13/09/2024
13/09/2024
יום שישי, 13 בספטמבר 2024

"אני חשוף לפיתויים בפיצוציה כל היום, אבל למזלי יש את אברהמסון"

שולי ליניאדו מרמת גן עבר שני ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר ללא הועיל:  "ירדתי במשקל מהר יותר בשלושת חודשים הראשונים שלאחר הגמילה מסוכרים ופחמימות ממכרות במכון אברהמסון. 15 אנשים עם דחף בלתי נשלט לפחמימות נגמלו בעקבותיי וכולם מצליחים לרדת יפה במשקל"

שתפו:

לשולי ליניאדו, 54, נשוי ואב לשלושה, בעל פיצוציית "לגעת באושר" מרמת גן, יש היסטוריה של ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר חולנית. לפני 13 שנים, כששקל 148 קילוגרמים, עבר ניתוח טבעת והשיל 60 קילוגרמים ממשקלו. לפני 6 שנים, על רקע סיבוכים מהניתוח, עלה 42 קילוגרמים במשקלו ועבר ניתוח חוזר. תוצאות הניתוח השפיעו לטובה קרוב ל-5 שנים, אבל לפני שנה, שולי חזר שוב למגמת עליה במשקל.

"כשהייתי ילד, החברים קראו לי שולי השמן, או שפנו אליי תמיד בשם 'יא שמן'. מאז ניסיתי להעלים את הכינוי הזה מחיי, אבל זה לא פשוט ואני תמיד בהתמודדות. אני חי מאז ומתמיד לצד פיתויים בפיצוציה המשפחתית שקיימת מאז 1947. כדור שלישי לניהול הפיצוציה, כבר בגיל 8 התחלתי לעבוד בה,  וגיליתי שיש לי חולשה, בעיקר, לחטיפים כמו בייגלה וללחמים, לצד סוג של רעב תמידי".

"אחרי הניתוח השני לטיפול בהשמנת יתר לא יכולתי לשתות מים. המים נדמו לי כמו חומצה וכתחליף שתיתי בירות, בניגוד להנחיות המנתח. זו הייתה הדרך שלי גם להרוות את צמאוני וגם להתמלא. שתיתי לפחות 6-7 בירות ביום עם כל ארוחה, ובגלל הבירות עליתי שוב במשקל. כשהגעתי ל-94.5 קילוגרמים, חששתי מאוד שאאלץ להזדקק לניתוח שלישי. והבעיה היא שהניתוח הוא לא במוח! מהר מאוד חיפשתי פתרון נוסף שיעזור לי לרדת במשקל בצורה טובה".

"פניתי לאברהמסון כי שמעתי על הרבה אנשים שהצליחו איתם  וגם כי רציתי ללכת על בטוח עם גוף שיש לו ותק וניסיון. ליום הגמילה הגעתי עם אשתי לימור. החלטנו לעבור יחד גמילה באברהמסון, למרות שהמצב שלה הרבה יותר טוב משלי. היא בסך הכל רצתה להפחית 10 קילוגרמים במשקל".

" מיד אחרי הטיפול הלכנו למאפיה, ופתאום קלטתי שלא מתחשק לי: הפתיע אותי מאוד שהיד  שלי לא נשלחה מאליה למאפים בכלל. כשחזרנו הביתה הסתכלתי על חצי הבירה שהשארתי במקרר ולא הייתי מסוגל לראות אותה. הרגשתי דחייה ברמה שזה נראה לי אבסורד. לא יכולתי אפילו לגעת בבקבוק הצונן. אגב, אותו בקבוק בירה עדיין נמצא במקרר, כדי להזכיר לי שזה לא בשבילי".

 

"בזכות הגמילה מסוכרים ומפחמימות ממכרות, השתנתה התפיסה שלי והפסקתי להתעסק באוכל. במקום לחם מקמח לבן אני נהנה מלחם כוסמין מלא ומפריכיות כוסמת ואני בכלל לא נוגע במתוק. מטיפול לטיפול באברהמסון אני מתחזק יותר. אין איבוד שליטה כמו שהיה לפני הטיפול והכמויות שאני אוכל הולכות ומצטמצמות. אם בתחילה אכלתי כריך שלם, ירדתי המשך לחצי כרך והיום אני אוכל רבע כריך".

"בשלושה חודשים הראשונים שלאחר הטיפול ירדתי במשקל מהר יותר מאשר לאחר הניתוח. זה היה מטורף! גם אשתי הפחיתה מהר מאוד את המשקל העודף, וקיבלה מוטיבציה לשמור על כושר. היום אני שנה אחרי הגמילה, אני שוקל 86 קילוגרמים. בעקבותיי 15 איש עם דחף בלתי נשלט לפחמימות נגמלו מהדחף באברהמסון וכולם מצליחים לרדת יפה במשקל. לאחותי הקטנה קנינו מתנת יום הולדת  גמילה באברהמסון, וגם היא ירדה באופן מוצלח במשקל"

כדי להימנע מצריכת מוגברת של פחמימות וסוכרים ממכרים, 6 המלצות מעשיות מצוות התמיכה של מכון אברהמסון לאכילה מאוזנת ובריאה בימים החורף הקרים:

1. מה כדאי להכניס הביתה במקום סוכר ופחמימות ריקות?

הנה רשימה חלקית: עוף, דגים, טונה, בשרים, ביצים, מוצרי חלב, טופו, ירקות ופירות, קטניות כמו: חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, פול, שעועית, פולי סויה. דגנים כמו: קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, גריסים, אורז מלא, טחינה, שקדים, אגוזים, גרעינים, זרעי פשתן ושומשום ועוד.

2. בחירה נבונה

סוכר מסתתר בהרבה מוצרים מעובדים כמו רסק עגבניות, מרקים מוכנים, פסטרמה, שניצל מעובד וממרחים. קראו את רשימת הרכיבים המופיעים בסדר יורד על פי כמות. כלומר, המרכיב שכמותו גדולה ביותר יופיע ראשון, והמרכיב שכמותו הקטנה ביותר יופיע אחרון. מלבד זאת, נסו לקנות בסופר כשאתם לא רעבים. באופן זה תחסכו מעצמכם פיתויים.

3. רעבים או צמאים?

מים, כמו סיבים וחלבונים משפיעים על תחושת השובע. פתיחה של ארוחה עם שתיית מים תסייע בוויסות כמות המזון שצורכים. מומלץ לשתות כ-12 כוסות מים, ולהקפיד לשתות כוס מים כחצי שעה לפני ארוחה.

4. רוצים משהו מתוק?

יש שפע של מזונות, מאכלים וקינוחים מתוקים, לא מעובדים, נטולי פחמימות ממכרות, לדוגמא: פירות, דבש, סילאן, אגוזים, חמוציות ללא סוכר, אגבה, עוגיות שיבולת שועל ואגוזים, עוגת גבינה ללא סוכר, ועוד.

5. אל תצאו רעבים מהבית!

יוצאים מהבית? הקפידו לאכול לפני מזונות משביעים ובריאים – דגים, קטניות, עוף, יוגורט. בכל מצב מומלץ להצטייד בחטיפים בריאים. לא בכל מקום תמצאו מאכלים שיתאימו להרגלים שבחרתם לאמץ.

6. לא להתייאש!

גם אם נהניתם מחתיכת עוגה, זה לא המקום להלקאה עצמית. זכרו שזה הטבע האנושי. אל תוותרו לעצמכם והפסיקו לשנן את הביטוי "ממחר דיאטה". המשיכו כאילו לא קרה דבר בדרך להצלחה!

מכון אברהמסון מוביל בגמילה מעישון ובגמילה מסוכר ופחמימות ממכרות, ומעניק שירותים בפריסה ארצית ב-10 מרכזי טיפול.  סניף גבעתיים נמצא בכתובת שינקין 9ב'. לתיאום חייגו למוקד הארצי בטלפון 9933*

תוכן שיווקי

אולי יעניין אותך
03/16/2022

איזון בחיים והקשר שלו לטיב מערכות היחסים בחיינו

איזון בחיים והקשר שלו לטיב מערכות היחסים בחיינו אביגדור יזדי יש מי שחווה קושי ביצירת זוגיות או שימור זוגיות קיימת ורק לאחר חקירה מעמיקה בנושא, הבין שהפתרון לקושי מקורו בטיפול ברובד אחר בחיים, אשר באופן […]
07/10/2022

בהיכל ווהלין התאהבתי בתיאטרון

הליכתה על הבמה, רקיעתה עם המקל או נוכחותה בישיבה זקופה ועיניים זורות אימה זכורים לי כל-כך. זה הרגע שבו התאהבתי עמוקות בעולם התיאטרון
02/25/2023

בא לשכונה בר אנטריקוט חדש

בא לשכונה בר אנטריקוט חדש, ביפרנה - ביף אנד ברד Beefrena - Beef & Bread, בחרנו שני כריכים וחיכינו לאוכל. רעבים… שורה תחתונה: אל תישארו רעבים, בואו להתפנק!
04/15/2022

שוברים את הראש לפסח? מתנות אפיקומן לכל המשפחה

שוברים את הראש לפסח? מתנות אפיקומן לכל המשפחה שתפו: שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב print שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter אביזרי שיער בדמותה של מיני מאוס מבית דיסני המארז של חברת […]
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו
כתבות השער

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה

קראו עוד»
Shape
Shape
הכתבות האהובות
08/04/2023

סולימאן הקטן וסולימאן הגדול

כאשר מצרפים לכינוי כלשהו את המילה קטן, ברור לכל שיש גם כינוי עם המילה גדול. 'סולימאן הקטן' זהו חופני כהן ז"ל ואביו שלמה כהן ז"ל הוא 'סולימאן הגדול
10/16/2023

"מהרגע שכבים אורות הפסטיבל, אני מתחיל לעבוד על הבא אחריו"

"מהרגע שכבים אורות הפסטיבל, אני מתחיל לעבוד על הבא אחריו" יוסי אלפי חוגג 30 שנות סיפורים
09/06/2024

סיפור מהסרטים בשלושה ימים

איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.
09/08/2024

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה
07/12/2024

אלופת העולם במבחן – מבחן דרכים לטסלה מודל Y

השילוב של יצרן אמין עם מוניטין של מובילים טכנולוגים, יחד עם הפופולריות של הרכב חשמלי, בנוסף למיתוג הנכון, סייעו לטסלה להגדיל את הביקוש הגבוה ממילא, והתוצאה: מודל Y היה דגם הרכב הנמכר ביותר בעולם בשנת 2023
09/06/2024

איך מחולקות הדירות שתקבלו בהתחדשות עירונית?

התחדשות עירונית היא צו השעה – במציאות הביטחונית הנוכחית כולנו מבינים היטב את הצורך הקריטי שבקידום פרויקטים המספקים לתושבי ישראל הגנה מפני טילים
Shape
Shape

המדריך להזמנות

12/28/2020

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים חורף וגם סגר, ולכן כולנו תקועים בבית. כמה שמחנו לגלות שיש המבורגר חדש בעיר ולא סתם המבורגר אלא כזה שמכין השף ג'לאל סלאם (טוטו, חדר אוכל) במטבח הרפאים של […]
02/13/2021

משולש הזהב – מבחן הטעימות לפורים 2021

משולש הזהב מבחן הטעימות לפורים 2021 משנכנס אדר מרבין בשמחה ואין לתאר כמה שמחה עושות לי אזני המן… עם קרמל מלוח, לוטוס או חלבה, אגוזים או נוטלה, שוקולד בלגי או קרם פטיסייר ואיך אפשר בלי […]
07/11/2021

לא רק פיצה!

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
10/16/2020

בואי חלה

'המאפייה הביתית של שרון' המאפים שגונבים את ההצגה הכנת חלות היא הנאה לכל דבר וכשהן יוצאות מהתנור וכל הבית מתמלא ריחות הלב מתמלא באושר (ועוד לא דיברנו על התמונות שמעלים לאינסטגרם). אחרי שנים של אפייה […]
01/20/2021

אם אי אפשר ללכת לנגב חומוס אצל חיים נביא את החומוס של חיים הביתה

אם אי אפשר ללכת לנגב חומוס אצל חיים נביא את החומוס של חיים הביתה בשביל להכין חומוס טוב, משביע ובריא צריך מתכון מעולה ואהבה לאוכל, ואת שני אלה מצליח חיים לשלב במטבח שלו כבר למעלה […]
02/04/2021

בפיצה גראז' פיענחו את הסוד לפיצה דקה משובחת

בפיצה גראז' פיענחו את הסוד לפיצה דקה משובחת חורף, שוב סגר ואנחנו כרגיל תקועים בבית. מה יותר מנחם מפיצה חמה שמגיעה הביתה? ואז גילינו את פיצה גראז' – פיצה דקה וקריספית עם תוספות ייחודיות שנעשית […]
02/08/2021

ראמן משובח לאלו שמתגעגעים ליפן

'תום תום ראמן' געגועים ליפן בר פנזור שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב email שיתוף ב whatsapp שני ביקורים ממושכים ביפן הפכו גם אותי למעריצה וחובבת אוכל ותרבות יפנית. אז דמיינו לכם כמה […]
12/24/2020

אריק מכין חומוס טוב באהבה ותשוקה גדולה

האהבה של אריק להכנת חומוס היא כמו האהבה למוזיקה ונגינה. הרכיבים שונים אבל היעד זהה: טעם טוב, תשוקה ואהבה אריק מכין חומוס טוב באהבה ותשוקה גדולה אריק לבנת הוא מוזיקאי, אמן ויוצר. לצד המוזיקה, הוא […]

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן