21/06/2025
21/06/2025
שבת, 21 ביוני 2025
המדריך להזמנות
מוכנים לפחמימה הכי לוהטת בעיר?!

כך נולד הברעצל של עדי ואלעד

האהבה של אלעד לבצקים נולדה כבר לפני שני עשורים. במהלך השנים הוא עבד בקונדיטוריה הכיר חומרי גלם רבים ולמד טכניקות וחידושים, החיבור הטבעי למוצרי הגלם הבסיסיים והאיכותיים תמיד היה חזק יותר בעיניו מכל טרנד.
ואז כשהקורונה הובילה רבים מאיתנו לבלות שעות נוספות במטבח ולחפש טעמים חדשים, יצאו בני הזוג עדי ואלעד כחלון מראשון לציון לחל"ת. הם ניצלו את הזמן והצליחו לפצח אצלם במטבח הביתי את הסוד של הבצק על פי המקור הגרמני ובחרו להוסיף לו טעמים מקומיים.
מקורו של הפרעצל, כעך הסודה, בעיר נירנברג שבדרום גרמניה. בבוואריה הכנת פרעצל תפוח וגמיש נחשבת לאומנות ופסלוני עץ של כעכים תלויים כאות כבוד מעל דלתות מאפיות זה מאות שנים.
וכך אחרי הרבה מאוד עבודה (וקמח), תיקונים, שיפורים ושדרוגים, התקבלו ברעצלים ביתיים, ייחודיים, איכותיים וטריים שנאפים כל יום באהבה רבה.

פרסנו מפה משובצת על השולחן, סידרנו גבינות, ירקות, חמאה וריבות וחיכינו לכוכבות של האירוע – לחמניות הברעצל. הלחמניות היפהפיות, העגולות והתפוחות הגיעו מסודרות כמו דוגמניות בקופסאות מהונדסות וכשהמכסה הוסר אין לתאר את הריח שפשט בכל הבית, ריח של מאפיה משובחת.
הן השתלבו בארוחה שלנו לתפארת. טעמנו את כולן והתקשנו להחליט איזו הכי מוצלחת – לחמניות שום-פרמזן, עם פפריקה מעושנת, עם פרג, עם עשבי תיבול ולחמניות מהממות בצבע סגול עם סלק, וגם את הבייגל עם המזרה הנדיב ביותר של שומשום, מלח, בצל ופרג מה שמכונה Everything Bagel. טעים טעים.
ואז הגענו לגירסת המתוקים! בצענו ברעצלים עם קרמל ואגוזים, פקאן-וניל וקרם פטיסייר, פשוט וואו. לא עמדנו בפיתוי ונשנשנו הר של מיני ברעצלים 'רפאלו' עם קוקוס, אחד ועוד אחד ואחרון ודי! פשוט אי אפשר היה לעמוד בפיתוי.
יש מגוון מארזים מלוחים/מתוקים בהרכבים שונים 40-110 ₪ כשהדגש הוא על חומרי גלם איכותיים וטריים, אפייה יומיומית שנעשית בעבודת יד ואריזות איכותיות ומושקעות (ניתן לשמור בקירור ולחמם במשך שבוע). הם מגיעים לרמת גן וגבעתיים פעמיים/שלוש בשבוע בהתאם להזמנות, ניתן להזמין באופן אישי עם משלוח הביתה או להתארגן יחד לרכישה קבוצתית.

הברעצל

המדריך להזמנות
10/18/2020

העוגיות שרייצ'ל הכינה לדיויד לבסיס והפכו ללהיט

'מונסטה קוקיס' עוגיות לאוהבי מפלצות דיויד ורייצ'ל ‏הכירו לפני כארבע שנים באולפן ללימוד עברית בקיבוץ מעגן מיכאל. דיויד עלה לארץ מגואטמלה ורייצ'ל מארה"ב וכאן הפכו לידידים טובים ועברו לגור בשכנות ברמת גן. כשדיויד התגייס והיה […]
10/11/2020

ברמן צמוד עם בר מצויד באלכוהול

'שעה שמחה' קוקטייל עד הבית בחלומי, אני חוזרת הביתה אחרי יום עבודה מעייף, ובבית ממתין לי ברמן צמוד עם בר מצויד באלכוהול שמכין לי איזה קוקטייל פירותי-חמצמץ. אבל מציאות לחוד וחלומות לחוד, ולצערי אין לי […]
11/23/2021

חגיגה בין כוכבים – טורי שוקולד

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
11/09/2020

המקרונים של מור הן קפיצה לפריז

'הולי מולי' איזה מקרונים נפלאים "הולי מולי" נוצר בתקופת סגר הקורונה כשמור לוי מצאה את עצמה בחל"ת והחלה לאפות מקרונים ולחלק לחברים ולבני המשפחה כדי שיהיה להם מתוק בפה ובלב. התגובות החיוביות גרמו לה להבין […]
11/02/2020

'קופסת אוכל' – מארזים קולינריים קונספטואליים

חושבים מחוץ לקופסא מארז קולינארי מוקפד בהזמנה אישית אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו בימים פרה-הקורונה, זה דייטים כיפיים וטעימים עם בן הזוג: דרינק ונשנוש באיזה בר קוקטיילים מפונפן, ארוחת ערב טובה במסעדה רומנטית, או […]
11/27/2020

חנוכה 2020 סופ-סופ-סופגניות

חנוכה 2020 סופ-סופ-סופגניות החורף כבר כאן ואיתו מתקרב בצעדי ענק חג החנוכה – החג הכי משמין בשנה. אז הסופגניות המתוקות והמושקעות הן כנראה מה שיכול להוציא אותנו מדכדוך הקורונה, ולכן בדקנו ומצאנו עבורכם את הסופגניות […]
02/08/2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון […]
09/03/2020

לתת ביס ולהרגיש באיטליה

לתת ביס ולהרגיש באיטליה נועה חיים ודניאל צור תושבי גבעתיים הקימו את פסטה פיצ’י – פופ אפ של פסטות טריות מדהימות עם רטבים נהדרים בר פנזור שפית קונדיטורית נועה חיים (אלנה, L28 ) והשף דניאל […]
11/27/2020

חגיגת בריושים

חגיגת בריושים ליאה דביר פיצחה את הסוד לסופגנייה המושלמת שעשויה מבצק בריוש ואפויה בתנור וכך אפשר ליהנות בלי נקיפות מצפון. למי שעדיין מעדיף את הסופגניה בגירסה המקובלת ניתן להזמין אצלה גם סופגניות מטוגנות. בתוך בצק […]
10/18/2020

לאכול טוב וגם לעשות טוב

'באזז'  דיינר אמריקאי בגבעתיים כמה חיכינו ליום הזה שבו יפתח בגבעתיים דיינר אמריקאי אמיתי, כזה שמגיש אוכל טוב ומושחת וכמה שמחנו ששמענו על "באזז"! הזמנו משלוח לשני רעבים והוא הגיע במהירות (זה בגבעתיים, זוכרים?). המבורגר […]
07/11/2021

לא רק פיצה!

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
11/24/2020

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית טעים ומיוחד שהיא מכינה לבד, מחומרי גלם סופר איכותיים ובלי חומרים משמרים איך אני זקוקה לאיזו חופשה קצרה – לא משהו גדול, רק מנוחה לגוף ולנפש, קצת נופים, […]
Shape
Shape
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 132

רמת גן פלוס 132, גיליון עם יענקלה רוזן ואריק איינשטיין, אבי זילברמן שהיה חבר אמיתי ומנטור לכל מי שהכירו ה'הסחלבטיס' -הספר של תלמידי סחל"ב

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 132

גיליון שבועות מציג שני פרופילים
מרגשים מעולם הספורט המקומי.
יענקלה רוזן, שממשיך
לחיות ולנשום כדורסל בכל רגע.
במקביל, אנו מתאבלים על אבי
זילברמן שנפטר בטרם עת. אבי
היה יותר מאיש מקצוע מוערך –
הוא היה חבר אמיתי ומנטור לכל
מי שהכיר אותו, ותרומתו לקהילת
הספורט תיזכר לעד.
אני שמחה
במיוחד להציג את 'הסחלבטיס' –
ספר הביכורים של תלמידי קורס
הכתיבה במרכז המחוננים סחל"ב
שיוצא לאור לכבוד חודש הקריאה.
בתקווה להחזרת כל החטופים
עכשיו!

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן