fbpx
חלל קייטנת חלל
אסטרונאוטים ואסטרונאוטיות בגבעתיים במהלך קיטנת החלל בחופשת הפסח
מרץ 17, 2021
רוני שטרן, האיש היקר והחבר של כולם, הלך הלילה לעולמו
מרץ 19, 2021

מתכונים פרווה – טעים, בריא, קליל ומהיר להכנה

אוכל שאינו חלבי או בשרי מוגדר כפרווה. שומרי המסורת מבינים היטב את היתרון הגדול שיש למתכונים פרווה. אם יש לכם מתכון פרווה מוצלח של מנת פסטה, תפוחי אדמה או קינוח – תוכלו לשלב אותו יחד עם מנות חלביות או מנות בשריות ללא כל חשש. מתכונים פרווה אידאלים בעבור ימים בהם אתם אוכלים ארוחה בשרית ומעוניינים לאכול לאחר מספר שעות ארוחה קלה נוספת ללא בשר.

מתכוני פרווה טובים אפשר למצוא בכל הטעמים (מתוק, מלוח, חמוץ) ובטכניקות בישול של אפייה, צלייה, טיגון. אתר פודיק מציע מתכונים נהדרים שכוללים תפוחי אדמה, פסטות, מאפים, לחמים ושייקים של בריאות. אתם תשמחו לגלות שאפשר לבשל אוכל טעים, משביע ומזין גם ללא שימוש בבשר או מוצרי חלב. כך למשל, מנה של פוטטוס תפוחי אדמה (כמו של מקדונלדס) תוכל לשמש ארוחה משביע מזינה כאשר היא מוגשת יחד עם סלט עשיר.

המתכונים הכי טובים לאירוח

לרוב, כאשר מגיעים אלינו אורחים אנחנו לא בטוחים האם הם מקפידים על אוכל כשר ובאיזו מידה. מתכונים פרווה יהיו בחירה מתאימה לאירוח היות והם מתאימים לכולם. לא תרצו לטרוח שעות רבות על הכנת קינוח חלבי ולגלות בזמן ההגשה שהאורחים שלכם סיימו זה עתה ארוחה בשרית ולא יטעמו מאוכל חלבי בשעות הקרובות. מתכונים פרווה עשירים בירקות ודגנים מלאים יהיו בחירה במנה קלילה וטעימה שאינה מלווה בתחושת כבדות.

מתכוני פרווה פשוטים, בריאים וטעימים

תשמחו לשמוע שמתכוני הפרווה הטובים ביותר הם גם פשוטים מאוד להכנה ולא יקרים כלל. אחת ממנות הפרווה האהובות ביותר בישראל היא ממרח חומוס ביתי. אם עד היום הסתפקתם בחומוס בקופסה שקונים במרכול – אחרי שתטעמו חומוס ביתי לא תרצו עוד לאכול את החומוס התעשייתי של המרכול. ממרח חומוס ביתי הוא מנה פשוטה להכנה, לא יקרה, בריאה ומאוד טעימה. תגישו את החומוס יחד עם פיתות או לחם, חמוצים, ירקות טריים וביצה קשה. אם תרצו לשדרג את הארוחה ולקבל הרבה מחמאות תגישו לצד החומוס גם את המטבוחה הביתית של אתר פודיק (טעים מאוד, חריף במידה ופשוט להכנה).

שילוב מנצח בין ירקות לדגנים מלאים

מקפידים על אורח חיים בריא? מתכוני פרווה אינם כוללים מוצרי חלב או בשר כך שהם משתלבים נהדר עם אורח חיים בריא שמתבסס על תזונה בריאה. שימו לב שמתכוני פרווה אינה בהכרח מתכונים טבעוניים. בחלק ממתכוני הפרווה נעשה שימוש בביצים. המפתח למנה עשירה בטעמים ורכיבים תזונתיים הוא מגוון ירקות טריים ודגנים מלאים. החליפו את הדגנים הרגילים בדגנים מלאים ותצליחו כך להפוך את האוכל שלכם לבריא והרבה יותר משביע.

איך בוחרים ירקות או פירות למנה?

עשו לכם הרגל לצרוך ירקות ופירות בהתאם לעונה. בכל עונה נעדיף את התוצרת הטרייה ביותר ונרוויח כך כמות מקסימלית של ויטמינים ומינרלים. הקפידו ליהנות מעגבניות טריות בעונת הקיץ, פירות הדר בעונת החורף, אבטיח ומלון בקיץ, דובדבנים באביב וכן הלאה. במידת האפשר כדאי לתת עדיפות לתוצרת חקלאית אורגנית או לתוצרת שלא נעשה בה שימוש רב בחומרי הדברה ושאר כימיקלים.

מתכונים פרווה שילדים אוהבים

בישול לילדים מתמקד במנות פשוטות וטעימות. אם נדרשתם לבשל ארוחה פרווה לילדים נוכל לבחור בפוטטוס כמו של מקדונלדס (מתכון באתר פודיק), פסטה ברוטב עגבניות, ממרח חומוס ביתי, שייקים של פירות טריים ושקשוקה. חשוב לזכור שילדים זקוקים למנת חלבון בכל ארוחה. מתכונים פרווה לילדים יכללו ביצים, דגנים מלאים, אפונה או דגים כמקור לחלבון. אל תשכחו להגיש יחד עם המנה העיקרית גם ירקות חתוכים ולסיים את הארוחה עם צלחת של פירות טריים.

איך בוחרים מתכון מוצלח אונליין?

כיום כאשר קיימים עשרות אתרי מתכונים ברשת, אין זה פשוט לבחור רק מתכון אחד או להבדיל בין מתכונים מדויקים וטובים לבין מתכונים פחות טובים. הדרך הטובה ביותר לבחינת מתכון היא התנסות. לרוב, עד שלא תנסו להכין בעצמכם את המתכון לא תוכלו לדעת האם הוא אכן מדויק ומפורט. אם אנכם בטוחים האם המתכון מתאים לכם כדאי לבחור מראש מתכונים שכוללים גם סרטוני וידאו. הסרטונים יסייעו לכם להבין כיצד לבשל נכון את המנה  ויהפכו את המתכון כולו לברור יותר. הסיכויים שלכם להצליח בהכנת המנה גבוהים יותר כאשר המתכון כולל גם סרטון.

אתם יכולים ללמוד לא מעט על המתכון מקריאת חוות הדעת והתגובות באתר. קחו לעצמכם מספר דקות לקריאת התגובות ותגלו באלו קשיים נתקלו אנשים אחרים שהכינו את המתכון והאם הם היו מרוצים מהתוצאה הסופית. לפי התגובות שמתפרסמות למתכון תוכלו לדעת האם כדאי להפחית במלח או בסוכר ואלו תחליפים מתאימים במידה ואין ברשותכם את אחד המרכיבים.

טיפים שימושיים לעבודה במטבח ובישול

מתכונים פרווה כמו כל מתכון אחר דורשים מיומנות בישול בסיסית. התאימו את המתכונים ליכולת הבישול הנוכחית שלכם ובאופן הדרגתי תעלו את רמת הקושי. אתר פודיק מציע מבחר מתכונים שמתאימים גם לבשלנים מתחילים וגם למתקדמים. יחד עם המתכונים מפורסמים סרטוני וידאו שמסבירים היטב את כל השלבים בדרך למנה מוצלחת. הטיפים הבאים נועדו לסייע לכם לשפר את כישורי הבישול שלכם ולהפוך את הבישול לחוויה מהנה.

  1. שוברים ביצים באופן קבוע על קצה הקערה? כדאי לכם להתחיל לשבור ביצים על משטח ישר ולמנוע כך כניסת רסיסי קליפה אל המנה.
  2. נשאר לכם רוטב עגבניות? אל תזרקו אותו! עשו לכם הרגל להקפיא מצרכים בסיסיים כמו רוטב עגבניות או רוטב שוקולד ותצליחו לחסוך לכם עבודה בפעם הבאה.
  3. אוהבים בשר? אתם ממש לא חייבים להשרות את נתח הבשר בתבלינים לפני הבישול. כל מה שצריך לעשות בשביל להבטיח טעם נפלא זה לערבב מעט שמן ם התבלינים המבוקשים ולמרות את התערובת על נתח הבשר מיד לאחר הבישול (חשוב למרוח את השמן עם התבלינים על הבשר בעודו חם).
  4. כמה טיפות של לימון מוסיפות טעמים טובים כמעט לכל מנה. אם אתם מרגישים שהמנה שלכם צריכה תוספת של טעם, אל תמהרו להוסיף מלח לפני שתוסיפו כמה טיפות של מיץ לימון. יש לפירות הדר את היכולת לעורר טעמים במנה ללא תוספת של מלח או תבלינים עשירים במלח, סוכר ושומן.
  5. על מנת לקבל מרקם קרמי במרקים מבלי להוסיף שמנת מתוקה או חלב, ניתן יהיה להוסיף מעט קרם אגוזי קשיו. להכנה עצמית של הקרם משרים כוס קשיו במים למשך כ-8 שעות, מסננים, שוטפים וטוחנים עם 3/4 כוס מים.
  6. אוהבים אבוקדו ונמאס לכם שהוא משחיר במהרה? הקפידו להשאיר את הגרעין באבוקדו החצוי והניחו אותו בקופסה יחד עם חצי או רבע בצל טרי. יש לבצל את היכולת למשוך אליו את כל החיידקים ולמנוע כך את ההשחרה של האבוקדו גם לאחר מספר ימים.
  7. אוהבים עשבי תיבול טריים? אחסנו אותם בצנצנת עם מים (כמו פרחים) והקפידו להחליף את המים בכל יום. עשבי התיבול שלכם יישארו טריים ועשירים בטעמים למשך 7 ימים ויותר.
  8. רובנו אוהבים את הטעם הנהדר של הבצל המטוגן אך פחות נהנים מעבודת הטיגון. הטריק הגאוני הבא נועד לקצר את זמן הטיגון מבלי לפגוע בטעם. בפעם הבאה בה אתם מטגנים בצל הוסיפו למחבת קמצוץ של אבקת סודה לשתייה ותצליחו לקצר את זמן הטיגון בצורה משמעותית.

אוכל טוב מתבסס על מתכונים טובים, טכניקה נכונה, חומרי גלם טריים ועל אנשים שאוהבים לבשל ולאכול. מתכונים פרווה הם הזדמנות להכיר טעמים חדשים ולאמץ אורח חיים בריא עם דגנים מלאים, ירקות טריים ופירות עונתיים.

תוכן מקודם

עוד בחיים הטובים

נובמבר 27, 2021

ענבר גפן תאפה עבורכם מגש של דונטאס טעימים ויפהפיים

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
נובמבר 26, 2021

Gallato Patisserie – חגיגה פריזאית

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
נובמבר 24, 2021

מיכל גנון זוכה אצלינו כבר שנה שנייה ברצף בפרס הבצק המצטיין!

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
נובמבר 23, 2021

חגיגה בין כוכבים – טורי שוקולד

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
אוקטובר 5, 2021

רעבים ובא לכם להתמכר?

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
ספטמבר 25, 2021

חלומות הופכים למציאות

חלומות הופכים למציאות בחנות של הולה בגבעתיים תוכלו לקנות את כל אביזרי המסיבה והאירוח שתוכלו לחלום עליהם: גימיקים וזוהרים, קישוטים, בלונים יפהפיים, כלים חד פעמיים מרהיבים, כלי הגשה, ממתקים, דפים אכילים, מוצרי אפייה, מתנות לאורחים, […]
ספטמבר 11, 2021

אלמוג תשזור עבורכם סידור פרחים צבעוני ומיוחד

הקיץ הגיע שוב, הטמפרטורות בחוץ עולות, וצריך מנות שיעשו לנו קצת קריר בלב (אם לא בפה). מה מתחשק? אז ככה, מתחשק לאכול מנות קלילות, צבעוניות, ואולי אפילו מצננות. קבלו את מצעד המנות הכי מתאימות
אוגוסט 12, 2021

אך ורק פיצה, סה טו

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
אוגוסט 12, 2021

החלות המיוחדות של מאיה הופכות לשם דבר

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
אוגוסט 11, 2021

ארץ הממתקים של עדי

ארץ הממתקים של עדי אם אי פעם חלמתם להגיע לארץ הממתקים, עכשיו אתם יכולים לעשות את זה! “ממתקים של פעם” הוא מפעל בוטיק בהרצליה שבו רוקחת עדי ממתקים מדי יום בעבודת יד, לפי שיטות בישול […]
אוגוסט 10, 2021

חגיגה מתוקה במיוחד אצל תהילה

תהילה היא קונדיטורית נפלאה שכל קינוח יפהפה מעשה ידיה טעמו כטעם גן עדן, הבצקים פריכים, המילויים נימוחים, מתמוססים בפה ומשאירים טעם של עוד.
אוגוסט 9, 2021

מיה לקחה את הקונספט הידוע לסושי והחליפה את המרכיבים במתוקים

מיה לקחה את הקונספט הידוע לסושי, החליפה את המרכיבים במתוקים ויצרה קינוח אלגנטי, יפהפה וטעים! מדובר בסושי מתוק ונהדר שבו מעטה רך של ביסקויטים עוטף קרמים עדינים וקטיפתיים במגוון של טעמים ומרקמים
אוגוסט 4, 2021

פוקי – אוכל רחוב במובן הקלאסי של המילה

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
יולי 29, 2021

עולם פטיסרי מתוק ובריא

הדיאטנית והקונדיטורית תמר שילון מציעה ב’שייפ פטיסרי’ מגוון קינוחים איכותיים מבוססי חלבון וסיבים תזונתיים המותאמים לתזונה נכונה ומאוזנת. הקינוחים עשויים מחומרי גלם איכותיים ביותר
יולי 21, 2021

המרענן הרשמי של הקיץ בגלסרי האוסטרי “שטפן”

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
יולי 11, 2021

לא רק פיצה!

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
יולי 11, 2021

מוכנים לפחמימה הכי לוהטת בעיר?!

האהבה של אלעד לבצקים נולדה כבר לפני שני עשורים. במהלך השנים הוא עבד בקונדיטוריה הכיר חומרי גלם רבים ולמד טכניקות וחידושים – כך נולד הברעצל של עדי ואלעד
יוני 24, 2021

לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז

בין הבולנז’רי לפטיסרי של נורית לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז The Pastry Box היא קונדיטוריה בסגנון צרפתי של הקונדיטורית נורית צ’יטיאת המציעה מגוון מאפים צרפתיים, עוגות (שמרים, מוס, ראווה), לחמי מחמצת מיוחדים בטעמים (פרמזן, בזיליקום, קצח […]
מאי 3, 2021

שיר, ליטל וקארין משחזרות את צמות השמרים של סבתא

לא רק בניו-יורק, עכשיו גם לנו יש לוין בייקרי שיר, ליטל וקארין משחזרות את צמות השמרים של סבתא המדריך המתעדכן להזמנות עוגות שמרים זה הדבר הכי טוב בעולם! שיתוף ב facebook שיתוף ב whatsapp שיתוף […]
אפריל 21, 2021

מירב והדר מזמינות אתכם לחוויה שכולה אושר

מירב והדר מזמינות אתכם לחוויה שכולה אושר “בייקאיט” – YOU CAN FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT המדריך המתעדכן להזמנות קחו אוויר, תלבשו חיוך, תזמינו לכם או למי שאתם אוהבים שיתוף ב facebook שיתוף ב […]


למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן