27/04/2025
27/04/2025
יום ראשון, 27 באפריל 2025

'מפנק האריות'

איתן קדוש אוהב ארץ ישראל ואוהב אדם

מאת: איליק גת

שתפו:

איתן קדוש הוא ה'אבא של הלוחמים'. הוא מגויס כל כולו על מנת לדאוג לרווחתם ולחיוכם של החיילים, בכל שעות היממה. הוא משכים מוקדם בבוקר, מעמיס את מכוניתו בכל טוב, ונוסע לפגוש את הלוחמים בנקודות קצה, מעבר לקווי המדינה, בשטחי כינוס מרוחקים ולעיתים אף מסוכנים. גם בימים שיש ירי על הציר הוא רואה לנגד עיניו את חיוכם ואת יכולתו לגרום לזה לקרות.

"בלי החיוך של החיילים, היום שלי לא יעיל! רק אז אני מרשה לעצמי להתפנות לעבודה שלי" הוא מספר. במהלך פעילותו נשאל לא פעם האם המליצו עליו להדליק משואה ביום העצמאות ועל כך הוא משיב: בכל פעם שאני מגיע ללוחמים ועושה עבורם משהו טוב, מבחינתי הדלקתי משואה."

הוא נולד בתל אביב, בשכונת תכנית ל' וכעת הוא תושב גבעתיים, אב ל-3 ילדים. הוא גדל לצד הורים שהנחילו בו ציונות, אהבת ארץ-ישראל ואהבת אדם. "אימא שלי הקפידה על נתינה אינסופית ואבא שלי היה איש צבא והיה דומיננטי בחיי עד שנהרג בתאונת דרכים" הוא מספר. "בשירותי הצבאי לא תרמתי רבות הוגדרתי כחסר מנוח ומנפץ כללים" הוא מוסיף.

תחום עיסוקו הוא מעצב טכנולוגי או כמו שהוא מגדיר את עצמו 'מעצב הדור הבא' אך העיסוק העיקרי שלו הוא תמיכה בחיילים – חיילים בודדים, חיילים בשיקום, ולפני הכול בלוחמים. "אינני מעוניין להיות עשיר! העושר בעיניי הוא הדאגה לילדים שמאפשרים לנו לקיים חיים" הוא מסביר.

"חוויה משמעותית היא למשל חגיגת יום הולדת ללוחם שלא מתאפשר לו להגיע הביתה לחגוג. אני מגיע עם עוגת יום הולדת עשירה בה משובץ שמו ומפתיע אותו. אני מצלם את זה ושולח לאימא שלו באותו רגע, אין ריגוש דומה לזה עבור האימא והלוחם"

איך ומדוע התחלת בפעילות שלך כ'מפנק האריות' איך נולד הרעיון?

"זה התחיל במלחמת 'צוק איתן' כשהבן שלי נלחם, והדאגה העצומה לא אפשרה לי להירדם בלילות. באחת האזעקות עליתי על גג הבניין שבו אני גר וצרחתי לשמיים 'אני לא רוצה להיות עשיר! לא רוצה כלום בחיים, חוץ מזה שהבן שלי יחזור בשלום'. לפתע שמעתי קול שאמר לי: 'תרד מהגג וכנס הבייתה הבן יחזור'. אני יודע שזה נשמע דמיוני אך אני בטוח ששמעתי את זה בוודאות.
מרגע זה ואילך, החלטתי לתרום מה שביכולתי. ארזתי אריזות ענק של ממתקים ונסעתי לחלק בשטחי איסוף. שם פגשתי מדי פעם גם את בני. הפעילות הזו מילאה אותי באושר ומאז ועד היום, אני מקפיד להעניק להם מכל טוב. בין היתר: ערבי גיבוש, ארוחות שף, טלפונים ניידים, אוזניות, מכונות גילוח וכל מה שנדרש."

מה הפעילות הכרוכה בזה? לאן אתה מגיע וכמה פעמים בשבוע אתה מגיע אליהם?

"הפעילות הזו כרוכה בהגעה למוצבים מיוחדים כמו: קו עזה, זרעית, רמאללה ועוד. אני מקפיד להגיע לשם בין 5-4 פעמים בשבוע. אני מתעורר כשעדיין חשוך בחוץ, לפני יציאתי לעבודה, מחלק לחיילים חטיפי אנרגיה, טלפונים ניידים (למי שנודע לי שהטלפון שלו נשבר לו בזמן מבצע) וכל מה שדרוש להם. לצידי עומדת שורה ארוכה של אנשים שתורמים ציוד  ומעניקים מזמנם באהבה לחיילים. החל מחברים שלי לעבודה, שפים מפורסמים המגיעים להכין את האוכל, בתי קפה ומאפיות, חברות משקאות גלידות וממתקים ועד לחברות טלפונים ומחשבים."

 

"בפסח הגעתי לחווארה כדי לחלק עוגות כשרות ללוחמים. לפתע נפתח ירי על רכב חולף שנסע בכביש בצמוד אליי. למרות זאת, הייתי נחוש להמשיך ולהגיע למטרה. הייתי מלווה בג'יפ צבאי שנסע לפני וג'יפ נוסף שנסע אחרי ובכל זאת נזרק לעברי בקבוק תבערה ופספס"

מאין הכינוי 'מפנק האריות'? מה המשמעות שלו?

"לוחמי נח"ל 50 קוראים לי 'מפנק' ואני קראתי להם 'אריות'. במאחד הימים, כשביקרתי אותם בעזה, צעקתי לעבר אחד הלוחמים 'גבר, בוא קח ממתקים!' כשהוא ניגש אליי הוא אמר לי: 'אתה קורא לנו 'אריות' אז תדע לך שאתה 'מפנק האריות'. כך דבק בי הכינוי הזה."

ספר על חוויה משמעותית או מרגשת

"חוויה משמעותית היא למשל חגיגת יום הולדת ללוחם שלא מתאפשר לו להגיע הביתה לחגוג. אני מגיע עם עוגת יום הולדת עשירה בה משובץ שמו ומפתיע אותו. אני מצלם את זה ושולח לאימא שלו באותו רגע, אין ריגוש דומה לזה עבור האימא והלוחם."

במסגרת עבודתו של איתן כמעצב, הוא העביר השנה מגוון סדנאות בבתי ספר יסודיים בהם סיפר להם סיפורי לוחמים וביקש שיכינו כרטיסי ברכה לחיילים ומשלוחי מנות. כך אירגן 5000 משלוחי מנות במסגרת בתי הספר, לאחר מכן שב אל הילדים וסיפר להם כמה התרגשו החיילים כשקיבלו את זה, התגובה שלהם חיממה לו את הלב והטעינה את האנרגיות להמשיך ולתרום מזמנו.

נקלעת גם למצבים מסוכנים או מפחידים?

"בפסח הגעתי לחווארה (עיירה פלסטינית מדרום לשכם) כדי לחלק עוגות כשרות ללוחמים. לפתע נפתח ירי על רכב חולף שנסע בכביש בצמוד אליי. למרות זאת, הייתי נחוש להמשיך ולהגיע למטרה. הייתי מלווה בג'יפ צבאי שנסע לפני וג'יפ נוסף שנסע אחרי ובכל זאת נזרק לעברי בקבוק תבערה ופספס. אני משתדל למזער סיכונים ולשטחים רגישים אני נכנס רק עם אישור וליווי.

חוויה לא רגילה נוספת עברתי באחד מביקוריי, כשהבאתי עוגת יום הולדת כדי לחגוג כהרגלי לאחד הלוחמים מסיירת חרוב. ליד ג'נין, פגשתי בחיילים עם קסדה וכיסויי עיניים מאחר וכל האיזור היה רווי בגז. חשבתי לעצמי 'מה עוברים הילדים האלה… הם ראויים להמון אהבה'."

מה התוכנית לעתיד?

"הקמתי אפליקציה שפתוחה ללוחמים, חיילים בודדים וחיילים משוחררים שמאפשרת לקבל מגוון הטבות כמו: הנחות ללימודים, הטבות במקומות בילוי ועוד.

במסגרת ההרצאות שאני עורך ביקרתי בארה"ב. שם ראיתי שכל חייל שעובר ברחוב אנשים עוצרים ומחבקים אותו. אני שואף שגם בארץ זה יקרה – שאנשים יגלו יותר הערכה לחיילים ויהיו אסירי תודה על מה שהם עושים בשבילנו."

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

איש אשכולות

“לא מן האדמה באתי! כי באתי ממשפחה ציונית” סיפורו של דב רוזנפרב, איש האשכולות, השזור במהלך הקמתה של מדינת ישראל

קראו עוד»
זרקאור

מיכל ברט כבשה את העולם

ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"

קראו עוד»
//טור דעה

מי בכלל צריך את תאגידי המים?

אלה אותם מים ורק המחיר שאנחנו משלמים מאמיר בעשרות אחוזים
הקמת התאגידים נבעה מכשל בהתנהלות הרשויות המקומיות ומאז הקמת תאגידי המים אנו משלמים הרבה יותר על אותם המיםהצרכנים?

קראו עוד»
מתגלגלים

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד»
Shape
Shape

המדריך להזמנות

06/24/2021

לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז

בין הבולנז'רי לפטיסרי של נורית לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז The Pastry Box היא קונדיטוריה בסגנון צרפתי של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת המציעה מגוון מאפים צרפתיים, עוגות (שמרים, מוס, ראווה), לחמי מחמצת מיוחדים בטעמים (פרמזן, בזיליקום, קצח
04/08/2021

סושי 'סואשי' – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב'סואשי' כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול
11/27/2020

חגיגת בריושים

חגיגת בריושים ליאה דביר פיצחה את הסוד לסופגנייה המושלמת שעשויה מבצק בריוש ואפויה בתנור וכך אפשר ליהנות בלי נקיפות מצפון. למי שעדיין מעדיף את הסופגניה בגירסה המקובלת ניתן להזמין אצלה גם סופגניות מטוגנות. בתוך בצק
02/08/2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן