26/07/2024
26/07/2024
יום שישי, 26 ביולי 2024

לטל דרורי יש ניצוץ בעיניים

שירתם ביחידה קרבית ואתם רוצים לעסוק בטכנולוגיה? טל דרורי הקים את עמותת 'יזמות קרבית' בדיוק בשבילכם

ד"ר נגה רוזנפרב

צילום: איציק רובין

שתפו:

טל (24) נולד בתל אביב וגדל ברמת גן להוריו רחל ואלי, אח בכור לגל בת ה-22, שלומדת משחק בבית צבי ועוד תכבוש את העולם… ולעידו "שעוקף את כולנו בסיבוב".

הוא סיים את תיכון בליך במגמת רובוטיקה-פיזיקה והתגייס לצה"ל – תחילה, לקורס טיס, ואחר כך עשה מעבר מהיר ליחידת אגוז שם שירת כלוחם ומפקד במבצע צוק איתן. "אני מחשיב גם את צה"ל לאחד מבתי הספר הכי חשובים שלמדתי בהם" הוא מוסיף.

כיום הוא סטודנט לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב ובשעות הפנאי שלו הוא מנגן על פסנתר, גיטרה ולאחרונה התחיל ללמוד לנגן גם על כינור. "אני מאוד אוהב מוסיקה – אני כותב, בעיקר סיפורים וקטעים קצרים וגם כמה שירים" הוא אומר בחיוך.

כיצד ומדוע יזמת את עמותת 'יזמות קרבית' מלכתחילה?

"'יזמות קרבית' באה לעולם בעקבות שני אירועים שקרו בסמוך אחד לשני. הראשון הוא שחבר טוב שלי מהצוות – ג'ואי, שהיה עולה חדש, לא הבין בדיוק את מקומו באזרחות כשהשתחרר. אחרי הרבה קשיים ושירות קרבי משמעותי ג'ואי חזר לקנדה לבית הוריו.

האירוע השני היה כנס של 8200 שאליו הגעתי דרך הדלת האחורית. שם הבנתי את הכוח של קהילה ושל נטוורקינג. הכנס עסק ביזמות והרגשתי שדווקא בתור לוחם יש לי המון דברים לתת בעולם הזה, גם אם לא הגעתי מיחידה טכנולוגית. הרגשתי שהמעטפת התומכת הזאת לשנים הראשונות באזרחות, בתחומי העולם החדש, חסרה.

כשהוספתי לכך את העובדה שהמוטיבציה לשירות קרבי הולכת וקטנה בשנים האחרונות, במיוחד לאור הסיבה שאנשים חושבים כאינדיבידואלים – על הערך האישי שהם יכולים לצאת איתו מהצבא, הדרך להקמת הקהילה הייתה קצרה מאוד. 'יזמות קרבית' החלה כארגון שמטרתו לחבר את הלוחמים המשוחררים לעולם היזמות וההייטק. לימים, אחרי שלמדנו להכיר טוב יותר את קהל היעד ואת הבעיות – מטרות הארגון השתנו."

"הכנס של 8200 עסק ביזמות והרגשתי שדווקא בתור לוחם יש לי המון דברים לתת בעולם הזה, גם אם לא הגעתי מיחידה טכנולוגית"

באילו קשיים נתקלתם בדרך?

"אחרי הכנס של 8200 יצאתי לחודשיים של מחקר. נפגשתי עם כל מיני אנשים מעניינים והתחלתי לייצר לעצמי, את רשת הקשרים האישית שלי, שהייתה נחוצה להרמת הפרויקט. בסיום המחקר הקמנו את הקהילה, שהיום מונה כ-2300 חברים והולכת וגדלה מיום ליום. כמו כל מיזם טוב, הצוות שלי ואני נתקלנו בהמון שאלות ואתגרים שגרמו לנו לעשות שינוי כיוון. שינינו את מטרות הארגון והתחלנו להתמקד במתן שווי שוק ללוחם המשוחרר בעולם החדש. החלטנו לתקוף את הבעיה מכל הכיוונים שלה. מתחושת המסוגלות הפנימית דרך הקניית כישורים מתאימים ועד הכרה חיצונית של חברות וארגונים בערכו של לוחם כעובד חרוץ ומיוחד. עם שינוי הכיוון הזה גם רשמנו את יזמות קרבית כעמותה.

חלק מהקשיים נבעו משינוי הכיוון הזה ומההבנה שהשגת המטרה שלנו כרוכה בעשייה רבה. הצוות שהתחלתי איתו את הפרויקט פרש כמעט כולו ונשארנו רק שניים מתוך ארבעה. כשחידדנו את מטרות הפרויקט, הצלחנו לגדול תוך חודשיים ל-9 מתנדבים ויצאנו לדרך עם כמה פרויקטים מדהימים שרצים עכשיו או שנמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים.

קושי נוסף שחוויתי, ועדיין אני חווה… הם השילוב בין היותי סטודנט לתואר די תובעני, לעבודה שלי כמנהל מוצר ג'וניור בחברת investing.com וכמובן לניהול העמותה. כמו כן, להקים מיזם בפעם הראשונה, ועוד ללא מטרות רווח, זה בהחלט אתגר מרתק שאני נהנה להתמודד איתו."

ספר על ההישגים של 'יזמות קרבית'

'יזמות קרבית' מעניקה ללוחמים המשוחררים ערך נוסף בכל שלב בחיים האזרחיים ומתרכזת בעיקר ב-5-6 השנים הראשונות באזרחות. בין הפעילויות שלנו: כנס המשתחררים שלנו שמגיע עד הבסיסים כדי 'לגרד את קליפות המוח שהתקשו' ולחשוף את הלוחמים לעולם החדש, סדנת frontlife kickstater שלנו – סדנה בת שלושה ימים שעוסקת בבניית הסיפור האישי והכרה ביכולות שלנו, ברכישת מיומנויות שרלוונטיות לעולם החדש. הסדנה כוללת גם ביקור ב-6 חברות מתעשיות שונות ביום אחד על מנת לשמוע על מגוון התחומים 'השווים' שקיימים היום בשוק העבודה ישירות מהאנשים שעושים אותן.

בנוסף, אנחנו מנהלים 2 ארגוני סטודנטים – באוניברסיטת תל אביב ובמכללת עזריאלי (בקרוב מתרחבים גם לבאר שבע). לארגונים האלה אנחנו מגיעים עם תכנים משלימים (שלא לומדים במסגרת התואר) לשם העשרה והכנה לעולם שמחוץ לאוניברסיטה ולשוק העבודה. יש לנו מערך קריירה מעולה שעוזר במציאת עבודה, פודקאסטים שבדיוק סיימנו להקליט ועוד מעט נוציא את הפרק הראשון, תוכנית מנטורים שיוצאת לפועל באמצע יוני, מיטאפים אחת לרבעון בנושאים שונים ותוכן מקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו, שכבר ממש מהווה מיני אקוסיסטם פנימי.

ההישגים שלנו מגוונים ובשבילי כולם מדהימים. החל מהשתתפות של 80 אנשים בכל מיט אפ שעשינו עד כה ועד להודעה שקיבלתי באישון לילה ממנהלת הקהילה שלי אילנה – שבזכות הקבוצה שלנו, חייל בודד מצא את העבודה הראשונה שלו בסטארט אפ, עבודה שהצהיר כי לא היה משיג בלעדינו. מבחינתי, ההישג הכי גדול שלנו זה שאנחנו לא שוכחים את המטרות שלנו ועושים את כל מה שאנחנו עושים בשביל זה – להוקיר תודה ללוחמים שלנו ולהראות לכולם כמה אנחנו שווים כלוחמים ומה הערך שאנחנו מביאים איתנו.

"להקים מיזם בפעם הראשונה, ועוד ללא מטרות רווח, זה בהחלט אתגר מרתק שאני נהנה להתמודד איתו."

מהן לפי דעתך תכונות האופי החשובות ליזם?

"אחת התכונות הכי חשובות בעיניי היא חוסן אישיותי. העולם הזה מלא בכל כך הרבה תהפוכות וכל כך הרבה קשיים וירידות, שבלי זה הסיכויים להצלחה נמוכים מאוד. חשוב תמיד בכל ירידה להיות חזקים, להרים את הראש ולהיזכר במטרה, עד שהירידה עוברת וחוזרים לעליה. בלי חוסן אישיותי אצל המייסדים, בלי היכולת לעבוד קשה בלי לראות תוצאות ישירות, בלי היכולת לבלוע צפרדעים, המיזם פשוט לא יחזיק הרבה זמן ויפול. כי ירידות יגיעו, והרבה מהן.

תכונה נוספת היא היכולת לגרום לאנשים להבין מה אתה עושה ולהתאהב בך וברעיון. הכוונה היא לדעת לנסח בבהירות ובדיוק מה אתה רוצה לעשות, ושיהיה לך את הניצוץ הזה בעיניים שיגרום לאנשים להרגיש שאתה עושה משהו גדול שהם רוצים להיות חלק בו. בין אם זה כשותפים, משקיעים, תורמים או לקוחות.

ועוד אחת אחרונה: לדעת לבחור את השותפים שלך. זו תורה שלמה, אבל בעיני הכי חשוב שכל אחד יביא ערך לשולחן ויהיה עם כישורים שמשלימים את שאר השותפים. אין שום ערך בשלושה שותפים שמביאים בדיוק את אותם הכישורים. צוות צריך להיות מגוון, וכמובן שתהיה כימיה בין חברי הצוות."

מי היה המנטור שלך או המודל לחיקוי?

"המנטורית שלי הייתה ועדיין, חברת הועד המנהל שלי בעמותה, מיכל צרפתי אפרת. משקיעה פרטית (אנג'לית) ואסטרטגית יוצאת מגדר הרגיל, עם כוח דחיפה שאין כמוהו. למדתי ממנה המון ועדיין לומד בכל יום מחדש."

במה אתה הכי גאה?

"אני הכי מתגאה באופן אישי בצוות שלי. איכשהו קיבצתי סביבי 8 אנשים מדהימים שיכולים לעשות כל מה שהם רוצים בעולם ובחרו להתנדב בארגון שלי. 8 אלופים אמיתיים שבלעדיהם כלום לא היה זז בעמותה הזו. לבנות צוות כזה חזק, ועוד של מתנדבים, זה ההישג הכי גדול שלי!"

 5 עובדות על טל

  1. שיר שאתה הכי אוהב? כרגע, אני שומע בלופים: If you see her say hello – Bob Dylan

  2. איזה מאכל אתה הכי אוהב לאכול? חומוס, פעם בשבוע בגדר חובה

  3. עם מי היית רוצה לאכול ארוחה של פעם בחיים? פרידריך ניטשה

  4. דמות משפיעה בחיים? אמא שלי

  5. מקום בעולם שהיית רוצה לנסוע/לטוס אליו לחופשה? אלסקה

אל תפספסו הכתבות האהובות
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 121

מגזין 121 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי

קראו עוד»
כתבות השער

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה

קראו עוד»
החיים הטובים

איזה קיץ לוהט

הגיע הקיץ, חם כל כך בחוץ ומצב הרוח ירוד. אספתי עבורכם מספר מנות חדשות שיספקו לכם רגעים טעימים במיוחד,
בר פנזור

קראו עוד»
כתבות השער

איך סיפור נולד?

איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'

קראו עוד»
כתבות השער

סיפור מהסרטים בשלושה ימים

איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.

קראו עוד»
Shape
Shape
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

רעיון קטן שהפך לגדול

האדריכלית ומעצבת הפנים הילה עדני, חברה לדוגמנית ולכוכבת החדשה של "רוקדים עם כוכבים" רומי פרנקל ולקראת פסח השתיים ערכו מתיחת פנים לבסיס חטיבה 188

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
הפסקת אוכל

איפה אוכלים בגבעתיים ובאזור, הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול

אפר מרקט במגדל השחר איפה אוכלים באזור גבעתיים? הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול בר פנזור עודכן: 7/12/2022 אם גם לכם נמאס להתווכח על שולחן פנוי באמצע השבוע או בסופ"ש בתל אביב, אתם מוזמנים

קראו עוד »
המומחית רוית סיני

האם הכל כלול? חלק 2

הסיסמה הנפוצה בהתחדשות עירונית היא שהבעלים אינם משלמים דבר והכל הוא על חשבון היזם – זה כמובן תלוי בסעיפים הקטנים של ההסכם המשפטי שיחתם לבסוף מול היזם.

קראו עוד »

המדריך להזמנות

11/27/2020

חגיגה מתוחכמת

חגיגה מתוחכמת שגיב מלול הוא שף קונדיטור שפתח פטיסרי וקרא לה על שם בתו ליאן. הסופגניות שלו מעולות וזכו אצלינו לצל"ש, כאלה שענו על כל הציפיות! גודל אידיאלי, בצק אוורירי כמו ענן, מפוצצות במילוי מתוחכם
09/13/2022

הכירו את ה-Upper Market חווית אוכל רחוב אורבנית

הכירו את ה- Upper Marketחווית אוכל רחוב אורבנית בר פנזור ביום חמישי בצהרי היום, לאחר שהרעב הכריע אותנו, החלטנו לצאת לאכול במתחם האוכל החדש של גבעתיים במגדל השחר. אין לתאר את ההפתעה שחווינו – חלל
10/17/2020

איזה כיף שבמקרה נתקלתי במארזים המושקעים והמדהימים האלו

'משהו בקטנה' המארז האולטימטיבי  סופ"ש, סגר, ואני מחפשת איזה משלוח מגניב שיגרום לנו להרגיש בבילוי או בחופשה. את האופציות בוולט אני כבר מכירה בעל-פה, בתן ביס כבר ניסיתי הכל, ובאופן כללי בא לי משהו בניחוח
01/22/2021

הקוקטיילים הצבעוניים המבוקבקים של גבי גרשטור יוצרים חוויה מושלמת

הקוקטיילים הצבעוניים המבוקבקים של גבי גרשטור יוצרים חוויה מושלמת עוד סגר, ועוד סגר. עוד ימים בבית בהם העבודה והזמן החופשי מתערבבים זה בזה, אין בילויים ואין אירועים חברתיים. תקופה מבאסת. אז מה ישמח לבב אנוש?
09/11/2020

העוגה המפתיעה של אורטל

עוגות הסושי של אורטל כשפתחנו את הקופסא של אורטל, נצצו לנו העיניים עוגת הסושי שלה הייתה אחד הדברים המיוחדים, היפים והטעימים שראינו לאחרונה – שכבות שכבות של אורז, סלמון נא, אבוקדו, סלמון אפוי, דג טונה,
09/11/2021

אלמוג תשזור עבורכם סידור פרחים צבעוני ומיוחד

הקיץ הגיע שוב, הטמפרטורות בחוץ עולות, וצריך מנות שיעשו לנו קצת קריר בלב (אם לא בפה). מה מתחשק? אז ככה, מתחשק לאכול מנות קלילות, צבעוניות, ואולי אפילו מצננות. קבלו את מצעד המנות הכי מתאימות
04/08/2021

סושי 'סואשי' – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב'סואשי' כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול
10/27/2020

מושלמות! פחזניות אווריריות ופריכות עם קרם קטיפתי

פחזניות או לא להיות כיס של בצק דקיק, מפוצץ בקרם עשיר וממכר אין הרבה מאכלים שמרגשים אותי. מאכלים כאלו שבלוטות הטעם מתרגשות לנסות, שהעיניים נעצמות בכל ביס, שהלב מתמלא באושר מקיומם. פחזנית טובה, כזו עם

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן