04/03/2026
04/03/2026
יום רביעי, 04 במרץ 2026
מתגלגלים

הלב הפועם של ג'ינסיס

מבחן דרכים לקופה של ג'ינסיס GV80COUPE

כתב וצילם: ירון הולנדר

9/3/2025

 

שתפו:

119 ק"מ על השעון ועם ריח של חדש, מגיע אלי דגם הקופה החדש עם גימור פנימי מפואר (כמצופה) בצבע קרם שמנת מהמם.

כאילו, ביום הקר ביותר של השנה מגיע זה בצבע בטון, כהולם את האירוע, ומתלבש לכבודו.

אם חשבתי לעצמי, מה כבר יש לדגם חדש, ומפואר, להציע, אחרי שכבר בחנתי בעבר את הדגם "הרגיל", מגיע זה בשתי רמות גימור, אשר ביניהן מפרידים לא פחות מ-50,000 שקלים עבור קוסמטיקה של פלסטיקה, פח וטכנולוגיה, ומורה לי כי לדמיון אין קץ, ותוספות ברמת הפרמיום נועדו להיות כאלה בדיוק.

שתדע ותרגיש עבור מה שילמת כל שקל.

אלגנטיות אתלטית

כבר מתחילת דרכה כמותג עצמאי ב-2015, ג'נסיס שואפת לשלב בין עיצוב אלגנטי, חוויית נהיגה מתקדמת, וחומרים יוקרתיים עם מחירים תחרותיים יותר לעומת מותגי הפרימיום הגרמניים.

עיצוב הרכבים של המותג מתבסס על קונספט "Athletic Elegance" (אלגנטיות אתלטית), המתאפיין בקווים זורמים, חזית בולטת עם גריל ייחודי, ותא נוסעים המשלב טכנולוגיה מתקדמת עם חומרים איכותיים כמו עור נאפה, עץ אמיתי ואלומיניום.

שלושה ערכי מובילים את ג'נסיס:

נועזות  audacious

חדשנות progressive

תרבות קוריאנית distinctly korean

ג'נסיס החליטו ליצר דגם שמביא את כל מה שהיה קודם,  והוסיפו לו עוד קצת מפה וקצת משם. אם זה הפנסים שעברו עיצוב חדש, חישוקי הגלגלים 22 אינץ' שעברו עיצוב חדש, וסבכה גדולה חדשה. בתא הנוסעים נמצא ריפודי עור נאפה, ושילוב קרבון מעוצב היכן שניתן.

לקוח שמגיע לאחר שכבר הכיר את הדגם "הרגיל" לא צריך חלילה להתפשר על משהו כאשר הוא עובר לקופה, להיפך.

כפי שציינתי דגם הקופה מגיע בשתי רמות גימור, כאשר גרסת הלאקצ'רי היא הבסיסית, ובינה לדגם האולטימייט מפרידים כ-חמישים אלף (!!!) שקלים, ותוספות קוסמטיות.

"הלב הפועם הוא מנוע טורבו בנזין בתצורת 6V, בנפח 3.5 ליטרים, המפיק עוצמה של 409 כ"ס, ומומנט עוצמתי של 56 קג"מ. מה שמעיד מראש כי הרכב הזה לא פראייר בכלל"

ומה אני חושב על הפער הזה?

⇐ חמישים אלף שקלים בפער של רמות גימור זה המון כסף.

⇐ למה קוסמטיקה? כי המנוע, המכלולים, והנראות הכללית, זהים. מה שמבדיל זה קוטר צמיגים, תוספות של מערכות אלקטרוניות, (כמו תצוגה עילית חיונית), ועוד כאלו.

הלב הפועם הוא מנוע טורבו בנזין בתצורת 6V, בנפח 3.5 ליטרים, המפיק עוצמה של 409 כ"ס, ומומנט עוצמתי של 56 קג"מ. מה שמעיד מראש כי הרכב הזה לא פראייר בכלל.

היצרן מצהיר על צריכת דלק משולבת של 8.47 ק"מ לליטר נוזל מאובנים, והיות וזה רכב חדש לחלוטין כל נתון שאפיק לא יהיה מייצג נאמנה, שכן נתון צריכה מדויק ניתן לדעת רק אחרי אלפי קילומטרים של נסיעה מצטברת, אולם בהתחשב בגודל, במשקל, ובגודל המנוע זהו נתון סביר, ומי שינהג מתון יוכל להשיג טוב ממנו, לדעתי.

בג'נסיס אוהבים לחשוב אחרת

ריפוד עור בצבע קרם שמנת יפהפה מקבל את פני כאשר פתחתי את דלת תא הנוסעים. בג'נסיס אוהבים לחשוב אחרת, כך שחגורות הבטיחות מגיעות באדום, שנראה למען האמת יפה יותר עם הקרם שמנת. גם בדגם היוקרתי שם הריפוד שחור, האדום הזה מתמזג נהדר.

הישיבה גבוהה, והראות לפנים ולצדדים טובה מאד, אם כי לאחור קצת פחות.

לעזרת הנהג התקינו ברכב את מה שכבר הכרנו מדגמי היוקרה של יונדאיי, ושאר דגמי ג'נסיס, וזו תצוגת מצלמה בלוח המכוונים. כאשר מפעילים איתות למעבר נתיב ימין או שמאל, נפתח חלון תצוגה בצד אליו מכוונים, בנוסף למראות, כך שניתן לראות בבירור כל מה שנמצא בשטח המת בצד הרכב.

וילון הגג הנורמי שנפתח חושף זכוכית מושחרת, יהיה יעיל כנראה בימי שמש חזקה.

בדלתות מותקנים רמקולים תוצרת b&o  המופלאים (ויש 18 כאלו), מה שמבטיח סאונד נהדר למוזיקה.

לרכב חמישה מצבי נהיגה (חסכוני, קומפורט, ספורט, ספורט פלוס, ומתואם אישית), ושלושה מצבים לנסיעת שטח (בוץ, חול או שלג).

באורך כולל של 4.96 מ', ומרחק בין סרנים של 2.95 מובטח מראש מרווח פנים, כיאה לרכב במעמד הזה.

אפשר לצאת סופסוף לדרך?

לחיצה על מתג ההתנעה מעיר מנוע גדול מתנומתו, ומתחילת  הנסיעה מרגישים ברכות המגיעה מן המתלים (אדפטיביים).

ברור לי כי למזג אוויר כזה תהיינה השפעות על בחירת נתיב הטיול שאבצע עם שותפיי הקבועים, על כן נערכנו בהתאם והוספנו עד 20-30%, לsafe side-. שיהיה.

אם חורף, קר, גשום ואפור הכי טוב שנצפין אל רמת הגולן, שם בטוח הטבע יפתיע אותנו בפריחה חורפית, במפל סוער, או בזרימת נחלים גועשת.

על הכביש המהיר, המהירות מקובעת, כדרכי, כל מערכות הבטיחות מכוונות לפעולה אוטונומית, כך שנותר רק לשמור ממעל שהכול בסדר, ולהתמכר לשקט המנוע, לנוחות ולמוזיקה הרגועה האופפת מכל עבר.

בחרתי לעלות הפעם לרמת הגולן דרך כביש 98 העולה מחמת גדר. זהו כביש פתלתל ונהדר כשהכביש יבש, הרכב ספורטיבי, והחברים שאיתך נשארים בבית. הפעם בגלל שאלו לא התנאים, אני עולה ממש לאט וזהיר אפילו שזהו רכב עם הנעה כפולה, המטיבה עם אחיזת הכביש. נסענו בעיקר בכבישים, חלקם טובים ומהירים ומיעוטם משובשים, ומכריחים נהיגה איטית וזהירה. בתא הנוסעים לא הורגש דבר במעבר בין זה לזה.

ממוצבת בליגת העל

ג'נסיס מיצבה את עצמה בליגת הפרמיום בלי להשפיל מבט מתנצל והיא מביטה למתחרות ישירות בעיניים ומגישה את אותו דבר, בפחות.

דגם הקופה הגדול הנוח והמרווח עושה זאת באותה הדרך, כאשר המתחרים הישירים מגיעים בהידור דומה, אבל בתמחור גבוה הרבה יותר כאשר מה שמבדיל בניהם זה בעיקר מוניטין רב שנים, מול המתחרה הצעיר.

בין שתי רמות הגימור מבדיל פער של 50 אלף שקלים, וזהו פער של הרבה מאד כסף כאשר את ההבדלים לא קל לזהות בעין.

מי שרוצה את הביצועים הזהים בפחות כסף יכול לקנות את אותו הדבר בדגם "הרגיל", ולא הקופה.

כפי שכתבתי לעיל, רכב חדש לא יעיד על צריכת דלק שתהיה קרובה לנתוני היצרן (האופטימיים בד"כ), אבל בנהיגה מתונה לאורך 460 ק"מ הגעתי ל-8.5 ק"מ לכל ליטר, שהם כמעט זהים.

הדגם הזה לוגם הבנזין, הוא שיקי, יפהפה, חזק מאד, ומגיע עם מסר חזק, ויהיה מאד מעניין לראות גרסה זהה, חשמלית ברמה כזו או אחרת.

ג'נסיס, לא מאכזבת אף פעם.

ובעיקר לא בדגמי הקצה הנוכחיים שלה.

מבחן הדרך:

ג'נסיס  COUPE 80 GV

מנוע טורבו בנזין 3.5 ל'.

הספק 409 כ"ס.

מומנט 56 קג"מ.

צריכת דלק (יצרן) 8.47 ק"מ/ל'

צריכת דלק (מבחן) 8.5 ק"מ/ל'

מחיר: 680,203 ₪ (כולל אגרה)

לאתר היצרן, הקליקו כאן

מחיר בארה"ב החל מכ-$80,000

……………………………………

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 129

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הקליקו לכתבות נוספות בתחום

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

מתגלגלים

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

בריכת רמב"ם עושה קאמבק

אחרי כמעט שמונה עשורים מאז הוקמה, אחרי שהוכרזה כמבנה לשימור ואחרי שלפני כשמונה שנים ננעלה וננטשה – הבריכה המיתולוגית מתעוררת לחיים

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
כתבות השער

הדרך הבטוחה לעסקת נדל"ן: בוחרים במקצועיות של לשכת המתווכים

שוק הנדל"ן הוא זירה סוערת, שילוב של סכומי עתק, חוסר ודאות ואמוציות. כדי להבטיח את הצלחת העסקה שלכם, חשוב לבחור באיש מקצוע בעל סטנדרטים גבוהים של ידע, אתיקה ואחריות – מתווך חבר לשכה הוא הסטנדרט הגבוה ביותר

קראו עוד »
כתבות השער

שימו אוזן! קולקציית פורים 2026

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

08/12/2021

אך ורק פיצה, סה טו

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
12/24/2020

קוקטיילים טעימים לחגיגה ביתית מושלמת

קוקטיילים טעימים לחגיגה ביתית מושלמת עם האלכימאי יהיה לכם ערב קסום ונפלא ההכנות שלנו לסילבסטר בעיצומן! חו״ל לא כל כך היה השנה, גם לא מסיבות או ברי קוקטיילים, אבל החלטנו שעל חגיגות השנה האזרחית החדשה
11/03/2020

סוף סוף מצאנו אוכל הודי ביתי אותנטי טעים

תבשילים הודים מהמטבח של פרוז עד הבית נאיה ופרוז אוהבים יצירתיות, אוכל ומה שבניהם הגיע הזמן לאוכל האמיתי, כזה שמתבשל במטבח ממתכונים שעברו מפה לאוזן במשפחה במשך דורי דורות. כמה שמחנו לגלות את Taste of
02/22/2021

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה גלידוניות הסושי הנהדרות של מיה העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים סושי ואלה שלא. אבל גם אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אני ממש ממליצה לכם לשכוח את כל מה שאתם
08/06/2020

מאיה בארץ הפלאות – אוכל אמריקאי מושחת

השפית מאיה בלום תשלח אליכם אוכל אמריקאי מושחת השנה האחרונה הכניסה לחיינו את הקורונה ואיתה את הפחמימות המושחתות, והפעם שפית רמת-גנית שתשלח לכם אוכל אמריקאי מושחת עד הבית כמו רבים מאיתנו גם מאיה בלום (30)
10/19/2022

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה
09/30/2020

מארזים לאפייה ביתית

קונדיטוריה פוּני‏ אפיה בטעם של פעם הכל התחיל בשנת 1922, כאשר אברהם פוּני‏, בן למשפחת אופים פולנית, עלה ארצה יחד עם אשתו פרומה. השניים התיישבו ביפו, ולא חשבו פעמיים לפני הגשמת החזון הציוני האישי שלהם

כתוב את הכותרת כאן

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן