נולד עם כפית של שמן בפה
למעשה הוא חי כיום מרחק הליכה קצרה משכונת תל גנים של רמת גן, בה נולד, בה למד, ובה גדל בשנות ה-50′ וה-60′ – עד לנישואיו הראשונים. ליבוביץ ג’וניור נולד עם כפית של שמן בפה. בכור מבין 3 אחים, בן לאחת המשפחות היותר עשירות במדינה. סבו הקים את מפעל ‘עץ הזית’, ב-1931 בעיר תל אביב, דור הבנים הצטרף בהמשך והמשפחה גם החזיקה בקרקעות רבות באיזור נתניה. “היתה לי ילדות מאושרת, עם חברים וקומזיצים. שכונת תל גנים רק החלה להיבנות, והיו מגרשים ושטחים ריקים כמעט עד לפארק הלאומי, שגם הוא היה בתחילתו” – הוא נזכר – “למה שעשיתי אחר כך אין שום קשר לילדותי המאושרת”. בגיל התיכון הוא סולק מפנימיית ‘הדסים’, לאחר שנה וחצי של לימודים שהספיקו לכולם ולמעשה מגיל 16 הפסיק ללמוד והחל לעבוד. בסוף 1970 התגייס לצה”ל, לחיל התובלה וב-1973 סיים קורס קצינים בבה”ד 1. באוקטובר אותה שנה הוסמך לקצין תובלה וכשפרצה המלחמה נשלח לסיני עם שיירות תחמושת. בהמשך שירת שנתיים בקבע. עוד במהלך השירות הצבאי, בטרם מלאו לו 20 – התחתן עם חברתו-דאז איריס, אותה הכיר בצבא, ושנה לאחר מכן הפך לאב לליאל (42), פרופסור לתקשורת ב-NYU שכתב 8 ספרים, באנגלית, הקים חברה גדולה ומצליחה המעניקה יעוץ תקשורת לחברות ענק. ליאל נשוי ואב לבן ובת שאותם מבקר רוני, האבא וסבא הגאה – כמה פעמים בשנה.
עיתון כלכלי על נייר ורוד
עם שחרורו מצה”ל הצטרף למפעל משפחתי לייצור פלסטיק דקורטיבי לבתי כנסת, ושקיות פוליאתילן. הכלכלה הטורפנית של שנות ה-80′ הפכה את העסק ללא-משתלם, בלשון המעטה, ואז ב-1983 הגה רוני ליבוביץ רעיון: עיתון כלכלי על נייר ורוד שהובא מאנגליה וכך נולד ‘גלובס’! “כל הרעיון לעיתון כזה נולד בגלל טירוף הבורסה באותן שנים והרעב לנתונים מידיים. הפטנט שלנו היה שיוצאים בערב, עד השעה 8 – כלומר: לפני החדשות. הגענו ל-6000 מנויים וזה היה נתון יפה” – הוא מספר – “המימון הראשוני בא מהמשפחה. שנה אחר כך היתה ‘פרשת לוינסון’ המפורסמת, התאבדותו של יעקב לוינסון, ‘השליט’ הכל יכול של בנק הפועלים דאז – והלבטים אם לפרסם או לא לפרסם את הסיפור שהיה בידינו לפני כולם – הבהיר לנו שמקצוע העיתונות אינו בשבילנו. ומכרנו. חיים בראון ז”ל, שהיה קרוב משפחה שלנו קנה ביחד עם אליעזר פישמן והשאר היסטוריה”.
תל אביב ניו יורק
באמצע שנות ה-80′, כשהרומן עם העיתונות מאחוריו, המשיך רוני להתמקד בחברה ‘לב תעשיות מדעיות’ – שהיתה בבעלות חלק מבני המשפחה. החברה קנתה פרוייקטים מהאוניברסיטה העברית, מצאה מימון מתאים והנפיקה אותם בבורסה בארה”ב, לאחר שהשיגה את אישורי ה-FDA . “באותן שנים פעלתי בארה”ב, היו תקופות שגם גרתי שם וחייתי כל הזמן על הקו תל אביב ניו יורק. העסקים שגשגו וכסף לא חסר” – הוא מספר – “גרתי, עם אשתי דאז איריס ועם הבן ליאל, בוילה גדולה בהרצליה פיתוח, ומפה הייתי יוצא לעסקים בחו”ל”.