
"חשבון פתוח": תיאטרון "בימתיים" חוזר לבמה עם קומדיה בריטית משובחת
עשרות בני ובנות נוער מגבעתיים יוצאים לשנת שירות ולמכינות

עצרת הזיכרון העירונית המרכזית לציון יום השואה והגבורה תשפ"ב תתקיים ביום רביעי, 27.4, במעמד ראש העירייה, רן קוניק ובהשתתפות חברי מועצת העיר ושורדי שואה. העצרת תחל בשעה 19:30 בתיאטרון גבעתיים ותציין 81 שנים לראשית ההשמדה ההמונית ו-80 שנה למרד הגטאות בווהלין. חמישה שורדי שואה תושבי העיר ידליקו נרות זיכרון בטקס. על הבמה תופיע הזמרת דורית ראובני בליווי כנר ונגן צ'לו, בניהולו המוזיקלי של עופר כץ. תלמידי בית הספר למשחק "הדרך" בניהולו של איל כהן, ילוו את הטקס במזמורים, לצד קטעי מחול של להקות המחול האומנותיות.
בנוסף, ביום חמישי, 28.4, בשעה 17:00, רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים יארח לעדות את שרה פרי, ניצולת שואה שחיה בגבעתיים אשר השנה מקבלת את אות "יקיר העיר". מועצת הלהט"ב העירונית, בהובלתה של אור-לי ניב, ס.ראש העירייה ומחזיקת תיק הלהט"ב, תקיים בפעם הראשונה בעיר את "גאווה בסלון". שרית זייברט, חוקרת עצמאית תדבר על מיעוטים נרדפים תחת השלטון הנאצי, תוך התמקדות ברדיפת הקהילה הגאה. הערב יערך ביום ראשון, 1.5, בשעה 19:30, לינק להרשמה – https://bit.ly/3tPL64w. עדויות נוספות יתקיימו במסגרת אירועי "זיכרון בסלון" ביוזמת עמותת "קהילתיים". בגבעתיים יש מספר לא מבוטל של שורדי שואה ועדים המבקשים לשתף את סיפורם. תושבי העיר מוזמנים להירשם כמארחים ואורחים באתר של זיכרון בסלון: www.zikaronbasalon.com. שאלות ופרטים נוספים בכתובת: KarinM@kehilatayim.org.il.

ביום רביעי 27.4, בשעה 16:00, תערך הרצאה בשיתוף חברת נטלי והאגף לשירותים חברתיים במועדון "אלון" בנושא "מיהו האיש שהציל 20 אלף ילדים ומעטים שמעו עליו". במפגש יוקרן הסרט על סיפור ההצלה ע"י איש עסקים יהודי שמעט מאוד שמעו עליו, וילפריד ישראל, ולאחר מכן, ד"ר אילן בר יספר את סיפור ההצלה מעורר ההשראה. הכניסה חופשית.
לכבוד יום השואה, עיריית גבעתיים הפיקה קמפיין עוצמתי של שלטי חוצות ברחבי העיר תחת הסלוגן "העדות שלהם היא הסיפור שלנו", בהשתתפות ניצולי השואה המתגוררים בעיר; צבי אלטהולץ, בצלאל כספי, חנה צוקרמן פלוך, מאיר שוסטר, רבקה ברן, זאב קלסנר ועדה גבעוני. לצד כל תמונת ניצול מופיע כיתוב הממחיש את חשיבות זיכרון השואה ואת הנחיצות בהעברת העדויות לדורות הבאים.
בגבעתיים חיים כ-1,700 שורדי שואה מתוכם מטופלים באגף לשירותים חברתיים כ- 450. מרביתם היו ילדים בתקופת השואה. המחלקה לאזרחים ותיקים בעיריית גבעתיים, מפעילה לאורך כל השנה פעילויות ושירותים למען שורדי השואה, ביניהם: שני מועדונים חברתיים ומועדון לדוברי רוסית, סדנאות לכתיבה יוצרת ווידאו תרפיה, אירועי הצדעה שנתיים, פעילויות להפגת בדידות לשורדי שואה המרותקים לביתם באמצעות מתנדבים ומפעילים מקצועיים, קהילה תומכת מסובסדת, סיוע במיצוי זכויות.

עשרות בני ובנות נוער מגבעתיים יוצאים לשנת שירות ולמכינות

חדשות העיר גבעתיים פלוס פעילויות המלגאים.בבית טייבר תוכנית המלגות לסטודנטים של גבעתיים יוצאת לדרך כמיליון שקלים יוקצו לתוכנית המלגות העירונית לקראת שנת הלימודים תשפ"ז מערכת Gplus 09/06/2026 שתפו הסטודנטים נהנים מסיוע כלכלי משמעותי לצד השתלבות

בשלב זה, אושרו רק עבודות ראשוניות בעקבות המחלוקות המקצועיות ארוכות השנים סביב סוגיית הניקוז באזור האיילון



יותר מ-150 רקדניות ורקדנים השתתפו במופע "מכורה שלי", שהוקדש לרוח הישראלית ולפסקול שליווה דורות שלמים

ישראל טייבר, נפטר באופן מפתיע בשנת 1950 ועטרה רעייתו, המשיכה לחיות בביתם עד לשנת 1975 לפני בדיוק חמישים שנה

אחרי כמעט שמונה עשורים מאז הוקמה, אחרי שהוכרזה כמבנה לשימור ואחרי שלפני כשמונה שנים ננעלה וננטשה – הבריכה המיתולוגית מתעוררת לחיים

סקר חדש לקראת יום הפיצה הבינלאומי החל ב-9/2: פיצה – המאכל האהוב והמשתלם ביותר בהזמנת אוכל הביתה

סדרת כתבות שתחשוף את הסודות, הסוגיות והפרטים הנסתרים בהצעות ובהסכמים

כל הפוליטיקאים המובילים, כשהם נשאלים בטלוויזיה לגבי תוצאות סקר כזה או אחר שמראה את מצבם העגום – נוטים לזלזל ולבטל אותו, פרופ' יצחק כ"ץ – מייסד ומנכ"ל מכון הסקרים 'מאגר מוחות'

יש מורים שנשארים איתך לכל החיים
את אבי זילברמן פגשתי לראשונה כשהיה המורה שלי לחינוך גופני בתיכון שמעון בן צבי בגבעתיים.

10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:

יאנה מרגולין היא מהנדסת בדיקות תוכנה. טמקימת עמותת 'גֵּנִים טובים' – קהילת נשאים ונשאיות BRCA

ה-AI ) משביח את הגבולות של שוק הנדל"ן ומספק כלים חדשניים המייעלים ומשדרגים את התהליך.

איציק רובין עוסק בהתנדבות בכל שעות היממה, בקרוב הוא ימונה בפעם השנייה לנשיא "ליונס גור אריה", הוא מוכר בגבעתיים בזכות המצלמה איתה הוא מקפיד לתעד ארועים ובזכות המעורבות הקהילתית המופלאה שלו

פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

בעלי דירות רבים חותמים על הסכמים בני עשרות עמודים מבלי להבין את המשמעויות המלאות של הסעיפים – ובכך נחשפים לסכנות אמיתיות. אחת המרכזיות שבהן: מגבלות חמורות על מכירת הדירה במהלך הפרויקט.

“לא מן האדמה באתי! כי באתי ממשפחה ציונית” סיפורו של דב רוזנפרב, איש האשכולות, השזור במהלך הקמתה של מדינת ישראל
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


