות, מוזיקה ותנועה, ללא התפשרות על איכות לימודי הליבה. השבוע, המחזור הראשון וההיסטורי של "לאה גולדברג" חגג את סיום שנת הלימודים. תודה למנהלת בית הספר יפעת שטיינר, ולצוות המורים, על השקעה וליווי התלמידים וקידום תכניות לימוד ייחודיות. בהצלחה לתלמידים ולתלמידות בהמשך הדרך בתיכונים ברחבי העיר."

חודש האזרחים הוותיקים יצויין עם מגוון אירועים ופעילויות יחודיות

השיפוץ כלל חניון מודרני ושטח ציבורי חדש לתושבים

השנה חגיגות שמחת תורה בגבעתיים היו גדושה בריקודים ובהתרגשות במקביל לזיכרון, תפילה ואחדות לבבות למען החטופים, הנופלים ומשפחותיהם

אירועי השבעה באוקטובר, הותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית ובעיר גבעתיים בפרט

אפל הציגה בסדרה 17 ארבעה דגמים: iPhone 17 Air בעל העיצוב החדש, iPhone 17, iPhone 17 Pro, iPhone 17 Pro Max

רגישות לגלוטן הפכה בשנים האחרונות לפופולרית בעיקר בקרב ילדים ובני נוער, אתגר נוסף לתפריט התזונה ולחיים החברתיים שלהם. רשת פאפא ג'ונס, מציעה פיצה גלוטן פרנדלי בהתאמה אישית

10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:

סדרת אייפון 16 המשודרגת כוללת ארבעה דגמים והפתעה: המחירים נמוכים מההשקות הקודמות בישראל. וזו בדיוק הסיבה שערכנו השוואת מחירים

כפיר ואריאל ביבס ז"ל, נחטפו במתקפת הטרור ב-7 באוקטובר יחד עם אמם, ולאחר מכן נרצחו באכזריות ע"י מחבלי החמס

לרגעים המחזה נראה כמו סצנה מסרט, יען בוגר מטייל בשכונת רמת חן וגרם להפתעה גדולה

הרכבים הזולים נעלמו מהשוק בישראל – תמונת מצב לקראת השנה החדשה

מאחורי משרת מילואים משפחה שמתמודדת לבדה: סקר חדש חושף את המחיר הכבד שמשלמות בנות הזוג והילדים בבית

איך הפכו חן ומוטי ריכטר את האהבה שלהם לפיצה לעסק משגשג – החל מהקמת הרשת בישראל וכעת גם בהולנד

איך משפיע הערת אזהרה על מיזמי התחדשות עירונית? מה שלא מגלים לכם בין השורות

יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.

ראש העירייה רן קוניק על הפיכת גבעתיים לעיר חכמה, השקעה במצוינות ושיקום תשתיות ועל האתגרים הכלכליים והביטחוניים שנותרו לעיר

חייו של איציק רובין דרך עדשת ההתנדבות, שיקבל את המתנה הגדולה מכולן – אות "יקיר העיר" גבעתיים

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini

מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

איתן ראובני,
יו"ר המועצה הדתית גבעתיים

לראש השנה עוגת הדבש האהובה לצד עוגות בשילובים מפתיעים ומרעננים, עוגיות, מאפים ברוח החג ועוגות מוס עשירות שימתיקו את החג ויעשירו השולחן החגיגי

החרם הטורקי לא עצר אותה: הקורולה סדאן בדרך אלינו, עם חידושים ושדרוג
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


