13/01/2025
13/01/2025
יום שני, 13 בינואר 2025
אולם המשפט

נהגת נפלה בכניסה לרכבה והפכה לנכה
למרות שהמנוע לא פעל - תפוצה במאות אלפי שקלים

פורסם: 17/7/2022

שתפו

נהגת שסיימה בשעת ערב מאוחרת יום עבודה ארוך ומתיש. מעדה בבואה להיכנס למכוניתה. רגלה השמאלית התעקמה, והיא נפלה על הקרקע תוך שהיא מתפתלת מכאבים עזים.

לאחר שהכאבים הלכו וגברו, היא התפנתה למוקד של קופת החולים 'מכבי'. בקופת החולים אובחנו אצלה שבר וקרע במיניסקוס. לאחר התאונה היא שהתה בחופשת מחלה ארוכה.

האישה הגישה שתי תביעות. האחת – למוסד לביטוח לאומי, כדי שיכיר בה כנפגעת עבודה, והשנייה – לחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, בבקשה לפיצויים עקב תאונת דרכים.

הביטוח לאומי קיבל את התביעה, וועדה רפואית מטעמו קבעה לאישה 100 אחוזי נכות זמנית למספר חודשים, וכן נכות צמיתה בשיעור 30 אחוזים, המזכים אותה בגמלה חודשית בסך של אלפי שקלים. 

חברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, קיבלה את תביעת האישה והכירה באירוע כתאונת דרכים. במסגרת המשא ומתן מול חברת הביטוח הוסכם בין הצדדים כי החברה תפצה את האישה ב-100 אלף שקלים נוספים, מעבר לתגמולים שלהן תזכה מהיטוח לאומי.

לדברי עו"ד גיל קראוס, שייצג את הנהגת, נסיעה מהבית לעבודה ומהעבודה הביתה נחשבות נסיעות עבודה, ועל כן תאונות דרכים בדרך הישירה מהבית לעבודה או ממנה נחשבות כתאונות עבודה לכל דבר ועניין. לדבריו, גם פגיעה בנהג או בנוסעים, במהלך העלייה לרכב או בירידה ממנו, עשויה להיחשב על פי חוק כתאונת דרכים לכל דבר ועניין, במידה ותנופת העלייה או הירידה היא שגרמה לתאונה. על כן מנוע הרכב לא חייב להיות מותנע, כמו במקרה זה.

 

כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני ומלא ו/או המלצה לנקיטת פעולה כלשהי. אין לראות בדברים ייעוץ או המלצה

הכתבות הנקראות ביותר

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד »
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך
אל תפספסו הכתבות האהובות
הפסקת אוכל

מה חדש במטבח?

החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.

קראו עוד»
מתגלגלים

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד»
זרקאור

מיכל ברט כבשה את העולם

ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"

קראו עוד»
Shape
Shape
כתבות השער

שושלת מליקה

אופק מליקה שוער נבחרת הנוער זוכת מדליית הארד במונדיאליטו 2023. גדל והתחנך בעיר גבעתיים, ובמועדון בו שיחקו גם בני משפחתו – הפועל רמת גן

קראו עוד »

חנוכה 2024 חגיגת סופגניות

אז החורף כבר כאן ואיתו מתקרב בצעדי ענק חג החנוכה – החג הכי משמין בשנה. בדקנו ומצאנו עבורכם את הסופגניות ששוות את הקלוריות ואת הספורט שצריך לעשות אחרי… שיהיה חג טעים!

קראו עוד »

איך סיפור נולד?

איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'

קראו עוד »

"אני חשוף לפיתויים בפיצוציה כל היום, אבל למזלי יש את אברהמסון"

שולי ליניאדו מרמת גן עבר שני ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר ללא הועיל:  "ירדתי במשקל מהר יותר בשלושת חודשים הראשונים שלאחר הגמילה מסוכרים ופחמימות ממכרות במכון אברהמסון. 15 אנשים עם דחף בלתי נשלט לפחמימות נגמלו בעקבותיי וכולם מצליחים לרדת יפה במשקל"

קראו עוד »
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן