ד"ר נגה רוזנפרב
לכל אחת מגיע להיות
לכל אחת יש חלום ותקוות
לכל אחת מגיע ליהנות
שתוכל תמיד לחיות בלי גבולות
שתפו:
שחר גולדבלט (24) חובקת את שירה הראשון 'לכל אחת מגיע להיות', שיר שמעלה על סדר היום את נושא האלימות נגד נשים ואת הרצון לחופש, להגשמת חלומות, לחיים בלי גבולות.
היא גדלה והתבגרה בגבעתיים, בתם היחידה של רחלי וזאב אותה אימצו כשהייתה רק בת שנים-עשר ימים. היא למדה בבית הספר היסודי 'שמעוני' ובתיכון 'שמעון בן צבי' – "למדתי בכיתת מב"ר וזו הייתה אחת ההחלטות האמיצות והטובות שעשיתי, יש לי היום תעודת בגרות מלאה". הייתה בין מקימי סניף 'כנפיים של קרמבו' בגבעתיים והתנדבה כארבע שנים בתנועה – "זו הייתה אחת החוויות המדהימות שעשיתי עבור עצמי ואני מודה עליה עד היום."
במשך כשלוש שנים, התנדבה גם בפרויקט ששילב בני נוער ושורדי שואה. הם העלו את סיפוריהם של השורדים כמחזה על הבמה באמצעות משחק משותף ולאחד המופעים היא אפילו הלחינה שיר שנכתב על ידי אחד השורדים.
בצבא שירתה כמאלש״חית – מדריכת אוכלוסייה לשעת חירום בפקוד העורף. התפקיד כלל הדרכה – איך להתגונן מפני ירי רקטות, רעידות אדמה, שריפות, צונאמי וכו' של תלמידים בבתי ספר ושל אוכלוסייה מבוגרת בבתי אבות, בתי חולים, בעסקים שונים וכדומה.
מתי בעצם החלה האהבה שלך למוזיקה ולשירה?
"תמיד אהבתי מוזיקה! כשהייתי בת שנתיים, עברתי עם ההורים שלי ליד חנות לכלי מוזיקה ברחוב אלנבי בתל-אביב שבחלון הראווה שלה הוצג כינור. לקחתי את היד של אמא שלי, רצתי איתה לחלון הראווה והצבעתי על הכינור בהתלהבות אדירה. וכך, כשהייתי בכיתה א׳, התחלתי ללמוד לנגן על כינור בקונסבטוריון בגבעתיים. התמדתי בשיעורים, התאמנתי בכל יום, והופעתי בקונצרטים. אני זוכרת שניגנתי בכינור את 'התקווה' בטקס בנות מצווה בבית הכנסת. אמא שלי והמורה שלי מכיתה א' לא הפסיקו לבכות. בגיל 10 לימדתי את עצמי לנגן על גיטרה ופסנתר, בגיל 14 כתבתי את השיר הראשון שלי, ובגיל 15 התחלתי ללמוד פיתוח קול אצל בני נדלר ובתקופה הזו כתבתי את השיר 'לכל אחת מגיע להיות'. אמא שלי יצרה קשר עם המפיק המוזיקלי אייל מזיג, ולאחר שהוא נפגש איתי ושמע את השירים, החלטנו בחשיבה משותפת להקליט 5 שירים. עבורי זו הייתה התרגשות ענקית כי בעצם אחד האנשים המשפיעים ביותר בתעשייה יצא איתי למסע."
מה הכי מרגש אותך כשאת כותבת וכשאת שרה?
"הכתיבה גורמת לי להעצים את מה שאני מרגישה ומאפשרת לי להביע את עצמי את מחשבותיי ורגשותיי. כשאני שרה, ואני רואה מולי את הקהל מחייך או נהנה ומתמסר, זה מרגש אותי מאד וזו הסיבה האמיתית שאני אני עושה את זה, אני אוהבת לגרום לאנשים להרגיש" אומרת שחר בחיוך כובש.
לצערנו הרב, נושא האלימות בכלל והאלימות נגד נשים בפרט הוא נושא שלא יורד מהכותרות. ספרי על השיר שלך, מה הוביל לכתיבתו?
"גדלתי בבית אוהב ומכיל ולא הייתי חשופה לאלימות בשום צורה. אלימות כלפי נשים מכל סוג, לבטח רצח, זה דבר שמזעזע אותי ומשפיע עלי מאד. אני לא מצליחה להבין איך מישהו יכול לקחת חיים של מישהו אחר. זה לא נתפס בעיני! זה מזעזע אותי, ומתוך התחושות הללו נולד השיר הזה.
זה נושא שכל כך מקומם אותי, חודר לי מתחת לעור וכואב לי. וכואב לי יותר שדבר לא נעשה כדי לשנות את המצב."
האם את חושבת שבאמצעות מוזיקה את/אנחנו יכולים לחולל שינוי, איך?
"מעצם היותי ילדה מאומצת, חוויתי קשיים חברתיים שבאו בעקבות השוני בסיפור חיי, דרך ההתמודדות שלי עם החברה פיתח ה מאד את האינטליגנציה הרגשית שלי לסביבה שלפעמיים אפילו פגעה בי. למדתי להסתכל על כל אדם בגובה העיניים לראות את האדם שבתוכו. אני חושבת ש מוזיקה היא אחת הדרכים היפות לחולל שינוי! מוזיקה היא שפה, היא פונה לכולם – כל אחד יכול לקחת את השיר ולהתחבר אליו בדרך שלו ומתוך המקום האישי הזה מגיעה ההבנה שאולי יש דרך לתקן את העולם, אדם יכול להעמיק ולחשוב 'אולי יש משהו בי שאני צריך לתקן?' לפעמים מתוך ההבנה הזאת מתחיל השינוי. זה היופי במוזיקה וביכולות שלה, התהליכים שהיא יכולה לייצר מרתקים אותי." היא מוסיפה.
איזה עוד שירים מחכים לנו בהמשך – מה הנושאים?
"הקלטנו (בינתיים) חמישה שירים אצל המפיק המוזיקלי אייל מזיג וביניהם את השיר הראשון שיוצא כעת 'לכל אחת מגיע להיות'. כל הפרויקט מדבר אותי, את התחושות שלי, את המסע שלי. באמצעות המוזיקה שלי אני מראה את הדרך שחוויתי – היא כללה גם הצלחות וגם קשיים וכישלונות. מקווה שכל אחד שישמע את השירים שלי ייקח אותם למקום שלו, יתרגש מהם ואולי ישנה משהו לטובה עבור עצמו ועבור העולם."
איזו זמר מהווה השראה עבורך?
"הזמר שמהווה השראה עבורי, תמיד היה ותמיד יהיה הוא מייקל ג׳קסון. מפני שהוא היה אומן שלא פחד לבטא את המסרים החברתיים שלו באופן החודר ביותר. הוא היה אסרטיבי אבל גם מנומס, התעלם מכל רעשי הרקע שניסו לייצר סביבו והיה עסוק באומנות שלו שהשפיעה על מאות מיליוני אנשים. הוא היה גאון מוזיקלי שכתב מוזיקה שתישאר כאן המון שנים וכל זאת לצד אמנות בימתית, ויזואלית ודיגיטלית. אני מתרכזת בעיקר במוזיקה המדהימה שהוא ייצר שתישאר איתי כל החיים. כל שנה, בתאריך הפטירה שלו, אני מדליקה לכבודו נר ומעלה סטורי עם תמונה שלו לאינסטגרם שלי. לא יהיה עוד אחד כמוהו."
מה את הכי אוהבת לעשות בשעות הפנאי?
"אני הכי אוהבת להיות עם בן הזוג שלי ועם המשפחה שלי. וכמובן לנגן, לשמוע ג׳קסון ו-BTS, להתאמן, ולערוך סרטונים."
היכן תהיי עוד 5 שנים, מה החלום שלך?
"בעוד 5 שנים אני אופיע בארץ ובעולם, וארגש אנשים. החלום שלי זה להתמקצע במה שאני עושה וליהנות. בהמשך כמובן גם להקים משפחה ולהמשיך להסב נחת להורים."
הפקה וניהול: העולם החופשי בע”מ: דוד ספקטור ורחלי גולדבלט
תמונה ראשית עליונה: צילום: שחר עזרן, איפור: אילונה סבו, שיער: אור סולטני
הטופ פייב של שחר
כל קינוח שקיים, וגם קציצות של אמא.
Heal the World – Make it a Better Place
דרום קוריאה
שוק איכרים ברחבת קניון גבעתיים שמטרתו תמיכה במשקים מקו העימות בדרום
בגבעתיים פועלים 18 רכבים שיתופיים המפוזרים בחלקי העיר השונים
חטיבת השריון 188 מאומצת על ידי עיריית גבעתיים ביוזמתו של רוני שטרן ז"ל
עם מחיר גבוה, הליריק החשמלית מתחרה במרצדס EQE ומציעה ביצועים מרשימים וטווח נסיעה של עד 530 ק"מ
מיכל איתן היא יזמית ומחנכת בתחומי הקיימות, הטכנולוגיה, ניהול השינויים ותהליכי חשיבה שיטתיים פורצי דרך
מנער חילוני מגבעתיים לנער חרדי על המסך
אדם חתוכה פלד – כוכב נולד. גיבור הסרט המדובר 'לא יום ולא לילה'
"הבריכה, מעבר להיותה מתקן ספורט ונופש, מהווה מקום מפגש משמעותי לתושבי העיר" (שראל טייבר)
כמי שחיה את תחום ההתחדשות העירונית ברמה היומיומית, אני יכולה להעיד שהפרמטרים הללו קריטיים למימוש הפרויקט ולטובת ציבור הדיירים
דירות קטנות הפכו לנכס המבוקש ביותר בגבעתיים ובתל אביב
ה-5008 גדל במידותיו לעומת הדור הקודם, מה שהופך אותו לאחד מהרכבים עם 7 מושבים הגדולים בקטגוריה
תקציב עיריית גבעתיים לשנת 2025 אושר ברוב קולות התקציב כולל גידול של כ-9% לעומת השנה שעברה עם דגש על החינוך
למידה חוץ כיתתית, חשיפה לענפי ספורט מגוונים וחינוך לאורח חיים בריא
מגזין 129 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!