
איך המחשבים למדו לקרוא אותנו בלי שנשים לב
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
שירתם ביחידה קרבית ואתם רוצים לעסוק בטכנולוגיה? טל דרורי הקים את עמותת 'יזמות קרבית' בדיוק בשבילכם
ד"ר נגה רוזנפרב
צילום: איציק רובין
שתפו:
טל (24) נולד בתל אביב וגדל ברמת גן להוריו רחל ואלי, אח בכור לגל בת ה-22, שלומדת משחק בבית צבי ועוד תכבוש את העולם… ולעידו "שעוקף את כולנו בסיבוב".
הוא סיים את תיכון בליך במגמת רובוטיקה-פיזיקה והתגייס לצה"ל – תחילה, לקורס טיס, ואחר כך עשה מעבר מהיר ליחידת אגוז שם שירת כלוחם ומפקד במבצע צוק איתן. "אני מחשיב גם את צה"ל לאחד מבתי הספר הכי חשובים שלמדתי בהם" הוא מוסיף.
כיום הוא סטודנט לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב ובשעות הפנאי שלו הוא מנגן על פסנתר, גיטרה ולאחרונה התחיל ללמוד לנגן גם על כינור. "אני מאוד אוהב מוסיקה – אני כותב, בעיקר סיפורים וקטעים קצרים וגם כמה שירים" הוא אומר בחיוך.
כיצד ומדוע יזמת את עמותת 'יזמות קרבית' מלכתחילה?
"'יזמות קרבית' באה לעולם בעקבות שני אירועים שקרו בסמוך אחד לשני. הראשון הוא שחבר טוב שלי מהצוות – ג'ואי, שהיה עולה חדש, לא הבין בדיוק את מקומו באזרחות כשהשתחרר. אחרי הרבה קשיים ושירות קרבי משמעותי ג'ואי חזר לקנדה לבית הוריו.
האירוע השני היה כנס של 8200 שאליו הגעתי דרך הדלת האחורית. שם הבנתי את הכוח של קהילה ושל נטוורקינג. הכנס עסק ביזמות והרגשתי שדווקא בתור לוחם יש לי המון דברים לתת בעולם הזה, גם אם לא הגעתי מיחידה טכנולוגית. הרגשתי שהמעטפת התומכת הזאת לשנים הראשונות באזרחות, בתחומי העולם החדש, חסרה.
כשהוספתי לכך את העובדה שהמוטיבציה לשירות קרבי הולכת וקטנה בשנים האחרונות, במיוחד לאור הסיבה שאנשים חושבים כאינדיבידואלים – על הערך האישי שהם יכולים לצאת איתו מהצבא, הדרך להקמת הקהילה הייתה קצרה מאוד. 'יזמות קרבית' החלה כארגון שמטרתו לחבר את הלוחמים המשוחררים לעולם היזמות וההייטק. לימים, אחרי שלמדנו להכיר טוב יותר את קהל היעד ואת הבעיות – מטרות הארגון השתנו."
באילו קשיים נתקלתם בדרך?
"אחרי הכנס של 8200 יצאתי לחודשיים של מחקר. נפגשתי עם כל מיני אנשים מעניינים והתחלתי לייצר לעצמי, את רשת הקשרים האישית שלי, שהייתה נחוצה להרמת הפרויקט. בסיום המחקר הקמנו את הקהילה, שהיום מונה כ-2300 חברים והולכת וגדלה מיום ליום. כמו כל מיזם טוב, הצוות שלי ואני נתקלנו בהמון שאלות ואתגרים שגרמו לנו לעשות שינוי כיוון. שינינו את מטרות הארגון והתחלנו להתמקד במתן שווי שוק ללוחם המשוחרר בעולם החדש. החלטנו לתקוף את הבעיה מכל הכיוונים שלה. מתחושת המסוגלות הפנימית דרך הקניית כישורים מתאימים ועד הכרה חיצונית של חברות וארגונים בערכו של לוחם כעובד חרוץ ומיוחד. עם שינוי הכיוון הזה גם רשמנו את יזמות קרבית כעמותה.
חלק מהקשיים נבעו משינוי הכיוון הזה ומההבנה שהשגת המטרה שלנו כרוכה בעשייה רבה. הצוות שהתחלתי איתו את הפרויקט פרש כמעט כולו ונשארנו רק שניים מתוך ארבעה. כשחידדנו את מטרות הפרויקט, הצלחנו לגדול תוך חודשיים ל-9 מתנדבים ויצאנו לדרך עם כמה פרויקטים מדהימים שרצים עכשיו או שנמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים.
קושי נוסף שחוויתי, ועדיין אני חווה… הם השילוב בין היותי סטודנט לתואר די תובעני, לעבודה שלי כמנהל מוצר ג'וניור בחברת investing.com וכמובן לניהול העמותה. כמו כן, להקים מיזם בפעם הראשונה, ועוד ללא מטרות רווח, זה בהחלט אתגר מרתק שאני נהנה להתמודד איתו."
ספר על ההישגים של 'יזמות קרבית'
'יזמות קרבית' מעניקה ללוחמים המשוחררים ערך נוסף בכל שלב בחיים האזרחיים ומתרכזת בעיקר ב-5-6 השנים הראשונות באזרחות. בין הפעילויות שלנו: כנס המשתחררים שלנו שמגיע עד הבסיסים כדי 'לגרד את קליפות המוח שהתקשו' ולחשוף את הלוחמים לעולם החדש, סדנת frontlife kickstater שלנו – סדנה בת שלושה ימים שעוסקת בבניית הסיפור האישי והכרה ביכולות שלנו, ברכישת מיומנויות שרלוונטיות לעולם החדש. הסדנה כוללת גם ביקור ב-6 חברות מתעשיות שונות ביום אחד על מנת לשמוע על מגוון התחומים 'השווים' שקיימים היום בשוק העבודה ישירות מהאנשים שעושים אותן.
בנוסף, אנחנו מנהלים 2 ארגוני סטודנטים – באוניברסיטת תל אביב ובמכללת עזריאלי (בקרוב מתרחבים גם לבאר שבע). לארגונים האלה אנחנו מגיעים עם תכנים משלימים (שלא לומדים במסגרת התואר) לשם העשרה והכנה לעולם שמחוץ לאוניברסיטה ולשוק העבודה. יש לנו מערך קריירה מעולה שעוזר במציאת עבודה, פודקאסטים שבדיוק סיימנו להקליט ועוד מעט נוציא את הפרק הראשון, תוכנית מנטורים שיוצאת לפועל באמצע יוני, מיטאפים אחת לרבעון בנושאים שונים ותוכן מקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו, שכבר ממש מהווה מיני אקוסיסטם פנימי.
ההישגים שלנו מגוונים ובשבילי כולם מדהימים. החל מהשתתפות של 80 אנשים בכל מיט אפ שעשינו עד כה ועד להודעה שקיבלתי באישון לילה ממנהלת הקהילה שלי אילנה – שבזכות הקבוצה שלנו, חייל בודד מצא את העבודה הראשונה שלו בסטארט אפ, עבודה שהצהיר כי לא היה משיג בלעדינו. מבחינתי, ההישג הכי גדול שלנו זה שאנחנו לא שוכחים את המטרות שלנו ועושים את כל מה שאנחנו עושים בשביל זה – להוקיר תודה ללוחמים שלנו ולהראות לכולם כמה אנחנו שווים כלוחמים ומה הערך שאנחנו מביאים איתנו.
מהן לפי דעתך תכונות האופי החשובות ליזם?
"אחת התכונות הכי חשובות בעיניי היא חוסן אישיותי. העולם הזה מלא בכל כך הרבה תהפוכות וכל כך הרבה קשיים וירידות, שבלי זה הסיכויים להצלחה נמוכים מאוד. חשוב תמיד בכל ירידה להיות חזקים, להרים את הראש ולהיזכר במטרה, עד שהירידה עוברת וחוזרים לעליה. בלי חוסן אישיותי אצל המייסדים, בלי היכולת לעבוד קשה בלי לראות תוצאות ישירות, בלי היכולת לבלוע צפרדעים, המיזם פשוט לא יחזיק הרבה זמן ויפול. כי ירידות יגיעו, והרבה מהן.
תכונה נוספת היא היכולת לגרום לאנשים להבין מה אתה עושה ולהתאהב בך וברעיון. הכוונה היא לדעת לנסח בבהירות ובדיוק מה אתה רוצה לעשות, ושיהיה לך את הניצוץ הזה בעיניים שיגרום לאנשים להרגיש שאתה עושה משהו גדול שהם רוצים להיות חלק בו. בין אם זה כשותפים, משקיעים, תורמים או לקוחות.
ועוד אחת אחרונה: לדעת לבחור את השותפים שלך. זו תורה שלמה, אבל בעיני הכי חשוב שכל אחד יביא ערך לשולחן ויהיה עם כישורים שמשלימים את שאר השותפים. אין שום ערך בשלושה שותפים שמביאים בדיוק את אותם הכישורים. צוות צריך להיות מגוון, וכמובן שתהיה כימיה בין חברי הצוות."
מי היה המנטור שלך או המודל לחיקוי?
"המנטורית שלי הייתה ועדיין, חברת הועד המנהל שלי בעמותה, מיכל צרפתי אפרת. משקיעה פרטית (אנג'לית) ואסטרטגית יוצאת מגדר הרגיל, עם כוח דחיפה שאין כמוהו. למדתי ממנה המון ועדיין לומד בכל יום מחדש."
במה אתה הכי גאה?
"אני הכי מתגאה באופן אישי בצוות שלי. איכשהו קיבצתי סביבי 8 אנשים מדהימים שיכולים לעשות כל מה שהם רוצים בעולם ובחרו להתנדב בארגון שלי. 8 אלופים אמיתיים שבלעדיהם כלום לא היה זז בעמותה הזו. לבנות צוות כזה חזק, ועוד של מתנדבים, זה ההישג הכי גדול שלי!"
5 עובדות על טל
1. שיר שאתה הכי אוהב? כרגע, אני שומע בלופים: If you see her say hello – Bob Dylan
2. איזה מאכל אתה הכי אוהב לאכול? חומוס, פעם בשבוע בגדר חובה
3. עם מי היית רוצה לאכול ארוחה של פעם בחיים? פרידריך ניטשה
4. דמות משפיעה בחיים? אמא שלי
5. מקום בעולם שהיית רוצה לנסוע/לטוס אליו לחופשה? אלסקה
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
שיחה עם טפסר משנה אבי קורדובה, מפקד כבאות והצלה בגבעתיים ורמת גן, החושף את האתגרים, ההכנות והמחויבות של לוחמי האש
בעקבות המצב שמביא לדחיות במועדי הבחינות קוראים מנהלי בתי הספר והמורים לבטל כליל את בחינות הבגרות שנותרו, ולהמיר אותן בציוני ההגשה הפנימיים, שיחשבו כציון הסופי.
הלינה במקלטים הציבוריים אפשרית
כחלק מההיערכות לשעות הלילה, ולרווחת התושבים המתקשים להתנייד אל המקלט הקרוב
עיריית גבעתיים פותחת שמרטפיה לילדי וילדות העובדים החיוניים על מנת למצוא פתרונות להורים שבשירות הביטחון והרפואה
במקום שהרכבת תהיה תת קרקעית ותוכל ליסוע מהר ובאין מפריע, חופרים בשביל שהרכבים יסעו בתת קרקע
המופע התקיים השנה במסגרת שבוע הוקרה ייעודי למשרתי ומשרתות המילואים ובני משפחותיהם – תושבי העיר.
הקמת התחנה החדשה תשפר את יציבות ואמינות מערכת החשמל באזור גבעתיים, דרום רמת גן ומזרח תל אביב
KGM (סאנגיונג לשעבר) מחדש את השיווק בישראל של דגם ה-Torres. מנוע 1.5 טורבו עם מומנט של 28.5 קג"מ והספק מרבי של 163 כ"ס
המסגרות בהן ישתלבו בני הנוער ממוקמות בכל רחבי הארץ וביניהן ניתן למצוא את 'בני המושבים', 'הנוער העובד והלומד', 'אחריי', 'מעשה' ועוד
בוחרים ב'דאונסייזינג: למכור את הבית הגדול ולעבור לדירה קומפקטית, נגישה ומעוצבת
רק כ-60% מוסדות החינוך בישראל מוגנים באופן מלא כיום. גבעתיים הפכה לעיר הראשונה והיחידה בישראל שהשלימה הגנה מלאה ותקנית על כלל מוסדות החינוך
משנה לשנה הבעלים מודעים יותר לזכויות שמקנה להם החוק והרשות המקומית
שיכון 'קופת חולים' בגבעתיים הוא אחת השכונות הייחודיות בגבעתיים, המספרת את סיפורה של 'עיר הפועלים'. שכונה היא 'קיבוץ בעיר'
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
בבורסה נהוגה גישת המערכת הסגורה של מנגנוני בוררות ייחודיים לפתרון סכסוכים
שיכון 'קופת חולים' בגבעתיים הוא אחת השכונות הייחודיות בגבעתיים, המספרת את סיפורה של 'עיר הפועלים'. שכונה היא 'קיבוץ בעיר'
מה קורה במקרים בהם ישנו מיעוט שמרגיש שהוא קופח?
סדרת כתבות שתחשוף את הסודות, הסוגיות והפרטים הנסתרים בהצעות ובהסכמים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!