05/02/2025
05/02/2025
יום רביעי, 05 בפברואר 2025
חדשות הנדלן מחוז דן

גבעת רמב"ם תחודש ותשנה את פניה - אושרה תוכנת ההתחדשות של שכונת רמב"ם

תוכנית ההתחדשות העירונית בשכונת רמב"ם בגבעתיים אושרה ע"י הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב. התוכנית תכפיל, ואף יותר, את מספר תושבי השכונה

שתפו

בתוכנית יתווספו לשכונה, המונה כיום כ-3,100 דירות, מעל 3,800 דירות במגוון מסלולי התחדשות, בנוסף יבנו שני בתי ספר חדשים, שטחי ציבור וכ-19 דונם של שטחים פתוחים. התוכנית כולה על שטח של כ-340 דונם, במתחם הרחובות דרך השלום ממערב, דרך רבין מדרום, ויצמן ממזרח, ובית העלמין נחלת יצחק מצפון. 
התוכנית מקודמת על ידי עיריית גבעתיים, המנהלת העירונית, והרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.

רן קוניק ראש עיריית גבעתיים: "מדובר בתכנית חשובה ומשמעותית מאוד לעיר, שמתמודדת עם צפיפות נדירה ועם הצורך בהתחדשות הבניינים הישנים שלה מתוך ראייה אחראית, שקולה וכוללת. שכונת רמב"ם הינה שכונה בעלת צביון מיוחד, טופוגרפיה ייחודית ומרקם רחובות עם עצים וצמחיה ייחודית ואנחנו הקפדנו לשמור ברוב רחובות השכונה על הערכים הללו. משמעות אישור התכנית היא שכעת כללי התכנון והבניה בשכונה והודאות מה מותר ומה אסור, מעוגנים בתכנית וברורים וידועים. לכולם״.

התוכנית הינה יוצאת דופן וחדשנית תוך הסתכלות וניתוח מבט על של כל צרכי השכונה וצרכי העיר.היא כוללת מגוון מסלולי התחדשות החך ממגרש בודד, תוך שמירה על אופי השכונה, ומאידך מאפשרת התחדשות במסלול של פינוי בינוי, אשר ייצר את שטחי הציבור החסרים כבר היום באזור. בהתאם לאזורי התכנון השונים. התוכנית כוללת בניינים חדשים בגובה שבין 5 קומות ל-10 קומות; פינוי בינוי בדרך רבין עם בנייה של עד 35 קומות; ובדרך השלום בנייה של עד 45 קומות. 

התוכנית כוללת את חידוש פני רחובות ויצמן ורמב"ם ואת שטחי המסחר ושטחי הציבור. כמו גם הוספת שבילי אופניים והרחבת שבילי ההליכה.

עשו מנוי למגזין, ועכשיו בחינם!

היו מעודכנים וקבלו אם הכתבות והטורים הכי מעניינים

עוד חדשות הנדלן מחוז דן
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך

מה חדש במטבח?

החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.

קראו עוד »
אל תפספסו הכתבות האהובות
חדר החדשות

"כמה טוב שבאתם הביתה"

מהאדמה שידעה את הזוועות של ה-7 באוקטובר לתקומה ולתקווה לרגל חזרת החטופים: שדה תפוחי אדמה הפך מחווה מרגשת בהובלתם של חקלאי משקי הנגב

קראו עוד»
מתגלגלים

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן