fbpx
סידרת חינוך

לומדים, מתמודדים וזוכים

הוכרזו הזוכים מגבעתיים באירועי הגמר

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

מאסטרים צעירים

בתחרות הארצית “מאסטר קוד פלוס” זכו בתואר מאסטר קוד במשחק תלמידי כיתה ה’ מבית הספר יגאל אלון בגבעתיים – אלון שריזלי, איתי ביק ועומר גולדרט. הם יצרו משחק שמטרתו היא לאסוף שבעה חלומות בשבעה שלבים בזמן הקצר ביותר. המשחק מעוצב בצורה מדהימה ומלווה במוסיקת רקע.

בסדרת קוד פלוס לומדים אלפי תלמידים לכתוב קוד באמצעות בניה של משחקים וסרטונים בסביבת סקראץ’ מבית MIT, בוסטון. התלמידים לומדים ליצור קוד בסביבה צבעונית ומזמינה והם רוכשים את מיומנויות המאה ה-21 עם דגש על למידה עצמית וטכנולוגיות שהם כלים הכרחיים בעת הזו.

התחרות מתקיימת בשיתוף מטח, אינטל ועירית ירושלים ומתמודדים בה תלמידי כיתות ד-ו מ-50 בתי ספר מכל רחבי הארץ – הדור הבא של כותבי הקודים.

שביל האופנה של ביה”ס כצנלסון לחלל

תלמידי בית הספר “כצנלסון” ציינו את הסיום החגיגי של תוכנית SpaceIt – לקידום אופנה, אמנות וחלל. ערב הסיום התקיים במתכונת היברידית, במהלכו הפכה ספריית בית הספר, לאולם תצוגת אופנה ולאורכה נפרש שטיח אדום עליו התלמידים/ות צעדו והציגו את קולקציית חולצות החלל שהכינו במסגרת התוכנית.

התוכנית קיבצה תלמידים/ות משכבות ו+ז אשר הביעו עניין בשילוב בין אמנות לחלל. במהלך חודשי הלמידה הם למדו לפתח את היצירתיות, העמיקו את הידע שלהם על החלל ומערכת השמש, נגעו בטכניקות שונות של ציור, למדו על היסטוריה של אמנות חלל ואופנת חלל. 

במרכז התוכנית היו שני פרויקטים מעשיים  – התלמידים השתתפו בפרויקט בינלאומי של האסטרונאוטית האמריקאית והאומנית ניקול סטוט, המקבץ ציורי חלל מכל העולם ואף שולח אותם לתחנת החלל הבינלאומית. הם ציירו את כדור הארץ מהחלל ונתנו פרשנות אישית לנקודת המבט הייחודית הזו. הם השתמשו בחומרים מגוונים (טושים, אקריליק, שמן, פנדה וגם ציור דיגיטלי) לקראת סוף התוכנית הם הכינו קולקציית חולצות טי שירט של חולצות חלל, תוך שימוש בתוכנות דיגיטליות. לפני שניגשו למלאכת העיצוב, הם חשבו על משפטי השראה והכינו לוח השראה עם מודלים ששימשו אותם להכנת החולצה. בנוסף, הם חשבו על קהלי היעד והתאימו את הציור לקהל הצרכנים הממוקד שבחרו.

את ערב הסיום חתמה השחקנית, המעצבת ואושיית הרשת, קים אור אזולאי. היא שיתפה את הקהל הצעיר בניסיונה כמעצבת אופנה שפרצה לעולם העסקים כבר בגיל 16 עם קולקציית כובעים ייחודית וחילקה טיפים יישומיים לתלמידים הנרגשים וגם לצוות בית הספר.

תלמידי קלעי ושמעון בן צבי זכו בתחרות ליזמות חלל

תלמידי תיכון “קלעי” ותיכון “שמעון בן צבי” התברגו בשלושת המקומות הראשונים בתחרות בינלאומית ליזמות חלל לנוער בה התמודדו שש קבוצות מעורבות מבתי ספר מישראל ומאיטליה.

התלמידים הלומדים בתכנית “המאיץ המדעי” אותה מובילה ורד כהן ברזילי, מנהלת Out of the Box, נדרשו להכין סרטוני תדמית, פיץ’ באנגלית בן 10 דק’ של הרעיון כולל פיתוח עסקי ראשוני  ולהציגם בגמר בפני שופטים מקצועיים בראשות המדען הראשי של נאס”א איימס, ד”ר ג’יקוב כהן. באירוע השתתפו מדענים, אנשי הייטק ועסקים, מורים ותלמידים.

למקום השלישי הגיע הסטארטאפ “MINEVISION”, התקן להשבחת קסדת האסטרונאוט שיאפשר מיפוי וניתוח גיאולוגי של שטחים על מאדים. הרעיון נהגה במקור על ידי קבוצת תלמידי ט’ מתיכון שמעון בן צבי, בשלב הפיתוח הצטרפו אליו תלמידים מבית הספר הדמוקרטי ברומא. התלמידים הכינו יחד מודל בתלת מימד, סרטון VR ופליירים שיווקיים. הם עבדו בצמוד עם מנטור מומחה בכיר בחברה בינלאומית בתחום הלייזרים (אופיר אופטרוניקס).

למקום השני הגיע הסטארטאפ “ROXYGEN”, תוסף לרובר חלל להפקת חמצן מסלעי ירח. הרעיון נהגה במקור על ידי שני תלמידי כיתה ט’ מבית הספר תיכון שמעון בן צבי, אליו הצטרפו תלמידים מאיטליה לפיתוח המוצר וההיבטים העסקיים. הוועדה שיבחה את העבודה הקבוצתית הבינלאומית ואת יכולות החקר הגבוהות של התלמידים. הקבוצה עבדה בצמוד למנכ”ל של סטאאט אפ חלל ישראלי (הליוס) שעוסק גם כן בהפקת חמצן ממאדים אך בדרך אחרת.

במקום הראשון זכה הסטארט-אפ B.A.I.S  מערכת אקוופוניקה חכמה לירח. הרעיון התחיל כיוזמה של תלמידים מאיטליה, אליהם הצטרפו שלושה תלמידים מתיכון קלעי (עידן כהן, עומרי סבן ודרור אבריאן) אשר סייעו להעמקת התחקיר, פיתוח אב טיפוס וההיבטים השיווקיים והעסקיים שלו. הוועדה שיבחה את הפרויקט ואת אופן הביצוע וההובלה המשותפת של כל חברי הקבוצה. התלמידים עבדו עם מנטור, מומחה מארה”ב לאקוופוניקה.

יזמות חלל

עוד סיפורים מעניינים

יום הסושי הבינלאומי הוא התירוץ המושלם ליהנות מאחד המאכלים הפופולריים ביותר בארץ ובעולם

היום, 18/6, חוגגים את יום הסושי יום הסושי הבינלאומי החל ב-18 ביוני הוא התירוץ המושלם ליהנות מאחד המאכלים האקזוטיים, אך הפופולריים ביותר בארץ ובעולם. סושי הפך לתופעה עולמית ב-30 השנים האחרונות לאחר מאמצים רבים למצוא

שרות ההיסעים בסופי השבוע ‘נעים בסופ”ש’ פועל לרווחת הנוסעים

שרות ההיסעים בסופי השבוע ‘נעים בסופ”ש’ חזר לפעול שרות ההסעות ‘נעים בסופ”ש’ חזר לפעול.לאחר כשנה בה כולנו היינו ספונים בבתים בעקבות הקורונה. סוף סוף ניתן יהיה להגיע למרכזי הבילוי גם בסופ”ש מיזם “נעים בסופ”ש” חזר

שירות הסבבוס חזר לשרת את תושבי רמת גן בסופ”ש

חדשות העיר רמת גן פלוס שני הקווים שיביאו אתכם ישירות למוקדי הבילוי, לים ולבתי החולים – בשישי ובשבת. במקביל לשרות ההסעות ‘נעים בסופ”ש’ הפועל בערים גבעתיים, קריית אונו, רמת השרון, שוהם ותל אביב פורסם: 2.6.2021

גם אתם התאהבתם בשטרודל תפוחים?

היום, 17/6, חוגגים את יום השטרודל תפוחים פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים וטבעיים שטרודל תפוחים הוא פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים באופן טבעי. זו מנה מענגת שלרוב

נשף סיום מהסרטים! מה לובשים, איך מגיעים ומה שותים בנשפי הסיום של התיכונים

נשף סיום מהסרטים – שמלה מנצנצת, שטיח אדום, לימוזינה ושמפניה מה לובשים, איך מגיעים ומה שותים בנשפי הסיום של התיכונים שטיחים אדומים, לימוזינות, שמלות מנצנצות וחליפות מהודקות, צלמים ואורות, שמפניות נשפכות ומסיבה עד אור הבוקר.

אוכל משלוחה
פברואר 8, 2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון […]
אוקטובר 30, 2020

ורד אופה עוגיות טעימות ויוהן מייצר את החותכנים

יצירה על עוגייה פעילות מושלמת לכל אירוע הכל התחיל מזה שחברות של ורד ביסרור ביקשו ממנה שתכין לבנות שלהן עוגיות לקישוט ליום ההולדת. ההתלהבות והביקוש היו גדולים וזה מה שהביא אותה ליצור מארזי עוגיות חמאה […]
נובמבר 9, 2020

המקרונים של מור הן קפיצה לפריז

‘הולי מולי’ איזה מקרונים נפלאים “הולי מולי” נוצר בתקופת סגר הקורונה כשמור לוי מצאה את עצמה בחל”ת והחלה לאפות מקרונים ולחלק לחברים ולבני המשפחה כדי שיהיה להם מתוק בפה ובלב. התגובות החיוביות גרמו לה להבין […]
אוגוסט 6, 2020

מאיה בארץ הפלאות – אוכל אמריקאי מושחת

השפית מאיה בלום תשלח אליכם אוכל אמריקאי מושחת השנה האחרונה הכניסה לחיינו את הקורונה ואיתה את הפחמימות המושחתות, והפעם שפית רמת-גנית שתשלח לכם אוכל אמריקאי מושחת עד הבית כמו רבים מאיתנו גם מאיה בלום (30) […]
פברואר 13, 2021

הקראק פאי של רון ועדן הוא מושחת וטעים בטירוף

הולי קראק פאי ממכר כמו סם, מושחת וטעים בטירוף גילוי נאות: אני מכורה לעוגה האמריקאית הזו וזה לא מפתיע כי מדובר באחת העוגות הכי שוות שיש. קראק פאי כשמה כן היא – עוגה ממכרת שהפכה […]
פברואר 26, 2021

העוגיות האורבניות של קופרמן

העוגיות האורבניות של קופרמן איך אפשר שלא לאהוב עוגיות נימוחות, רכות ועשירות? אם יש מישהו בקהל שלא אוהב עוגיות נימוחות, רכות ועשירות, זה הזמן לעזוב את החדר. איך אפשר לא לאהוב דבר שכזה? אני כבר […]
דצמבר 28, 2020

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים חורף וגם סגר, ולכן כולנו תקועים בבית. כמה שמחנו לגלות שיש המבורגר חדש בעיר ולא סתם המבורגר אלא כזה שמכין השף ג’לאל סלאם (טוטו, חדר אוכל) במטבח הרפאים של […]
פברואר 28, 2021

עוגיית “קוקייה” – הטעם המופלא של אמסטרדם מבלי לצאת מהארץ

עוגיית “קוקייה”  הטעם המופלא של אמסטרדם מבלי לצאת מהארץ הטעם המפורסם של עוגיות אמסטרדם – כעת גם אתם יכולים להזמין לכם משלוח של עוגיות “קוקייה” וליהנות! רותם וסער מתיתיהו, אחים מקריית אונו התמכרו לטעם המופלא […]

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן