23/01/2025
23/01/2025
יום חמישי, 23 בינואר 2025
מתגלגלים

ב.מ.וו Ix2 היפה באדום

הגרסה החשמלית לרכב הפנאי הקומפקטי X2

כתב וצילם: ירון הולנדר

נובמבר 2024

 

שתפו:

הגעתי אל אולם התצוגה בתל אביב על מנת לאסוף את החשמלית שתואמה עבורי למבחן, וכנראה אלוהי המזל שמעו את בקשתי הצנועה, ובחניון נמסר לידי מפתח לדגם יפהפה במיוחד בצבע אדום יין בוהק ומרהיב.

יש לדעת כי דגם iX2 הינו רכב חשמלי אשר לו מנוע חשמלי עם הספק של 204 כ"ס, ומומנט של 25 קג"מ. אופנת הקרוסאובר לא פוסחת גם על היצרן המצרף לנבחרת דגם מקביל לו גם בנזין, אשר הספק המנוע שלו חלש יותר, אך המומנט גבוה, ובתמחיר זול משמעותית.

הגרסה החשמלית מגיעה בשתי רמות גימור, הזולה שביניהן מתחילה ב359,900 ₪, ולבכירה צריך להוסיף עוד שלושים אלף שקלים, עבור קוסמטיקה כללית. (מושבים, עיצוב ורמת מערכת הסאונד).

היצרן מצהיר כי לרכב סוללה בקיבולת 64.8 קווט"ש המעניקה לרכב טווח מקסימלי עד 460 ק"מ, בצריכה ממוצעת של  16.2 קווט"ש לכל מאה ק"מ.

וכך אני מוצא את עצמי, לאחר שהתרשמתי מהדגמים הבוהקים באולם התצוגה, נכנס כאמור ליפה באדום, (שהולם אותה לטעמי הרבה יותר מהצבעים השבלוניים), ועובר יחד עם הנציג על כל הפרטים הקטנים.

"בחזית - גריל פלסטיק אטום וגדול, עם קוביות מעויינות בתוך שתי הכליות המפורסמות של המותג, מבט מהצד חושף מדרגות סף מתחת לדלתות, וקימורים נאים היוצרים קומפוזיציה נאה לרכב דינמי-ספורטיבי-חדשני"

חיבור מידי לרכב

בחזית – גריל פלסטיק אטום וגדול, עם קוביות מעויינות בתוך שתי הכליות המפורסמות של המותג, מבט מהצד חושף מדרגות סף מתחת לדלתות, וקימורים נאים היוצרים קומפוזיציה נאה לרכב דינמי-ספורטיבי-חדשני.

היות ומדובר ביצרן מוביל בליגת הפרמיום, אי אפשר לצפות כאן לפחות מהטוב ביותר בכל תחום. איכות חומרי הגלם ואופן הרכבתם מעידה כי יש תמורה לכל שקל, ומי שרוכש את המוצר הזה גם יודע זאת וגם מרגיש את זה יום יום.

מושב ארגונומיים מעוצבים ותומכים, מרופדי עור משובח, הם אלו שיקבלו את פניך וישבנך, ומרגע ההתיישבות, מרגישים חיבור מידי לרכב שעוטף אותך מסביב, ומצד שני כל מה שהנהג זקוק לו נגיש בהישג יד.

מסך המולטימדיה המלבני הארוך משותף למערכות המידע המקובלות בחלקו הימני, ובמידע נחוץ לנהג, בחלק השמאלי הנראה מאחורי ההגה.

מערכת סאונד מבית הרמן קרדון (ותריסר רמקולים) אחראית לצד הנעים של הסאונד האופף מכל עבר, ולמענה רצוי להכניס תוכן צלול ומדויק.

הגה העור הנעים מכיל רק את הכפתורים הנדרשים ביותר, וכפי שכבר פגשתי לאחרונה במספר מותגים, תפעול מוזיקה וטלפון בצד הימני של חישורי ההגה, ומשמאל תפעול בקרת שיוט, והפעלת תפריטי מידע על לוח המכוונים, משמאל. מתחת לחלקו השאלי של ההגה מבצבץ מנוף קטנטן עם המילה BOOST שאין צורך להכביר עליה במילים.

בזמן מאוץ (לצורך עקיפה למשל), הרמת המנוף הזה מעניקה עשר שניות של תוספת כוח זמנית. חביב ביותר.

הקונסולה שבין המושבים בעלת עיצוב אוורירי ולא מעיק בנוכחותה. יש עליה מספר כפתורים נדרשים, כמו כפתור לבחירת צורת הנהיגה (קדימה, אחורה, ומצב פדל אחד חסכוני – מסומן באות B), כפתור לבחירת אופי הנהיגה שיש לו שבעה מצבים שונים, (כולל כמובן מצב ספורט הקורץ ביותר), כפתור התנעה וכיבוי, גליל מתכת לעוצמת הקול והמוזיקה, וכפתור קטן האחראי על פתיחת תא אחסון פצפון.

מתחתיו נמצא מדף אחסון גדול יותר, וכמובן שפע מקומות נוספים בדלתות ובתא הכפפות.

הטלפון מתחבר באופן אלחוטי, כמובן, ומסך המולטימדיה מאפשר המון כיוונונים שונים בהתאם לאופי  הנהג\ת.

 

וכך הגענו עד ניצנה

לחיצה על מתג ההתנעה מייצר צליל קול דמוי מנוע, על מנת להמחיש שהרכב מוכן לנסיעה.

העברת מתג הנסיעה למטה, אל הדרייב הנכון ואנחנו יוצאים לדרכנו.

בעוד היצרן מבטיח טווח של עד 460 ק"מ, אני יוצא מהמרכז עם 419 ק"מ ו-97 אחוזי סוללה.

החלטתי לאתגר את הגרמנייה האדומה בנסיעה ארוכה כמעט עד לקצה המדינה וכך הגענו עד ניצנה הניצבת בצומת על גבעה נישאת, ולאחר כמה מאות מטרים שוב פנייה ימינה לכביש אספלט ישן המגיע לפי השילוט אל חמוקי ניצנה.

הכביש השבור לחמוקי ניצנה עבר ריענון הכרחי, ועכשיו הוא חדש ונוח יותר לגישה.

מעולם לא הגעתי לאתר המקסים הזה כאשר השמש שולחת קרניים ארוכות וצובעות את החמוקיים הלבנים באור וצללים המקנים לו יופי אחר.

הבלייה הגאולוגית שנוצרה כאן במשך מיליוני השנים, שיחקה לידיו של הטבע והפכה את חמוקי ניצנה למקום מבודד ומיוחד הכולל גם מאובנים, אבני צור בגוון חום- שחור שעל גבי השטח מזכירים עוגת שמנת עם פצפוצי שוקולד מעל. מפה, כמעט קצה המדינה בטווח מופיע מעל 300 ק"מ, כאשר בפועל נזדקק לשני שליש מזה על מנת להתחבר לברז החשמלי בבית.

האיי איקס השנייה, לוקחת אותנו גם בדרכנו חזרה בשקט ובבטחה.

מה יש לספר אחרי שסימנו וי גדול על כל סימן שאלה? וכל סקרנות מסתיימת בתשובה מוחצת, שככה זה צריך להיות. מי שבוחר לרכוש את הגרמנייה הזאת לא רק שייהנה בכל יום ובכל דרך, אלא ידע להעריך את הדרך, ואת האמצעי להגיע אליה.

איך אמר ג'ון לנון?

"אתה יכול לומר שאני חולמני, אבל אינני היחיד, אני מקווה כי יום אחד כולם יתאחדו, והעולם יהיה אחד".

בינתיים עד שנפתור בעיה של איקס אחד, מצאנו את הפתרון לשני איקס.

מבחן הדרך

ב.מ.וו iX2 חשמלי

רמת גימור M-Shadow

מנוע חשמלי, הנעה קדמית.

הספק 204 כ"ס.

מומנט 25.5 קג"מ.

קיבולת סוללה 64.8 קווט"ש.

צריכת חשמל (יצרן) 16.2 קווט"ש לכל מאה ק"מ.

מחיר 389,900 ₪ (לא כולל אגרה).

לאתר היצרן, הקליקו כאן

מחיר בארה"ב מ-$90,000

……………………………………

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 125

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

מתגלגלים

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד »

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
כתבות השער

זהו עצם העניין

ד"ר ערגה הלר היא חוקרת תרבות, מרצה בכירה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע ● מתמחה בעיצוב הזהויות העברית והישראלית בספרות ילדים, ספרות שואה וספרות פנטזיה

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

07/15/2020

קונדיטור מנצח לא מחליפים

קונדיטור מנצח לא מחליפים הקונדיטור עמית כהן, בימים כתיקונם הקונדיטור של מסעדת השף – Topolopompo – טופולופומפו, אופה את החלות הכי טעימות שאכלנו עם מלח ים אטלנטי, שומשום, גרעיני חמניה או גרעיני דלעת, עוגות השמרים
11/22/2021

ענבר גפן תאפה עבורכם מגש של דונטאס טעימים ויפהפיים

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
11/27/2020

חגיגה אלגנטית

חגיגה אלגנטית עדי כהן היא קונדיטורית נפלאה שתאפה עבורכם מגש של מיני דונטאס יפהפיים ואלגנטיים. דונאט או בעברית סופגנית חישוק (באנגלית: Doughnut) הוא בלילה או עיסה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק אבל עדי אופה אותם וכך
10/11/2020

ברמן צמוד עם בר מצויד באלכוהול

'שעה שמחה' קוקטייל עד הבית בחלומי, אני חוזרת הביתה אחרי יום עבודה מעייף, ובבית ממתין לי ברמן צמוד עם בר מצויד באלכוהול שמכין לי איזה קוקטייל פירותי-חמצמץ. אבל מציאות לחוד וחלומות לחוד, ולצערי אין לי
09/03/2020

לתת ביס ולהרגיש באיטליה

לתת ביס ולהרגיש באיטליה נועה חיים ודניאל צור תושבי גבעתיים הקימו את פסטה פיצ’י – פופ אפ של פסטות טריות מדהימות עם רטבים נהדרים בר פנזור שפית קונדיטורית נועה חיים (אלנה, L28 ) והשף דניאל
12/26/2021

קולקציית המתוקים של בית המאפה "עומר בייקרי"

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!

כתוב את הכותרת כאן

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן