fbpx
שידרוג ללנד קרוזר 2021
11/05/2020
תאילנד זה כאן! ‘איסאן’ מזכירה לכם את החופים הנפלאים בתאילנד
11/07/2020

ממלכת השוקולד

של רונן אפללו

רונן אפללו הוא שוקולטייר מחונן המייצר בייצור ידני פרלינים, טראפלס וטבלאות שוקולד. הוא הקים בגבעתיים את האקדמיה הישראלית לשוקולד ושם הוא מלמד סדנאות שוקולד חווייתיות וקורס שוקולטרייה מקצועי. בשעות הפנאי שלו הוא מתופף ומצייר

ד”ר נגה רוזנפרב

הוא נולד וגדל ביבנה שאליה הוא מחובר ממש עד היום. אחרי שסיים את לימודיו התיכוניים באורט חיל האויר בתל נוף, המשיך שם גם לשירות סדיר. הוא מתגורר ברמת גן ואב לשתי בנות – אלמה שהיא כבר בכיתה א’ ונועם התינוקת שהגיעה לעולם מזוגיות עם השחקנית דפנה לבנון.

פתאום קם אדם בבוקר ומחליט להיות שוקולטייר? איך הגעת לעסוק בזה?

“אני מאמין ששום דבר לא קורה פתאום בחיים. גם אם אנחנו לא מודעים לזה, אנחנו נולדים עם יעוד. אני יכול לספר על עצמי שנולדתי אמן. לפני הכל אני מוזיקאי – מתופף ונגן הפקות וזו המהות שלי. תמיד אהבתי לצייר וליצור עם הידיים, כך אז שהנגינה והיצירה תמיד היו שם ברקע. אבל הייתי צריך גם להתפרנס ממשהו וזהו הוביל אותי למשרת מנהל מכירות בחברה גרמנית שנתנה שירות למוסכים ולתעשייה. מאוד אהבתי את העבודה שלי – היה לי שכר מעולה ותנאים מצויינים.

אחרי עשר שנים, בעקבות משבר במקום העבודה, התחלתי לחשב מסלול מחדש ונרשמתי ללימודי משפטים וראיית חשבון. ברגע האחרון, לא הייתי שלם עם ההחלטה (שלא התאימה לי בכלל) עשיתי תפנית ונרשמתי לקורס לימודי שוקולד. ההתאהבות הייתה מיידית. המשכתי ללימודי שוקולד מקצועיים במקומות הכי נחשבים בארץ ובחו”ל ועשיתי סטאז’ אצל השמות הכי גדולים – זכיתי לעשות מה שאני אוהב.

שוקולד זה משהו שתמיד אהבתי. אני בעצמי מסוג האנשים שמחסלים חפיסת שוקולד ב-5 דקות במקרה הטוב… חנויות השוקולד בחו”ל תמיד הקסימו וסיקרנו אותי ורציתי גם – הכי אימפולסיבי, כמו ילד.”

המשפחה

“נותנים ביס בפרלין יוזו (לימון יפני) והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש”

“ההבנה, הניסיון והשליטה האבסולוטית בחומר גלם שרכשתי עם השנים. אני יכול לגרום לשוקולד גם לדבר אם צריך” מחייך רונן ומסביר “התפיסה שלי היא להקביל שוקולד ליין. אם נלך טיפה אחורה לתהליך הראשוני של פרי הקקאו נבין שאיכות השוקולד תלויה במיליון גורמים כמו סוג הפולים, איזור הגידול, לחות, מים וכדומה. רק בשוקולד מריר יש 450 ארומות וטעמים! היכולת להתאים את סוג השוקולד הספציפי לטעמים שאני רוצה להעביר הם המפתח להכל. ומעבר לזה, אני לא קונה שום חומר גלם מוכן בחוץ – מחיות אגוזים, פיסטוק, שקדים, צנוברים מליות פרי וגם מרציפן נעשים אצלי במעבדה מאפס. יש שליטה ובקרה על כל שלב ביצור ובתכנון המוצר.

אז אני חושב שמה שמייחד את השוקולד שלי זה שאני באמת מביא מכלול מדוייק של התאמת טעמים, איכות חומרי גלם שאין שניה לה ודיוק בתהליכים.”

“אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ […] השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל. האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”מה האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו?

“אני נתקל באתגרים בכל בוקר כשאני מתעורר. למעשה חיי רצופי אתגרים. בלי אתגרים אין לי עניין. אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ.

זה בית ספר שמלמד את המקצוע ברמת תעודה בינלאומית, לשמחתי הוא כי פעיל בארץ ומגיעים אלי תלמידים לגבעתיים מכל רחבי הארץ מנהריה בצפון ועד אילת בדרום.

אני השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל בזמן שבתי ספר אחרים מלמדים כל מה שמכניס להם כסף – בישול קונדיטוריה וכו’, האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”

מה אתה עושה בשעות הפנאי שלך?

“אני מנגן (מתופף) עם הרכב מעולה שנקרא EDREE עם נגנים מעולים – דוידי ופלומפי משב”ק ס, יניב גריידי מלך הקלידים והסולן המוכשר רועי אדרי. היינו ממש לפני סיבוב הופעות שנקטע בעקבות הקורונה. לפעמים אני גם מצייר אבל בעיקר אני מתכנן מה הלאה עם השוקולד…”

“ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני”מה מיוחד בשוקולד שלך?ספר על התחרויות והזכיות שלך

“בתחילת דרכי עוד חיפשתי טעמים בחו”ל. נסעתי לחפש את הפיסטוקים הכי טובים או את הפטל הכי שווה ותמיד נכשלתי בתחרות הזאת – International chocolate awards  – זה היה מאוד מתסכל. מדובר בתחרות שהיא בין הנחשבות אצל יצרני שוקולד הבוטיק, היא המקבילה של האוסקר בקולנוע. בתחרות יש  40 שופטים שהמקצוע שלהם הוא טועמי שוקולד. יש ביניהם שופטים כל כך מנוסים שמספיק להם לתת ביס בשוקולד כדי לומר מאיזה זן הוא נעשה, מאיזו מדינה ומאיזה מטע. נשבע לך!” אומר רונן.

“אז 40 שופטים כאלה, בריטים חמורי סבר טועמים את הפרלינים שלך ובוחנים 25 פרמטרים שונים כמו טמפרור, איזון טעמים, חדשנות ועוד. בשנת 2016 חלה תפנית גם בתפישה שלי. הבנתי שאני צריך לחפש את הטעמים שגדלתי עליהם… וכאן הגיע ההארה ואיתה הזכיות.

ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני. הזכיות לא הפסיקו להגיע ולשמחתי אני זוכה בכל שנה. השנה זכיתי עם פרלין יוזו (לימון יפני) – נותנים ביס והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש. אין כמו לראות פרצופים של אנשים שטועמים את זה ולוקח להם 10-15 שניות להבין מה קרה שם ואז מגיע ה’וואו’. הכי מספק.”

מה חובה לטעום אצלך?

“שאלה קלה. טופי אנגלי. פרלין קרם ברולה . פרלין רוטב בייגלה שעשיתי לרשת גולדה ואניטה. פרלין טחינה לוז. פרלין יוזו ואת טבלאות שוקולד החלב עם הקרמל והפופקורן המלוח.”

היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

“עדיין יוצר, מחדש, בוחן את הגבולות שלי ומנגיש את השוקולד שלי לכל בית בישראל. כי לכולם מגיע שוקולד מעולה!”

 


הכתבה פורסמה במגזין 73

למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 


05/21/2022

“אני לא נושם עד סוף 2023”

אוהד חיטמן (45) הוא מוזיקאי, מעבד, פיזמונאי, מחזאי וגם זמר ● ראש תכנית מחזות-זמר בבית הספר למוזיקה 'רימון'
05/20/2022

התאהבות בשפה כוללת קורטוב של קסם בלתי מוסבר”

חמוטל ילין נולדה להורים ישראלים דוברי עברית, וכצעירותה למדה לבד את השפות אנגלית והולנדית על בוריין. בשילוב גישה מדויקת לשפה העברית, ואהבה עזה לעולם הספר, לא פלא שהיא אחת המתרגמות העסוקות ביותר היום בישראל
05/20/2022

מה הקשר בין ד”ר יואב לוריה לבלש ארתור קונן דויל?

הטבה מה הקשר בין ד”ר יואב לוריה לבלש ארתור קונן דויל? טיפים וטיפות מים הרפואה הגדול ד”ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין שתפו: שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב print שיתוף ב facebook […]
05/11/2022

מדהים. מנצח. אמיץ.

מיכאל בן דוד (25) ניצח בגמר העונה הרביעית של אקס פקטור ישראל והוא ייצג אותנו באירוויזיון באיטליה עם השיר ‘I.M‘ ● הוא בוגר מחזור נ”ח (2020) בבית הספר ‘בית צבי’ לאמנויות הבמה ומתגורר עם בן-זוגו רם רועי ברמת גן ● כוכב נולד
05/10/2022

“אני מאמין שהצמחים הם ביטוי לכוח החיים ולאהבה של האדמה”

"הדרך שלי להשפיע היא על ידי חינוך, לקרב את ילדי העיר לטבע הסובב אותם ולטבע שלהם, לעורר בהם מודעות וערכים של אהבה ושמירה על הסביבה על ידי הנאה, יצירה ומעורבות בטבע"
05/04/2022

גבעתיים חוגגת מאה סיפור של נחישות והגשמה

מאה שנה חלפו מאז שהוקמה שכונת בורוכוב שהייתה לשכונה הראשונה בגבעתיים ונכנסה אל דפי ההיסטוריה. יצחק דב ויסבורד איש העלייה השנייה, עסק בפעילות ציונית עם קבוצת אחוה והיה שותף להקמתה של שכונת בורוכוב בגבעתיים
05/03/2022

היה היה פנס בודד

  היה היה פנס בודד סיפורו של רן אלדמע על הקמת שכונת בורוכוב וילדותו ראיין: יעקב גרוס לסרטו “בורוכוב – השכונה מעבר לוואדי” (2008) רן אלדמע יקיר העיר ומפעילי החינוך והתרבות הבולטים בגבעתיים  בנו של […]
05/02/2022

שיינה-יפה סיפור קצר

הטבה שיינה-יפה סיפור קצר   נעמי לבנון-קשת שתפו: שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב print שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter גם שיינה-יפה הייתה יושבת בשעה הזו במרפסת שלה. לבדה. ליד כוס התה […]
05/01/2022

מה קורה כשחושבים קצת מחוץ לקופסא

עו”ד דניאל פולנסקי שקל מתגוררת בגבעתיים, ● ב-1991 הוריה העמיסו את רכושם על הלאדה המשפחתית ויצאו למסע מקייב עד ישראל ● עכשיו היא טסה עם משלחת של ה’ג’וינט’ לעזור לפליטים אוקראינים
04/24/2022

“הקומה השנייה” חייה ויצירתה של הסופרת עמליה כהנא-כרמון

‘הסיפורים שכתבתי היו ההיענות שלי לצורך – צורך חי שלא הרפה ממני עד שהועלה על הכתב’ כך אמרה לי בניסיון להסביר את הדחף לכתיבה
04/22/2022

אירוע של פעם ב-100 שנה

עיריית גבעתיים פתחה את חגיגות ה-100 באירוע חגיגי בתיאטרון גבעתיים, אליו הגיעו ראשי עיר לשעבר, יקירי העיר, מקבלי אות כבוד עירוניים, סגני ראש עיר, חברי מועצה ותושבים. האירוע הועבר בשידור ישיר ברשתות החברתיות העירוניות.
04/22/2022

רגע של חירות והתחדשות

רגע של חירות והתחדשות לכבוד חג הפסח פנינו למפורסמים מתחומים שונים וביקשנו שיספרו על תחושת ההתחדשות האביבית שלהם בשנה החולפת נעמי לבנון-קשת כילדים, למדנו שחג הפסח הוא גם חג החירות וחג האביב, מה שאומר שינוי, […]
03/29/2022

גם בעסקי הביוטי אפשר לעשות אקזיט

כיצד הפכה חברת הקוסמטיקה והאיפור איל מקיאג' של אורן ושירן הולצמן מגבעתיים ליוניקורן, כלומר למותג האונליין הגדול ביותר בארה"ב בתחום הביוטי בשווי העולה על מיליארד דולר
03/28/2022

כובשת את העולם! המסע של נועה שפיר מבוגרת 8200 ליזמת סייבר

כובשת את העולם המסע של נועה שפיר מבוגרת 8200 ליזמת סייבר ד”ר נגה רוזנפרב שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter נועה נולדה בראשון-לציון והספיקה להתגורר גם ברחובות, מיתר, רמת […]
03/22/2022

‘בת המקום’ שהתאהבה בגבעתיים – לאה איני

לאה איני היא סופרת מרכזית בספרות הישראלית שזכתה לאחרונה בפרס עגנון לשנת תש”פ. גרה בגבעתיים משנת 2014: "היא תמיד הייתה משאת נפשי. אני מאוד אוהבת את העיר הזו שהיא קטנה, קרובה ומתוקה, יש לי הרבה ידידות ושכנים נפלאים"
03/22/2022

“התעוררתי כאן, במקום הזה”

מעט לפני תחילת הסגר השני עקב מחלת הקורונה נסע הסופר שחר גבאי לטיול בטנזניה, באפריקה. תחילה הוא תכנן טיול קצר של כחודש, אולם מהר מאד החליט שהוא יישאר באפריקה, ולאחר שהסתיים חודש הטיול עבר לזנזיבר, שם מצא את ביתו מאז.
03/21/2022

יש לנו עיר נהדרת, לא תמיד אנו זוכרים זאת, בשביל זה אני פה, להזכיר זאת יום אחרי יום

ראיון עם רן קוניק ראש העיר גבעתיים
03/17/2022

גיליתי את סוד החיים באמצע החיים”

“גיליתי את סוד החיים באמצע החיים” הכירו את המדריכה לחיים החדשים שלכם מיכל נגלר, אשר תוביל אתכם לחיי חופש ושמחה, הצלחה והגשמה מאת: מיכל נגלר שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף […]


נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן