כפר עזה שלי
"היום זה נראה רחוק אבל התקווה היא כי בתום הלחימה ועם השבת הביטחון לעוטף עזה/עוטף ישראל, ניתן יהיה לשקם את קיבוץ כפר עזה ולחזור ולגור בו ולחדש את חיי הקהילה לצד הזיכרון של אלו שאינם עוד"
נחלאים א', ההיאחזות הראשונה, הוקמה ב־26 ביולי 1951 מול העיר עזה, לימים תהפוך לקיבוץ "נחל עוז"
דני מט, לימים האלוף דני מט, היה מפקד הפלוגה שירדה להקים את נחלאים א', אליו הצטרפו מאה חיילים, כולם בודדים שהובאו ממשקים שונים לאחר שבועיים של אימונים.
הלהקה הזו נסעה בשיירת משאיות על הכביש המוביל לעזה. עד שהגיעה לנקודת-הציון, עליה אמורה היתה לעלות ההיאחזות הראשונה – היתה זו גבעה, שהתנשאה לא הרחק ממוצבי המצרים. לימים התברר, כי השיירה "פספסה" את הגבעה היעודה, שנקבעה, על ידי המומחים. ונחל-עוז יושבת היום ב"טעות" במקומה.
לאחר ש"אותרה" הגבעה, ירדו הנחלאים מהמשאיות, וכשנשקם בידהם החלו לטפס עליה. הגיעו – והתחפרו. חצי שעה לאחר מכן נדהמו לגלות, כי מולם, על גבעה סמוכה, נרקמת פעילות אינטנסיבית: משאיות מצריות הגיעו למקום, מתוכן זינקו חיילים מצרים – והחלו להתחפר אף הם.
כשהנח"לאים שהקימו את היאחזות הנח"ל הראשונה, שהו באיזור אותה שעה עשרות מסתננים פלסטינים שחדרו מהרצועה. החיילים צעדו לעברם כאשר נשקם טעון ודרוך
הימים היו ימי המסתננים מעזה שעשו בשטח הפרוץ כבתוך שלהם, הניחו מוקשים על הכביש שקישר בין הישובים הבודדים שבאזור, גנבו רכוש, וזרעו מוות. בפירצה המסוכנת הזו אמורים היו אנשים ההיאחזות לטפל!
משה נצר, מפקד הנח"ל באותה תקופה, סיפר: "חיפשנו שם, שימחיש את ההבדל בין ישוב אזרחי לישוב של חיילים. השם היאחזות נגזר מהשורש 'מאחז' – החזקה של מקום. לא רצינו לתת שם קבוע לנקודה, שהרי לא ידענו אם בכלל יהפוך לישוב קבע. על כן נקראה ההיאחזות בשם 'נחלאים א' – מול עזה'. וכך הקמנו מאוחר יותר גם את שאר ההיאחזויות שנקראו נחלאים ב', נחלאים ג' וכן הלאה, עשר היאחזויות.
בין החיילים היו גם שני אזרחים – יעקב פלומין ואלתר זס מתל-יוסף, שתפקידם היה להדריך את הנחלאים בעבודות חקלאיות. על הצד הצבאי היו מופקדים המ"פ דני מט והמג"ד יעקב נעים. אנשי הסגל 'קרעו' את הנחלאים במשמעת ובאימונים.
"היום זה נראה רחוק אבל התקווה היא כי בתום הלחימה ועם השבת הביטחון לעוטף עזה/עוטף ישראל, ניתן יהיה לשקם את קיבוץ כפר עזה ולחזור ולגור בו ולחדש את חיי הקהילה לצד הזיכרון של אלו שאינם עוד"
אם אי אפשר לטוס לחגוג בגרמניה, מרלן בר בורגר החליטו להביא את האוכל הגרמני לישראל!
במרצדס כמו במרצדס, גם בדגמים הבסיסיים ביותר וגם ברמות הנמוכות, ניתן למצוא חומרי גלם משובחים, איכות הרכבה יוצאת דופן, סטייל אלגנטי ששומר על מראהו שנים ארוכות,
ממשיכים את המסורת לזכר משפחת קוּץ מכפר עזה באירוע מחווה לעפיפוניאדה השנתית בכפר עזה שהובילו וארגנו בני משפחת קוץ ז"ל, שנרצחו בביתם ב-7 באוקטובר
שיחה אישית עם רן קוניק ראש עיריית גבעתיים
ד"ר נגה רוזנפרב היא מרצה, סופרת וחוקרת ספרות עברית ● נבחרה לפרוייקט "מאה שנים, מאה נשים"
הולוגרמות, אנימציות ושבילי זכוכית תלויים: לאחר שנתיים של עבודות פיתוח ושדרוג נחנך מחדש אתר שכונת בתי הכהנים ברובע היהודי
זו הייתה הדרך שלו! תחנות בחייו של צביקה פיק שגדל ברמת גן והתבגר בגבעתיים ומת בגיל 72 לפני שהספיק לממש את כל התוכניות המוזיקליות שלו
ביוגרפיה של עיר מרכזית, תוססת ומעניינת כמו תל אביב, היא בהחלט משימה מורכבת. "תל־אביב היא באמת עיר הפלאות של ארץ ישראל" הכריז הרברט סמואל, בנאום הפרידה שלו מהעיר במחצית 1925.
היזם טען כי הוא אינו מקבל את מכתב הביטול הזה, ואיים להגיש תביעה אישית נגד כל דייר ודייר. וכך אותם דיירים הגיעו למשרדי
הטקס התקיים ב-7.10.24, בגן הזיכרון ובנוכחות משפחות שכולות ותושבים:
כשמדובר בנדל"ן במרכז הארץ – גבעתיים, תל אביב ורמת גן ממשיכות להיות בין הערים המבוקשות ביותר בישראל.
נטע ריבקין – הישראלית הראשונה שזכתה במדליה באליפות העולם להתעמלות אמנותית והאשה שהשתתפה בשלוש אולימפיאדות
ראיון עם עו"ד התחדשות עירונית רוית סיני
איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!