
רחוב ויצמן מתחדש: חברת יעד – החברה לפיתוח גבעתיים השלימה את אחד מפרוייקטי התשתית המשמעותיים בעיר
לאחר כשנה וחצי של עבודות, הושלם פרויקט ההתחדשות המקיף באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, שכלל שדרוג תשתיות, חידוש המרחב הציבורי והסדרת התנועה

שתפו:

במשך למעלה מארבעה עשורים הייתה מסעדת "טנדורי" של היזמית והשפית רינה פושקרנה עוגן קולינרי בלתי מעורער בכיכר דיזנגוף. היא חינכה דורות של ישראלים לאהוב את המטבח ההודי העשיר, העמוק והמתובל. לכן, הבשורה על העתקת המסעדה למשכנה החדש על טיילת תל אביב, עוררה בי סקרנות רבה. הגענו למקום בשעת צהריים חמה, נוף הים הטורקיזי הנפלא הנשקף מהחלונות יצר אווירה של חופשה ואת פנינו קיבל בנועם קונאל.
אז מה אכלנו?
הארוחה נפתחה במיקס פלטה פריך ומעורר תיאבון, שכלל סמוסה במילוי מדויק, בטטה ואדה עמוקת טעמים, באג'יה בצל זהובה ופאקורס ירקות פריכים. לצידם נחת סלט טיראנגה רענן ויוצא דופן, שהורכב מעלי חסה פריכים, רוקט, שומר, משמשי זהב מיובשים ואגוזי פקאן, כולם עטופים בוויניגרט מייפל-ליים חמצמץ ומרענן.
להמשך בחרנו במגש הטאלי המסורתי שמגיע עם מילוי חוזר ומציג מגוון נפלא של קלאסיקות קולינריות הודיות: מלאי קופתה נימוח, צ'יקן טיקה מסאלה עשיר, דאל קטיפתי, קארי דגים חריף, צ'אנה מסאלה מתובל ופלאק פניר נפלא של גבינה ותרד. כל אלו נספגו באורז בסמטי אוורירי ונאן שום חם וריחני שיצא מהטאבון. לצד אלו, שתינו לאסי מושלם ומרענן ובירה הודית קרה. את החלק העיקרי חתמנו בגזרת הקינוחים עם כדורי גולאב ג'מון מתוקים וגלידת פיסטוק משגעת שתובלה בעדינות בהל וזעפרן.



חוויית סטריט פוד הודית
בנוסף לארוחה העסקית הכי משתלמת בעיר, השיקה המסעדה לקראת הקיץ תפריט מיוחד ומסעיר במחיר של 35 ל-55 ₪ בלבד למנה. "Tandoori Summer Bites" מביא את חוויית הסטריט-פוד בקונספט המציע מנות קלילות ונגישות, המבוססות על חומרי גלם טריים ודיפים ביתיים. ניתן ליהנות מהן בישיבה נינוחה על המרפסת מול הגלים והבריזה, או לקחת אותן בפורמט Take Away לפיקניק מושלם על רצועת החוף הסמוכה.
בין המנות הבולטות בתפריט הקיץ ניתן למצוא את הפיש פקורה – נתחי דג פריכים בציפוי קמח חומוס ותבלינים, רול צ'יקן טיקה עסיסי במרינדת תבלינים שעטוף בנאן חם וטרי ומנת הואדה פאו – קציצת תפוחי אדמה מתובלת ומטוגנת בתוך לחמנייה רכה עם צ'אטני לוהט. עוד תמצאו שם נאן צ'ילי צ'יז עם גבינה מותכת וצ'יפס מסאלה פריך עם תערובת תבלינים נועזת.
לצד האוכל הנפלא והים המשגע, יש לציין את השירות יוצא הדופן: קשוב, מקצועי, לבבי ומתוקתק להפליא, המעניק לכל סועד תחושה של אורח כבוד.
בשורה התחתונה, טנדורי בתל אביב השכילה לקחת את המורשת המפוארת שלה ולצקת אותה לתוך לוקיישן חלומי. בין אם אתם מגיעים לעסקית טאלי מפוצצת ומשתלמת בצהריים, ובין אם לחטוף ביס הודי לוהט ובירה קרה מול השקיעה במרפסת – מדובר באחת החוויות המהנות, הטעימות והנגישות ביותר שיש לתל אביב להציע הקיץ. אל תחמיצו.
טנדורי – הטיילת בתל אביב, הרברט סמואל 76
(להזמנת מקומות: 03-6296185).
ימים א'–ה' | סבב צהריים: 11:30–15:00 | סבב ערב: 18:00–22:30.
הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו-'רמת גן פלוס' מס' 145
שתפו:

לאחר כשנה וחצי של עבודות, הושלם פרויקט ההתחדשות המקיף באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, שכלל שדרוג תשתיות, חידוש המרחב הציבורי והסדרת התנועה

בין המלחמה בשטח לתרבות באולפן
הכירו את הצעירים מגבעתיים ומרמת גן – הדור הבא של התקשורת, ורדי שפר ועמרי לזרוב

רובע ה"סיטי" של גבעתיים נכנס לישורת האחרונה: הפאזל העירוני הגדול כמעט הושלם, והאזור הופך למרכז עירוני חדשני המשלב מגורים, תעסוקה, פנאי וקהילה

מוטי אקסמיט יצר פרויקט ספרותי המביא את סיפורן של פרשיות פליליות סוערות בישראל, דרך מסלול חייו של תנ"צ בדימוס אבי נוימן

אלפים פקדו את פסטיבל הבירה בפארק גבעתיים
האירוע התקיים אתמול, ב-20 באוגוסט, החל מהשעה 18:00 ועד חצות, בפארק גבעתיים

מוסד התרבות הכל-ישראלי חוזר בחול המועד סוכות ויתקיים בין 23 בספטמבר ל-1 באוקטובר בתיאטרון גבעתיים

עשרות בירות קראפט מהארץ ומהעולם, מתחם אוכל מגוון והופעות של הדג נחש, אניה בוקשטיין, אקרופוליס ועמרי סמדר – יום חמישי, 20 באוגוסט, החל מהשעה 18:00. הכניסה חופשית

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

הבניין, בן 9 קומות, תוכנן עם שתי כניסות נפרדות – האחת משדרות סמאטס והשנייה מרחוב ויצמן

מ-86 ל-320 דירות: מגדל בן 49 קומות בדרך למתחם המתמיד ברמת גן, איך הוא ישתלב ברחוב הצר והעמוס?

שופט בית המשפט העחיון אלכס שטיין קובי בפסק דין תקדימי כי רוכשי דירה אינם מאבדים את זכותם לפיצוי בגין ליקויים רק משום שלא אפשרו לקבלן לתקנם, אך הדבר עשוי להשפיע על גובה הפיצוי

חתמתם על הסכם התחדשות עירונית? בגבעתיים וברמת גן עשויות לחלוף שנים בין חתימת ההסכם למימוש הפרויקט. בינתיים הבניין ממשיך להתיישן, התקלות מצטברות, והשאלה מי אחראי לתחזוקה ולתיקונים הופכת בוערת יותר


רשת מתוקה הוותיקה, המלווה את החיך הישראלי כבר למעלה מ-30 שנה מציגה את הטרנד הכי לוהט ומסעיר של הקיץ ומביאה לסניפיה את הקרואסונים המרובעים!

לאחר מסע כתיבה ארוך, מרתק ומשותף, עשרים תלמידי קורס הכתיבה "כאן מגשימים חלומות!" בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן שנכתב בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב. הפעם, העלילה עוברת בין יקומים: 'המטאור – שישה בעקבות אחת'

תלמידי מרכז המחוננים סחל״ב פיתחו אפליקציות Ai לקניון עזריאלי גבעתיים


ראיון עם יואב חריש מנהל מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים בכדורסל

מפגשים עם סופרים, הצגות, סדנאות יצירה, הרצאות ואירועים לכל המשפחה הפכו את חודש הקריאה בספריות גבעתיים לחגיגה תרבותית מרשימה

פרידה מיאיר גרבוז – האמן, הסופר, הסאטיריקן והפובליציסט

האשליה של ידועים בציבור:
רק אחרי 15 שנים ביחד הם גילו שכל אחד מהם חי במציאות אחרת

"ברואנדה יש רוב מוחלט לנשים בממשלה, למעלה מ-80% הן נשים-שרות המקדמות אג'נדה נשית מובהקת שבראשה קידום הביטחון הנשי במדינה […] הצלחתן של הנשים בתחומים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים נתפסת ברואנדה כאסטרטגיה התורמת לקידומה הלאומי, החברתי והכלכלי של המדינה"

"השירה במקהלה ממלאת את ליבי ומאירה לי את הבוקר" מקהלת נשים גמלאיות של תושבות גבעתיים.

הכול התחיל לפני 18 שנים בלב גבעתיים. חלום קטן של בן שרצה להגשים לאמו, נלי, במה לכישרון הבישול המפואר שלה

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

עמרי בן ארי בונה את דור העתיד של טניס השולחן בגבעתיים

"קהילה זקוקה לשייכות וגבולות גיאוגרפיים המעצבים את המרחב, אך לא את תושביו. התחדשות אמיתית מתרחשת, כשאנחנו מצליחים להפוך את זירות הבנייה והצפיפות למרחב חי, נושם ומלכד. המרחב צריך לשרת את הציבור ולא להתאים את התושבים לתכנון"

"הדילמה הכי רגישה של ההתחדשות העירונית היא איך משמרים את ה-Genius Loci (בלטינית: רוח המקום) זהו מושג המתאר את האווירה, האופי הייחודי, והזהות התרבותית או ההיסטורית של מיקום מסוים"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


