fbpx
שידרוג ללנד קרוזר 2021
נובמבר 5, 2020
תאילנד זה כאן! ‘איסאן’ מזכירה לכם את החופים הנפלאים בתאילנד
נובמבר 7, 2020

ממלכת השוקולד

של רונן אפללו

רונן אפללו הוא שוקולטייר מחונן המייצר בייצור ידני פרלינים, טראפלס וטבלאות שוקולד. הוא הקים בגבעתיים את האקדמיה הישראלית לשוקולד ושם הוא מלמד סדנאות שוקולד חווייתיות וקורס שוקולטרייה מקצועי. בשעות הפנאי שלו הוא מתופף ומצייר

ד”ר נגה רוזנפרב

הוא נולד וגדל ביבנה שאליה הוא מחובר ממש עד היום. אחרי שסיים את לימודיו התיכוניים באורט חיל האויר בתל נוף, המשיך שם גם לשירות סדיר. הוא מתגורר ברמת גן ואב לשתי בנות – אלמה שהיא כבר בכיתה א’ ונועם התינוקת שהגיעה לעולם מזוגיות עם השחקנית דפנה לבנון.

פתאום קם אדם בבוקר ומחליט להיות שוקולטייר? איך הגעת לעסוק בזה?

“אני מאמין ששום דבר לא קורה פתאום בחיים. גם אם אנחנו לא מודעים לזה, אנחנו נולדים עם יעוד. אני יכול לספר על עצמי שנולדתי אמן. לפני הכל אני מוזיקאי – מתופף ונגן הפקות וזו המהות שלי. תמיד אהבתי לצייר וליצור עם הידיים, כך אז שהנגינה והיצירה תמיד היו שם ברקע. אבל הייתי צריך גם להתפרנס ממשהו וזהו הוביל אותי למשרת מנהל מכירות בחברה גרמנית שנתנה שירות למוסכים ולתעשייה. מאוד אהבתי את העבודה שלי – היה לי שכר מעולה ותנאים מצויינים.

אחרי עשר שנים, בעקבות משבר במקום העבודה, התחלתי לחשב מסלול מחדש ונרשמתי ללימודי משפטים וראיית חשבון. ברגע האחרון, לא הייתי שלם עם ההחלטה (שלא התאימה לי בכלל) עשיתי תפנית ונרשמתי לקורס לימודי שוקולד. ההתאהבות הייתה מיידית. המשכתי ללימודי שוקולד מקצועיים במקומות הכי נחשבים בארץ ובחו”ל ועשיתי סטאז’ אצל השמות הכי גדולים – זכיתי לעשות מה שאני אוהב.

שוקולד זה משהו שתמיד אהבתי. אני בעצמי מסוג האנשים שמחסלים חפיסת שוקולד ב-5 דקות במקרה הטוב… חנויות השוקולד בחו”ל תמיד הקסימו וסיקרנו אותי ורציתי גם – הכי אימפולסיבי, כמו ילד.”

המשפחה

“נותנים ביס בפרלין יוזו (לימון יפני) והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש”

“ההבנה, הניסיון והשליטה האבסולוטית בחומר גלם שרכשתי עם השנים. אני יכול לגרום לשוקולד גם לדבר אם צריך” מחייך רונן ומסביר “התפיסה שלי היא להקביל שוקולד ליין. אם נלך טיפה אחורה לתהליך הראשוני של פרי הקקאו נבין שאיכות השוקולד תלויה במיליון גורמים כמו סוג הפולים, איזור הגידול, לחות, מים וכדומה. רק בשוקולד מריר יש 450 ארומות וטעמים! היכולת להתאים את סוג השוקולד הספציפי לטעמים שאני רוצה להעביר הם המפתח להכל. ומעבר לזה, אני לא קונה שום חומר גלם מוכן בחוץ – מחיות אגוזים, פיסטוק, שקדים, צנוברים מליות פרי וגם מרציפן נעשים אצלי במעבדה מאפס. יש שליטה ובקרה על כל שלב ביצור ובתכנון המוצר.

אז אני חושב שמה שמייחד את השוקולד שלי זה שאני באמת מביא מכלול מדוייק של התאמת טעמים, איכות חומרי גלם שאין שניה לה ודיוק בתהליכים.”

“אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ […] השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל. האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”מה האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו?

“אני נתקל באתגרים בכל בוקר כשאני מתעורר. למעשה חיי רצופי אתגרים. בלי אתגרים אין לי עניין. אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ.

זה בית ספר שמלמד את המקצוע ברמת תעודה בינלאומית, לשמחתי הוא כי פעיל בארץ ומגיעים אלי תלמידים לגבעתיים מכל רחבי הארץ מנהריה בצפון ועד אילת בדרום.

אני השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל בזמן שבתי ספר אחרים מלמדים כל מה שמכניס להם כסף – בישול קונדיטוריה וכו’, האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”

מה אתה עושה בשעות הפנאי שלך?

“אני מנגן (מתופף) עם הרכב מעולה שנקרא EDREE עם נגנים מעולים – דוידי ופלומפי משב”ק ס, יניב גריידי מלך הקלידים והסולן המוכשר רועי אדרי. היינו ממש לפני סיבוב הופעות שנקטע בעקבות הקורונה. לפעמים אני גם מצייר אבל בעיקר אני מתכנן מה הלאה עם השוקולד…”

“ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני”מה מיוחד בשוקולד שלך?ספר על התחרויות והזכיות שלך

“בתחילת דרכי עוד חיפשתי טעמים בחו”ל. נסעתי לחפש את הפיסטוקים הכי טובים או את הפטל הכי שווה ותמיד נכשלתי בתחרות הזאת – International chocolate awards  – זה היה מאוד מתסכל. מדובר בתחרות שהיא בין הנחשבות אצל יצרני שוקולד הבוטיק, היא המקבילה של האוסקר בקולנוע. בתחרות יש  40 שופטים שהמקצוע שלהם הוא טועמי שוקולד. יש ביניהם שופטים כל כך מנוסים שמספיק להם לתת ביס בשוקולד כדי לומר מאיזה זן הוא נעשה, מאיזו מדינה ומאיזה מטע. נשבע לך!” אומר רונן.

“אז 40 שופטים כאלה, בריטים חמורי סבר טועמים את הפרלינים שלך ובוחנים 25 פרמטרים שונים כמו טמפרור, איזון טעמים, חדשנות ועוד. בשנת 2016 חלה תפנית גם בתפישה שלי. הבנתי שאני צריך לחפש את הטעמים שגדלתי עליהם… וכאן הגיע ההארה ואיתה הזכיות.

ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני. הזכיות לא הפסיקו להגיע ולשמחתי אני זוכה בכל שנה. השנה זכיתי עם פרלין יוזו (לימון יפני) – נותנים ביס והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש. אין כמו לראות פרצופים של אנשים שטועמים את זה ולוקח להם 10-15 שניות להבין מה קרה שם ואז מגיע ה’וואו’. הכי מספק.”

מה חובה לטעום אצלך?

“שאלה קלה. טופי אנגלי. פרלין קרם ברולה . פרלין רוטב בייגלה שעשיתי לרשת גולדה ואניטה. פרלין טחינה לוז. פרלין יוזו ואת טבלאות שוקולד החלב עם הקרמל והפופקורן המלוח.”

היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

“עדיין יוצר, מחדש, בוחן את הגבולות שלי ומנגיש את השוקולד שלי לכל בית בישראל. כי לכולם מגיע שוקולד מעולה!”

 


הכתבה פורסמה במגזין 73

למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 


אוקטובר 18, 2021

“תחיו ותזכרו – יום טוב הוא יום שלא קרה בו שום דבר רע”

“תחיו ותזכרו – יום טוב הוא יום שלא קרה בו שום דבר רע” לזכרו של גל אפל הסטייליסט ואיש האופנה שהלך לעולמו אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן ד”ר נגה רוזנפרב את גולי הכרתי לפני למעלה […]
אוקטובר 16, 2021

גוטמן וביאליק

צילום: איציק רובין גוטמן וביאליק כתב וצייר: רוני סומק שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter באחת השבתות לקח אותי דודי יעקב לטיול בכיכר סטרומה שבחולון. הייתי בן חמש וחצי […]
אוקטובר 13, 2021

כאַיָּלָה שְׁלוּחָה

כאַיָּלָה שְׁלוּחָה סיפורה המרתק של אילה ויסבורד לבית גלנטי השזור במהלך ההיסטורי של העלייה לארץ ישראל, הקמת המדינה והתבססותה ♦ היא בת 95, אם ל-4, סבתא ל-12 נכדים וסבתא רבתא ל-28 נינים בתום מלחמת העולם […]
ספטמבר 6, 2021

“כל אחד רוצה לדעת מאיפה הוא בא”

“כל אחד רוצה לדעת מאיפה הוא בא” ראיון עם הקולנוענית נועה דולברג שיצאה לחפש את אמה הביולוגית ד”ר נגה רוזנפרב צילום: גרגורי ירין שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter […]
ספטמבר 6, 2021

החיים כסרט

החיים כסרט ויוה ליברטי-פונטרמולי רוקמת עלילות רומנטיות נעמי לבנון-קשתצילום: איציק רובין שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter כבר מגיל צעיר אהבה לשבת על החוף במשך שעות ולדמיין עצמה חוצה […]
ספטמבר 4, 2021

חגיגת יום הולדת 18 מושחתת במיוחד

קצת אחרי סיום בחינות הבגרות ורגע לפני הגיוס חוגגים עם החברים חגיגת יום הולדת 18 מושחתת במיוחד לפעמים חלומות מתגשמים הרשו לי לפתוח בגילוי נאות – אנחנו מאוד אוהבים לאכול במקדונלד’ס! אוהבים את ההמבורגרים, והצ’יפס […]
ספטמבר 3, 2021

הכירו את 30 הצעירים המבטיחים מגבעתיים ורמת גן הנכללים ברשימת 2021 של Gplus חלק ב’

הכירו את 30 הצעירים המבטיחים מגבעתיים ורמת גן הנכללים ברשימת 2021 של Gplus הצעירים שעדיין לא עברו את גיל 30, וכבר מסתמנים כפורצי דרך: יזמים, מגישים, שחקנים, ספורטאים, עיתונאים, מעצבים ואנשי הייטק חלק ב’ ד”ר […]
ספטמבר 2, 2021

הפתעות מתוקות שתוכלו לשלוח באהבה וגם להזמין לעצמכם לראש השנה. חג שמח!

הפתעות מתוקות שתוכלו לשלוח באהבה וגם להזמין לעצמכם לראש השנה. חג שמח! דבש, הכל דבש קולקציית ראש השנה של ביסקוטי שהכינה השפית רוסלנה יונה כוללת עוגת דבש מסורתית בשילובים מפתיעים ומרעננים, עוגיות, מאפים ברוח החג […]
ספטמבר 2, 2021

עשרת הדיברות לזוגיות בריאה

עשרת הדיברות לזוגיות בריאה בעשור האחרון מצאתי את עצמי במסע עצמי מרתק, בו למדתי את עשרת הדיברות הפרטיות שלי, אשמח לחלוק אותן אתכם מאחר ולי הן שינו את החיים אביגדור יזדי הנה עיקרי הדברים:  1. […]
ספטמבר 1, 2021

הצצה ראשונה לאסיפת דיירים טיפוסית

הצצה ראשונה לאסיפת דיירים טיפוסית עורכת הדין רוית סיני אייל, הוא הבעלים של דירת 70 מ”ר בבית משותף טיפוסי ישן (משנות השישים) הכולל 7 דיירים.  הוא פנה אלי בבקשה לעזור לדיירי הבית המשותף בו הוא […]
אוגוסט 22, 2021

היה היה פנס בודד

 היה היה פנס בודד רן אלדמע יקיר העיר ומפעילי החינוך והתרבות הבולטים בגבעתיים  בנו של אברהם אלדמע שהיה מבוני שכונת בורוכוב, אמן ומורה מיתולוגי בגימנסיה הרצליה בתל אביב, אחיו של חתן פרס ישראל, מחשובי מעצביו […]
אוגוסט 17, 2021

מאוהב בגבעתיים

מאוהב בגבעתיים שיחה עם מיכה חריש שעשה דרך ארוכה מאז ילדותו הרחוקה בעיר טימישוארה ועד הגיעו לצמרת הפוליטית בה כיהן כח”כ וכשר המסחר והתעשייה מאת: נעמי לבנון-קשת צילום: איציק רובין כבר למעלה מ-50 שנה שהוא […]
אוגוסט 13, 2021

‘בת המקום’ שהתאהבה בגבעתיים, לאה איני

‘בת המקום’ שהתאהבה בגבעתיים לאה איני היא סופרת מרכזית בספרות הישראלית שזכתה לאחרונה בפרס עגנון לשנת תש”פ. בנימוקיה כתבה ועדת השיפוט כי “מאז הופעת ספריה הראשונים, איני התבססה כקול הכרחי ומלא בינה בספרות העברית”. עוד […]
אוגוסט 12, 2021

אני לא יודע למה קיבלתי צל”ש, בסך הכול רציתי להגיע הביתה בשלום”

“אני לא רואה עצמי סופר אלא היסטוריון” סיפורו של יוסי ארגמן – האיש מגבעת התחמושת נעמי לבנון-קשת צילום: איציק רובין שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter השיר “גבעת התחמושת” […]
אוגוסט 10, 2021

הטרדות מיניות מטופלות גם בבית משפט אזרחי

בהתאם לחוק למניעת הטרדה מינית יש לכן נשים יקרות, האופציה להגיש תביעה נגד הפוגע בבית משפט אזרחי אִילוּסְטְרַצְיָה האם אטימות המשטרה לתלונת אשה על הטרדה מינית הינה סוף דבר? התשובה לכך שלילית בהכרח!לא פעם עולה […]
אוגוסט 10, 2021

הכירו את 30 הצעירים המבטיחים מגבעתיים ורמת גן הנכללים ברשימת 2021 של GPLUS

הכירו את 30 הצעירים המבטיחים מגבעתיים ורמת גן הנכללים ברשימת 2021 של GPLUS הצעירים שעדיין לא עברו את גיל 30, וכבר מסתמנים כפורצי דרך: יזמים, מגישים, שחקנים, ספורטאים, עיתונאים, מעצבים ואנשי הייטק. חלק א’ ד”ר […]
אוגוסט 7, 2021

חגיגות המאה לגבעתיים יחלו בפסטיבל מספרי סיפורים

חגיגות המאה לגבעתיים יחלו בפסטיבל מספרי סיפורים אלפי סיפורים, מאות משתתפים, עשרות מופעים, בעשרה ימים של סיפורים מרתקים מצחיקים ומפתיעים מאת: נעמי לבנון-קשת שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter […]
אוגוסט 5, 2021

חקלאות העתיד אצלכם בבית!

HyGreens מזמינה אתכם לקחת חלק בחקלאות העתיד ולגדל את הירקות שלכם בעצמכם בעזרת מערכות הידרופוניות מעוצבות ומותאמות אישית – כל מה שצריך כדי לחיות אורח חיים בריא ואקולוגי, מבלי להתאמץ ומבלי לצאת מהבית.


זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן