fbpx
שידרוג ללנד קרוזר 2021
נובמבר 5, 2020
תאילנד זה כאן! ‘איסאן’ מזכירה לכם את החופים הנפלאים בתאילנד
נובמבר 7, 2020

ממלכת השוקולד

של רונן אפללו

רונן אפללו הוא שוקולטייר מחונן המייצר בייצור ידני פרלינים, טראפלס וטבלאות שוקולד. הוא הקים בגבעתיים את האקדמיה הישראלית לשוקולד ושם הוא מלמד סדנאות שוקולד חווייתיות וקורס שוקולטרייה מקצועי. בשעות הפנאי שלו הוא מתופף ומצייר

ד”ר נגה רוזנפרב

הוא נולד וגדל ביבנה שאליה הוא מחובר ממש עד היום. אחרי שסיים את לימודיו התיכוניים באורט חיל האויר בתל נוף, המשיך שם גם לשירות סדיר. הוא מתגורר ברמת גן ואב לשתי בנות – אלמה שהיא כבר בכיתה א’ ונועם התינוקת שהגיעה לעולם מזוגיות עם השחקנית דפנה לבנון.

פתאום קם אדם בבוקר ומחליט להיות שוקולטייר? איך הגעת לעסוק בזה?

“אני מאמין ששום דבר לא קורה פתאום בחיים. גם אם אנחנו לא מודעים לזה, אנחנו נולדים עם יעוד. אני יכול לספר על עצמי שנולדתי אמן. לפני הכל אני מוזיקאי – מתופף ונגן הפקות וזו המהות שלי. תמיד אהבתי לצייר וליצור עם הידיים, כך אז שהנגינה והיצירה תמיד היו שם ברקע. אבל הייתי צריך גם להתפרנס ממשהו וזהו הוביל אותי למשרת מנהל מכירות בחברה גרמנית שנתנה שירות למוסכים ולתעשייה. מאוד אהבתי את העבודה שלי – היה לי שכר מעולה ותנאים מצויינים.

אחרי עשר שנים, בעקבות משבר במקום העבודה, התחלתי לחשב מסלול מחדש ונרשמתי ללימודי משפטים וראיית חשבון. ברגע האחרון, לא הייתי שלם עם ההחלטה (שלא התאימה לי בכלל) עשיתי תפנית ונרשמתי לקורס לימודי שוקולד. ההתאהבות הייתה מיידית. המשכתי ללימודי שוקולד מקצועיים במקומות הכי נחשבים בארץ ובחו”ל ועשיתי סטאז’ אצל השמות הכי גדולים – זכיתי לעשות מה שאני אוהב.

שוקולד זה משהו שתמיד אהבתי. אני בעצמי מסוג האנשים שמחסלים חפיסת שוקולד ב-5 דקות במקרה הטוב… חנויות השוקולד בחו”ל תמיד הקסימו וסיקרנו אותי ורציתי גם – הכי אימפולסיבי, כמו ילד.”

המשפחה

“נותנים ביס בפרלין יוזו (לימון יפני) והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש”

“ההבנה, הניסיון והשליטה האבסולוטית בחומר גלם שרכשתי עם השנים. אני יכול לגרום לשוקולד גם לדבר אם צריך” מחייך רונן ומסביר “התפיסה שלי היא להקביל שוקולד ליין. אם נלך טיפה אחורה לתהליך הראשוני של פרי הקקאו נבין שאיכות השוקולד תלויה במיליון גורמים כמו סוג הפולים, איזור הגידול, לחות, מים וכדומה. רק בשוקולד מריר יש 450 ארומות וטעמים! היכולת להתאים את סוג השוקולד הספציפי לטעמים שאני רוצה להעביר הם המפתח להכל. ומעבר לזה, אני לא קונה שום חומר גלם מוכן בחוץ – מחיות אגוזים, פיסטוק, שקדים, צנוברים מליות פרי וגם מרציפן נעשים אצלי במעבדה מאפס. יש שליטה ובקרה על כל שלב ביצור ובתכנון המוצר.

אז אני חושב שמה שמייחד את השוקולד שלי זה שאני באמת מביא מכלול מדוייק של התאמת טעמים, איכות חומרי גלם שאין שניה לה ודיוק בתהליכים.”

“אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ […] השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל. האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”מה האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו?

“אני נתקל באתגרים בכל בוקר כשאני מתעורר. למעשה חיי רצופי אתגרים. בלי אתגרים אין לי עניין. אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ.

זה בית ספר שמלמד את המקצוע ברמת תעודה בינלאומית, לשמחתי הוא כי פעיל בארץ ומגיעים אלי תלמידים לגבעתיים מכל רחבי הארץ מנהריה בצפון ועד אילת בדרום.

אני השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל בזמן שבתי ספר אחרים מלמדים כל מה שמכניס להם כסף – בישול קונדיטוריה וכו’, האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”

מה אתה עושה בשעות הפנאי שלך?

“אני מנגן (מתופף) עם הרכב מעולה שנקרא EDREE עם נגנים מעולים – דוידי ופלומפי משב”ק ס, יניב גריידי מלך הקלידים והסולן המוכשר רועי אדרי. היינו ממש לפני סיבוב הופעות שנקטע בעקבות הקורונה. לפעמים אני גם מצייר אבל בעיקר אני מתכנן מה הלאה עם השוקולד…”

“ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני”מה מיוחד בשוקולד שלך?ספר על התחרויות והזכיות שלך

“בתחילת דרכי עוד חיפשתי טעמים בחו”ל. נסעתי לחפש את הפיסטוקים הכי טובים או את הפטל הכי שווה ותמיד נכשלתי בתחרות הזאת – International chocolate awards  – זה היה מאוד מתסכל. מדובר בתחרות שהיא בין הנחשבות אצל יצרני שוקולד הבוטיק, היא המקבילה של האוסקר בקולנוע. בתחרות יש  40 שופטים שהמקצוע שלהם הוא טועמי שוקולד. יש ביניהם שופטים כל כך מנוסים שמספיק להם לתת ביס בשוקולד כדי לומר מאיזה זן הוא נעשה, מאיזו מדינה ומאיזה מטע. נשבע לך!” אומר רונן.

“אז 40 שופטים כאלה, בריטים חמורי סבר טועמים את הפרלינים שלך ובוחנים 25 פרמטרים שונים כמו טמפרור, איזון טעמים, חדשנות ועוד. בשנת 2016 חלה תפנית גם בתפישה שלי. הבנתי שאני צריך לחפש את הטעמים שגדלתי עליהם… וכאן הגיע ההארה ואיתה הזכיות.

ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני. הזכיות לא הפסיקו להגיע ולשמחתי אני זוכה בכל שנה. השנה זכיתי עם פרלין יוזו (לימון יפני) – נותנים ביס והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש. אין כמו לראות פרצופים של אנשים שטועמים את זה ולוקח להם 10-15 שניות להבין מה קרה שם ואז מגיע ה’וואו’. הכי מספק.”

מה חובה לטעום אצלך?

“שאלה קלה. טופי אנגלי. פרלין קרם ברולה . פרלין רוטב בייגלה שעשיתי לרשת גולדה ואניטה. פרלין טחינה לוז. פרלין יוזו ואת טבלאות שוקולד החלב עם הקרמל והפופקורן המלוח.”

היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

“עדיין יוצר, מחדש, בוחן את הגבולות שלי ומנגיש את השוקולד שלי לכל בית בישראל. כי לכולם מגיע שוקולד מעולה!”

 


הכתבה פורסמה במגזין 73

למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 


יולי 18, 2021

“גבעתיים היא הבית שלי כיוצרת”

“מה שמעניין אותי באמת זה ‘הדרמה של האמצע’, שם נמצאים כל היצרים ושם מתרחשים הדברים האמיתיים. רוב השירים עוסקים בקצוות של הקשר- ההתחלה המתוקה או הסוף המר – אומרת יעל קידר, זמרת, מוזיקאית, יוצרת ומבצעת, ובצד כל אלה , עוסקת שנים רבות בטיפול זוגי ומשפחתי.
יולי 13, 2021

“בעיני המתבונן”​ תערוכת צילום של תלמידי כיתה י”א בתיכון שמעון בן צבי גבעתיים

"בעיני המתבונן"​ תערוכת צילום של תלמידי כיתה י"א בתיכון שמעון בן צבי גבעתיים
יולי 10, 2021

“אני שואף להקים מכון מחקר וטיפול בחולי אלצהיימר בישראל” ד”ר אופיר קרת

“אני שואף להקים מכון מחקר וטיפול בחולי אלצהיימר בישראל” ד”ר אופיר קרת (37) הוא רופא מומחה לנוירולוגיה שעובד בין היתר במרפאת המומחים בקניון פרנדלי בגבעתיים ● נשוי ליעל, עו”ד במקצועה ואב לדן וגאיה ד”ר נגה […]
יולי 3, 2021

מנת הסביח שמחברת בין שתי ערים

"פעם היו אומרים – 'סביח, תביא מנה' והיום אומרים – 'תביא מנה סביח'" צבי (סביח) חלבי ויעקב ששון עלו לארץ מבגדד, וברמת גן המציאו את הסביח
יולי 3, 2021

“זה לא אומץ – זו אהבה”

“זה לא אומץ – זו אהבה” עלילות נירו בעיר הקטנה מאת: נעמי לבנון-קשת המראה החיצוני שלו הוא לא בדיוק הפנטזיה הקלאסית של האם היהודיה כחתן לבתה: קעקועים, וסט עור עם סמלים, שלא כל אחד מכיר, […]
יולי 3, 2021

מנהל שיווק ביום ופרשן NBA בלילה

ראיון מנהל שיווק ביום ופרשן NBA בלילה ערן סורוקה הוא מנהל מחלקת השיווק והתוכן בחברת הבינה השיחתית CoCoHub  ופרשן ומגיש בשידורי ה-NBA של ערוץ הספורט  ● בעבר היה ראש מחלקת הרדיו של חדשות 10 והעורך […]
יולי 3, 2021

איך לבנות מערכת יחסי אמון בין בעלי הדירות ועו”ד שתביא להצלחת הפרויקט

איך לבנות מערכת יחסי אמון בין בעלי הדירות ועו”ד שתביא להצלחת הפרויקט עורכת הדין רוית סיני לפני שמתחילים פרויקט בהתחדשות עירונית, חשוב לבחור עו”ד שיסייע לבעלי הדירות לנהל את התהליך באופן שבחירת היזם תהיה אובייקטיבית […]
יולי 2, 2021

“אני חיה, נושמת וחולמת את העבודה שלי” דניאל רוט אבנרי אשת החדשות

 “אני חיה, נושמת וחולמת את העבודה שלי” דניאל רוט אבנרי (34) היא אשת חדשות. כתבת ועורכת בכירה בעיתון “ישראל היום”, כתבת לענייני מפלגות ומגישת שידורי אולפן “אתר ישראל היום” ● פאנליסטית בתוכנית “העולם הבוקר” של […]
יולי 2, 2021

גם זוגות חד מיניים יכולים להיות הורים

לצערנו הרב החוק במדינתנו לא מכיר בנישואי זוגות חד מיניים. אולם, אין הדבר קובע מסמרות לגבי יכולתם של זוגות חד מיניים להתמסד באמצעות הסכם הכולל בתוכו הן היבטים רכושיים בין בני זוג והן היבטים של […]
יולי 1, 2021

סיפור מתוק של חזון, השראה ויזמות

החיים הטובים סיפור מתוק של חזון, השראה ויזמות כמה שמחנו לגלות ש’מתוקה’ – רשת הקפה והקונדיטוריות הוותיקה והאהובה פתחה סניף חדש ברחוב ביאליק ברמת גן. מדובר בבית קפה יפהפה וחנות קונדיטוריה מפנקת שבה ניתן למצוא […]
יולי 1, 2021

‘שירה היא מיצוי החיים’

זרקאור ‘שירה היא מיצוי החיים’ שיחה עם המשורר ואיש החינוך רון גרא נעמי לבנון-קשת שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter RG מאחוריו של המשורר ואיש החינוך רון גרא (74) […]
יוני 22, 2021

נשף סיום מהסרטים! מה לובשים, איך מגיעים ומה שותים בנשפי הסיום של התיכונים

חוגגים בגדול! נשף סיום מהסרטים – שמלה מנצנצת, שטיח אדום, לימוזינה ושמפניה מה לובשים, איך מגיעים ומה שותים בנשפי הסיום של התיכונים שטיחים אדומים, לימוזינות, שמלות מנצנצות וחליפות מהודקות, צלמים ואורות, שמפניות נשפכות ומסיבה עד […]
יוני 15, 2021

איזה מזל שהיא לא קפצה מהמרפסת!

ספר חדש איזה מזל שהיא לא קפצה מהמרפסת! “אילו קפצתי אז ממרפסת חדרי בקומה השישית של חדרי המפואר שבגרמניה, לא הייתם קוראים היום את המילים האלה” שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב whatsapp […]
יוני 7, 2021

“גבעתיים תעבור שינוי והתחדשות” שרית צולשין מהנדסת העיר גבעתיים

גבעתיים תעבור שינוי והתחדשות “תכנית המתאר של העיר מקנה בהירות תכנונית ויש בה כדי לדאוג בראיה כוללנית לכלל התושבים” ראיון עם שרית צולשין מהנדסת העיר גבעתיים ד”ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין שרית צולשין (גרוניך) […]
יוני 4, 2021

ממריאה על כנפי הדמיון

ממריאה על כנפי הדמיון עדי הררי – יוצרת, כותבת ושחקנית ומנהלת אירועים בספארי תעצמו עיניים ותדמיינו שהייתם יכולים לעוף לכל מקום שתבחרו. מקום שאתה אוהבים ושיעלה חיוך על שפתותיכם. כזה שיוציא אתכם מהקורונה, מהפוליטיקה, מגבולות […]
יוני 2, 2021

אני עוזר לאנשים להפוך עסקאות מורכבות לנעימות, פשוטות ומשתלמות

ראיון “אני עוזר לאנשים להפוך עסקאות מורכבות לנעימות, פשוטות ומשתלמות” הבשורה המהפכנית בתחום הנדל”ן של אדם גורל ד”ר נגה רוזנפרב  צילום: נטלי רוז שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email […]
מאי 20, 2021

עכשיו זה הזמן של יועד דץ

כוכב ! “התוכניות שלי משתנות כל הזמן ואני רוצה מעצמי יותר ויותר” עכשיו זה הזמן של יועד דץ ד”ר נגה רוזנפרב שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email יועד דץ […]
מאי 20, 2021

אסתי הייטנר – רצה למרחקים ארוכים

זרקאור אסתי הייטנר –רצה למרחקים ארוכים בגיל 61 אסתי היא אשה מלאת אנרגיות המחדשת את עצמה ללא הרף, שולחת ידה לתחומים חדשים ולא נחה על שמריה לרגע. מבחינתה לגיל אין משמעות, ובכל הקשור להחלפת קריירה […]


Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן