נורית משה נולדה בבאר שבע כנורית דוגרי, ובשנים הראשונות לחייה עברה נדודים רבים, עד שבהיותה בת 10 ירדו האם ובעלה להתגורר בעיר אופנבך בגרמניה, ולקחו איתם את הילדה – שבאחת נותקה מכל אשר הכירה. עד היום היא אומרת שזה היה מעבר טראומטי עד כדי כך שהשכיח ממנה את שנות ילדותה המוקדמת. "בארץ נשאר אבא שלי, הכלב שלי, סבא וסבתא שלי" – היא אומרת – "כל שנה הייתי מגיעה בקיץ לאבא שלי, שבינתיים הקים משפחה, אבל בשאר הזמן פשוט סבלתי בגרמניה".
היא גדלה בתוך סיפור משפחתי מורכב. אביה נישא 3 פעמים, אמה נישאה 4 פעמים. הוריה, שכבר הלכו לעולמם, הכירו זה את זו כפרק ב', וביחד, משני הצדדים, יש לה 6 אחים ואחיות למחצה, שהיא לא בקשר ממשי איתם.
"המסר שלי הוא לכל ילד, ובעצם גם למבוגר: אהב את עצמך, גם אם אתה 'שונה'.
בשבע השנים בהן חיתה בגרמניה היא אומרת שבגרה בטרם עת. היא לא השתלבה בין בני גילה הגרמנים, ולא התגברה על הגעגועים לישראל. "הייתי היהודייה היחידה בבית הספר והיה לי מורה גזען שפשוט התעמר בי"- היא מספרת- "אמי ובעלה היו סוכנים נוסעים של פרוות וכל ימות השבוע היו בדרכים, וחזרו הבית רק לסופי שבוע, כך שלמעשה חייתי לגמרי לבד".
שירים ויומנים כתבה לעצמה מגיל 16 ובהם מצאה מיפלט מחייה המסובכים, ובעיקר הבודדים. כאילו לא די היה בעובדת היותה יהודיה יחידה בבית ספר גרמני ובכך שחיתה לבדה כל השבוע, הרי שבנוסף לכל אלה גם הייתה ילדה-נערה שמנה שספגה עלבונות בשל כך.
בהיותה בת 16 וחצי החליטה שדי לה והעזה לעשות מעשה: היא עזבה את הבית בגרמניה ונחתה בישראל, בבית אחותה-למחצה הנשואה, שהתגוררה בגבעתיים ( בתה של האם מנישואיה הראשונים). היא הגיעה לכאן בעיצומה של שנת הלימודים, לכיתה י"א, ובית הספר התיכון 'קלעי' דאג להעמיד לרשותה, בחינם, מורים פרטיים שסייעו בידה להשלים את כל החומר החסר ולעשות, כמו כולם, את מבחני הבגרות.
זמן מה לאחר הגיעה לארץ התגרשה האם ושבה אף היא מגרמניה היישר לגבעתיים, ונורית עברה להתגורר עמה.
בגיל 17 הכירה נורית, דרך קרובת משפחתה, את אלון משה, יליד בת גלים שבחיפה, שהיה אז נח"לאי בקבוץ גלגל. בקיץ, שבוע לאחר תום הלימודים בכיתה י"ב – נישאו השניים בחתונה צנועה וגידלו משפחה לתפארת: שני (32) ומורן (29), שתיהן נשואות ושני אף הפכה אותה לסבתא לפז בת הארבעה חודשים.
לפעמים חלומות מתגשמים
"לפני 21 שנה הגשמתי חלום: לחזור לגבעתיים, העיר האהובה עלי. לקחנו עוד משכנתא וקנינו דירה בכצנלסון ומאז אני מאושרת"- מחייכת נורית, שעובדת כל השנים במשרד נסיעות כ'מפעילת תיירות'- שעיסוקה – תיירות נכנסת, וזאת בשל ידיעת השפות שלה. "אהבתי הגדולה היא כתיבה. לפני 3 שנים שמעתי הרצאה של יובל אברמוביץ 'הרשימה' – על הצגת והשגת יעדים בחיים. זה עשה לי ממש הארה. הבנתי שהחיים עוברים ואני לא מגשימה ולא עושה מה שאני באמת אוהבת. ואז- אזרתי אומץ ועשיתי".
בשנת 2016 הוציאה את ספר השירים "שחור ולבן בצבעים" – שירים, למבוגרים, שביניהם שזורים קטעי קצרים המספרים, למעשה, את סיפור חייה. היא הוציאה זאת בהוצאה עצמית והפיצה במכירה עצמית, או בחלוקה לחברים. "עשיתי גיוס-המונים בפייסבוק וכל מי שתרם – קבל ספר בדואר, או כשהגיע לערב ההשקה שהתקיים במתנ"ס שדה-בוקר, בנוכחות ראש העיר, רן קוניק, ועם הרצאת-מתנה של יובל אברמוביץ".
הילד הזה הוא אני
"המסר שלי להורים הוא: חזקו את ילדיכם! עודדו אותם! אמא שלי אמרה לי שהיא גאה בי רק כשהייתי בת 50!!
לפני חודשים אחדים יצא לאור ספר הילדים שלה: 'הילד הכחל שידע הכל' – גם הוא באמצעות גיוס-המונים, וערב ההשקה התקיים בבית ראשונים. את 50 הספרים הראשונים תרמה נורית משה, לילדים בבית החולים 'ספרא' בשיב"א, עם הקדשה אישית לכל ילד.
"ספר הילדים הזה עוסק בחוסר ביטחון עצמי של ילד בודד שגדל לבד בלי חיבוק, בלי טפיחת עידוד על השכם" – מספרת נורית ומוסיפה- "הילד הכחל הזה, שפה היה שונה בצבעו, אבל בכל אחד מאיתנו יש שוני כלשהו- הילד הזה הוא אני, כשם שהוא כל ילד אחר, חסר ביטחון, ועד היום כשאני קוראת בספר יש לי דמעות בעיניים כי אני חוזרת להיות הילדה של אז. עם השנים התחלתי לקבל חיזוקים מבחוץ לכך שאני 'שווה' משהו. נזקקתי לשנים רבות כדי לצאת מחוסר הביטחון שלי, והרבה הודות לבעלי".
נורית אומרת שבספר שלה יש מסר לכל ילד, ובעצם גם למבוגר: אהב את עצמך, גם אם אתה 'שונה'. "במקרה שלי הייתי ילדה שמנה שילדים לועגים לה וילדה יהודיה בבית ספר גרמני"- היא מסבירה ומוסיפה: "בספר שלי הילד הכחל יודע לקרוא מחשבות רעות של אחרים – עליו, מה שכמובן מעמיק את חוסר הביטחון שלו. הבסיס לסיפור היה חיבור שכתבתי בגרמניה, בכיתה ו', שכל כך הרשים את המורה עד שפורסם בעיתון המקומי של העיר. בספר הוצגה הדילמה: האם טוב לדעת/לקרוא מחשבות של אחרים עלי או שאולי מוטב לא לדעת זאת כי הדבר רק יעמיק את הצער וישתק את הרצון לעשות דברים- מהחשש 'מה יגידו עלי'. היום ברור לי שהכי טוב זה להיות אתה עצמך, למרות ועל אף כל שוני שיש בך".
בספר שלה מוזכרת אמא – מעט מאד ורק בסופו, ואילו אבא – לא מוזכר בכלל. בעת הכתיבה נורית כלל לא נתנה דעתה לעובדה מעניינת זו ובתה היא שהסבה את תשומת לבה לכך. "זה משהו בתת-מודע שלי שאכן משקף אותי ואת מצבי עד היום. עובדה שבכלל לא שמתי לב לכך"- אומרת נורית – "המסר שלי להורים הוא: חזקו את ילדיכם! עודדו אותם! אמא שלי אמרה לי שהיא גאה בי רק כשהייתי בת 50!! זה היה בליל הסדר, כשאירחתי בביתי והכנתי הכל לבד והבנות עזרו לידי במהלך הערב. פתאם אמי העירה: 'גידלת משפחה לתפארת. אני גאה בך'! וכמובן שעיני מלאו דמעות. ואני אומרת להורים לא לחכות שילדיהם יהיו בני 50 כדי לומר להם שהם גאים בהם!!"
היא נשואה 40 שנה לאלון והמשפחה שלה היא גאוותה הגדולה והדבר החשוב לה יותר מכל דבר אחר. גם אלון נושא עמו סיפור משפחתי לא פשוט ושני בני הזוג השכילו לחזק זה את זו, לעודד ולכבד במשך כל השנים, ובעיקר: להקים משפחה חמה, אוהבת, תומכת ומלוכדת.
⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓
בגבעת קוזלובסקי, ברחוב המרי, נמצאת
הנקודה היפה ביותר של העיר גבעתיים –
תצפית מרהיבה הפונה למערב, המאפשרת
צפייה פנורמית מרשימה של העיר תל
אביב
עזיבת הדירה הפרטית לכמה שנים טובות לטובת מגורים זמניים בשכירות היא לא עניין פשוט ולהסכם המשפטי שנחתם עם היזם תפקיד דרמטי
מה עושים ואיך מתנהלים עם התנגדויות לפרוייקט?
ההתנגדויות עשויות להעלות בכל שלב משלבי הפרויקט
מהן הסיבות הנפוצות לביטול פרויקטים בהתחדשות עירונית וכיצד ניתן להימנע מכך?
"לאורך השנים לא רק השמות, האנשים והקשרים משתנים, אלא גם פני העיר. במסגרת התכנית העירונית של גבעתיים, אשר אושרה בתחילת השנה, יעשה פינוי-בינוי בדרך רבין, לטובת בניה של מגדלים בני 35 קומות"
היזם טען כי הוא אינו מקבל את מכתב הביטול הזה, ואיים להגיש תביעה אישית נגד כל דייר ודייר. וכך אותם דיירים הגיעו למשרדי
מהאדמה שידעה את הזוועות של ה-7 באוקטובר לתקומה ולתקווה לרגל חזרת החטופים: שדה תפוחי אדמה הפך מחווה מרגשת בהובלתם של חקלאי משקי הנגב
רגע לפני שעסקת החטופים יצאה לדרך, מאות תלמידי ותלמידות שכבות י"א- י"ב מבתי הספר העל יסודיים, השתתפו במרוץ לזכרם של בוגרי ובוגרות מערכת החינוך בגבעתיים שנפלו ונרצחו במלחמת חרבות ברזל:
פאפא ג'ונס,השיקה את ה- Papadias – פיצה העשויה באופן ייחודי מבצק דק ואיכותי של פאפא ג'ונס קריספי ומוגשת מקופלת עם מילויים עשירים של גבינות, בשרים וירקות.
כתבות השער הטבה "הכתיבה האישית לא פסקה מעולם וחיכתה בסבלנות" אלה החיים של נעמי לבנון-קשת ד"ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין 17/1/2025 שתפו: נעמי לבנון-קשת (74) היא משוררת וסופרת, מראיינת וכותבת עבור מגזין זה. היא
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
שבוע החינוך העירוני בגבעתיים יפתח ב-19 בינואר 2025 ויתקיים בסימן חדשנות, יזמות וחוסן
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
ביוגרפיה של עיר מרכזית, תוססת ומעניינת כמו תל אביב, היא בהחלט משימה מורכבת. "תל־אביב היא באמת עיר הפלאות של ארץ ישראל" הכריז הרברט סמואל, בנאום הפרידה שלו מהעיר במחצית 1925.
איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'
בית הספר למחול 'דנסינג' מגבעתיים זכה במקום הראשון בתוכנית הריקודים של ג'ניפר לופז
הקליקו לקריאת הכתבה חזרה המגזינים לעוד עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! לעוד עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', הישארו מעודכנים אל תחמיצו, עכשיו ללא
ליאן כוזהינוף, כוכבת הפופ הצעירה והמבטיחה שזה עתה סיימה את לימודיה בתיכון, כובשת את הקהל הישראלי, חולמת להופיע על הבמות הגדולות ומוכנה לשלב הבא: שירות צבאי משמעותי לצד המשך פיתוח הקריירה המוזיקלית שלה
אמנם אלה הימים האחרונים של החופש הגדול כך שכדאי לנצל את העובדה שיש כמה וכמה תערוכות שוות שכדאי לבקר בהן,
כיצד הפכה חברת הקוסמטיקה והאיפור איל מקיאג' של אורן ושירן הולצמן מגבעתיים ליוניקורן, כלומר למותג האונליין הגדול ביותר בארה"ב בתחום הביוטי בשווי העולה על מיליארד דולר
איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.
מיכל גנז ועמרי יצחקי הצליחו להינשא בעיצומה של המלחמה למרות שהוא גויס למילואים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!