21/12/2024
21/12/2024
שבת, 21 בדצמבר 2024
עוד עינבר לב 2

שינוי הסכם גירושין

האם ניתן לשנות תנאים בהסכם גירושין אשר נחתם וקיבל תוקף של פסק דין?

אִילוּסְטְרַצְיָה

ובכן, השכלתם להימנע מהליך משפטי וחתמתם על הסכם גירושין אשר אושר בבית המשפט למשפחה או בביה"ד הרבני ובו הסדרתם את כל סוגיות חלוקת הרכוש בינכם, מזונות הילדים והסדרי השהייה שלהם עם כ"א מכם.

כעת משחלפו השנים, כל אחד מסיבותיו שלו, מבקש לשנות את הוראות פסק הדין שניתן כאמור בהסכמת הצדדים בשעה שהם מבינים ומודעים להוראותיו. האם ניתן לעשות כן ואם כן אילו הוראות ניתן לשנות ובאילו נסיבות? להלן מענה על קצה המזלג:

כבר כעת אומר כי ישנם 2 רכיבים עיקריים שהינם דינאמיים וניתן לשנותם והם: הסדרי השהייה של הילדים עם כ"א מכם לרבות קביעת המשמורת שלהם וכן גובה המזונות.

ברם, שינוי גובה רכיב המזונות בהסכם גירושין אשר נחתם וקיבל תוקף של פסק דין אינו דבר של מה בכך ועל מנת שבתי המשפט או בית הדין יידון בתובענה מסוג זה, יש להראות כי מיום חתימת הסכם הגירושין ועד המועד בו אני מבקש לשנותו חל שינוי נסיבות מהותי ביותר, אשר מצדיק את הדיון בסוגיה מחדש ובגינו יש להורות על שינוי גובה המזונות לרבות הגדלת רכיב המזונות, הפחתתו או ביטולו לחלוטין. 

 

שינוי נסיבות מהותי הוא שינוי אשר לא ניתן היה לצפותו בעת עריכת הסכם הגירושין ואישורו, כך לדוגמא, הפחתה/הגדלה מהותית בשכר הפחתה/הגדלה משמעותית בהוצאות הילדים ושינוי משמעותי בהיקף הסדרי השהייה מהרשום בהסכם הגירושין.

דין זהה  חל במקרה בו מבקשים לשנות היקף של הסדרי שהייה או משמרות– גם במקרה זה יש להוכיח שינוי נסיבות מהותי ולא די להוכיח את המצב בפועל שכן יש ליתן הסבר התומך בצד המבקש לשנות, מדוע המצב בפועל מתקיים בניגוד לאמור בהסכם.

יובהר ביתר שאת כי גישת  הערכאות המשפטיות השונות נוטה שלא להתערב ולשנות הסכם גירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין, שכן, הסכם שנחתם טומן בחובו הסכמות של הצדדים אשר שזורות זו לצד זו, כאשר במהלך החתימה על הסכם הגירושין הצדדים עושים וויתורים כאלה ואחרים בכפוף לקבלת תנאים אחרים אשר הציבו בזמן החתימה על ההסכם ולכן שינוי רכיב מתנאי ההסכם ייעשה במקרים קיצוניים בלבד, בהתאם לנסיבות העניין.

במידה ואתם נמצאים בסיטואציה דומה, משרדנו ישמח לתת לכם ייעוץ משפטי מקצועי בעניין ולפרוס בפניכם את ההליכים המשפטיים העומדים לרשותכם.

הטור התפרסם במגזינים: 'גבעתיים פלוס' ו 'רמת גן פלוס'

עו"ד ענבר לב מהמובילות בישראל בתחום דיני המשפחה והירושה. משרדה מדורג בין משרדי עורכי הדין המובילים בתחום דיני משפחה וירושה בדירוג dun’s 100

כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ומלא ו/או ייעוץ עסקי פרטני ומלא

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
כתבות נוספות
01/30/2022

חשיבות עריכת צוואה באופן תקין

צוואה היא מסמך בו כל אחד מאתנו יכול לקבוע מי יירש את כלל רכושנו לאחר מותנו. החוק מאפשר לנו לבחור את סוג הצוואה אשר בה אנו חפצים מבין 4 הסוגים שקיימים
אולי יעניין אותך
01/05/2023

חוששים מהאלימות הגוברת? איך תהיו אחראים לעצמכם, לבריאותכם ולשלמותכם

האלימות ברחובות מדאיגה? איך תהיו אחראים לעצמכם, לבריאותכם ולשלמותכם היבטים פרקטיים בהגנה עצמית לנשים, וגם לגברים רמי ששון שתפו: בזמנים אלו, הסטטיסטיקה והתקשורת מביאים לידיעתנו, כי מידת האלימות כנגד נשים גוברת, ומקרי האונס בפרט. די […]
12/12/2022

שמלות כלה קלות להשגה

למה שמלות כלה עולות כל כך הרבה? בדיוק לשם כך הוקם “סטודיו הדס” לזכרה של הדס בן שושן. “אנחנו מאמינות שאפשר להיות הכלה שתמיד חלמת להיות במחיר המתאים לכל אחת, מבלי להוציא הרבה כסף ומבלי להעמיס על הסביבה, שהרי לאחר החתונה השמלה חוזרת אלינו לסטודיו ומוכנה לשמח כלה נוספת”
אל תפספסו הכתבות האהובות
החיים הטובים

חנוכה 2024 חגיגת סופגניות

אז החורף כבר כאן ואיתו מתקרב בצעדי ענק חג החנוכה – החג הכי משמין בשנה. בדקנו ומצאנו עבורכם את הסופגניות ששוות את הקלוריות ואת הספורט שצריך לעשות אחרי… שיהיה חג טעים!

קראו עוד»
כתבות השער

זהו עצם העניין

ד"ר ערגה הלר היא חוקרת תרבות, מרצה בכירה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע ● מתמחה בעיצוב הזהויות העברית והישראלית בספרות ילדים, ספרות שואה וספרות פנטזיה

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן