בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע פסק לאחרונה, כי עובד ותיק בחברת חשמל, שחלה במחלת ריאות קשה, יוכר כנפגע עבודה. בכך קיבל בית המשפט את התביעה שהגיש העובד נגד המוסד לביטוח לאומי (המל"ל), באמצעות עוה"ד דוד פייל וראובן אשקאנדזי ממשרד עורכי הדין פייל ושות'.
על פי התביעה, העובד (63), עבד בחברת החשמל מ-1980, תחילה כעובד רשת, ולאחר מכן, החל מ-1996, בתפקיד סגן מנהל עבודה. במסגרת עבודתו, עסק התובע בחיתוך ובהשחזה של כבלי חשמל, העשויים אלומיניום ונחושת.
כתוצאה מכך שאף העובד חלקיקים ממתכות אלה שניתזו לכל עבר. במסגרת התביעה להכרה בנכות מעבודה, טענו עוה"ד פייל ואשקאנדזי, כי בעקבות החשיפה היומיומית לחלקיקי המתכת, חלה העובד במחלת ריאות קשה, פיברוזיס, שהחמירה והלכה, עד שנאלץ לעבור השתלת ריאה.
בתביעה נטען, כי הקשר הסיבתי בין עבודתו של התובע למחלתו הקשה עולה בבירור מהבדיקות שביצע, ולראיה – בביופסיה שנלקחה מריאותיו, נמצאו חלקיקי מתכת רבים.
אולם כל אלה, לא שכנעו את פקידי התביעות במוסד לביטוח לאומי, שהחליטו לדחות את תביעת העובד
לכתב התביעה של העובד, שהוגש לביה"ד האזורי לעבודה בבאר שבע, צורפה חוות דעתו של פרופ' מרדכי קרמר, מומחה למחלות ריאה, מחלות פנימיות וטיפול נמרץ נשימתי, מנהל מכון הריאה במרכז הרפואי רבין, וחבר ב'פורום רופאים'.
פרופ' קרמר קבע בחוות דעתו כי "מדובר בעובד, אשר נחשף במהלך עבודתו באופן רציף למתכות. בבדיקת ריאה נראו כמויות גדולות של תרכובות אלומיניום… הקשר בין מחלת הפיברוזיס שפיתח העובד לחשיפה למתכות ידועה בספרות הרפואית… לדעתי, יש להכיר בה כמחלת מקצוע".
המומחה העריך, כי הנכות ממנה סובל העובד עומדת על שיעור של 100 אחוזים לצמיתות.
גם חוות דעתה של ד"ר יעל שוסטק, רופאה תעסוקתית,. ד"ר שוסטק קבעה אף היא, כי יש להכיר במחלת התובע כמחלת מקצוע. "הנ"ל עבר השתלה, והריאה שהוצאה נשלחה לבדיקות ונמצאו בה חלקיקים המכילים אלומיניום… נראה כי מדובר בזיהום תעשייתי", קובעת ד"ר שוסטק.

מנגד וחרף כל אלה, טענו נציגי המל"ל, כי קיים ספק באשר לחשיפתו של התובע לחומרים המסוכנים.
לטענת נציגי המל"ל, התובע, ששימש רוב שנותיו בתפקיד סגן מנהל, רק השגיח על העבודה מרחוק או ישב במשרד. "השפעת העבודה על הפגיעות, אף אם הייתה כזו, הינה פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים, כגון עישון", כך נטען בכתב ההגנה.
שני עדים מטעם התביעה, שעבדו לצידו של התובע, כפרו בטענות אלו וציינו, כי התובע נחשף לחומרים המסוכנים ועבד איתם בפועל. מנגד, מנהל בכיר בחברת חשמל, שהעיד מטעם ההגנה, אישש תחילה את טענות המל"ל ואמר, כי התובע רק השגיח על העבודה מרחוק. אולם, בהמשך, בחקירה הנגדית אותה ניהלו עוה"ד פייל ואשקאנדזי, חזר בו העובד הבכיר מדבריו.
כתוצאה מכך, וכתוצאה מחוות הדעת של הרופאה שמינה בית הדין חזר המל"ל מעמדתו והודיע לבית המשפט, כי הוא מכיר בקשר הסיבתי בין מחלת התובע לעבודתו. השופט יוחנן כהן מבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע נתן להודעה זו של המל"ל תוקף של פסק דין וחייב את המוסד גם בהוצאות משפט.
לדברי עוה"ד פייל ואשקאנדזי, התובע, שיעמוד בקרוב בפני ועדות רפואיות, צפוי להכרה באחוזי נכות גבוהים, ובשל שכרו הגבוה לאורך השנים, גמלתו מהמל"ל צפויה לעלות על כ- 2 מיליון שקלים.

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

נורית ואורי חשבו שהם מכוסים מכל כיוון, אבל אחרי עשור של זוגיות מאושרת התגלה החור השחור: למה הסכם ממון לא באמת קובע מי יירש אתכם

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן

זכויות הבנייה כבר אינן קבועות מראש: כל פרויקט נבחן לפי מדיניות עירונית, צפיפות וכדאיות כלכלית?

קן בורוכוב הוא אחד מהמוקדים הוותיקים והמשמעותיים של התנועה. לאורך השנים צמחו בקן חניכים ומדריכים שהמשיכו להשפיע בתחומי התרבות והחברה בישראל

"החלל הוא המפתח לעתיד של כולנו"
טל ענבר הוא מומחה בינלאומי למדיניות חלל וטכנולוגיית טילים

ערב קהילה בסחל"ב: חגיגה של עשייה חינוכית מגוונת
מאות משתתפים לקחו חלק בערב קהילתי מרגש

חג פורים בפתח וגבעתיים נערכת לחגיגת ענק, לאחר שנתיים של חגיגות צנועות בצל המלחמה

מגזין פברואר מביא עמו תמהיל מרתק של נוסטלגיה מקומית, חזון וחגיגות. בגיליון זה אנו חוזרים אל המים הקרירים של בריכת רמב"ם המיתולוגית הבריכה הציבורית הראשונה בישראל, שנמצאת בימים אלו בתהליך שיפוץ לקראת פתיחתה המחודשת. נצלול אל זיכרונות העבר, כולל הומורסקה משעשעת של אפרים קישון, שמזכירה לנו כמה עמוקים שורשיה של הבריכה בלב הקהילה.
מההיסטוריה המקומית נמריא אל פסגות ההצלחה בראיון עם אלדד לבני, שהקים את 'טורק' שהפכה ל'יוניקורן', נשמע מפי המומחה הבינלאומי טל ענבר על העתיד המרתק של טכנולוגיית הטילים והחלל. ולסיום, סקר אוזני המן לחג פורים.

מגזין פברואר מביא עמו תמהיל מרתק של נוסטלגיה מקומית, חזון וחגיגות. בגיליון זה אנו חוזרים אל המים הקרירים של בריכת רמב"ם המיתולוגית הבריכה הציבורית הראשונה בישראל, שנמצאת בימים אלו בתהליך שיפוץ לקראת פתיחתה המחודשת. נצלול אל זיכרונות העבר, כולל הומורסקה משעשעת של אפרים קישון, שמזכירה לנו כמה עמוקים שורשיה של הבריכה בלב הקהילה.
מההיסטוריה המקומית נמריא אל פסגות ההצלחה בראיון עם אלדד לבני, שהקים את 'טורק' שהפכה ל'יוניקורן', נשמע מפי המומחה הבינלאומי טל ענבר על העתיד המרתק של טכנולוגיית הטילים והחלל. ולסיום, סקר אוזני המן לחג פורים.

שיתוף הפעולה המוזיקלי בין קונסרבטוריון גבעתיים לתזמורת צה"ל הוא חלק ממסורת עירונית שהחלה בשנת המאה לגבעתיים

ליפמוטור B10 נכנס לזירה הצפופה של רכבי פנאי סינים חשמליים אבל עם תמחור אגרסיבי שמציב אתגר למתחרים הוותיקים

מרכז מיצוי זכויות הושק בגבעתיים. "בתקופה לא פשוטה בה אנשים מתמודדים עם אתגרים אישיים וכלכליים, חשוב לוודא שלכל תושב ותושבת יש מקום לפנות אליו ולקבל תמיכה מקצועית ומדויקת"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


