
Hongqi EHs7 – מפנק, מאד. מרווח, מאד.
הונגצ'י – ענקית הרכב הממשלתית מנסה לכבוש את ליבו (וכיסו) של הנהג הישראלי
רום אלוף
21/9/2025, ראש השנה תשפ"ו
שתפו:
שוק הרכב הישראלי משנה הילוך – ובמהירות. הוא כבר לא שמור רק לשחקנים הוותיקים: מותגים ויצרנים חדשים, בעיקר מסין, מציפים את הכבישים ומביאים איתם עיצוב מסקרן ותמחור אגרסיבי. כל זה קורה לצד המעבר להנעות חשמליות והיברידיות.
אז אילו דגמים יכבשו אותנו בשנה הבאה? ריכזנו את ההשקות הכי מסקרנות, החל ממכוניות עירוניות נגישות ועד רכבי שטח ופרימיום שוברי שוק.
היפנים המפתיעים
מאזדה: ה-3 המחודשת עם מהלך מפתיע: במקום לצמצם את נפח המנוע, היא דווקא מגדילה אותו. באירופה מנוע ה-2.0 ליטר יוחלף במנוע בנפח 2.5 ליטרים, שאמור להיות יעיל יותר. ההספק צפוי לרדת ל-140 כ"ס מ-165 כ"ס. ייתכן ונקבל גם את הגרסה האמריקאית, עם הספק של 191 כ"ס, ואף גרסת טורבו בהספק מרשים של 250 כ"ס.
גם היורשת של ה-6 הוותיקה, ה-6-EZ בדרך אלינו. היא התארכה לעומת ה-6 הנוכחית, לאורך של 4.92 מ' ובסיס גלגלים של 2.89 מ' ומבוססת על פלטפורמת ה"דיפאל סדאן". ל-6-EZ שתי גרסאות הנעה: הספק של 258 כ"ס וסוללת 68.8 קוט"ש, המאפשרת טווח נסיעה של כ-480 ק"מ, והשני: הספק של 245 כ"ס וסוללת 80 קוט"ש, וטווח נסיעה של כ-550 ק"מ. שתי הגרסאות יתמכו בטעינה מהירה בהספק של עד 200 קילוואט.
סובארו: BRZ מכונית הספורט של סובארו, אחת המהנות לנהיגה, תגיע ברבעון ראשון 26. העדכון של הדגם שומר על המורשת המפוארת. 228 כ"ס ממנוע 2.4 ליטר ללא טורבו. גם העיצוב החיצוני ותא הנוסעים לא משתנה באופן הראוי לציון. אולם מכלולי ההיגוי והמתלים קיבלו כיול חדש המשפר את הדיוק והתנהגות הכביש. מצב "ספורט" בניהול המנוע יהיה בעל תגובה חדה יותר לדוושה וגם תיבת ההילוכים האוטומטית (6 הילוכים) מקבלת כוונון חדש שאמור לאפשר גם הורדת הילוך בסל"ד גבוה מאשר בעבר.
אאוטבק: זכה לתכנון ועיצוב עדכני ויגיע ברבעון הראשון 26. האאוטבק יציע שני מנועי ארבעה צילינדרים: מנוע בנזין 2.5 ליטר בהספק 180 כ"ס, או מנוע טורבו 2.4 ליטר בהספק 260 כ"ס, שניהם מצוידים בתיבת הילוכים אוטומטית רציפה (CVT). הנעה כפולה כסטנדרט, מרווח גחון של 22 ס"מ. גם פנים הרכב עבר שינוי משמעותי, עם דגש על עיצוב עכשווי ונוחות משופרת וטכנולוגיות חדשות למערכת המולטימדיה
טויוטה שפרסמה שתשיק עד סוף 2026 שישה דגמים חשמליים חדשים, תנחית בישראל בחציון הראשון את ה +C-HR החשמלי, שיצטרף לאורבן קרוזר ול־bZ4X החדשים וביחד ירחיבו את היצע ה־SUV החשמליים של המותג. בהתאם לאסטרטגיה של טויוטה, כל דגם יוצע בשתי גרסאות: עם סוללות בקיבולות שונות, הנעה קדמית או הנעה כפולה (4X4).
בתחילת השנה תוצג גם האייגו X החדשה, הפעם עם מערכת היברידית מלאה. יחידת הכוח, הזהה לזו של היאריס ויאריס קרוס, מפיקה 116 כ"ס ומספקת תאוצה מ־0 ל־100 קמ"ש בפחות מ־10 שניות.
בהמשך החציון הראשון של 2026 ייחשף הדור השישי של ה־RAV4, שיגיע בגרסאות היברידית ופלאג־אין. גרסת הפלאג־אין תצויד בסוללת ליתיום חדשה בקיבולת 22.7 קוט"ש, שתאפשר טווח נסיעה חשמלי מרשים של עד 100 ק"מ.
המתקפה הסינית
המותגים הסיניים, ששינו את כללי המשחק והשתלטו על חלקים נרחבים משוק הליסינג הישראלי, ממשיכים במתקפת הדגמים.
BYD: צפויה להשיק בישראל את מתיחת הפנים של האטו 3, הדגם שמשווק כעת בישראל, ומתחדש עם עיצוב חיצוני ופנימי עדכני.
ג’אקו, שהצטרפה לאחרונה לשוק, מרחיבה את ההיצע עם שני דגמים חדשים: 007 ו-008 – רכב פנאי גדול במיוחד.
הונגצ'י לאחר שהשיקה בישראל את EHS7 היצרנית הסינית תתחיל בשיווק רכב הפנאי EHS5והסדאן EH5, עם 280 כ"ס וסוללות בשני גדלים שיספקו בין 450 לכ-600 ק"מ של טווח. מתחרה ישירה ל- BYD סיל.
ליפמוטור: לקראת סוף 2025 יושק ה-10B, הוא האח הקטן של ה-10C עם אורך של 4.5 מטרים, הממקמים אותו במרכז הקטגורייה הצפופה ובתחרות ישירה עם אטו 3, לינק אנד קו 02 ודומיהם. המנוע מהאח הגדול, כלומר 218 כ"ס שמקבלים כוח מסוללת 70 קוט"ש וטווח של יותר מ-400 ק"מ. אם היבואן ימשיך עם מדיניות התמחור התחרותית מ-10C, קיים פוטנציאל מכירות גבוה.
MG: תציע דגם חדש ומרענן, ה- Cyberster – רודסטר חשמלי ספורטיבי ומסקרן.
הקוריאנים לא מוותרים
המותגים הקוריאנים – יונדאי וקיה – ממשיכים להיות עוגן מרכזי בישראל, עם דגמים שמדברים ישירות לקנייני ציי הרכב ולצרכן המקומי:
יונדאי תשיק את ה-Hyundai Inster רכב חשמלי קומפקטי המכוון לשוק העירוני עם טווח נסיעה מוצהר של כ-355 ק"מ.
קיה הנחיתה בישראל לאחרונה את הKia EV3 , קרוסאובר חשמלי משפחתי קומפקי. בקרוב תגיע אלינו גם ה- EV4 המשפחתית החשמלית, ובשנה הבאה יתווסף ה-2EV, רכב פנאי קטן שבמחיר הנכון יכול להפוך ללהיט ציי הרכב. הסטוניק המעודכן, הקרוסאובר הקטן, עבר מתיחת פנים שנייה, אחרי שהוצג לראשונה ב-2017, ויגיע ברבעון הראשון עם עדכון במראה ויותר אבזור
אירופה חוזרת למשחק
בנחישות והיצרנים מביאים איתם חידושים טכנולוגיים:
סקודה תרחיב את היצע הדגמים החשמליים עם האפיק, רכב פנאי קטן עם טווח נסיעה של כ-400 ק"מ, שמתוכנן להימכר באירופה במחיר תחרותי.
פיאט צפויה להציג את ה- Fiat Grande Pandaגרסה גדולה יותר של דגם המיני הפופולרי, שתציע גם יחידות הנעה היברידיות.
אופל תשיק דגמי קרוסאובר חדשים. דור חדש של הגרנדלנד ואת הפרונטרה החדש לגמרי, וגם מוקה מעודכנת ואינסיגניה (Insignia) בעיצוב מחודש.
סיטרואן תשווק את ה-3C החדשה, רכב סופר-מיני שגדל במימדיו וצפוי להתחרות במחיר אטרקטיבי במיוחד.
וגם חשמליות אמריקאיות
שברולט: בלייזר EV רכב פנאי חשמלי חדש ומעוצב, המצויד בתכונות מתקדמות כמו חבילתו 'Blackout' וטכנולוגיית 'Super Cruise' ומסך מולטימדיה ענק בגודל 17.7 אינץ'. עדיין לא ידוע אילו גרסאות ינחתו פה אם וכאשר, הוא מוצע בשלוש רמות גימור עיקריות – LT, RS ו-SS ומאפשר בחירה בין הנעה קדמית (FWD) עם טווח נסיעה של עד 502 ק"מ, לבין הנעה כפולה (AWD) עם טווח של כ-455 ק"מ
חשמליות יוקרתיות
גם שוק רכבי הפרימיום רווי בחידושים מפתיעים:
אודי: בשנה הבאה יגיע דגם גדול וחדש, ה-9Q שיתחרה ב-7X של ב.מ.וו ובמרצדס GLS, ובנוסף, גרסאות RS חשמליות-ספורטיביות ל-6Q ול-6A.
טסלה מודל Y, הרכב הנמכר ביותר בעולם, עבר מתיחת פנים וכבר נמכר בישראל, במהלך 2026 אפשר לצפות שנראה כאן גם את ה-Y עם שבעת הנוסעים ששיווקו באירופה כבר החל. לאחרונה הושק גם מודל Y פרפורמנס המעודכן, עפ"י טסלה, יותר הספק, ביצועים ויכולת דינמית, מבלי לפגוע בטווח הנסיעה. ההנעה החדשה כוללת צמד מנועים חשמליים המפיקים 627 כ"ס, וזינוק ל-100 קמ"ש ב-3.5 שניות.
ג'יפ: בתחילת 2026 יגיע לישראל הקומפאס, רכב פנאי הקומפקטי שממשיך את הקו העיצובי המוכר של ג'יפ עם פלטפורמה חדשה, מידות גדולות יותר וטכנולוגיות הנעה מתקדמות. ומציע שילוב של תא מטען נוח, מערכות מולטימדיה ובטיחות עדכניות, ובפעם הראשונה גם שלוש גרסאות הנעה חשמליות לצד אופציות היברידיות. וחוזר גם הדגם שיצורו הופסק של הצ'רוקי, האח הקטן של הגרנד צ'רוקי הפופולרי, לראשונה עם מנוע היברידי.
ב.מ.וו: תשיק את הדור החדש של ה-3X, שיציע עיצוב עדכני, תא נוסעים חדש ואפשרויות הנעה מגוונות, כולל גרסה היברידית-נטענת עם טווח נסיעה חשמלי מרשים. בינתיים הוצגה ה-iX3 עם מצברי ליתיום בעלי קיבולת של 108.7 קוט"ש. וטווח שאמור להגיע לפי היצרנית ל-805 ק"מ.
וולוו: היצע רכבי הפנאי החשמליים של וולוו יגדל בשנה הבאה עם הצגת ה-60EX, רכב פנאי פרימיום בינוני. בנוסף בוולוו צפויים להציג את מכונית הסאלון החשמלית שלה, שתתחרה בדגמי הפרימיום של לקסוס, ב.מ.וו ומרצדס.
לסיכום, די ברור שהצרכנים צריכים להישאר עם אצבע על הדופק ולעקוב אחר ההתפתחויות כדי לבצע את הבחירה הטובה ביותר. שוק הרכב הישראלי נמצא בעיצומה של תקופה מרתקת. התחזקות הקטגוריה הקומפקטית-משפחתית, יוצרים פתרונות חדשניים ומגוונים, כך שעד סוף 2026, הכבישים שלנו ייראו שונים.
ההונגצ'י 7 שסחבה אותי יומיים הוכיחה חד משמעית כי הבטחות חייבים לקיים.
ואם כתוב 600 ק"מ טווח אפשר לבנות על המספר הזה באמינות של 90 אחוז לפחות, וזה לא מעט. אני גאה לומר כי דגם 7 החזיר לי את האמונה. בחופי הים נוהגים להניף דגל אדום כאשר הים סוער, ההונגצ'י 7 מסמנת את גובה הגלים בים החשמלי.
מבחן הדרך:
הונגצ'י EHs7.
רמת גימור LONG RANGE.
מנוע חשמלי אחורי.
הספק 340 כ"ס.
מומנט 45.9 קג"מ.
קיבולת סוללה 111 קווט"ש.
צריכת אנרגיה (במבחן) 21.6 קווט"ש לכל 100 ק"מ.
טווח (יצרן) 600 ק"מ.
טווח (מבחן) 515 עד 560 ק"מ.
מחיר (רכב מבחן) 263,706 ש"ח
לאתר היצרן, הקליקו כאן
……………………………………
הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 134
יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני
הקליקו לכתבות נוספות בתחום
הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’
הונגצ'י – ענקית הרכב הממשלתית מנסה לכבוש את ליבו (וכיסו) של הנהג הישראלי
ניסן, אשר כזכור נמצא כאן לא מעט זמן, ומגיע ממשפחה טובה ומכובדת, וארץ שיצא מוניטין מצוין לתוצריה, לא זוכה כאן לעדנה מתפרצת.
פולקסווגן נכנסה לעולם החשמלי באיחור, ומאז מנסה לתפוס את השוק.
העתיד כבר כאן: האם הרכב שלכם חכם – או חכם מדי?
איך הפכו חן ומוטי ריכטר את האהבה שלהם לפיצה לעסק משגשג – החל מהקמת הרשת בישראל וכעת גם בהולנד
בחצי השנה האחרונה שוק הרכב העולמי מתנתק מהבנזין – ולאט לאט גם מהמוכר. רום אלוף
חייו של איציק רובין דרך עדשת ההתנדבות, שיקבל את המתנה הגדולה מכולן – אות "יקיר העיר" גבעתיים
כאשר בעלי דירות בוחרים לוותר על ליווי מקצועי – הם לא תמיד מבינים את המחיר האמיתי של ההחלטה
יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.
הוא רקח תרופות וגם השתמש בנענע, בסרפד, בבבונג, שהפכו לחומרי גלם של רפואה, אשר הקדימה את זמנה
הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini
מה לא מגלים לכם שאתם חותמים על הסכם?
הסכמי התחדשות עירונית: מה שלא מגלים לכם בין השורות
ראש העירייה רן קוניק על הפיכת גבעתיים לעיר חכמה, השקעה במצוינות ושיקום תשתיות ועל האתגרים הכלכליים והביטחוניים שנותרו לעיר
יובל קלו, שחקנית, זמרת ומדבבת היא כוכבת עולה בעולם הבמה
לביא מור הוא רק בן 12, עולה לכיתה ז' בבית ספר כצנלסון והוא כבר המדבב בתפקיד הראשי בסרט 'אליאו' של דיסני ופיקסאר. דור שני לדיבוב
כל הפוליטיקאים המובילים, כשהם נשאלים בטלוויזיה לגבי תוצאות סקר כזה או אחר שמראה את מצבם העגום – נוטים לזלזל ולבטל אותו, פרופ' יצחק כ"ץ – מייסד ומנכ"ל מכון הסקרים 'מאגר מוחות'
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!