24/06/2026
24/06/2026
יום רביעי, 24 ביוני 2026

חגיגה של אמנות הבמה

חצי יובל של הצגות תיאטרון, פסטיבל מספרי סיפורים ומפגשי תוכן והעשרה בתיאטרון גבעתיים

נטע עדני

נטע עדני

23/6/2023

צילום: תיאטרון גבעתיים

באמצע חודש יוני התקיים קונצרט סיום של תזמורת ירושלים – מזרח ומערב, התזמורת בניצוחו של תום כהן, קיבלה את פרס התזמורת המצליחה בישראל. כל שנה מגיעה התזמורת לסדרת מופעים והנה חלפה שנה ורפרטואר ייחודי עם שילוב של קונצרטים, נחתם עם המופע 'תחנות בזמן אמן' עם הזמר והיוצר אביהו מדינה.

+++

תיאטרון גבעתיים נחנך לפני 25 שנה וחוגג חצי יובל של עשייה (25 ביולי 1998), בתחילה הוא נקרא בשם "מרכז תרבות קהילתי – בית אסלינגן", על שם העיר אסלינגן אם נקר בגרמניה,  עיר תאומה של גבעתיים אשר תרמה כסף להקמתו של המבנה. לימים שונה שמו של התיאטרון ע"ש יצחק ירון, ראש עיריית גבעתיים לשעבר.

בשנת 2020 הוחלט להחליף גם את שם הרחוב, שמוביל לתיאטרון גבעתיים. וכך רחוב דוד רמז שונה, והתיאטרון ניצב ברח' ליא קניג 1, גבעתיים. לדעתי, אין נכון ומדויק מכך. לאישה, שהיא כולה אמנות הבמה מעניקים מתנה של הנצחה בחייה.

הנכנסים לעיר ממערב כבר בהצטלבות הרחובות יצחק רבין (גבעתיים) ודרך השלום (ת"א), מבחינים במבנה התיאטרון, שלידו שני בנייני משרדים ומסחר.

המבנה הבנוי בסגנון האדריכלי, דה-קונסטרוקטיביזם, סגנון באדריכלות שהתפתח מתוך האדריכלות הפוסט מודרנית בשנות ה-80. הבניין תוכנן על ידי זוג האדריכלים ברכה ומיכאל חיוטין (משרדם שוכן בגבעתיים). בישראל ישנם מספר מבנים בסגנון זה ומפתיע לגלות, שאחד המפורסמים שבהם הוא המשכן לאמנויות הבמה בבאר שבע, שתיכנן האדריכל, סלו הרשמן. אותו סגנון אדריכלי ואותו שימוש של מבנה ציבור לטובת אמנות הבמה.

+++

במבנה התיאטרון יש גן פסלים ושלושה אולמות בגדלים שונים המשרתים מטרות שונות: אולם על שם אריה אליאס, אולם על שם שושנה ארבלי-אלמוזלינו ובו תצוגה ממבחר אוסף הבובות שלה, ואולם "מועדון התיאטרון".

כמה פעמים חלפתם או ביקרתם במבנה התיאטרון ולא ידעתם כמוני על כך, שבקומה העליונה יש אכסניה המשמשת לאירוח משלחות של מחוז "אסלינגן", המבקרות בעיר מדי שנה מאז שנות ה-70 של המאה ה-20. דבר לא שכיח במבנים ציבוריים עירוניים.

 

+++

לִיַא (לאה) קֶנִיג-שְׁטוֹלְפֶּר, שחקנית תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה. בשנת 1987 הוענק לה פרס ישראל לתיאטרון ובשנת 1998 זכתה בפרס מפעל חיים. מי שרואה אותה עומדת על הבמה ומשננת טקסטים בבהירות ובחדות לא מאמין, שהיא כבר חצתה את גיל 90. היא חיה בבמה והיא מפיחה חיים ייחודיים בכל דמות, שאותה היא מייצגת. והיא אף שימשה כחברת מועצת העיר (2018) ברשימתו של ראש העיר הנוכחי, מר רן קוניק.

ליא קניג

הכותבת, נטע עדני, מנהלת ובעלת חברת ‘בר קיימא – נכסים. אנשים. סביבה’. המוטו להצלחה הוא "אני עובדת עם אנשים והם בכל מקום והחיבור האנושי האופטימלי בין הלקוח, הנכס והסביבה המתאימה לו זה המדד להצלחה"

המאמר התפרסם גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'

כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני ומלא ו/או ייעוץ עסקי פרטני ומלא ו/או המלצה לנקיטת פעולה כלשהי

עוד טורי מומחית

ואדי מוסררה: עבר הירקון – עתיד ירוק

צילום: גור סלע ואדי מוסררה: עבר הירקון – עתיד ירוק ואדי מוסררה הוא שמו הקודם של נחל איילון. הוא היה שם נרדף להצפות חוזרות ונשנות בימי גשם נטע עדני 12/12/2025 בעבורי קו 63 של דן

Shape
Shape
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

אל תפספסו הכתבות האהובות
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 144

נפרדים מאיש הרוח, האמנות והספרות יאיר גרבוז. חוגגים עם ספר הפנטזיה המרתק "המטאור – שישה בעקבות אחת" ונחשפים לספרו של מוטי אקסמיט 'מפלג תשאול' ונכיר את עמרי בן ארי מהטניס השולחן

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 144

חגיגות חודש הספר העברי ואת חודש הגאווה והגיליון שלפניכם צובע את העיר בצבעים עזים של מילים, סיפורים ויצירה מקומית.
אנו נפרדים מאיש הרוח, האמנות והספרות יאיר גרבוז שהותיר חותם בלתי נשכח. אנו חוגגים את הדור הבא של הספרות המקומית עם ספר הפנטזיה המרתק "המטאור – שישה בעקבות אחת" ונחשפים אל מאחורי הקלעים של חדרי החקירות בספרו החדש והדוקומנטרי של מוטי אקסמיט, 'מפלג תשאול'.
לצד החגיגה הספרותית, נתמלא גאווה בתלמידי סחל"ב הבוגרים שהורידו את חזון הבינה המלאכותית אל השטח ופיתחו אפליקציות חכמות עבור קניון גבעתיים, ונכיר את עמרי בן ארי, שבונה בהתמדה את דור העתיד של טניס השולחן.

קראו עוד»
כתבות השער

שישה בעקבות אחת

לאחר מסע כתיבה ארוך, מרתק ומשותף, עשרים תלמידי קורס הכתיבה "כאן מגשימים חלומות!" בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן שנכתב בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב. הפעם, העלילה עוברת בין יקומים: 'המטאור – שישה בעקבות אחת'

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

רמת גן: שלושה מתחמי פינוי-בינוי יהפכו למגדלים עם כ-950 דירות חדשות

שלוש תוכניות פינוי-בינוי בשכונות הראשונים, נחלת גנים והבילויים הופקדו בוועדה המחוזית. התוכניות כוללות כ-950 דירות חדשות, שטחי ציבור ומסחר, וממוקמות בסמוך לקווי הרכבת הקלה וצירי תחבורה מרכזיים

קראו עוד»
חדשות העיר גבעתיים פלוס

דור של מצוינות: בני ובנות הנוער של גבעתיים ממשיכים לקטוף הישגים

עיריית גבעתיים השלימה השנה את פרסום שיבוצי הילדים לגני הילדים העירוניים בשלב מוקדם. העיר מציגה מדיניות שיבוצים חדשה ופורצת דרך, שמציבה במרכז את היציבות הרגשית של הילדים ואת החוסן המשפחתי והקהילתי

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

שכר הדירה ממשיך לטפס: תל אביב בראש, גבעתיים, קרית אונו ורמת גן סוגרות את הפער

נתוני הלמ"ס ונתוני שוק השכירות מצביעים על המשך עליית מחירים בגוש דן. שכר הדירה לשוכרים חדשים זינק ב־6.8% בשנה האחרונה, בעוד שהביקושים הגבוהים והתחדשות עירונית בהיקפים גדולים ממשיכים להפעיל לחץ על השוק.

קראו עוד»
חדשות העיר רמת גן פלוס

כמה דוחות הפיקו מצלמות האכיפה ברמת גן? דוח מבקר המדינה חושף נתונים וליקויים

בשנת 2024 הופקו באמצעות מצלמות האכיפה בעיר 36,192 דוחות בהיקף של כ־14.3 מיליון שקל. לצד זאת נמצאו ליקויים בתיעוד מחיקת אירועים והסיבות למחיקתם, בשקיפות כלפי הציבור ובשמירה על פרטיות עוברי הדרך

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

המערב הפרוע של הפיננסים: מי מפקח על יועצי המשכנתאות?

מחירי הדירות בגבעתיים, רמת גן ותל אביב גבוהים, ומשפחות רבות נוטלות משכנתאות של מיליוני שקלים כדי לרכוש דירה. דווקא התחום שנוגע להתחייבות הכלכלית הגדולה ביותר בחייהן, פועל כמעט ללא הסדרה. מי משלם את המחיר? הציבור

קראו עוד»
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
אולם המשפט

שיעור לחיים על כבוד ועצמאות

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

קראו עוד »
המומחים

שיעור לחיים על כבוד ועצמאות

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

קראו עוד »
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן