
מאיה, היא רופאה מתמחה שמלמדת קורס בגנטיקה, טל הוא יועץ לסוכנות החלל הישראלית והוא מלמד קורסים שעוסקים בתחום החלל בארץ ובעולם, ליאור הוא שופט שחמט בכיר ומוזיקאי שמפעיל מועדון שחמט חברתי, והילה היא תסריטאית של סדרות מצליחות
שתפו:
תארו לעצמכם שאתם יכולים לשלוח את הילדים שלכם למסגרת חינוכית מעצימה, בה יפגשו ילדים סקרנים כמוהם, ושבה יוכלו לחקור וללמוד מיומנויות בעזרת מורים כאלו – שכל אחד מהם הוא מומחה בתחומו. מסגרת חינוכית כזו נמצאת כאן בגבעתיים כבר למעלה מעשרים שנים. הכירו את מרכז סחל"ב.
להיות הורה זו אחת המשימות הכי מאתגרות בחיים, בפרט אם יש לכם ילדים סקרנים. כשמתברר לכם שהם מחוננים, המשימה הופכת להיות אפילו יותר מאתגרת.
מה זה מרכז מחוננים ומצטיינים?
מרכז מחשוננים הוא מסגרת ייעודית לילדים שעברו את מבחני האיתור של משרד החינוך והוגדרו כמחוננים או כמצטיינים. מטרת המרכזים היא להעשיר את ידיעותיהם ולספק להם את האתגר האינטלקטואלי שלעיתים חסר להם במערכות החינוך הסדירות. ימי ההעשרה השבועיים במרכזי המחוננים מתקיימים פעם בשבוע על חשבון יום לימודים בבית הספר, ובשאר הימים הילדים לומדים בכיתה הרגילה שלהם.
מהו מרכז סחל"ב?
"מרכז סחל"ב הוא מרכז לטיפוח תלמידים מחוננים ומצטיינים, הפועל תחת אגף המחוננים של משרד החינוך, בשיתוף עם אגף החינוך בעיריית גבעתיים. זה המקום להודות לאורית גור כהן, ראשת מינהל החינוך בעיר הדוגלת בהתאמת מענה לכל ילד לפי צרכיו והיא בהחלט תומכת ומקדמת. המרכז מציע פלטפורמה של לימוד חווייתי והעשרתי בתחומי המדעים, האומנויות וההומניסטיקה. כשהמטרה העיקרית שלו הוא להכיר לתלמידים עולמות חדשים, להציע להם התנסויות מעניינות ולפתח מיומנויות של חקר, יזמות, חשיבה מסתעפת, פיתוח הדמיון וטיפוח היבטים חברותיים וערכיים."
מה הקסם שלו?
"יש לנו צוות של כ-40 מורים יוצאי דופן שהם מומחים בספקטרום רחב של נושאים והם אלו שמספקים לתלמידים שלנו את הסביבה האידיאלית לחקר, ללמידה מבוססת פרויקטים ולהעשרה" מסביר עזי לוי, מנהל התוכנית בשבע השנים האחרונות, שהגיע לתחום החינוך לאחר שלמד מדעי המחשב ועבד כעשור בתחום ההייטק.
"פרט למורים שהוזכרו קודם לכן, תארי לעצמך שאת יכולה ללמוד יפנית אצל אדר שהיא מומחית לתרבות יפן, או לטפח גינה אקולוגית בקורס של כראם שהוא אגרונום, ללמוד את כלי הבינה המלאכותית מרבקי שהיא מומחית בתחום או ליהנות עם סתיו ואיתמר המתמחים ביצירת סביבות משחק חי מאתגרות. ללמוד פסיכולוגיה, עריכת וידאו, צילום, קרקס, אמנות ותיאטרון אצל טובי המומחים."
מתי והיכן מתקיימת תוכנית הלימודים המדהימה הזו?
"תלמידי השכבה הבוגרת בסחל"ב – כיתות ו'-ח' לומדים בימי שני, תלמידי השכבה הצעירה – ג'-ה' לומדים בימי שלישי בשבוע והתלמידים המצטיינים – כיתות ג'-ח' לומדים בימי רביעי" מסביר עזי. "הסיבה לחלוקה הזו היא לוגיסטית בעיקרה – מרכז סחל"ב פעל במשך שנותיו הראשונות בבניין תפוח פיס בעיר כשהיו קרוב ל-100 תלמידים. כאשר כמות התלמידים גדלה והמקום היה צר מלהכיל, עברנו למרכז המצוינות אבל גם שם כבר אין מקום. אוכלוסיית הילדים בעיר גבעתיים נמצאת בעלייה מתמדת וכל בתי הספר בעיר גדלים משנה לשנה, כך גם בית הספר האנתרופוסופי לאה גולדברג שנמצא באותו מבנה. במרכז סחל"ב לומדים כיום 550 תלמידים – 350 מחוננים ו-200 מצטיינים.
כרגע, בגלל המלחמה, אנחנו חולקים את המבנה גם עם גני הילדים בעיר אבל אני מקווה שאגף החינוך ימצא פתרון לשנת הלימודים הבאה כי הילדים האלו הם העתיד של העיר גבעתיים ושל המדינה – המדענים, החוקרים, המנהיגים."
שתף אותנו בכמה יוזמות או פרוייקטים מיוחדים
"וואו, איפה להתחיל… בשכבה הצעירה יש לנו קורס רב-תחומי המבוסס על הספר 'הקוסם מארץ עוץ' ומלמדים אותו שמונה מורים שונים מתחומי דעת שונים" אומר עזי בגאווה. "זה מדהים לחשוב שספר שיצא לאור בשנת 1900 עדיין רלוונטי בשנת 2024 ושכעת חוקרים אותו עם כלי בינה מלאכותית" הוא מוסיף. "יורם שהוא יזם, מייסד ומנכ״ל חברות הייטק וסטארט-אפים מלמד חשיבה עיצובית כשיטה מעשית ויצירתית לפתרון בעיות. בקורס 'Fun theory' התלמידים המציאו פתרונות יצירתיים וכיפיים לאחסון תיקים ולעידוד ניקיון המרכז.
נגה היא עורכת, סופרת וחוקרת ספרות שמובילה מיזם לכתיבה יוצרת ומדי שנה, כותבים תלמידי הקורס בהנחייתה ספר הרפתקאות ומתח עם עלילה שהם ממציאים המתרחשת בעולמות מיוחדים ודמיוניים. את הספר הם עורכים, מאיירים ומעצבים ואנחנו מוציאים אותו לאור בחודש הספר העברי והופכים את זה לחגיגת קריאה של כל המרכז" הוא מוסיף בחיוך.
"בתחום המייקרים, תלמידי השכבה הבוגרת פותרים בעיות לוגיסטיות מורכבות ע"י שימוש בתכנון פרויקטים ופיתוח מנגנוני תנועה בעץ בהנחייתו של דרור, אמן עץ מפורסם, מתכננים רהיטים מיוחדים ומשחקים חברתיים גדולים המשרתים את כולם. יחד עם ארז, מעצב תעשייתי, הם לומדים מיומנויות מידול דיגיטליות לשימוש במדפסות תלת מימד ומשתמשים בהם בשילוב של פרויקטים מורכבים עם קורסים של עיצוב אופנה ואלקטרוניקה.
אורן גולן, מומחה בשוק ההון מלמד את הבוגרים על כלכלה באופן חווייתי דרך סימולציה בה בכל שנה התלמידים משקיעים במניות אמיתיות בבורסה מכספי המרכז, ואם הם מרוויחים הם מקבלים את הרווחים לרשותם ומחליטים לאיזו עמותה לתרום חצי מהסכום שהרוויחו.
פרויקט 'סיפורי סבתא וסבא' הוא פודקאסט שיותם – איש התקשורת והדיגיטל, עורך מוזיקה ברדיו, הפיק יחד עם תלמידי כיתות ו' בשיתוף פעולה עם מרכז יום לקשיש בעיר. התלמידים הקליטו את סיפורי החיים של הקשישים ועיבדו אותם למסמך היסטורי שיחזיק לדורות. ויש את פרויקט "ענפי הזית שהתרחש בשכבת ה' בשיתוף פעולה מיוחד בין שלושה מרכזי מחוננים, ביבנה ובאעבלין (מרכז ערבי), ותחרויות דיבייט ועוד ועוד."
מה מבחינת המישור החברתי והרגשי?
"היועצת שלנו יפעת אנטמן יוזמת מפגשים עם כל שכבות הגיל, מפגשי הכוונה והכרות עם כיתות ג' החדשים במרכז, פרויקט של שיח חברתי מקדם עם כיתות ו' ופרויקטים של ניהול זמן עם הבוגרים שלנו. המישור החברתי חשוב לנו לא פחות מהפן הפדגוגי, ופרט למורה מלווה שהוא החוט המקשר של כל כיתה, אנו דואגים לשיח אחראי ופתוח ובגובה העיניים בין כל התלמידים לבין אנשי הצוות במרכז."
לימור מרגולין-יחידי היא שופטת בדימוס, סופרת, מחזאית ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה ● זוכת פרס ע"ש יצחק רבין למחקרי שלום, פיוס ושיתופי פעולה בין יהודים-ערבים ● נבחרה לפרויקט "מאה שנים, מאה נשים"
בבורסה נהוגה גישת המערכת הסגורה של מנגנוני בוררות ייחודיים לפתרון סכסוכים
"הכתיבה האישית לא פסקה מעולם גם אם היו שנים שנדחקה הצידה, וחיכתה בסבלנות…זה חלק בלתי נפרד וחשוב מאד בחיי" נעמי לבנון-קשת
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
ישראל עוברת טלטלה כבר יותר משנה. בנק ישראל כבר ציין כי השפעת המצב על שוק הנדל"ן תהיה ארוכת טווח, במיוחד לאור המחסור בדירות באזורי ביקוש, שמסתמן כי יחריף.
התקנות החדשות בענף התיווך ייסיעו ללקוחות להבטיח שקיפות מלאה וליצור שוק נדל”ן הוגן ומסודר
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
הספר 'מרשעת' (Wicked) מאת גרגורי מגווייר, הוא מעין עיבוד פוסט-מודרני לסיפור המקורי
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
"הורים צריכים לאפשר לילדיהם להיחשף לתכנים מתקדמים, ולהתעניין יחד איתם. האהבה למדע היא מדבקת
מיכל איתן היא יזמית ומחנכת בתחומי הקיימות, הטכנולוגיה, ניהול השינויים ותהליכי חשיבה שיטתיים פורצי דרך
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
כיצד הפך בית צנוע ברחוב גולומב 39 לסמל של תקומה ותקווה
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!