22/02/2025
22/02/2025
שבת, 22 בפברואר 2025
מתגלגלים

סובארו פורסטר

סוס משובח

כתב וצילם: ירון הולנדר

אוקטובר 2024

 

שתפו:

סוס מנצח לא הורגים אומר המשפט המוכר, אבל משביחים את צאצאיו, אומר המשפט המשלים. על כן, היות והעולם משתנה תדיר מול עינינו, רכבים לוגמי בנזין זזים טיפה הצידה לטובת מנועים משולבי חשמל או חשמליים לחלוטין לפני שיגיע הטרנד הסוחף הבא. זו כבר הפעם השלישית שדגם זה מגיע אלי למבחן דרכים, ולמרות שאני לא נוהג להשוות בין רכבים שונים, אני כן מסתכל לאחור, לראות מה היה, ומחפש מה השתנה במתיחת הפנים שעובר הדגם על מנת להישאר רלוונטי גם בשנים הבאות לקהל מעריציו.

דגם הפורסטר הינו אחד מרכבי סובארו הנמכרים ביותר מזה קרוב ל-30 שנה, ומתיחת הפנים הזו מבשרת את הדור השישי של הדגם, כאשר מערכת ה-EYESIGHT המפורסמת (זו שאחראית על ניטור ובטיחות הרכב בתנועה), חוגגת את גרסתה הרביעית.

הפורסטר החדש תוכנן לשלב את היכולות והשימושיות של רכב שטח יחד עם הנוחות והיעילות של מכונית כביש. מרווח הגחון של הפורסטר עומד על 22 ס"מ, אך יחד עם זאת שומר על כניסה נוחה עבור הנוסעים מלפנים ומאחור.

"הפורסטר החדש תוכנן לשלב את היכולות והשימושיות של רכב שטח יחד עם הנוחות והיעילות של מכונית כביש. מרווח הגחון של הפורסטר עומד על 22 ס"מ, אך יחד עם זאת שומר על כניסה נוחה עבור הנוסעים מלפנים ומאחור"

הרכב מתנהג למופת וכמצופה

השדרוג המשמעותי בסביבת הנהג, באבזור, במערכת הבטיחות ובמראה החיצוני והפנימי. וכך למשל מנוע שניים וחצי הליטרים התכווץ בשני כוחות סוס, אך המומנט קיבל חיזוק זניח של 3 עשיריות הקג"מ ועומד כעת על 24.6.

ההבדלים המוחשיים יותר הם בקוסמטיקה החיצונית, ובצג מולטימדיה גדול ומקיף יותר, וזהה לזה שפגשנו לא מכבר בקרוסטרק הקטן יותר.

הרכב משווק בארבע רמות גימור, ולרשותי הועמד השני בהיררכיה.

ציינו ואמרו חבריי העיתונאים, כי העיצוב הפנימי מגוון ומעניין, ויש בו שילוב חומרים עמידים כמצופה מרכב שירד מהאספלט, אבל העלו תהייה מדוע דיפון הדלתות משולב בדים שיתפסו אבק ולכלוך ויהיה מאד בעייתי לנקות?

מעבר לכך המנוע שקט ובתנועה עירונית זורמת הרכב נעים לנהיגה, ומשתלב בקלות בכל תנועה.

המנוע הזה שאינו משתמש בטורבו להגברת עוצמתו, או בחשמל, אינו הכי נמרץ ברחוב, והתגובות שלו בהתאם.

כל עוד אין ציפיות לפתוח במרוץ אגזוזים בין רמזורים אלא להתנהל בנינוחות וברוגע, הפורסטר יעמוד במשימה ללא הרמת סל"ד, אך במידה ורוצים תאוצה מהירה (לצורך עקיפה נניח) צריך לזכור שמדובר ברץ למרחקים ארוכים שיעשה את זה, אבל עם הרבה רעש מסביב.

עוד ציינו עמיתי המכובדים ואני מסכים עם דעתם, כי במרחב העירוני בו קיימים באמפרים, החלק האחורי של הפורסטר נוהג לקפץ. יתכן וזה עניין של כיול מתלים או מחסור ביושבי ספסל אחורי, מאידך, כבר אקדים ואספר כי בנסיעה בשטח זה בכלל לא מורגש, אלא להיפך.

הרכב מתנהג למופת וכמצופה.

יוצאים לטיול

בבוקר אנחנו יוצאים למסע שיאתגר את הפורסטר בדרכים התפורים למידתו.

על כביש 4, וליד השלט המפנה אל קיבוץ גברעם פנינו ימינה (כביש 3421), כאן עברתי לניווט עם מפת גוגל עליה הצבתי כיעד סימון מערה.

שביל העפר עובר בין ובשולי חלקות חקלאיות, לא משהו שהפורסטר מתקשה לחצות. כאן בלב האזור נמצאת שמורת טבע השוכנת כקילומטר וחצי מדרום לקיבוץ גברעם, במקום שבו היה עד 1948 הכפר הערבי סומסום. היעד הבא ממשיך וחולף בשוליו של יער גברעם.

יש כאן נתיבים רבים לטיולי שטח קלילים לרכבים גבוהים, וכן מסלולים לרוכבי אופני שטח, מסומנים וברורים. כל האזור מצפון וממזרח היה שדה קרב גדול בין ישראל למצרים במלחמת העצמאות. אדמת השטחים הללו רוויה בדמם של לוחמים רבים שהקריבו חייהם למען המדינה הצעירה, ואי אפשר שלא לחוש כבוד גדול על הקרבתם למענינו. שבילי העפר המאובקים קרצו לנו להמשיך לשוטט בניהם.

עונה זו של השנה היא עונת מעבר בין גידולים חקלאיים שונים.

יש חלקות בהן צומחת כותנה ופקעות לבנות כבר מעטרות את מרבית הצמחים, וישנן חלקות של דגנים שנקצרו, בחלקן נצבות קוביות מספוא לבהמות, וחלקן כבר עברו את תחילת העיבוד לקראת זריעת חורף.

הסובארו שעמנו תשרת נאמנה (גם) את החקלאים שצריכים להגיע אל אותם שדות, בכל עונות השנה. בנוחות וביעילות.

המסע הזה לקח אותנו אל זיכרונות עבר שיש בהם יופי וגם עצב, אל עבר אופק מבטיח של בשלות התאוששות וצמיחה לשנים רבות.

לא הכול מושלם בסובארו פורסטר, ולעיתים נדמה כי ההבטחה גדולה מהמציאות. גם בדור הנוכחי הפורסטר מביא איתו יכולות מחד, והופעה מנגד השובה שוב ושוב את לב המעריצים.

יש לפורסטר מספיק אוהדים ומוניטין משובח שנצברו לאורך שנים שיוכיחו את זה.

מבחן הדרך

סובארו פורסטר

רמת גימור SPORT.

מנוע בנזין 2.5 ל'.

הספק 180 כ"ס.

מומנט 24.6 קג"מ.

צריכת דלק (במבחן) 1:9.7 ק"מ לליטר.

מחיר (רכב מבחן) 221,543 ₪ (כולל אגרה).

לאתר היצרן, הקליקו כאן

……………………………………

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 124

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

מתגלגלים

רוביקון מלך השטח במבחן האולטימטיבי

מתגלגלים הטבה רוביקון מלך השטח במבחן האולטימטיבי הרוביקון הוא היהלום שבכתר, כל המתחרים שלו רוצים להיות כמוה כתב וצילם: ירון הולנדר 17/2/2025   שתפו: שיפוע ארוך בזווית מפחידה בשם 'מעלה חווה', ניצב לפנינו. מדריך הטיול

קראו עוד »

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד »

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
מתגלגלים

רוביקון מלך השטח במבחן האולטימטיבי

מתגלגלים הטבה רוביקון מלך השטח במבחן האולטימטיבי הרוביקון הוא היהלום שבכתר, כל המתחרים שלו רוצים להיות כמוה כתב וצילם: ירון הולנדר 17/2/2025   שתפו: שיפוע ארוך בזווית מפחידה בשם 'מעלה חווה', ניצב לפנינו. מדריך הטיול

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
הפסקת אוכל

מה חדש במטבח?

החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.

קראו עוד »
כתבות השער
כתבות השער

זהו עצם העניין

ד"ר ערגה הלר היא חוקרת תרבות, מרצה בכירה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע ● מתמחה בעיצוב הזהויות העברית והישראלית בספרות ילדים, ספרות שואה וספרות פנטזיה

קראו עוד »
כתבות השער

כפר עזה שלי

"היום זה נראה רחוק אבל התקווה היא כי בתום הלחימה ועם השבת הביטחון לעוטף עזה/עוטף ישראל, ניתן יהיה לשקם את קיבוץ כפר עזה ולחזור ולגור בו ולחדש את חיי הקהילה לצד הזיכרון של אלו שאינם עוד"

קראו עוד »
החיים הטובים

חנוכה 2024 חגיגת סופגניות

אז החורף כבר כאן ואיתו מתקרב בצעדי ענק חג החנוכה – החג הכי משמין בשנה. בדקנו ומצאנו עבורכם את הסופגניות ששוות את הקלוריות ואת הספורט שצריך לעשות אחרי… שיהיה חג טעים!

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

02/08/2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון
09/06/2020

פרלינים בעבודת יד – טעמים מעולם אחר

אמיליה שוקולד – האקדמיה הישראלית לשוקולד רונן אפללו הוא שוקולטייר ישראלי עטור זכיות בינלאומיות שהפרלינים שלו הם הדבר הכי קרוב לשלמות שאפשר לתאר. כל פרלין טעמו כטעם גן עדן, נימוח, מתמוסס בפה ומשאיר טעם של
11/09/2020

טרנד חדש כבר כאן: חלה עם שניצל דק ותוספות

הסנדוויץ׳ של ABBA שמשגע את הרשת מאמה מיה! חלה טרייה עם שניצל, חצילים ומטבוחה כולנו מכורים לטרנדים של אינסטגרם וכל כמה שבועות מגיע איזה מאכל פוטוגני תורן וכובש לנו את הפיד. דמיינו לכם חלה מתוקה
11/24/2020

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית טעים ומיוחד שהיא מכינה לבד, מחומרי גלם סופר איכותיים ובלי חומרים משמרים איך אני זקוקה לאיזו חופשה קצרה – לא משהו גדול, רק מנוחה לגוף ולנפש, קצת נופים,
12/01/2021

מיכל גנון זוכה אצלינו כבר שנה שנייה ברצף בפרס הבצק המצטיין!

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
08/13/2020

הג’ונגל הגיע העירה

ג’ירפה חוויות אורבניות ב”ג’ירפה חוויות אורבניות” הבינו שאם אי אפשר להביא את המטיילים לשוק, השוק יכול להגיע אליהם הביתה. הם ילקטו עבורכם חבילה משמחת מכ-30 ספקים שונים המייצרים מכל טוב הארץ, יסדרו בתוך ארגז עץ

כתוב את הכותרת כאן

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!