05/07/2026
05/07/2026
יום ראשון, 05 ביולי 2026
מתגלגלים

הלב הפועם של ג'ינסיס

מבחן דרכים לקופה של ג'ינסיס GV80COUPE

כתב וצילם: ירון הולנדר

9/3/2025

 

שתפו:

119 ק"מ על השעון ועם ריח של חדש, מגיע אלי דגם הקופה החדש עם גימור פנימי מפואר (כמצופה) בצבע קרם שמנת מהמם.

כאילו, ביום הקר ביותר של השנה מגיע זה בצבע בטון, כהולם את האירוע, ומתלבש לכבודו.

אם חשבתי לעצמי, מה כבר יש לדגם חדש, ומפואר, להציע, אחרי שכבר בחנתי בעבר את הדגם "הרגיל", מגיע זה בשתי רמות גימור, אשר ביניהן מפרידים לא פחות מ-50,000 שקלים עבור קוסמטיקה של פלסטיקה, פח וטכנולוגיה, ומורה לי כי לדמיון אין קץ, ותוספות ברמת הפרמיום נועדו להיות כאלה בדיוק.

שתדע ותרגיש עבור מה שילמת כל שקל.

אלגנטיות אתלטית

כבר מתחילת דרכה כמותג עצמאי ב-2015, ג'נסיס שואפת לשלב בין עיצוב אלגנטי, חוויית נהיגה מתקדמת, וחומרים יוקרתיים עם מחירים תחרותיים יותר לעומת מותגי הפרימיום הגרמניים.

עיצוב הרכבים של המותג מתבסס על קונספט "Athletic Elegance" (אלגנטיות אתלטית), המתאפיין בקווים זורמים, חזית בולטת עם גריל ייחודי, ותא נוסעים המשלב טכנולוגיה מתקדמת עם חומרים איכותיים כמו עור נאפה, עץ אמיתי ואלומיניום.

שלושה ערכי מובילים את ג'נסיס:

נועזות  audacious

חדשנות progressive

תרבות קוריאנית distinctly korean

ג'נסיס החליטו ליצר דגם שמביא את כל מה שהיה קודם,  והוסיפו לו עוד קצת מפה וקצת משם. אם זה הפנסים שעברו עיצוב חדש, חישוקי הגלגלים 22 אינץ' שעברו עיצוב חדש, וסבכה גדולה חדשה. בתא הנוסעים נמצא ריפודי עור נאפה, ושילוב קרבון מעוצב היכן שניתן.

לקוח שמגיע לאחר שכבר הכיר את הדגם "הרגיל" לא צריך חלילה להתפשר על משהו כאשר הוא עובר לקופה, להיפך.

כפי שציינתי דגם הקופה מגיע בשתי רמות גימור, כאשר גרסת הלאקצ'רי היא הבסיסית, ובינה לדגם האולטימייט מפרידים כ-חמישים אלף (!!!) שקלים, ותוספות קוסמטיות.

"הלב הפועם הוא מנוע טורבו בנזין בתצורת 6V, בנפח 3.5 ליטרים, המפיק עוצמה של 409 כ"ס, ומומנט עוצמתי של 56 קג"מ. מה שמעיד מראש כי הרכב הזה לא פראייר בכלל"

ומה אני חושב על הפער הזה?

⇐ חמישים אלף שקלים בפער של רמות גימור זה המון כסף.

⇐ למה קוסמטיקה? כי המנוע, המכלולים, והנראות הכללית, זהים. מה שמבדיל זה קוטר צמיגים, תוספות של מערכות אלקטרוניות, (כמו תצוגה עילית חיונית), ועוד כאלו.

הלב הפועם הוא מנוע טורבו בנזין בתצורת 6V, בנפח 3.5 ליטרים, המפיק עוצמה של 409 כ"ס, ומומנט עוצמתי של 56 קג"מ. מה שמעיד מראש כי הרכב הזה לא פראייר בכלל.

היצרן מצהיר על צריכת דלק משולבת של 8.47 ק"מ לליטר נוזל מאובנים, והיות וזה רכב חדש לחלוטין כל נתון שאפיק לא יהיה מייצג נאמנה, שכן נתון צריכה מדויק ניתן לדעת רק אחרי אלפי קילומטרים של נסיעה מצטברת, אולם בהתחשב בגודל, במשקל, ובגודל המנוע זהו נתון סביר, ומי שינהג מתון יוכל להשיג טוב ממנו, לדעתי.

בג'נסיס אוהבים לחשוב אחרת

ריפוד עור בצבע קרם שמנת יפהפה מקבל את פני כאשר פתחתי את דלת תא הנוסעים. בג'נסיס אוהבים לחשוב אחרת, כך שחגורות הבטיחות מגיעות באדום, שנראה למען האמת יפה יותר עם הקרם שמנת. גם בדגם היוקרתי שם הריפוד שחור, האדום הזה מתמזג נהדר.

הישיבה גבוהה, והראות לפנים ולצדדים טובה מאד, אם כי לאחור קצת פחות.

לעזרת הנהג התקינו ברכב את מה שכבר הכרנו מדגמי היוקרה של יונדאיי, ושאר דגמי ג'נסיס, וזו תצוגת מצלמה בלוח המכוונים. כאשר מפעילים איתות למעבר נתיב ימין או שמאל, נפתח חלון תצוגה בצד אליו מכוונים, בנוסף למראות, כך שניתן לראות בבירור כל מה שנמצא בשטח המת בצד הרכב.

וילון הגג הנורמי שנפתח חושף זכוכית מושחרת, יהיה יעיל כנראה בימי שמש חזקה.

בדלתות מותקנים רמקולים תוצרת b&o  המופלאים (ויש 18 כאלו), מה שמבטיח סאונד נהדר למוזיקה.

לרכב חמישה מצבי נהיגה (חסכוני, קומפורט, ספורט, ספורט פלוס, ומתואם אישית), ושלושה מצבים לנסיעת שטח (בוץ, חול או שלג).

באורך כולל של 4.96 מ', ומרחק בין סרנים של 2.95 מובטח מראש מרווח פנים, כיאה לרכב במעמד הזה.

אפשר לצאת סופסוף לדרך?

לחיצה על מתג ההתנעה מעיר מנוע גדול מתנומתו, ומתחילת  הנסיעה מרגישים ברכות המגיעה מן המתלים (אדפטיביים).

ברור לי כי למזג אוויר כזה תהיינה השפעות על בחירת נתיב הטיול שאבצע עם שותפיי הקבועים, על כן נערכנו בהתאם והוספנו עד 20-30%, לsafe side-. שיהיה.

אם חורף, קר, גשום ואפור הכי טוב שנצפין אל רמת הגולן, שם בטוח הטבע יפתיע אותנו בפריחה חורפית, במפל סוער, או בזרימת נחלים גועשת.

על הכביש המהיר, המהירות מקובעת, כדרכי, כל מערכות הבטיחות מכוונות לפעולה אוטונומית, כך שנותר רק לשמור ממעל שהכול בסדר, ולהתמכר לשקט המנוע, לנוחות ולמוזיקה הרגועה האופפת מכל עבר.

בחרתי לעלות הפעם לרמת הגולן דרך כביש 98 העולה מחמת גדר. זהו כביש פתלתל ונהדר כשהכביש יבש, הרכב ספורטיבי, והחברים שאיתך נשארים בבית. הפעם בגלל שאלו לא התנאים, אני עולה ממש לאט וזהיר אפילו שזהו רכב עם הנעה כפולה, המטיבה עם אחיזת הכביש. נסענו בעיקר בכבישים, חלקם טובים ומהירים ומיעוטם משובשים, ומכריחים נהיגה איטית וזהירה. בתא הנוסעים לא הורגש דבר במעבר בין זה לזה.

ממוצבת בליגת העל

ג'נסיס מיצבה את עצמה בליגת הפרמיום בלי להשפיל מבט מתנצל והיא מביטה למתחרות ישירות בעיניים ומגישה את אותו דבר, בפחות.

דגם הקופה הגדול הנוח והמרווח עושה זאת באותה הדרך, כאשר המתחרים הישירים מגיעים בהידור דומה, אבל בתמחור גבוה הרבה יותר כאשר מה שמבדיל בניהם זה בעיקר מוניטין רב שנים, מול המתחרה הצעיר.

בין שתי רמות הגימור מבדיל פער של 50 אלף שקלים, וזהו פער של הרבה מאד כסף כאשר את ההבדלים לא קל לזהות בעין.

מי שרוצה את הביצועים הזהים בפחות כסף יכול לקנות את אותו הדבר בדגם "הרגיל", ולא הקופה.

כפי שכתבתי לעיל, רכב חדש לא יעיד על צריכת דלק שתהיה קרובה לנתוני היצרן (האופטימיים בד"כ), אבל בנהיגה מתונה לאורך 460 ק"מ הגעתי ל-8.5 ק"מ לכל ליטר, שהם כמעט זהים.

הדגם הזה לוגם הבנזין, הוא שיקי, יפהפה, חזק מאד, ומגיע עם מסר חזק, ויהיה מאד מעניין לראות גרסה זהה, חשמלית ברמה כזו או אחרת.

ג'נסיס, לא מאכזבת אף פעם.

ובעיקר לא בדגמי הקצה הנוכחיים שלה.

מבחן הדרך:

ג'נסיס  COUPE 80 GV

מנוע טורבו בנזין 3.5 ל'.

הספק 409 כ"ס.

מומנט 56 קג"מ.

צריכת דלק (יצרן) 8.47 ק"מ/ל'

צריכת דלק (מבחן) 8.5 ק"מ/ל'

מחיר: 680,203 ₪ (כולל אגרה)

לאתר היצרן, הקליקו כאן

מחיר בארה"ב החל מכ-$80,000

……………………………………

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 129

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הקליקו לכתבות נוספות בתחום

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

מתגלגלים

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

פסיפס של גאווה

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.

בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

קראו עוד »
כתבות השער

שישה בעקבות אחת

לאחר מסע כתיבה ארוך, מרתק ומשותף, עשרים תלמידי קורס הכתיבה "כאן מגשימים חלומות!" בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן שנכתב בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב. הפעם, העלילה עוברת בין יקומים: 'המטאור – שישה בעקבות אחת'

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
אולם המשפט

שיעור לחיים על כבוד ועצמאות

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

קראו עוד »
כתבות השער
כתבות השער

ד"ר יורם קליין משיבא תל השומר הוא אחד מהפנים היפות של הקהילה שלנו בגבעתיים ורמת גן

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.

בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

קראו עוד »
כתבות השער

גלי בהרב-מיארה היא אחת מהפנים היפות של הקהילה שלנו בגבעתיים ורמת גן

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.

בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

07/15/2020

קונדיטור מנצח לא מחליפים

קונדיטור מנצח לא מחליפים הקונדיטור עמית כהן, בימים כתיקונם הקונדיטור של מסעדת השף – Topolopompo – טופולופומפו, אופה את החלות הכי טעימות שאכלנו עם מלח ים אטלנטי, שומשום, גרעיני חמניה או גרעיני דלעת, עוגות השמרים
09/11/2021

אלמוג תשזור עבורכם סידור פרחים צבעוני ומיוחד

הקיץ הגיע שוב, הטמפרטורות בחוץ עולות, וצריך מנות שיעשו לנו קצת קריר בלב (אם לא בפה). מה מתחשק? אז ככה, מתחשק לאכול מנות קלילות, צבעוניות, ואולי אפילו מצננות. קבלו את מצעד המנות הכי מתאימות
02/22/2021

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה גלידוניות הסושי הנהדרות של מיה העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים סושי ואלה שלא. אבל גם אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אני ממש ממליצה לכם לשכוח את כל מה שאתם
03/24/2021

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק חגיגת קינוחים שמיישרים… ומיישרים! מי לא אוהב טירמיסו? הקינוח האיטלקי המפורסם המורכב משכבות של בישקוטים טבולים באספרסו ומרסלה, קרם מסקרפונה עשיר ושכבה דקיקה של קקאו מעל. קינוח מושלם מתוק ומפנק. וכאן
11/09/2020

המקרונים של מור הן קפיצה לפריז

'הולי מולי' איזה מקרונים נפלאים "הולי מולי" נוצר בתקופת סגר הקורונה כשמור לוי מצאה את עצמה בחל"ת והחלה לאפות מקרונים ולחלק לחברים ולבני המשפחה כדי שיהיה להם מתוק בפה ובלב. התגובות החיוביות גרמו לה להבין
02/13/2021

הפתעה! קופסאות ניפוץ משוקולד שוות בטירוף

הפתעה שווה בטירוף! את תואר המשלוח המפתיע אנחנו מעניקים לנופר בת ה-20 מרמת גן שהיא חיילת משוחררת. נופר מכינה קופסאות ניפוץ משוקולד שוות בטירוף! גם יפהפיות, מדוייקות ואלגנטיות וגם מספקות רגעים של כייף בהם מנפצים
11/27/2020

חגיגה אלגנטית

חגיגה אלגנטית עדי כהן היא קונדיטורית נפלאה שתאפה עבורכם מגש של מיני דונטאס יפהפיים ואלגנטיים. דונאט או בעברית סופגנית חישוק (באנגלית: Doughnut) הוא בלילה או עיסה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק אבל עדי אופה אותם וכך
08/09/2021

מיה לקחה את הקונספט הידוע לסושי והחליפה את המרכיבים במתוקים

מיה לקחה את הקונספט הידוע לסושי, החליפה את המרכיבים במתוקים ויצרה קינוח אלגנטי, יפהפה וטעים! מדובר בסושי מתוק ונהדר שבו מעטה רך של ביסקויטים עוטף קרמים עדינים וקטיפתיים במגוון של טעמים ומרקמים

כתוב את הכותרת כאן

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן