06/09/2024
06/09/2024
יום שישי, 06 בספטמבר 2024
סדרת חינוך

סביבה אידיאלית לחקר, ללמידה מבוססת פרויקטים ולהעשרה

מאיה, היא רופאה מתמחה שמלמדת קורס בגנטיקה, טל הוא יועץ לסוכנות החלל הישראלית והוא מלמד קורסים שעוסקים בתחום החלל בארץ ובעולם, ליאור הוא שופט שחמט בכיר ומוזיקאי שמפעיל מועדון שחמט חברתי, והילה היא תסריטאית של סדרות מצליחות

שתפו:

תארו לעצמכם שאתם יכולים לשלוח את הילדים שלכם למסגרת חינוכית מעצימה, בה יפגשו ילדים סקרנים כמוהם, ושבה יוכלו לחקור וללמוד מיומנויות בעזרת מורים כאלו – שכל אחד מהם הוא מומחה בתחומו. מסגרת חינוכית כזו נמצאת כאן בגבעתיים כבר למעלה מעשרים שנים. הכירו את מרכז סחל"ב.

להיות הורה זו אחת המשימות הכי מאתגרות בחיים, בפרט אם יש לכם ילדים סקרנים. כשמתברר לכם שהם מחוננים, המשימה הופכת להיות אפילו יותר מאתגרת.

"קורס רב-תחומי המבוסס על הספר 'הקוסם מארץ עוץ' ומלמדים אותו שמונה מורים שונים מתחומי דעת שונים. זה מדהים לחשוב שספר שיצא לאור בשנת 1900 עדיין רלוונטי בשנת 2024 ושכעת התלמידים לומדים וחוקרים אותו עם כלי בינה מלאכותית"

מה זה מרכז מחוננים ומצטיינים?

מרכז מחשוננים הוא מסגרת ייעודית לילדים שעברו את מבחני האיתור של משרד החינוך והוגדרו כמחוננים או כמצטיינים. מטרת המרכזים היא להעשיר את ידיעותיהם ולספק להם את האתגר האינטלקטואלי שלעיתים חסר להם במערכות החינוך הסדירות. ימי ההעשרה השבועיים במרכזי המחוננים מתקיימים פעם בשבוע על חשבון יום לימודים בבית הספר, ובשאר הימים הילדים לומדים בכיתה הרגילה שלהם.

מהו מרכז סחל"ב?

"מרכז סחל"ב הוא מרכז לטיפוח תלמידים מחוננים ומצטיינים, הפועל תחת אגף המחוננים של משרד החינוך, בשיתוף עם אגף החינוך בעיריית גבעתיים. זה המקום להודות לאורית גור כהן, ראשת מינהל החינוך בעיר הדוגלת בהתאמת מענה לכל ילד לפי צרכיו והיא בהחלט תומכת ומקדמת. המרכז מציע פלטפורמה של לימוד חווייתי והעשרתי בתחומי המדעים, האומנויות וההומניסטיקה. כשהמטרה העיקרית שלו הוא להכיר לתלמידים עולמות חדשים, להציע להם התנסויות מעניינות ולפתח מיומנויות של חקר, יזמות, חשיבה מסתעפת, פיתוח הדמיון וטיפוח היבטים חברותיים וערכיים."

מדי שנה, כותבים תלמידי הקורס ספר הרפתקאות ומתח עם עלילה שהם ממציאים המתרחשת בעולמות מיוחדים ודמיוניים. את הספר הם עורכים, מאיירים ומעצבים ואנחנו מוציאים אותו לאור בחודש הספר העברי והופכים את זה לחגיגת קריאה של כל המרכז"

מה הקסם שלו?

"יש לנו צוות של כ-40 מורים יוצאי דופן שהם מומחים בספקטרום רחב של נושאים והם אלו שמספקים לתלמידים שלנו את הסביבה האידיאלית לחקר, ללמידה מבוססת פרויקטים ולהעשרה" מסביר עזי לוי, מנהל התוכנית בשבע השנים האחרונות, שהגיע לתחום החינוך לאחר שלמד מדעי המחשב ועבד כעשור בתחום ההייטק.
"פרט למורים שהוזכרו קודם לכן, תארי לעצמך שאת יכולה ללמוד יפנית אצל אדר שהיא מומחית לתרבות יפן, או לטפח גינה אקולוגית בקורס של כראם שהוא אגרונום, ללמוד את כלי הבינה המלאכותית מרבקי שהיא מומחית בתחום או ליהנות עם סתיו ואיתמר המתמחים ביצירת סביבות משחק חי מאתגרות. ללמוד פסיכולוגיה, עריכת וידאו, צילום, קרקס, אמנות ותיאטרון אצל טובי המומחים."

מתי והיכן מתקיימת תוכנית הלימודים המדהימה הזו?

"תלמידי השכבה הבוגרת בסחל"ב – כיתות ו'-ח' לומדים בימי שני, תלמידי השכבה הצעירה – ג'-ה' לומדים בימי שלישי בשבוע והתלמידים המצטיינים – כיתות ג'-ח' לומדים בימי רביעי" מסביר עזי. "הסיבה לחלוקה הזו היא לוגיסטית בעיקרה – מרכז סחל"ב פעל במשך שנותיו הראשונות בבניין תפוח פיס בעיר כשהיו קרוב ל-100 תלמידים. כאשר כמות התלמידים גדלה והמקום היה צר מלהכיל, עברנו למרכז המצוינות אבל גם שם כבר אין מקום. אוכלוסיית הילדים בעיר גבעתיים נמצאת בעלייה מתמדת וכל בתי הספר בעיר גדלים משנה לשנה, כך גם בית הספר האנתרופוסופי לאה גולדברג שנמצא באותו מבנה. במרכז סחל"ב לומדים כיום 550 תלמידים – 350 מחוננים ו-200 מצטיינים.
כרגע, בגלל המלחמה, אנחנו חולקים את המבנה גם עם גני הילדים בעיר אבל אני מקווה שאגף החינוך ימצא פתרון לשנת הלימודים הבאה כי הילדים האלו הם העתיד של העיר גבעתיים ושל המדינה – המדענים, החוקרים, המנהיגים."

שתף אותנו בכמה יוזמות או פרוייקטים מיוחדים

"וואו, איפה להתחיל… בשכבה הצעירה יש לנו קורס רב-תחומי המבוסס על הספר 'הקוסם מארץ עוץ' ומלמדים אותו שמונה מורים שונים מתחומי דעת שונים" אומר עזי בגאווה. "זה מדהים לחשוב שספר שיצא לאור בשנת 1900 עדיין רלוונטי בשנת 2024 ושכעת חוקרים אותו עם כלי בינה מלאכותית" הוא מוסיף. "יורם שהוא יזם, מייסד ומנכ״ל חברות הייטק וסטארט-אפים מלמד חשיבה עיצובית כשיטה מעשית ויצירתית לפתרון בעיות. בקורס 'Fun theory' התלמידים המציאו פתרונות יצירתיים וכיפיים לאחסון תיקים ולעידוד ניקיון המרכז.

נגה היא עורכת, סופרת וחוקרת ספרות שמובילה מיזם לכתיבה יוצרת ומדי שנה, כותבים תלמידי הקורס בהנחייתה ספר הרפתקאות ומתח עם עלילה שהם ממציאים המתרחשת בעולמות מיוחדים ודמיוניים. את הספר הם עורכים, מאיירים ומעצבים ואנחנו מוציאים אותו לאור בחודש הספר העברי והופכים את זה לחגיגת קריאה של כל המרכז" הוא מוסיף בחיוך.

"בתחום המייקרים, תלמידי השכבה הבוגרת פותרים בעיות לוגיסטיות מורכבות ע"י שימוש בתכנון פרויקטים ופיתוח מנגנוני תנועה בעץ בהנחייתו של דרור, אמן עץ מפורסם, מתכננים רהיטים מיוחדים ומשחקים חברתיים גדולים המשרתים את כולם. יחד עם ארז, מעצב תעשייתי, הם לומדים מיומנויות מידול דיגיטליות לשימוש במדפסות תלת מימד ומשתמשים בהם בשילוב של פרויקטים מורכבים עם קורסים של עיצוב אופנה ואלקטרוניקה.

אורן גולן, מומחה בשוק ההון מלמד את הבוגרים על כלכלה באופן חווייתי דרך סימולציה בה בכל שנה התלמידים משקיעים במניות אמיתיות בבורסה מכספי המרכז, ואם הם מרוויחים הם מקבלים את הרווחים לרשותם ומחליטים לאיזו עמותה לתרום חצי מהסכום שהרוויחו.

פרויקט 'סיפורי סבתא וסבא' הוא פודקאסט שיותם – איש התקשורת והדיגיטל, עורך מוזיקה ברדיו, הפיק יחד עם תלמידי כיתות ו' בשיתוף פעולה עם מרכז יום לקשיש בעיר. התלמידים הקליטו את סיפורי החיים של הקשישים ועיבדו אותם למסמך היסטורי שיחזיק לדורות. ויש את פרויקט "ענפי הזית שהתרחש בשכבת ה' בשיתוף פעולה מיוחד בין שלושה מרכזי מחוננים, ביבנה ובאעבלין (מרכז ערבי), ותחרויות דיבייט ועוד ועוד."

מה מבחינת המישור החברתי והרגשי?

"היועצת שלנו יפעת אנטמן יוזמת מפגשים עם כל שכבות הגיל, מפגשי הכוונה והכרות עם כיתות ג' החדשים במרכז, פרויקט של שיח חברתי מקדם עם כיתות ו' ופרויקטים של ניהול זמן עם הבוגרים שלנו. המישור החברתי חשוב לנו לא פחות מהפן הפדגוגי, ופרט למורה מלווה שהוא החוט המקשר של כל כיתה, אנו דואגים לשיח אחראי ופתוח ובגובה העיניים בין כל התלמידים לבין אנשי הצוות במרכז."

 

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
הפסקת אוכל

איפה אוכלים בגבעתיים ובאזור, הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול

אפר מרקט במגדל השחר איפה אוכלים באזור גבעתיים? הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול בר פנזור עודכן: 7/12/2022 אם גם לכם נמאס להתווכח על שולחן פנוי באמצע השבוע או בסופ"ש בתל אביב, אתם מוזמנים

קראו עוד »
כתבות השער
החיים הטובים

איזה קיץ לוהט

הגיע הקיץ, חם כל כך בחוץ ומצב הרוח ירוד. אספתי עבורכם מספר מנות חדשות שיספקו לכם רגעים טעימים במיוחד,
בר פנזור

קראו עוד »
כתבות השער

כיצד הפכה גבעתיים לעיר הכי מבוקשת

כיצד הפכה גבעתיים לעיר הכי מבוקשת בשנים האחרונות נשבר המחסום והעיר שנחשבה למנומנמת הפכה לצעירה ותוססת. אנשי הברנז'ה והתקשורת שעברו להתגורר בה בגלל משכנו של ערוץ 10 בבנין בית הורד נשארו בעיר בגלל איכות החיים,

קראו עוד »
זרקאור

"יותר מעשר"

בחלל הגלריה של מרכז עמיעד ביפו מוצגות יצירות שנושאות את המבקר לעולמות של אסתטיקה מרהיבה ותכנים במנעד רחב

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

02/04/2021

בפיצה גראז' פיענחו את הסוד לפיצה דקה משובחת

בפיצה גראז' פיענחו את הסוד לפיצה דקה משובחת חורף, שוב סגר ואנחנו כרגיל תקועים בבית. מה יותר מנחם מפיצה חמה שמגיעה הביתה? ואז גילינו את פיצה גראז' – פיצה דקה וקריספית עם תוספות ייחודיות שנעשית
11/22/2021

ענבר גפן תאפה עבורכם מגש של דונטאס טעימים ויפהפיים

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
04/08/2021

סושי 'סואשי' – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב'סואשי' כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול
10/22/2022

פייסטרי בוקס עם נבחרת מתוקים מפחידים במיוחד

הקונדיטורית נורית ציטאט בעלת קונדיטוריה הצרפתית בניחוח יפן – לוקחת את “טריט או טריק” כמה צעדים קדימה עם נבחרת מתוקים מפחידה וייחודית
11/07/2020

תאילנד זה כאן! 'איסאן' מזכירה לכם את החופים הנפלאים בתאילנד

תאילנד זה כאן! 'איסאן' מזכירה לכם את החופים בתאילנד כל מה שאני חושבת עליו זה על החופשה בתאילנד בשנה שעברה – החופים, השמש, והאוכל – אוי האוכל. כל כך טעים, טרי, פיצוץ של טעמים בפה.
10/16/2020

בואי חלה

'המאפייה הביתית של שרון' המאפים שגונבים את ההצגה הכנת חלות היא הנאה לכל דבר וכשהן יוצאות מהתנור וכל הבית מתמלא ריחות הלב מתמלא באושר (ועוד לא דיברנו על התמונות שמעלים לאינסטגרם). אחרי שנים של אפייה
10/30/2020

ורד אופה עוגיות טעימות ויוהן מייצר את החותכנים

יצירה על עוגייה פעילות מושלמת לכל אירוע הכל התחיל מזה שחברות של ורד ביסרור ביקשו ממנה שתכין לבנות שלהן עוגיות לקישוט ליום ההולדת. ההתלהבות והביקוש היו גדולים וזה מה שהביא אותה ליצור מארזי עוגיות חמאה
09/30/2020

מארזים לאפייה ביתית

קונדיטוריה פוּני‏ אפיה בטעם של פעם הכל התחיל בשנת 1922, כאשר אברהם פוּני‏, בן למשפחת אופים פולנית, עלה ארצה יחד עם אשתו פרומה. השניים התיישבו ביפו, ולא חשבו פעמיים לפני הגשמת החזון הציוני האישי שלהם

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן