20/10/2025
20/10/2025
יום שני, 20 באוקטובר 2025

"דיבור חדש" בגבעתיים

 

 

יצירת שיח של הידברות והקשבה מחוץ למסכים

מערכת Gplus

1/3/2023

ברקע הפילוג בעם, המחאות וחוסר ההסכמות סביב הרפורמה המשפטית התקיים שבוע הדיבור החדש והדיאלוג בקהילה בהובלת מרכז הגישור העירוני בעמותת קהילתיים . מטרת שבוע הדיבור החדש היא חשיפת מרכזי הגישור בקהילה והשירותים הניתנים בהם לציבור כמו גם מתן ביטוי לשיתופי הפעולה שמתקיימים בין מרכזי הגישור לקהילה בערים רבות וכן בגבעתיים. אירועי שבוע הדיבור החדש, הם כבכל שנה מגוונים ופונים לקהילה, הרשות המקומית והמגשרים המתנדבים.

השבוע נפתח בטקס קבלת תעודות לכבוד סיום קורס "נאמני הגישור" בבית ספר "אלון" כחלק מפרויקט הדגל של מרכז הגישור עם בתי הספר בעיר בליווי מתנדבי "ידיד לחינוך". בית ספר "אלון" הוא אחד מחמישה בתי ספר היסודיים בהם הוקמה יחידת גישור לאחר הקורס, שעברו בהנחיית דורית קראוס שחר מנהלת מרכז הגישור. התלמידים הנבחרים, לומדים כיצד ניתן לגשר בין תלמידים בשיח משתף, להעלות פתרונות ולהגיע להסכמות בהן שני הצדדים ירגישו מרוצים.

אור-לי ניב, סגנית ראש העירייה השתתפה בטקס וסיכמה: "כשהקמנו את מרכז הגישור בקהילתיים, זה מה שראיתי בעיני רוחי. גישור כשפה במערכת החינוך. 5 בתי ספר בתכנית שלנו והיד עוד נטויה".

במסגרת אירועי השבוע, התכנס  פורום מוגנות העירוני של גבעתיים, בניהולה של אור לי ניב סגנית ראש העירייה, יו"ר קהילתיים במעמד ראש העירייה, מר רן קוניק ובהשתתפות מנכ"ל העירייה יחד עם מנהלי אגפים, נציגי ועד הורים מרכזי, הנהלת "קהילתיים" ומגשרים. ד"ר ימית אלפסי אשר מלווה את הפורום, העבירה סדנה ללמידת עקרונות הנאדג' (כלכלה התנהגותית) ואיך בעזרת "דחיפה" והתערבות ניתן לעשות התערבויות שמכוונות למרחב הציבורי.

בנוסף, מגשרי שבעים מרכזי הגישור בקהילה ברחבי הארץ, התכנסו לפאנל ראשי רשויות לכבוד פתיחת אירועי שבוע דיבור חדש, המתקיים בשנת בחירות לרשויות המקומיות בהנחיית מנהלת תכנית "גישורים" גב' נועה שלו. ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, השתתף בפאנל יחד עם עוד 5 ראשי רשויות נוספות: אום אל פאחם, טמרה, עמק חפר, רעננה וכפר סבא. בהמשך התקיימה סדנה למגשרי המרכז בנושא "רגשות בחדר הגישור". זו השנה השנייה בה מרכז הגישור בעיריית גבעתיים משתף פעולה עם מרכז הגישור בעיריית רמת גן. צוותי מרכזי הגישור משתי הערים למדו בסדנה משותפות בנושא "רגשות בחדר הגישור", המשלבת אקדמיה ופרקטיקה, לטובת העשרת המגשרים המתנדבים של מרכזי הגישור, המובילים את הפעילות והתהליכים במרכזי הגישור.

גולת הכותרת של פעילויות מרכז הגישור  הוא הנגשת מרכז הגישור לקהילה. במרכז הגישור שדה בוקר והשבוע נערך "חדר גישור פתוח" בין  באי המרכז הקהילתי, הורים וסבים יוכלו להיכנס למרכז הגישור לקבלת ייעוץ ראשוני והכוונה ונחשפו לשירותים של מרכז הגישור. כל מתנדבי מרכז הגישור מתחומי התמחות שונים: משפחה, התחדשות עירונית, קהילה, עסקים ועבודה השיבו  לשאלות באי המרכז הקהילתי וחשפו בפניהם את העשייה המרשימה של מרכז הגישור ותרומתו לקהילה בגבעתיים.

הייעוץ ניתן ע"י מתנדבי מרכז הגישור המתמחים בתחומים שונים, ביניהם: משפחה, התחדשות עירונית, קהילה, עסקים ועבודה. המתנדבים הציגו את שירותי מרכז הגישור, השיבו  לשאלות באי המרכז הקהילתי וחשפו בפניהם את העשייה המרשימה של מרכז הגישור ותרומתו לקהילה בגבעתיים.

מרכז הגישור בגבעתיים מעניק שירותי יישוב סכסוכים ובניית הסכמות, נוחים, יעילים מקצועיים וזולים.

פרטים: דורית קראוס שחר, מנהלת מרכז גישור ובניית הסכמות בגבעתיים

 054-9723537,  או במייל gishur@kehilatayim.org.il

תמונות: דוברות עירית גבעתיים

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

אל תפספסו הכתבות האהובות
אדם גורל יועץ נדל"ן

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 135

מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 135

עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. ראש העיר רן קוניק בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר – בחרו
בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
אדם גורל יועץ נדל"ן

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini

קראו עוד »
יזמות ושווק נדל"ן // נטע עדני

שורשים של ריפוי

הוא רקח תרופות וגם השתמש בנענע, בסרפד, בבבונג, שהפכו לחומרי גלם של רפואה, אשר הקדימה את זמנה

קראו עוד »
המומחים
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן