להקות המחול העירוניות של גבעתיים הפכו להיות חלק מהנוף התרבותי של העיר. הם כאן כבר מעל לשלושים שנה ועברו גלגולים שונים אבל מה שבטוח הם כאן להשאר
מאת: עידית לוויטה
צילום: אוהד קב
שתפו:
אחרי שנים ארוכות, עוברות להקות המחול העירוניות של גבעתיים התחדשות ארגונית. זה הזמן, עבור מי שמכיר ועבור מי שטרם נחשף, לספר לכם על המפעל המיוחד הזה. הלהקות פועלות באמצעות עמותת "קהילתיים" ואגף האירועים בעיר אותו מנהל ליאור סידוב. והן עובדות בשיתוף פעולה מלא עם מינהל החינוך בעיר והאגפים השונים ופועלות במשכן משלהן, במרכז הקהילתי שדה בוקר. שם, מגיעים לסטודיו רקדנים שמתחילים את צעדיהם הראשונים בתנועה בגיל 3. רקדניות ורקדני הגיל הרך מתחילים את הדרך ב"משחקי מחול", המשלבים עולם משחק יצירתי עם הקנית יציבה, שימוש בחלל, קצב ובסיס לתנועה. בכיתות א'-ב' נכנסים הרקדנים למסגרת הלהקות.
חינוך למשמעת, למצוינות ולהתמדה
"להקות המחול אינן עוד חוג תנועה" מספרת שרון רובינוב-בידרמן, כוריאוגרפית ומדריכת השכבה הצעירה בלהקות המחול. "אנחנו רואים את הלהקות יותר כתנועת נוער של תנועה. אנחנו שמים דגש על ערכים, עזרה לזולת, חשיבות הקבוצה וכמובן, מעניקים את הבסיס הטוב ביותר טכנית למי שרוצים להיות בסופו של דבר רקדנים".
שרון בעצמה גדלה בלהקות המחול בגבעתיים. בתור ילדה החלה לרקוד שם, כשהמנהלים האמנותיים היו עמוס קב ועינת לאור-אטיק. היא רכשה את המיומנויות הנדרשות והתקבלה למגמת המחול בבית הספר "בליך". היום שרון אמא לשני ילדים, בוגרת סמינר הקיבוצים ובוגרת האקדמיה למחול ולמוזיקה בירושלים ומורה מוסמכת למחול, מנהלת בין השאר מסלול להכשרת מורים למחול יחד עם נעמי פרלוב (המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלאל) וכוריאוגרפית ומדריכה של השכבה הצעירה בלהקות:
"מה שקיבלתי בלהקות, הוא חינוך. חינוך למשמעת, למצוינות ולהתמדה אך בד בבד קיבלתי בית ומשפחה. חלק מחבריי הטובים ביותר היו איתי בלהקות המחול, חווינו המון חוויות יחד והפכנו למשפחה שנייה. אין לזה מחיר ואני מודה על הזכות שהייתה לי לגדול כך. בעבודתי, אני מיישמת את הכלים שקיבלתי בלהקות להיות אדם טוב יותר קודם כל וכמובן להיות רקדנית" מסבירה שרון.
כוריאוגרפיות לאירועי ענק
רכש יחסית חדש ללהקות המחול הוא הכוריאוגרף, השחקן והרקדן תומר יפרח. תומר הצטרף ללהקות בתקופת הקורונה והוא ממשיך להדריך את השכבה הבוגרת. תומר גדל במעלה אדומים ואת שנות ילדותו ובגרותו העביר בלהקת "מחולה". עם השנים, החליט תומר לשלב בין שתי אהבותיו: מחול ומשחק והלך ללמוד משחק בבית הספר "בית צבי". תומר, תושב גבעתיים כיום, שימש ככוריאוגרף בתיאטראות בית לסין, הקאמרי ובית צבי. הוא היה חלק מלהקת "טררם", ועשה כוריאוגרפיות לאירועי ענק כמו טקס המשואות בהר הרצל, טקס נעילת המכביה ועוד. תומר מביא איתו ללהקות מלבד כישרון גדול גם הרבה צניעות, אהבת הארץ, והרבה חלומות לשנה מדהימה וחדשה בלהקות.
מורשת של מחול ישראלי עממי
לאחר למעלה משלושים שנה, החליטו בהנהלת "קהילתיים" לגייס צוות ניהול חדש ולרענן את להקות המחול מבחינת רפרטואר, מבנה ונראות. את המנהלים האמנותיים הקודמים מחליפה עדי גבאי-לב. עדי היא אשת תוכן במקצועה, שמאחוריה שנים ארוכות של כתיבה ובימוי ארועים גדולים ועם הידע היא מביאה איתה מורשת של מחול ישראלי עממי מהבית. עדי היא בתו של הכוריאוגרף והיוצר יונתן גבאי ז"ל, שבין השאר חיבר ריקודי עם ידועים כמו "צדיק כתמר", "ושוב אתכם" ועוד רבים ונחשב כאחד מעמודי התווך של המחול העממי בישראל. עדי נשמה מחול בבית, רקדה בעצמה והייתה חלק מהצוות האמנותי של פסטיבל המחול כרמיאל. אחרי לכתו של אביה, לקחה לה למטרה להמשיך את דרכו בעולם המחול העממי. "אני תושבת גבעתיים כבר מעל ל-25 שנה, בנותיי גדלו בלהקות המחול ואני שמחה כי ניתנה לי הזכות להיות אחראית על מפעל חשוב זה" אומרת גבאי-לב. "אני רואה שליחות בלחבר את הילדים והנוער היום לתרבות הישראלית. כאן הם לומדים על מוזיקה עברית, על העבר התרבותי שלנו ומקבלים חברים לחיים, לגדול איתם ולהעביר יחד את השנים היפות בתנועה ובערכיות".
“אחרי שנים רבות החלטנו לרענן ולחדש את צוות הניהול אך לשמר לחלוטין את ערכי הליבה המובילים במפעל החשוב הזה, שעומדים על חיבור של נערות ונערים לתרבות ישראלית, מוזיקה עברית, ערכים של עבודת צוות, התמדה, חברות, עמידה באתגרים ועוד” אומרת אור לי ניב, יו”ר קהילתיים וסגנית ראש העירייה. “אני סומכת על הצוות החדש והותיק בניהולה של עדי גבאי-לב עם המעטפת המקצועית והתומכת של קהילתיים שידעו לשמר את האיכות”.
הלב של הלהקות
לצד גבאי-לב ממשיכה לרכז את הלהקות לוטם אהרנטל-שוסטק. לוטם היא מדריכת פילאטיס מוסמכת ומוכשרת וגם היא ואחיותיה גדלו בלהקות המחול גבעתיים. לוטם, לצד עדי, תניע את הלהקות מהצד הלוגיסטי ותמשיך להיות הלב של הלהקות.
לשנה הקרובה יש תכניות גדולות בלהקות המחול של גבעתיים: נוספו שיעורי מצוינות לרקדניות ורקדנים שרוצים להתמקצע, שיעורים לנשים צעירות ובוגרות יותר שמתגעגעות לרקוד אך לא רוצות להתחייב לקבוצה, שיעורים לגיל הרך, והמון פעילויות חברתיות במהלך השנה.
כמו כן, נוספו ללהקות המחול אחיות קטנות בבתי הספר היסודיים: שלוחות של הלהקות יחלו לפעול בבתי הספר “גורדון”, “בורוכוב” ו”בן גוריון” (לכיתות א’ וב’) אותן יוביל עמרי שליט-רייטמן, בוגר הלהקות ומורה למחול ומוסיקה. השלוחות יהוו חלק מהמערך של להקות המחול וזה הזמן להתחיל את השנה גם בבתי הספר במחול!
עוד לא מאוחר להירשם, השנה ממש מתחילה עוד רגע וכל מה שצריך הוא להרים טלפון, להתחיל לנוע ולבוא להיות חלק ממשפחת הלהקות. לוטם תענה לכם על כל שאלה: 054-4475352.
להתראות בתנועה 😊
עוד לא מאוחר להירשם, השנה ממש מתחילה עוד רגע וכל מה שצריך הוא להרים טלפון, להתחיל לנוע ולבוא להיות חלק ממשפחת הלהקות. לוטם תענה לכם על כל שאלה: 054-4475352
להתראות בתנועה 😊
ראיון עם עו"ד התחדשות עירונית רוית סיני
יגאל אונא מגן הסייבר הבכיר במדינה, כראש מערך הסייבר הלאומי ● מכהן כנשיא בית הספר ללימודי סייבר
שיחה אישית עם רן קוניק ראש עיריית גבעתיים
יאנה מרגולין היא מהנדסת בדיקות תוכנה. טמקימת עמותת 'גֵּנִים טובים' – קהילת נשאים ונשאיות BRCA
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
זמרות הפופ הייחודיות כובשות את ישראל. טל גיטלר היא זמרת ויוצרת צעירה שעוד תשמעו עלייה לא מעט בהמשך. כזו המביאה גוון קול חדש וסגנון מוזיקלי ייחודי
ד"ר נגה רוזנפרב היא מרצה, סופרת וחוקרת ספרות עברית ● נבחרה לפרוייקט "מאה שנים, מאה נשים"
ראיון עם האדריכלית רחל יונגמן-פללר, שותפה בכירה ומנהלת התכנון של חברת יסקי-מור-סיון אדריכלים, ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ
“האופנובנק” רוני ליבוביץ – בסוף כל אחד נתפס רוני ליבוביץ, המוכר לציבור הרחב בכינויו ‘האופנובנק’, ביצע לאור יום 21 מעשי שוד, בסניפי בנקים שונים, ופשוט ‘שיגע’ את המדינה כולה. תוך כדי אסף לא מעט מעריצים
מהן הסיבות הנפוצות לביטול פרויקטים בהתחדשות עירונית וכיצד ניתן להימנע מכך?
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
“לא מן האדמה באתי! כי באתי ממשפחה ציונית” סיפורו של דב רוזנפרב, איש האשכולות, השזור במהלך הקמתה של מדינת ישראל
אלה אותם מים ורק המחיר שאנחנו משלמים מאמיר בעשרות אחוזים
הקמת התאגידים נבעה מכשל בהתנהלות הרשויות המקומיות ומאז הקמת תאגידי המים אנו משלמים הרבה יותר על אותם המיםהצרכנים?
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!