fbpx
שידרוג ללנד קרוזר 2021
נובמבר 5, 2020
תאילנד זה כאן! ‘איסאן’ מזכירה לכם את החופים הנפלאים בתאילנד
נובמבר 7, 2020

ממלכת השוקולד

של רונן אפללו

רונן אפללו הוא שוקולטייר מחונן המייצר בייצור ידני פרלינים, טראפלס וטבלאות שוקולד. הוא הקים בגבעתיים את האקדמיה הישראלית לשוקולד ושם הוא מלמד סדנאות שוקולד חווייתיות וקורס שוקולטרייה מקצועי. בשעות הפנאי שלו הוא מתופף ומצייר

ד”ר נגה רוזנפרב

הוא נולד וגדל ביבנה שאליה הוא מחובר ממש עד היום. אחרי שסיים את לימודיו התיכוניים באורט חיל האויר בתל נוף, המשיך שם גם לשירות סדיר. הוא מתגורר ברמת גן ואב לשתי בנות – אלמה שהיא כבר בכיתה א’ ונועם התינוקת שהגיעה לעולם מזוגיות עם השחקנית דפנה לבנון.

פתאום קם אדם בבוקר ומחליט להיות שוקולטייר? איך הגעת לעסוק בזה?

“אני מאמין ששום דבר לא קורה פתאום בחיים. גם אם אנחנו לא מודעים לזה, אנחנו נולדים עם יעוד. אני יכול לספר על עצמי שנולדתי אמן. לפני הכל אני מוזיקאי – מתופף ונגן הפקות וזו המהות שלי. תמיד אהבתי לצייר וליצור עם הידיים, כך אז שהנגינה והיצירה תמיד היו שם ברקע. אבל הייתי צריך גם להתפרנס ממשהו וזהו הוביל אותי למשרת מנהל מכירות בחברה גרמנית שנתנה שירות למוסכים ולתעשייה. מאוד אהבתי את העבודה שלי – היה לי שכר מעולה ותנאים מצויינים.

אחרי עשר שנים, בעקבות משבר במקום העבודה, התחלתי לחשב מסלול מחדש ונרשמתי ללימודי משפטים וראיית חשבון. ברגע האחרון, לא הייתי שלם עם ההחלטה (שלא התאימה לי בכלל) עשיתי תפנית ונרשמתי לקורס לימודי שוקולד. ההתאהבות הייתה מיידית. המשכתי ללימודי שוקולד מקצועיים במקומות הכי נחשבים בארץ ובחו”ל ועשיתי סטאז’ אצל השמות הכי גדולים – זכיתי לעשות מה שאני אוהב.

שוקולד זה משהו שתמיד אהבתי. אני בעצמי מסוג האנשים שמחסלים חפיסת שוקולד ב-5 דקות במקרה הטוב… חנויות השוקולד בחו”ל תמיד הקסימו וסיקרנו אותי ורציתי גם – הכי אימפולסיבי, כמו ילד.”

המשפחה

“נותנים ביס בפרלין יוזו (לימון יפני) והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש”

“ההבנה, הניסיון והשליטה האבסולוטית בחומר גלם שרכשתי עם השנים. אני יכול לגרום לשוקולד גם לדבר אם צריך” מחייך רונן ומסביר “התפיסה שלי היא להקביל שוקולד ליין. אם נלך טיפה אחורה לתהליך הראשוני של פרי הקקאו נבין שאיכות השוקולד תלויה במיליון גורמים כמו סוג הפולים, איזור הגידול, לחות, מים וכדומה. רק בשוקולד מריר יש 450 ארומות וטעמים! היכולת להתאים את סוג השוקולד הספציפי לטעמים שאני רוצה להעביר הם המפתח להכל. ומעבר לזה, אני לא קונה שום חומר גלם מוכן בחוץ – מחיות אגוזים, פיסטוק, שקדים, צנוברים מליות פרי וגם מרציפן נעשים אצלי במעבדה מאפס. יש שליטה ובקרה על כל שלב ביצור ובתכנון המוצר.

אז אני חושב שמה שמייחד את השוקולד שלי זה שאני באמת מביא מכלול מדוייק של התאמת טעמים, איכות חומרי גלם שאין שניה לה ודיוק בתהליכים.”

“אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ […] השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל. האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”מה האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו?

“אני נתקל באתגרים בכל בוקר כשאני מתעורר. למעשה חיי רצופי אתגרים. בלי אתגרים אין לי עניין. אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ.

זה בית ספר שמלמד את המקצוע ברמת תעודה בינלאומית, לשמחתי הוא כי פעיל בארץ ומגיעים אלי תלמידים לגבעתיים מכל רחבי הארץ מנהריה בצפון ועד אילת בדרום.

אני השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל בזמן שבתי ספר אחרים מלמדים כל מה שמכניס להם כסף – בישול קונדיטוריה וכו’, האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”

מה אתה עושה בשעות הפנאי שלך?

“אני מנגן (מתופף) עם הרכב מעולה שנקרא EDREE עם נגנים מעולים – דוידי ופלומפי משב”ק ס, יניב גריידי מלך הקלידים והסולן המוכשר רועי אדרי. היינו ממש לפני סיבוב הופעות שנקטע בעקבות הקורונה. לפעמים אני גם מצייר אבל בעיקר אני מתכנן מה הלאה עם השוקולד…”

“ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני”מה מיוחד בשוקולד שלך?ספר על התחרויות והזכיות שלך

“בתחילת דרכי עוד חיפשתי טעמים בחו”ל. נסעתי לחפש את הפיסטוקים הכי טובים או את הפטל הכי שווה ותמיד נכשלתי בתחרות הזאת – International chocolate awards  – זה היה מאוד מתסכל. מדובר בתחרות שהיא בין הנחשבות אצל יצרני שוקולד הבוטיק, היא המקבילה של האוסקר בקולנוע. בתחרות יש  40 שופטים שהמקצוע שלהם הוא טועמי שוקולד. יש ביניהם שופטים כל כך מנוסים שמספיק להם לתת ביס בשוקולד כדי לומר מאיזה זן הוא נעשה, מאיזו מדינה ומאיזה מטע. נשבע לך!” אומר רונן.

“אז 40 שופטים כאלה, בריטים חמורי סבר טועמים את הפרלינים שלך ובוחנים 25 פרמטרים שונים כמו טמפרור, איזון טעמים, חדשנות ועוד. בשנת 2016 חלה תפנית גם בתפישה שלי. הבנתי שאני צריך לחפש את הטעמים שגדלתי עליהם… וכאן הגיע ההארה ואיתה הזכיות.

ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני. הזכיות לא הפסיקו להגיע ולשמחתי אני זוכה בכל שנה. השנה זכיתי עם פרלין יוזו (לימון יפני) – נותנים ביס והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש. אין כמו לראות פרצופים של אנשים שטועמים את זה ולוקח להם 10-15 שניות להבין מה קרה שם ואז מגיע ה’וואו’. הכי מספק.”

מה חובה לטעום אצלך?

“שאלה קלה. טופי אנגלי. פרלין קרם ברולה . פרלין רוטב בייגלה שעשיתי לרשת גולדה ואניטה. פרלין טחינה לוז. פרלין יוזו ואת טבלאות שוקולד החלב עם הקרמל והפופקורן המלוח.”

היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

“עדיין יוצר, מחדש, בוחן את הגבולות שלי ומנגיש את השוקולד שלי לכל בית בישראל. כי לכולם מגיע שוקולד מעולה!”

 


הכתבה פורסמה במגזין 73

למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 


אפריל 6, 2021

המסע הנוצץ של שיר

המסע הנוצץ של שיר שיר סלינסון תירוש הקימה את המותג ‘שי קולקשן’ המשלב באלגנטיות תכשיטי זהב עם יהלומים ואבני חן, כשלכל קולקצייה יש נושא עיצובי עם […]
אפריל 4, 2021

“בלט זו דרך חיים”

כוכבת! “בלט זו דרך חיים” הכירו את ענבלרינה – ענבל כהן לבית קם, רקדנית, מורה לבלט ואמנית ילדים ● בת למשפחה של רופאים ואקדמאים שהיכתה שורשים […]
מרץ 25, 2021

מנהל שיווק ביום ופרשן NBA בלילה

ראיון מנהל שיווק ביום ופרשן NBA בלילה ערן סורוקה הוא מנהל מחלקת השיווק והתוכן בחברת הבינה השיחתית CoCoHub  ופרשן ומגיש בשידורי ה-NBA של ערוץ הספורט  ● […]
מרץ 24, 2021

סיפורו של מספר הסיפורים

סיפורו של מספר הסיפורים איך הפך מרצה ומתנחל לשעבר מהשומרון ליזם עסקי, שמפיק ממשרדו במתחם הבורסה עשרות ספרי ביוגרפיה ומיזמים חברתיים. הכירו את יחזקאל פרנקל, האיש […]
מרץ 24, 2021

הדור הבא של המדע

הדור הבא של המדע גיא רוזנפרב תלמיד כתה י”ב מתיכון שמעון בן צבי זכה בפרס הצטיינות בגמר תחרות “מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2021” גיא ייצג את […]
מרץ 24, 2021

סופרת. משוררת. מנחה. הסיפור המשפחתי של דליס אלאלוף-מימון

@יצירה סופרת. משוררת. מנחה. הסיפור המשפחתי של דליס אלאלוף-מימון נעמי לבנון-קשת צילום: יאיר בן־חיים שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email המשוררת […]
מרץ 7, 2021

שירים בדיו שחורה – תערוכת ציורים של המשורר רוני סומק

שירים בדיו שחורה תערוכת ציורים של המשורר רוני סומק נעמי לבנון-קשת למי שצמא לתרבות ועדיין חושש מהתקהלויות – מומלץ בכל פה לא להתעצל ולנסוע למוזיאוני ראלי […]
פברואר 18, 2021

תקועה בדובאי אבל אופטימית

תקועה בדובאי אבל אופטימית הזמרת הנהדרת לימור פרי תושבת גבעתיים טסה לדובאי לשבוע. זה היה ב-24.1.21 והיא חשבה לנפוש קצת, ליהנות ולחזור הביתה. אבל תכניות לחוד […]
פברואר 13, 2021

משולש הזהב – מבחן הטעימות לפורים 2021

משולש הזהב מבחן הטעימות לפורים 2021 משנכנס אדר מרבין בשמחה ואין לתאר כמה שמחה עושות לי אזני המן… עם קרמל מלוח, לוטוס או חלבה, אגוזים או […]
ינואר 21, 2021

“האמנות שלי היא ליצור אמנים חדשים”

זרקאור “האמנות שלי היא ליצור אמנים חדשים” ראיון עם האמן והפסל אלכסנדר צ’רקוב הילה כהן צילום: איציק רובין שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב […]
ינואר 12, 2021

“אני חיה, נושמת וחולמת את העבודה שלי” דניאל רוט אבנרי אשת החדשות

 “אני חיה, נושמת וחולמת את העבודה שלי” דניאל רוט אבנרי (34) היא אשת חדשות. כתבת ועורכת בכירה בעיתון “ישראל היום”, כתבת לענייני מפלגות ומגישת שידורי אולפן […]
ינואר 6, 2021

“גבעתיים תעבור שינוי והתחדשות” שרית צולשין מהנדסת העיר גבעתיים

גבעתיים תעבור שינוי והתחדשות “תכנית המתאר של העיר מקנה בהירות תכנונית ויש בה כדי לדאוג בראיה כוללנית לכלל התושבים” ראיון עם שרית צולשין מהנדסת העיר גבעתיים […]
ינואר 4, 2021

אני מאושרת כל פעם מחדש כשאני מצליחה לעשות חיבור בין הלקוחות לבין הנכסים והסביבה המתאימה להם

״אני מאושרת כל פעם מחדש כשאני מצליחה לעשות חיבור בין הלקוחות לבין הנכסים והסביבה המתאימה להם״ שיחה אישית עם נטע עדני שמאמינה באנשים, בעלת חברת “בר […]
ינואר 4, 2021

כיצד הפכה גבעתיים לעיר הכי מבוקשת

כיצד הפכה גבעתיים לעיר הכי מבוקשת בשנים האחרונות נשבר המחסום והעיר שנחשבה למנומנמת הפכה לצעירה ותוססת. אנשי הברנז’ה והתקשורת שעברו להתגורר בה בגלל משכנו של ערוץ […]
ינואר 4, 2021

ממריאה על כנפי הדמיון

ממריאה על כנפי הדמיון עדי הררי – יוצרת, כותבת ושחקנית ומנהלת אירועים בספארי תעצמו עיניים ותדמיינו שהייתם יכולים לעוף לכל מקום שתבחרו. מקום שאתה אוהבים ושיעלה […]
ינואר 3, 2021

“התקבלתי לטלוויזיה וחיי השתנו מהקצה אל הקצה” מריה גורביץ – בובה של אמנית

מריה עם בובות מהתוכנית ” מפלצות קטנות” ברשת 13 “התקבלתי לטלוויזיה וחיי השתנו מהקצה אל הקצה” מריה גורביץ – בובה של אמנית נעמי לבנון-קשת בבנין צנוע […]
דצמבר 12, 2020

סער 6 אח”י מגן הגיעה לישראל

סער 6 אח”י מגן הגיעה לישראל בזרוע הים חוגגים את הגעתה של אח”י מגן הגעת ספינת הסער 6 אח”י מגן, אחרי מסע בים של 8,000 ק”מ […]
נובמבר 27, 2020

חנוכה 2020 סופ-סופ-סופגניות

»» »» »» »» »» »» »»     למעבר למגזינים: ל‘גבעתיים פלוס’, הקליקו כאן ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן   


Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן