אם סברתם לרגע כי אנו קרובים לשוויון בין המינים מסתבר שטעות רבה בידכם;
קחו לדוגמא מקרה בו גבר בוגד באישתו -האם במסגרת גירושיו עימה, יפסיד הוא דבר מה? התשובה לכך בהכרח שלילית!
אך מה הדין של אשה אשר בוגדת בבעלה?
בבית הדין הרבני, היה והגבר מצליח להוכיח כי אישתו בגדה בו, מיד מכריזים עליה כאשה מורדת, או אז נשללת ממנה כתובתה, יובהר כי כתובה הינה שטר חוב שנותן הגבר לאשה עם נישואיו לה ובעת הגירושין כל אשה זכאית להיפרע הימנו באופן אוטומטי, אלא אם זו הוכרזה כאשה מורדת, קרי בגדה!
אך בכך לא תם ולא נשלם, פרט לזכאותה לכתובה אשר נשללת ממנה, היה והתביעה הרכושית בין הצדדים מתנהלת בבית הדין הרבני ולא בבית המשפט למשפחה, חשופה האשה הבוגדת לפגיעה כלכלית נוספת: בבית הדין הרבני, בניגוד לבית המשפט למשפחה, מחילים את דוקטרינת השיתופיות המוחלשת על מקרים של בגידה הנעשית ע"י אשה וקובעים כי במקרה כזה ניתן לחלק את הרכוש בין הצדדים.
(גם רכוש אשר רשום ע"ש הצדדים בחלקים שווים), באופן לא שיוויוני ובכך למעשה לגרוע מהאשה את הזכויות הכלכליות שלה כגון, חלקה בדירת הצדדים, חלקה בכספים שנצברו לשני הצדדים, השתתפותה בהלוואות המשותפות וכו'.
בבית המשפט למשפחה לדוגמא מתקיימת הדוקטרינה הנ"ל, בחסות חוק יחסי ממון, אך בשונה מבית הדין הרבני, חוק יחסי ממון מגדיר חלוקה בלתי שיוויונית במקרה בו עסקינן באשה מוכה, במצב בו הגבר עבד כל חיי הנישואין ובנה קריירה בעוד האשה גידלה את הילדים ודאגה לטיפוח המשפחה, או אז החלוקה תהא לא שוויונית דווקא לטובת האשה.
הנה כי כן, אנו רואים 2 מערכות משפט
בישראל אשר דרות זו לצד זו, האחת יש בה כדי לפגוע בזכויות האשה והשנייה יש בה כדי לפגוע בזכויות הגבר. אז תגידו לי היכן השיוויון?
עו"ד ענבר לב מהמובילות בישראל בתחום דיני המשפחה והירושה. משרדה מדורג בין משרדי עורכי הדין המובילים בתחום דיני משפחה וירושה בדירוג dun’s 100
כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ומלא ו/או ייעוץ עסקי פרטני ומלא
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!