איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים, בהדרכתה של ד"ר נגה רוזנפרב לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'
צילום: מיכל גנות
יוני 2024
שתפו:
"בתחילת שנת הלימודים בסחל"ב פרצה המלחמה, הלימודים החלו בזום והבנו שאנחנו ניצבים מול אתגר שהקשה עלינו מאוד – איך נכתוב ספר כשכל אחד מאיתנו נמצא במקום אחר?! מזל שנגה הדריכה אותנו, עזרה לנו להתגבש ולהתחיל בפרויקט הזה שכולנו כל כך חיכינו לו. בשלב ראשון עשינו סיעור מוחות והעלינו רעיונות לעלילת הספר. ידענו שאנחנו רוצים שהדמויות הראשיות יהיו חבורה של ילדים ושהעלילה תתרחש בחדר בריחה. האמת שרוב הרעיונות שהעלינו, נכנסו לעלילה!" פותחת ומספרת רפאל.
איך המצאתם את הדמויות?
"המשכנו את התהליך בבניית הדמויות. התחלקנו לקבוצות של 2-3 תלמידים וכל קבוצה העניקה לדמות שלה את תכונות האופי הרצויות, את המראה ואת כוח העל הייחודי שלה. זה לא היה קל בכלל! היו לנו חילוקי דעות לגבי כל מיני פרטים (ולפעמים גם התווכחנו ורבנו…) אבל הבנו שכדי לכתוב ספר משותף, כל אחד מאיתנו צריך קצת לוותר ולהתגמש" מסבירה יולי. "השתדלנו שכל דמות תהיה שונה מהשנייה והוספנו להן פרטים מהחיים שלנו. היו גם דמויות שנוספו לספר במהלך הכתיבה" מספרות תמר דוכן ונגה נאור.
"כשחזרנו ללימודים במרכז המצויינות כבר הייתה לנו תבנית עלילתית לסיפור והיו לנו דמויות אבל נשאר לנו רק דבר קטן – לכתוב את כל הספר!" מוסיפה יולי בחיוך.
איך 22 ילדים כותבים ספר ביחד?
"את הספר כתבנו לבד, בזוגות, בקבוצות, בכל דרך אפשרית בתוכנת גוגל דוקס שמאפשרת שיתוף וכתיבה אונליין כשהכתיבה עצמה מתבצעת בשיעור אבל גם בבית. בכל שבוע, נגה הייתה קוראת את מה שכתבנו ומנחה אותנו כיצד להמשיך. בקבוצה שלי, היינו רק שני ילדים – אנחנו המצאנו את הדמות של המדען המטורף אגו סמ פוסיק. בהתחלה היו לנו ספיקות וחשבנו שלא נצליח, אבל בהמשך הבנו שדווקא העובדה שאנחנו 22 ילדים יכולה להיות יתרון והשתמשנו בזה לטובה. אחרי שחלפו כמה שבועות, ראינו שהספר מתחיל להיבנות" מספר נועם גנון.
אילו קשיים התגלו במהלך הכתיבה?
"כל אחד מאיתנו חיכה לקורס הזה כבר מכיתה ג' וכל אחד הגיע עם רעיונות משלו. בגלל שהיינו קבוצה גדולה שכתבה ספר אחד, היו הרבה דעות שונות בכל עניין ונאלצנו להתפשר. לפעמים היו גם בעיות טכניות שבהן אחד הכותבים מחק טקסט של מישהו אחר והיינו צריכים לשחזר ולתקן. הקושי הגדול ביותר היה לסגור את החורים בעלילה. בגלל שאנחנו גם המצאנו את העלילה, גם כתבנו, ערכנו ועשינו הגהה התקשנו למצוא את הבעיות בסיפור כי לנו הכל היה ברור. היינו צריכים לחשוב על הקוראות והקוראים שלנו ולשים את עצמינו במקום שלהם" מסבירות עמית שרר וניבה קימל תמיר.
מה מיוחד או שונה בספר הזה מהספרים הקודמים?
"בספר שכתבנו השנה, מדובר בחבורה של חמישה ילדים מסחל"ב שנשכחים בטיול שנתי ונקלעים בטעות לחדר בריחה בפירמידה עתיקה מלאה סודות. הם מוצאים את עצמם בהרפתקה מפחידה, מוזרה, מגניבה ומגבשת, כשבמהלך המסע שלהם, החבורה נאלצת להתגבר על אתגרים מורכבים, לפתור חידות מפתיעות ולהשתמש בכוחות על-טבעיים. יש כמובן דמויות של מורים מסחל"ב והדמות של עזי המנהל שלנו מככבת, יש רשע שמאיים, חייזרים מכוכב אחר ושלל יצורים מסתוריים… והתכוננו לסוף מפתיע!" אומר בחיוך מסתורי אברי אילן גבאי. "בנוסף, השתמשנו הרבה בכלי הבינה המלאכותית – את עטיפת הספר ואת כל האיורים שבו יצרנו בהדרכה של נגה באמצעות ADOBE FIREFLY, רובי הבוט, וקנבה AI. סביב עלילת הספר יצרנו חדר בריחה דיגיטלי בתוכנת ג'יניאלי, כרזות לדוכן הספרים שלנו, ספר דיגיטלי, פודקאסט, ואפילו שיר מדליק וקצבי בתוכנת סונו – תוכנת AI שמיועדת לכתיבה והלחנה של שירים.
פרט לכך, רוב הילדים בקורס לא הכירו כמעט לפני כתיבת הספר, ועכשיו אנחנו חברים ממש טובים ואנחנו נפגשים הרבה" הוא מוסיף.חמישה
האם הספר עונה על הציפיות שלכם?
"הספר אפילו יותר טוב ממה שציפיתי!" אומרת יולי ורפאל מסכמת "אני בטוחה שהעלילה של הספר שלנו נהדרת ושכולם יהנו לקרוא אותו. 235 עמודים של עלילה מותחת ומפתיעה ביותר! עכשיו כבר אפשר להודות לכל מי שתרם להוצאת הספר לאור – לנגה שהייתה מנחה מעולה וסבלנית ולעזי לוי מנהל סחל"ב שהאמין בנו."
איך אפשר לקנות את הספר?
"אם אתם סקרנים לדעת האם חבורת סחל"ב תצליח לצאת מחדר הבריחה ומהו הסוף המפתיע שאברי רמז עליו אתם מוזמנים לקנות את הספר במחיר סמלי של 10 ₪. בסוף שנת הלימודים בסחל"ב, בחודש הספר העברי, יהיה לנו דוכן ואנחנו מזמינים את תושבי העיר לקנות את הספר" אומרת ניבה.
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
כתבות השער הטבה "הכתיבה האישית לא פסקה מעולם וחיכתה בסבלנות" אלה החיים של נעמי לבנון-קשת ד"ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין 17/1/2025 שתפו: נעמי לבנון-קשת (74) היא משוררת וסופרת, מראיינת וכותבת עבור מגזין זה. היא
היזם טען כי הוא אינו מקבל את מכתב הביטול הזה, ואיים להגיש תביעה אישית נגד כל דייר ודייר. וכך אותם דיירים הגיעו למשרדי
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
"לאורך השנים לא רק השמות, האנשים והקשרים משתנים, אלא גם פני העיר. במסגרת התכנית העירונית של גבעתיים, אשר אושרה בתחילת השנה, יעשה פינוי-בינוי בדרך רבין, לטובת בניה של מגדלים בני 35 קומות"
ראיון עם האדריכלית רחל יונגמן-פללר, שותפה בכירה ומנהלת התכנון של חברת יסקי-מור-סיון אדריכלים, ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ
איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.
"היום זה נראה רחוק אבל התקווה היא כי בתום הלחימה ועם השבת הביטחון לעוטף עזה/עוטף ישראל, ניתן יהיה לשקם את קיבוץ כפר עזה ולחזור ולגור בו ולחדש את חיי הקהילה לצד הזיכרון של אלו שאינם עוד"
ראיון עם עו"ד התחדשות עירונית רוית סיני
שיחה אישית עם רן קוניק ראש עיריית גבעתיים
עו"ד ד"ר יובל חן, מהמובילים בתחום הוצאת אזרחות גרמנית, מייצג אלפי אנשים מול הרשויות בגרמניה לקבלת אזרחות גרמנית מאז שנת 1997
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!