
ד"ר נגה רוזנפרב
חתום על חשיפת פרשיות מתוקשרות
ספי עובדיה (38) נולד בראשון לציון וגדל בפתח תקווה. הוא החל את דרכו העיתונאית ככתב ספורט בתחנת גלי צה״ל שאליה התגייס ב2003, בהמשך שימש כתב בכנסת ובגיל 29 מונה לראש מחלקת החדשות של התחנה. בין פרסומיו הבולטים ככתב פרלמנטרי ניתן למנות שורה ארוכה של פרשיות מתוקשרות וידועות כמו פרסום התיעוד המצולם של חנין זועבי לצד הפעילים החמושים על ספינת המרמרה במשט לעזה (2010) ופרשת נתן אשל ועובדת לשכת רה״מ (2012) שהביאה לפרישת אשל מתפקידו, חשיפה שעליה ספי עובדיה זכה בפרס מפקד גלי צה"ל לשנת 2012.
כתב משמעותי ומוביל
ב-2015 עבר לחדשות 10 ומונה לכתב פוליטי ובין לבין למד לתואר ראשון במשפטים בקריה האקדמית אונו. עובדיה התבלט ככתב משמעותי ומוביל שעמד מאחורי החשיפה של ההקלטות של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, במהלך מערכות הבחירות ב-2019 וחשיפה של שיחה שערך נתניהו עם שר התקשורת דאז, איוב קרא, שבה ניסה רה"מ להתערב בשוק התקשורת. רק בשנה האחרונה חשף את העסקתו של שלמה פילבר, עד המדינה בתיק 4000 על-ידי מפלגת הליכוד.
בחודש ינואר 2022 הוא חזר לגלי צה"ל והחל להגיש את רצועת הבוקר המרכזית בין 8:00 ל-10:00 לצד הכתב המדיני יניר קוזין, ואם תאזינו ברוב קשב, תמצאו את השניים משוחחים על גבעתיים – על הפקקים בבוקר, על המסעדות והברים, התיאטרון והחינוך בעיר. הראיונות בתכנית לא פעם מעוררים סערה ציבורית, כמו בראיון עם מפכ״ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך שסיפר כי ״אי אפשר היה לנחש שנתניהו לא יתפטר מתפקידו עם הגשת כתב אישום״.
בחודש ספטמבר האחרון נישאו ליאור קינן וספי עובדיה באירוע שנערך בבריכת קיבוץ מעברות. בין המוזמנים שהגיעו היו גם החברים למקצוע וכמה מהם שהתגוררו אף הם בגבעתיים ביניהם תמר איש שלום ונדב איל ואור הלר.
תפקיד חדשותי נחשק
העיתונאית ליאור קינן (33) גדלה בפרדסיה. היא מספרת כי בילדותה אהבה לשחק ולשיר, ומגיל צעיר למדה פיתוח קול ולנגן בפסנתר וגיטרה. היא למדה בקריית החינוך 'דרור', הייתה מדריכה בתנועת הנוער העובד והלומד, ואת שירותה הצבאי עשתה ביחידת דובר צה"ל.
לאחר שחרורה החלה לעבוד בערוץ 10. היא התחילה כתחקירנית וצילמה באמצעות המצלמה הנסתרת לא מעט תחקירים שחשפו עוולות שונות. מתוך נחישות להוכיח את עצמה ורצון ללמוד ולהתנסות, התנדבה להיות כתבת תורנית בסופי שבוע ולסקר אירועים חריגים. ב-2013 בגיל 24 מונתה לכתבת לענייני תחבורה ובהמשך גם כתבת לענייני כלכלה (2015). במסגרת התפקיד היא סיקרה את פרשת ענבל אור וחשפה את הוצאותיה האישיות של אור על חשבון כספי הלקוחות.
ב-2020 בעיצומו של המשבר הפוליטי המתמשך ומערכות הבחירות התכופות, מונתה לכתבת בכנסת, ומאז חשפה בין היתר את ההסכם הקואליציוני עם יו״ר מפלגת 'נעם' אבי מעוז והכוונה להעביר לאחריותו את היחידה האחראית על תכנים חיצוניים במשרד החינוך, פרסום שהוביל למחאה ציבורית, את ההקלטות מהישיבה הסגורה של מפלגת 'ימינה' שבהן נחשף הקושי של חברי המפלגה בקואליציה שזמן קצר לאחר מכן התפרקה, ולאחרונה גם את החלטתו של ראש הממשלה נתניהו למנות את השר דודי אמסלם לממונה על הועדה לאנרגיה אטומית.
"רוב החיים הייתה לי תדמית של קצת חנונית. אנשים בדרך כלל מופתעים לשמוע שהיה לי קטנוע, עד שעשיתי תאונה ושברתי את היד וזה הספיק לי" היא סיפרה לשי פוגלמן בראיון לעיתון 'הארץ'.
ברזומה של קינן, פרט לתואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, מופיעים גם הגשת תוכנית הבוקר 'בוקר אור' בערוץ עשר לצד אור הלר, הגשה של התוכנית 'ברקוד', 'חמש', 'לפני החדשות' ו'חדשות היום'.
לאחרונה גם הגישה לסירוגין את הרצועה היוקרתית של מהדורת 'שישי' לאחר עזיבתה של אילה חסון את חדשות 13. עובדיה מגיש לסירוגין את התכנית הפוליטית 'המטה המרכזי' המשודרת בשבת בערב. בתקופת מערכת הבחירות האחרונה עובדיה וקינן אף הגישו יחד תכנית פוליטית משותפת, שבמסגרתה נחשפה בראיון הזכור עם דודי אמסלם תכנית החקיקה המשפטית של ממשלת נתניהו וגם אמירות שעוררו שיח ציבורי נרחב כמו זאת של יו״ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף שאמר ש"ללמוד תורה יותר קשה מחייל שיוצא לחזית".
אז בפעם הבאה כשאתם פוגשים את ליאור וספי עומדים בתור בסופרפארם, מטיילים בקניון גבעתיים או סתם באחד מבתי הקפה בעיר פשוט תעצרו להגיד שלום.
הטופ פייב של ליאור וספי
2. מאכל אהוב? ליאור: פסטה, ספי: פיצה.
3. דמות משפיעה בחיים?
ליאור: אמא שלי, ספי: אחי הבכור, אלי ז״ל.
4. סרט אהוב? ליאור: מבצע סבתא, ספי: הסנדק.
5. מקום שהייתם רוצים לטוס אליו לחופשה? "כל מקום שהקליטה הסלולרית בו לא משהו, ואפשר קצת להתנתק"
————————–
הכתבה התפרסמה במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'
"הורים צריכים לאפשר לילדיהם להיחשף לתכנים מתקדמים, ולהתעניין יחד איתם. האהבה למדע היא מדבקת
שיחה עם טפסר משנה אבי קורדובה, מפקד כבאות והצלה בגבעתיים ורמת גן, החושף את האתגרים, ההכנות והמחויבות של לוחמי האש
לימור מרגולין-יחידי היא שופטת בדימוס, סופרת, מחזאית ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה ● זוכת פרס ע"ש יצחק רבין למחקרי שלום, פיוס ושיתופי פעולה בין יהודים-ערבים ● נבחרה לפרויקט "מאה שנים, מאה נשים"
נפגשנו לראיון מיוחד ליום העצמאות עם מושיק גולדשטיין, המשנה לראש העיר ויו"ר 'יעד' – החברה הכלכלית של גבעתיים
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
הספר 'מרשעת' (Wicked) מאת גרגורי מגווייר, הוא מעין עיבוד פוסט-מודרני לסיפור המקורי
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
יאנה מרגולין היא מהנדסת בדיקות תוכנה. טמקימת עמותת 'גֵּנִים טובים' – קהילת נשאים ונשאיות BRCA
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
האם יצא לכם לפגוש תושב מקומי בגבעתיים שמתעניין ברכישת דירה באחד מפרויקטי הפינוי-בינוי החדשים במתחם ההסתדרות? ככל הנראה שלא…
האם יצרניות רכב סיניות יכולות להפוך לשחקן משמעותי בשוק רכבי היוקרה? למרות תדמית שלילית, חוסר מורשת היסטורית ורגולציות מחמירות
"הבריכה, מעבר להיותה מתקן ספורט ונופש, מהווה מקום מפגש משמעותי לתושבי העיר" (שראל טייבר)
שיחה אישית עם רן קוניק ראש עיריית גבעתיים
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!