

בשלב הראשון מוגנו גני הילדים בעיר ובשלב השני ממוגנים 12 בתי הספר העירוניים. הפרויקט המורכב מבוצע על ידי החברה העירונית לפיתוח גבעתיים 'יעד', בליווי האדריכל רועי יצחקי והחל כחודש לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל. מתחמי המיגון בבתי הספר (שנבנים בנוסף למקלטים הוותיקים הקיימים) נבנים במתווה של ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), כאשר אזור הבנייה בשטח בתי הספר מגודר ומופרד. כאשר הבנייה תסתיים התלמידים יוכלו להגיע במהירות למתחם ממוגן. הפרויקט יאפשר מספר פתרונות מיגון הן במבנה בית הספר והן בחצר ויתן מענה לכל סכנה העלולה להתרחש כתוצאה משינוי אופי האיומים על מדינת ישראל. יו"ר דירקטוריון יעד המשנה לראש העירייה מושיק גולדשטיין: "מרבית מבני הציבור והחינוך בגבעתיים נבנו לפני עשרות רבות של שנים, בתקופה בה לא היו כלל ממ"דים ולכל היותר לחלקם נבנה מקלט מוגבל בחצר. כמובן שבכל המבנים החדשים נבנו ונבנים מרחבים מוגנים וגם באגפים החדשים של שמעוני, בורוכוב, שב״צ שבבניה, אשכולות הגנים ברחובות גונן ופטאי, שבט הצופים החדש, אולם הספורט החדש בשמעוני ועוד. אנו משלימים פערי מיגון של עשרות רבות של שנים. מה שלא נעשה שנים, מבוצע כעת בזמן שיא ויסתיים עד סוף שנת 2024 . כל הצוות המקצועי ביעד ובעירייה גוייס לטובת הפרויקט, שבסופו כל בתי הספר והגנים יצוידו במרחב מוגן תקני ויאפשרו שגרת לימודים מלאה לכלל התלמידים גם בשעת חירום. בהזדמנות זו חשוב להודות לראש העירייה רן קוניק על האמון והגיבוי הגדול שהוא נותן לחברת יע"ד בכדי שהיא מצידה תוכל להגשים ולבצע את הפרויקטים העירוניים הקריטים הללו. תודה כמובן גם לכל השותפים מיחידות העירייה המקצועיות ובכלל זה למינהל החינוך, לאגף נכסים ומבני ציבור, לאגף הביטחון, לאגף שפ"ע, לאגף התשתיות, לאגף מערכות מידע ולמחלקת תיאום ובקרה. ותודה גם למפקחים, למנהל הפרויקט ולקבלנים מטעם חברת יעד".
בטקס מרגש נפרדה חברת 'יעד' מחבר ועמית – דרור דבח, מנכ"ל יעד החברה הכלכלית לפיתוח גבעתיים, שסיים כהונה מאוד מוצלחת בת חמש שנים וממשיך לאתגרים הבאים שלו (מהנדס המועצה האזורית גזר). "דרור היה שותף מרכזי להצלחה של החברה שהחלה את דרכה בשנת 1959 בתפעול חניונים, עברה תפנית משמעותית שנבעה מההבנה שכזרוע ביצועית של העירייה יש לה פוטנציאל עשייה רב. והיה גורם משמעותי ומרכזי לכך שהחברה הפכה מחברה בגירעון לרווחית מאוד. הוא ניהל אותה באופן מקצועי, נטול פוליטיקה וללא אינטרסים אישיים, שיתף פעולה עם רן קוניק ושאר הגורמים בעירייה והפך אותה למנוע של פרויקטים לחידוש ושדרוג גבעתיים בהיקף של חצי מיליארד ₪. בשנת 2023 הכנסות החברה הסתכמו בכ- 68 מיליון ₪ וב-2024 אומדן ההכנסותהצפויות הוא כ-83 מיליון ₪" כך סיכם יו"ר החברה מושיק גולדשטיין בדברי הפרידה שלו מדרור.


הקסם שמאחורי המילים. כיצד כבשו הסופרת מאירה ברנע גולדברג ו'כראמל' את לבבות הקוראים

צילום: גור סלע ואדי מוסררה: עבר הירקון – עתיד ירוק ואדי מוסררה הוא שמו הקודם של נחל איילון. הוא היה שם נרדף להצפות חוזרות ונשנות בימי גשם נטע עדני 12/12/2025 בעבורי קו 63 של דן

העתיד של ההתחדשות העירונית: בין ביורוקרטיה לצורך ביטחוני וחברתי.
2026 היא השנה שעשויה להפוך לנקודת מפנה

אנדרטה אחת ועשרות סיפורי חיים. בלב גן רבקה, ניצבת אנדרטה לזכר בני ובנות גבעתיים, שנפלו בכל מערכות ישראל

דמיינו עולם עתידני שבו הטכנולוגיה המוכרת לנו מעולם לא נוצרה: מה היה קורה אילו לא היו ממציאים את האינטרנט?

המלחמה הממושכת, הריבית הגבוהה והמחסור החריף בידיים עובדות יצרו חוסר יציבות עמוק.

האמנית עדנה שגב מחברת בין עבר, הווה ויצירה בסטודיו בגבעתיים

אדם גרינברג, מי שהפך לאחד מצלמי הקולנוע המשפיעים ביותר בהיסטוריה של הוליווד, התחיל כאן, באולפני גבע בגבעתיים.

גיל ברק מספר על הדרך מהמגרשים בגבעתיים ורמת גן לאולמות באירופה

מהדלפק לשותפות – הסיפור של אריאל הר-ציון מפאפא ג'ונס גבעתיים

עיריית גבעתיים הפקידה את פיתוח ובניית האגף החדש, המותאם לצרכי החינוך העתידיים, בידי חברת "יעד" – החברה העירונית לפיתוח העירי

בטיחות הרכב: הטוב, הרע והלא נודע
שוק הרכב הוא לא שוק פשפשים: כללי האצבע שימנעו מכם לקנות "מציאה" בלי ציון בטיחות רשמי

נוער, ספורט ומה שביניהם: מבנה חדיש לפעילות ספורט והעצמה בבית הספר שמעוני

אז מה באמת עומד מאחורי דירוגי הבטיחות, ואיך תדעו איזה רכב מתאים לכם ביותר?

בעיריה משדרגים את התשתיות בגבעתיים. "יעד החברת לפיתוח גבעתיים" עם בשורה לתושבים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


