11/10/2024
11/10/2024
יום שישי, 11 באוקטובר 2024
חלל קייטנת חלל
אסטרונאוטים ואסטרונאוטיות בגבעתיים במהלך קיטנת החלל בחופשת הפסח
03/17/2021
רוני שטרן, האיש היקר והחבר של כולם, הלך הלילה לעולמו
03/19/2021

מתכונים פרווה – טעים, בריא, קליל ומהיר להכנה

אוכל שאינו חלבי או בשרי מוגדר כפרווה. שומרי המסורת מבינים היטב את היתרון הגדול שיש למתכונים פרווה. אם יש לכם מתכון פרווה מוצלח של מנת פסטה, תפוחי אדמה או קינוח – תוכלו לשלב אותו יחד עם מנות חלביות או מנות בשריות ללא כל חשש. מתכונים פרווה אידאלים בעבור ימים בהם אתם אוכלים ארוחה בשרית ומעוניינים לאכול לאחר מספר שעות ארוחה קלה נוספת ללא בשר.

מתכוני פרווה טובים אפשר למצוא בכל הטעמים (מתוק, מלוח, חמוץ) ובטכניקות בישול של אפייה, צלייה, טיגון. אתר פודיק מציע מתכונים נהדרים שכוללים תפוחי אדמה, פסטות, מאפים, לחמים ושייקים של בריאות. אתם תשמחו לגלות שאפשר לבשל אוכל טעים, משביע ומזין גם ללא שימוש בבשר או מוצרי חלב. כך למשל, מנה של פוטטוס תפוחי אדמה (כמו של מקדונלדס) תוכל לשמש ארוחה משביע מזינה כאשר היא מוגשת יחד עם סלט עשיר.

המתכונים הכי טובים לאירוח

לרוב, כאשר מגיעים אלינו אורחים אנחנו לא בטוחים האם הם מקפידים על אוכל כשר ובאיזו מידה. מתכונים פרווה יהיו בחירה מתאימה לאירוח היות והם מתאימים לכולם. לא תרצו לטרוח שעות רבות על הכנת קינוח חלבי ולגלות בזמן ההגשה שהאורחים שלכם סיימו זה עתה ארוחה בשרית ולא יטעמו מאוכל חלבי בשעות הקרובות. מתכונים פרווה עשירים בירקות ודגנים מלאים יהיו בחירה במנה קלילה וטעימה שאינה מלווה בתחושת כבדות.

מתכוני פרווה פשוטים, בריאים וטעימים

תשמחו לשמוע שמתכוני הפרווה הטובים ביותר הם גם פשוטים מאוד להכנה ולא יקרים כלל. אחת ממנות הפרווה האהובות ביותר בישראל היא ממרח חומוס ביתי. אם עד היום הסתפקתם בחומוס בקופסה שקונים במרכול – אחרי שתטעמו חומוס ביתי לא תרצו עוד לאכול את החומוס התעשייתי של המרכול. ממרח חומוס ביתי הוא מנה פשוטה להכנה, לא יקרה, בריאה ומאוד טעימה. תגישו את החומוס יחד עם פיתות או לחם, חמוצים, ירקות טריים וביצה קשה. אם תרצו לשדרג את הארוחה ולקבל הרבה מחמאות תגישו לצד החומוס גם את המטבוחה הביתית של אתר פודיק (טעים מאוד, חריף במידה ופשוט להכנה).

שילוב מנצח בין ירקות לדגנים מלאים

מקפידים על אורח חיים בריא? מתכוני פרווה אינם כוללים מוצרי חלב או בשר כך שהם משתלבים נהדר עם אורח חיים בריא שמתבסס על תזונה בריאה. שימו לב שמתכוני פרווה אינה בהכרח מתכונים טבעוניים. בחלק ממתכוני הפרווה נעשה שימוש בביצים. המפתח למנה עשירה בטעמים ורכיבים תזונתיים הוא מגוון ירקות טריים ודגנים מלאים. החליפו את הדגנים הרגילים בדגנים מלאים ותצליחו כך להפוך את האוכל שלכם לבריא והרבה יותר משביע.

איך בוחרים ירקות או פירות למנה?

עשו לכם הרגל לצרוך ירקות ופירות בהתאם לעונה. בכל עונה נעדיף את התוצרת הטרייה ביותר ונרוויח כך כמות מקסימלית של ויטמינים ומינרלים. הקפידו ליהנות מעגבניות טריות בעונת הקיץ, פירות הדר בעונת החורף, אבטיח ומלון בקיץ, דובדבנים באביב וכן הלאה. במידת האפשר כדאי לתת עדיפות לתוצרת חקלאית אורגנית או לתוצרת שלא נעשה בה שימוש רב בחומרי הדברה ושאר כימיקלים.

מתכונים פרווה שילדים אוהבים

בישול לילדים מתמקד במנות פשוטות וטעימות. אם נדרשתם לבשל ארוחה פרווה לילדים נוכל לבחור בפוטטוס כמו של מקדונלדס (מתכון באתר פודיק), פסטה ברוטב עגבניות, ממרח חומוס ביתי, שייקים של פירות טריים ושקשוקה. חשוב לזכור שילדים זקוקים למנת חלבון בכל ארוחה. מתכונים פרווה לילדים יכללו ביצים, דגנים מלאים, אפונה או דגים כמקור לחלבון. אל תשכחו להגיש יחד עם המנה העיקרית גם ירקות חתוכים ולסיים את הארוחה עם צלחת של פירות טריים.

איך בוחרים מתכון מוצלח אונליין?

כיום כאשר קיימים עשרות אתרי מתכונים ברשת, אין זה פשוט לבחור רק מתכון אחד או להבדיל בין מתכונים מדויקים וטובים לבין מתכונים פחות טובים. הדרך הטובה ביותר לבחינת מתכון היא התנסות. לרוב, עד שלא תנסו להכין בעצמכם את המתכון לא תוכלו לדעת האם הוא אכן מדויק ומפורט. אם אנכם בטוחים האם המתכון מתאים לכם כדאי לבחור מראש מתכונים שכוללים גם סרטוני וידאו. הסרטונים יסייעו לכם להבין כיצד לבשל נכון את המנה  ויהפכו את המתכון כולו לברור יותר. הסיכויים שלכם להצליח בהכנת המנה גבוהים יותר כאשר המתכון כולל גם סרטון.

אתם יכולים ללמוד לא מעט על המתכון מקריאת חוות הדעת והתגובות באתר. קחו לעצמכם מספר דקות לקריאת התגובות ותגלו באלו קשיים נתקלו אנשים אחרים שהכינו את המתכון והאם הם היו מרוצים מהתוצאה הסופית. לפי התגובות שמתפרסמות למתכון תוכלו לדעת האם כדאי להפחית במלח או בסוכר ואלו תחליפים מתאימים במידה ואין ברשותכם את אחד המרכיבים.

טיפים שימושיים לעבודה במטבח ובישול

מתכונים פרווה כמו כל מתכון אחר דורשים מיומנות בישול בסיסית. התאימו את המתכונים ליכולת הבישול הנוכחית שלכם ובאופן הדרגתי תעלו את רמת הקושי. אתר פודיק מציע מבחר מתכונים שמתאימים גם לבשלנים מתחילים וגם למתקדמים. יחד עם המתכונים מפורסמים סרטוני וידאו שמסבירים היטב את כל השלבים בדרך למנה מוצלחת. הטיפים הבאים נועדו לסייע לכם לשפר את כישורי הבישול שלכם ולהפוך את הבישול לחוויה מהנה.

  1. שוברים ביצים באופן קבוע על קצה הקערה? כדאי לכם להתחיל לשבור ביצים על משטח ישר ולמנוע כך כניסת רסיסי קליפה אל המנה.
  2. נשאר לכם רוטב עגבניות? אל תזרקו אותו! עשו לכם הרגל להקפיא מצרכים בסיסיים כמו רוטב עגבניות או רוטב שוקולד ותצליחו לחסוך לכם עבודה בפעם הבאה.
  3. אוהבים בשר? אתם ממש לא חייבים להשרות את נתח הבשר בתבלינים לפני הבישול. כל מה שצריך לעשות בשביל להבטיח טעם נפלא זה לערבב מעט שמן ם התבלינים המבוקשים ולמרות את התערובת על נתח הבשר מיד לאחר הבישול (חשוב למרוח את השמן עם התבלינים על הבשר בעודו חם).
  4. כמה טיפות של לימון מוסיפות טעמים טובים כמעט לכל מנה. אם אתם מרגישים שהמנה שלכם צריכה תוספת של טעם, אל תמהרו להוסיף מלח לפני שתוסיפו כמה טיפות של מיץ לימון. יש לפירות הדר את היכולת לעורר טעמים במנה ללא תוספת של מלח או תבלינים עשירים במלח, סוכר ושומן.
  5. על מנת לקבל מרקם קרמי במרקים מבלי להוסיף שמנת מתוקה או חלב, ניתן יהיה להוסיף מעט קרם אגוזי קשיו. להכנה עצמית של הקרם משרים כוס קשיו במים למשך כ-8 שעות, מסננים, שוטפים וטוחנים עם 3/4 כוס מים.
  6. אוהבים אבוקדו ונמאס לכם שהוא משחיר במהרה? הקפידו להשאיר את הגרעין באבוקדו החצוי והניחו אותו בקופסה יחד עם חצי או רבע בצל טרי. יש לבצל את היכולת למשוך אליו את כל החיידקים ולמנוע כך את ההשחרה של האבוקדו גם לאחר מספר ימים.
  7. אוהבים עשבי תיבול טריים? אחסנו אותם בצנצנת עם מים (כמו פרחים) והקפידו להחליף את המים בכל יום. עשבי התיבול שלכם יישארו טריים ועשירים בטעמים למשך 7 ימים ויותר.
  8. רובנו אוהבים את הטעם הנהדר של הבצל המטוגן אך פחות נהנים מעבודת הטיגון. הטריק הגאוני הבא נועד לקצר את זמן הטיגון מבלי לפגוע בטעם. בפעם הבאה בה אתם מטגנים בצל הוסיפו למחבת קמצוץ של אבקת סודה לשתייה ותצליחו לקצר את זמן הטיגון בצורה משמעותית.

אוכל טוב מתבסס על מתכונים טובים, טכניקה נכונה, חומרי גלם טריים ועל אנשים שאוהבים לבשל ולאכול. מתכונים פרווה הם הזדמנות להכיר טעמים חדשים ולאמץ אורח חיים בריא עם דגנים מלאים, ירקות טריים ופירות עונתיים.

תוכן מקודם

עוד בחיים הטובים

12/25/2023

ממלכת המאפים של ליטל

ליטל אזולאי היא קונדיטורית שהחליטה להתחיל לאפות בביתה חלות משגעות, עוגיות ועוגות טעימות. היא עושה רק דברים שהיא אוהבת ושטעימים לה
10/22/2022

פייסטרי בוקס עם נבחרת מתוקים מפחידים במיוחד

הקונדיטורית נורית ציטאט בעלת קונדיטוריה הצרפתית בניחוח יפן – לוקחת את “טריט או טריק” כמה צעדים קדימה עם נבחרת מתוקים מפחידה וייחודית
10/19/2022

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה […]
09/13/2022

הכירו את ה-Upper Market חווית אוכל רחוב אורבנית

הכירו את ה- Upper Marketחווית אוכל רחוב אורבנית בר פנזור ביום חמישי בצהרי היום, לאחר שהרעב הכריע אותנו, החלטנו לצאת לאכול במתחם האוכל החדש של גבעתיים במגדל השחר. אין לתאר את ההפתעה שחווינו – חלל […]
01/07/2022

המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות!

המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות! אם אתם צריכים מתנה מיוחדת או רוצים להנציח את הכלב האהוב שלכם הגעתם למקום הנכון! בסטודיו נורמן יעצבו עבורכם מגוון רחב של מוצרים בהתאמה אישית […]
01/04/2022

מוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה

במוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה בר פנזור האהבה שלנו לאוכל איטלקי הביאה אותנו ביום חורפי מעונן להזמין את מנות הרחוב החדשות של מוצ'ה. אחרי הצצה בתפריט, המשימה הושלמה, ההזמנה בוצעה ומהר מאוד הגיע השליח עם […]
01/01/2022

הקינוח עם הטוויסט שעלה מאוסטרליה

שרית ענוים לקחה את הקינוח האוסטרלי הקלאסי – ה'למינגטון' והפכה אותו לישראלי למהדרין
01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
12/26/2021

קולקציית המתוקים של בית המאפה "עומר בייקרי"

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
12/05/2021

Gallato Patisserie – חגיגה פריזאית

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
12/01/2021

מיכל גנון זוכה אצלינו כבר שנה שנייה ברצף בפרס הבצק המצטיין!

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
11/23/2021

חגיגה בין כוכבים – טורי שוקולד

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
11/22/2021

ענבר גפן תאפה עבורכם מגש של דונטאס טעימים ויפהפיים

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
10/05/2021

רעבים ובא לכם להתמכר?

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
09/25/2021

חלומות הופכים למציאות

חלומות הופכים למציאות בחנות של הולה בגבעתיים תוכלו לקנות את כל אביזרי המסיבה והאירוח שתוכלו לחלום עליהם: גימיקים וזוהרים, קישוטים, בלונים יפהפיים, כלים חד פעמיים מרהיבים, כלי הגשה, ממתקים, דפים אכילים, מוצרי אפייה, מתנות לאורחים, […]
09/11/2021

אלמוג תשזור עבורכם סידור פרחים צבעוני ומיוחד

הקיץ הגיע שוב, הטמפרטורות בחוץ עולות, וצריך מנות שיעשו לנו קצת קריר בלב (אם לא בפה). מה מתחשק? אז ככה, מתחשק לאכול מנות קלילות, צבעוניות, ואולי אפילו מצננות. קבלו את מצעד המנות הכי מתאימות
08/12/2021

אך ורק פיצה, סה טו

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
08/12/2021

החלות המיוחדות של מאיה הופכות לשם דבר

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
08/11/2021

ארץ הממתקים של עדי

ארץ הממתקים של עדי אם אי פעם חלמתם להגיע לארץ הממתקים, עכשיו אתם יכולים לעשות את זה! "ממתקים של פעם" הוא מפעל בוטיק בהרצליה שבו רוקחת עדי ממתקים מדי יום בעבודת יד, לפי שיטות בישול […]
08/10/2021

חגיגה מתוקה במיוחד אצל תהילה

תהילה היא קונדיטורית נפלאה שכל קינוח יפהפה מעשה ידיה טעמו כטעם גן עדן, הבצקים פריכים, המילויים נימוחים, מתמוססים בפה ומשאירים טעם של עוד.


למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן