27/07/2024
27/07/2024
שבת, 27 ביולי 2024

"עם עבודה קשה אני יכולה לעשות ולהיות הכל!"

ראיון עם ענבר כפיר תלמידת בית צבי ושחקנית מוכשרת

ד"ר נגה רוזנפרב

שתפו:

ענבר כפיר (25) מגבעתיים אוהבת במה, אוהבת קהל ומתרגשת לעמוד על הבמות ולספר סיפור. היא מקדישה המון שעות ללימודי משחק, פיתוח קול וריקוד ועובדת קשה בשביל להשתפר ולהצליח. היא מוכיחה יום יום, ערב ערב שעבודה קשה משתלמת. 

אני מכירה אותה שנים רבות, קשה לפספס אותה כשהיא עוברת בעיר. היא גבוהה וזקופה, בעלת שיער בלונדיני ארוך ועיניים כחולות גדולות. נסיכה. כשגיליתי שענבר משחקת בתפקיד מלכת השלג בהפקת חנוכה בבית צבי, מצאתי את עצמי יושבת באולם, בשורה הראשונה, צופה בהנאה גדולה במחזמר הנפלא הזה שנכתב בהשראת האגדה של אנדרסן.

היא נולדה וגדלה בגבעתיים, בת לאיריס – מורה לאנגלית ולהוראה מתקנת ולרוני – בעל סוכנות ביטוח ותיקה בקריית אונו, ואחות צעירה של סיון וניר. היא למדה בבית הספר 'יגאל אלון', המשיכה לתיכון 'בליך' ושירתה בחיל האוויר כמדריכת פטריוט.

כשאני שואלת אותה על האהבות הקטנות בחייה היא מחייכת ומסבירה: "אני אוהבת כלבים – הרי הם גורמים לכולם לחייך ויום יבוא ואאמץ לי כלב ונטייל ביחד! אני אוהבת לישון אבל מתקשה לקום בבוקר (מה לעשות? זה ממש קשה!), אוהבת לאכול והכל (כיף ללכת איתי למסעדות!!!) וכמובן אין דבר שיותר משמח אותי מלעלות על מטוס ולטוס (אני דיילת אוויר בדימוס).

היום היא סטודנטית שנה ג' ב'בית צבי' –  בית הספר הגבוה לאומנויות הבמה. "עכשיו אני בשנה השלישית והאחרונה שלי, זו השנה של הפרקטיקה, כמו 'סטאז' לשחקנים" היא מסבירה. "שנה אינטנסיבית של הצגות, גילום דמויות שונות והמון ריגושים. 'בית צבי' זה בית ספר ששואב אותך אליו, הן בשל השעות המרובות – 14 שעות ביממה, לעיתים גם בשישי ובשבת, והן בשל הרצון שלי ללמוד ולהצליח. זאת מסגרת מאתגרת, אינטנסיבית וייחודית."

בית צבי מלכת השלג צילום שמחה ברבירו

"אני אוהבת ליצור קשר פרונטלי עם הצופים, להביט להם ישירות בעיניים. יש בזה משהו מאוד עוצמתי ומספק. בחיי היום-יומיים שלנו, אנחנו מרוכזים שעות רבות בסמארטפונים ובמסכים השונים אבל בעולם התיאטרון והקולנוע יש קשב וריכוז וכך נוצרים רגעים יפים ומרגשים"

מתי בעצם החלה האהבה שלך לבמה?

"את אהבתי לעולם הבמה גיליתי עוד כשהייתי בת חמש. למדנו בגן  את השיר 'יחד לב אל לב' לכבוד המפגש של כל הגנים בגבעתיים ביום העצמאות. אני זוכרת שהייתה במה ענקית והופעתי מול מאות ילדים אחרים. אני ממש זוכרת איך אמרו לי לעלות על הבמה, הושיטו לי את המיקרופון, אחזתי אותו בשתי ידי ולקחתי את ה'ספוט'.  באותו רגע, אמא שלי הבינה שמצאתי את ייעודי."

מה הכי מרגש אותך כשאת עולה על הבמה?

"אני אוהבת ליצור קשר פרונטלי עם הצופים, להביט להם ישירות בעיניים. יש בזה משהו מאוד עוצמתי ומספק. בחיי היום-יומיים שלנו, אנחנו מרוכזים שעות רבות בסמארטפונים ובמסכים השונים אבל בעולם התיאטרון והקולנוע יש קשב וריכוז וכך נוצרים רגעים יפים ומרגשים. 

משחק זה עולם סזיפי ואלוהים נמצא בפרטים הקטנים שלו, כדי להצליח צריך לעבוד ביסודיות, להיכנס לדקויות לא נורמליות, לתרגל שוב ושוב ושוב, ולא פעם יש המון עומס, המון נתונים, לעיתים נתונים סותרים שיוצרים בלבול וחוסר בטחון. אז צריך לחזור לנקודת ההתחלה ולהתחיל מחדש. לשאול את השאלות, ליישם הארות והערות, לגבש את הדמות ולאט לאט להרכיב את הפאזל.

ב'בית צבי' אני מרגישה שאני צוברת ניסיון וביטחון לעמוד ולהחזיק את הבמה, כל פעם דמות שונה, מחזה שונה, אתגר שונה ובעצם ככה אני מגלה שעם עבודה קשה אני יכולה לעשות ולהיות הכל!"

"ב'בית צבי' אני מרגישה שאני צוברת ניסיון וביטחון לעמוד ולהחזיק את הבמה, כל פעם דמות שונה, מחזה שונה, אתגר שונה ובעצם ככה אני מגלה שעם עבודה קשה אני יכולה לעשות ולהיות הכל!"

באיזה הצגות השתתפת עד כה ומה מתוכנן להמשך?

"בשנה ג' ב'בית צבי' הסטודנטים מופיעים בהצגות לאורך כל השנה. ההפקה הראשונה בה השתתפתי הייתה 'מונולוגים מהואגינה', מחזה המבוסס על ראיונות שנערכו בתחילת שנות התשעים עם מאות נשים ברחבי העולם שהסכימו לספר בפתיחות על חייהן האינטימיים ועל מיניותן. הצגה קומית המתעסקת בקול רם בנושאים שבדרך כלל לא מדברים עליהם והכל בפרצוף.

ההפקה השנייה בה השתתפתי הייתה המחזמר 'מלכת השלג' ושיחקתי בתפקיד מלכת השלג. זו הייתה הפקה מוזיקאלית מדהימה ואנחנו יצרנו בה קסם. ברגעים אלו, אני עובדת על שתי הפקות חדשות ואני אשתתף גם במחזות 'קונצרטה לשמונה', ו'מחלת נעורים'."

 

איזו שחקנית מהווה השראה עבורך? 

"אידינה מנזל – זמרת, פזמונאית ושחקנית שגילמה את אלפבה במחזמר 'וויקד' ('מכושפות'), את קולה של אלזה בסרטי 'פרוזן' ('לשבור את הקרח') של דיסני, והשתתפה במחזמר ובסרט 'רנט'. היא פנומנלית בעיני, הטכניקה הקולית שלה, היכולת שלה לשיר ללא מאמץ, לגרום לצופה להתרגש ממנה, השליטה האדירה שלה לעבור בין ריגיסטרים של הקול (מעבר קול חזה לקול ראש) בעדינות ובקלילות, היא מרהיבה! אני אוהבת אותה כי אפשר ללמוד ממנה כל כך הרבה ומעבר לזה, התפקידים שהיא גילמה הם תפקידי חלומות בעולם מחזות הזמר."

בית צבי מלכת השלג צילום שמחה ברבירו

"ב'בית צבי' אני מרגישה שאני צוברת ניסיון וביטחון לעמוד ולהחזיק את הבמה, כל פעם דמות שונה, מחזה שונה, אתגר שונה ובעצם ככה אני מגלה שעם עבודה קשה אני יכולה לעשות ולהיות הכל!"

מהי העצה הכי טובה שקיבלת כשחקנית?

"לא לחפש אישורים על מי שאני ועל מה שאני מביאה עימי לבמה. זה קצת אירוני כי עולם המשחק מתבסס על אישורים חיצוניים. הוא בנוי על אודישנים, בימאים, מפיקים, כוריאוגרפים שעובדים עימך, ויש להם דעה וביקורת, ואני כשחקנית, כל מה שאני רוצה זה שיאהבו אותי, שירצו לקחת אותי לגלם תפקידים. ואז מבלי לשים לב בכלל – אני מוצאת את עצמי משתדלת לרצות וכמהה לחיזוקים חיוביים. אני חייבת לסמוך על עצמי, על מה שאני עושה ועל איך שאני עושה ורק כך אני הופכת כל תפקיד – לשלי. ברגע האמת, ב'מאני טיים' הכי חשוב זה לשחרר, לאהוב את מה שאני עושה ולנשום!"

 מה את הכי אוהבת לעשות בשעות הפנאי?

"אני אוהבת לנגן על הפסנתר שיש לי בבית. זה עושה לי כל כך כיף. אני אוהבת להיפגש עם חברים ולהתעדכן על הכל, לעשות בינג' על סדרות טובות וכמובן לקפוץ לבקר את סבתא." 

רגע של אושר מהשנה האחרונה?

"בשונה מחבריי, בוגרי בית צבי שסיימו בסך הכל כשנה אחת לפני, ורוב ההפקות שלהם לא זכו לראות קהל עקב הקורונה, לשכבה שלי ולי יש המון מזל שההצגות שלנו מתקיימות מול קהל. חברות וחברים שלי באות ובאים לראות אותי, המשפחה שלי באה לתמוך וזה הכי מרגש ומספק בעולם. עולם התיאטרון והשחקנים זקוקים לקהל. ואני מחזיקה אצבעות שככה תמשיך כל השנה – כי שום דבר לא מובן מאליו…"

הטופ פייב של ענבר

Somebody To Love- Queen

Better Together-Jack Johnson

הבחירה קשה, המטבח התאילנדי הוא המנצח מבחינתי.

סבתא שלי! סבתא שרה.

“לחפש מאיפה באנו ולחזור בסוף תמיד להתחלה” – עידן רייכל

בית צבי מלכת השלג צילום שמחה ברבירו

אל תפספסו הכתבות האהובות
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 121

מגזין 121 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי

קראו עוד»
כתבות השער

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה

קראו עוד»
החיים הטובים

איזה קיץ לוהט

הגיע הקיץ, חם כל כך בחוץ ומצב הרוח ירוד. אספתי עבורכם מספר מנות חדשות שיספקו לכם רגעים טעימים במיוחד,
בר פנזור

קראו עוד»
כתבות השער

איך סיפור נולד?

איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'

קראו עוד»
כתבות השער

סיפור מהסרטים בשלושה ימים

איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.

קראו עוד»
Shape
Shape
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

המדריך להזמנות

12/26/2021

קולקציית המתוקים של בית המאפה "עומר בייקרי"

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
09/02/2020

חגיגת בשרים מעושנים

'צ'ופ-צ'ופ' ארוחת בשרים מעושנים כל מי שאוהב בשר ומגדיר עצמו כקרניבור, יסכים שאין כמו לאכול נתח טוב של בשר מעושן צלוי כהלכה. אבל מה עושים כשאין מעשנה בבית? מזמינים מצ'ופ צ'ופ נתחים ובשרים נהדרים, עסיסיים […]
02/13/2021

הקראק פאי של רון ועדן הוא מושחת וטעים בטירוף

הולי קראק פאי ממכר כמו סם, מושחת וטעים בטירוף גילוי נאות: אני מכורה לעוגה האמריקאית הזו וזה לא מפתיע כי מדובר באחת העוגות הכי שוות שיש. קראק פאי כשמה כן היא – עוגה ממכרת שהפכה […]
08/09/2021

מיה לקחה את הקונספט הידוע לסושי והחליפה את המרכיבים במתוקים

מיה לקחה את הקונספט הידוע לסושי, החליפה את המרכיבים במתוקים ויצרה קינוח אלגנטי, יפהפה וטעים! מדובר בסושי מתוק ונהדר שבו מעטה רך של ביסקויטים עוטף קרמים עדינים וקטיפתיים במגוון של טעמים ומרקמים
11/29/2020

סיר ג'חנון שיכול לשנות בוקר שבת מהקצה אל הקצה

הסטארט-אפ לג'חנונים של איתי ועדי סיר ג'חנון שיכול לשנות בוקר שבת מהקצה אל הקצה איתי ועדי מזור, הם זוג פודי'ס שחיפש המון זמן ג'חנון ללא מרגרינה וללא טעמי לוואי המגיעים מאיזשהו תחליף אחר. לא פעם […]
12/25/2020

באיזו רשת באזור תמצאו את הפיצה הטובה מכולן?

באיזו רשת באזור תמצאו את הפיצה הטובה מכולן? המאכל האיטלקי המחבר בצק שמרים מרודד כהלכה, רוטב עגבניות משובח וגבינת מוצרלה מגורדת הפך לאחד מהפופולריים בכל העולם. כל כך פשוט אבל גם כל כך מורכב. אז […]
11/02/2020

'קופסת אוכל' – מארזים קולינריים קונספטואליים

חושבים מחוץ לקופסא מארז קולינארי מוקפד בהזמנה אישית אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו בימים פרה-הקורונה, זה דייטים כיפיים וטעימים עם בן הזוג: דרינק ונשנוש באיזה בר קוקטיילים מפונפן, ארוחת ערב טובה במסעדה רומנטית, או […]
11/27/2020

חגיגה טרנדית

  חגיגה טרנדית איזה כייף היה לטעום את קולקציית הסופגניות של בייקרי G27 מרמת חן. קולקצייה מרהיבה ביופייה שכוללת מגוון טעמים מיוחדים שעדיין לא טעמנו! סופגניות ברוטב בייגלה שמשלבות מתוק ומלוח בצורה מושלמת, סופגניות עם […]

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן