נחלאים א', ההיאחזות הראשונה, הוקמה ב־26 ביולי 1951 מול העיר עזה, לימים תהפוך לקיבוץ "נחל עוז"
דני מט, לימים האלוף דני מט, היה מפקד הפלוגה שירדה להקים את נחלאים א', אליו הצטרפו מאה חיילים, כולם בודדים שהובאו ממשקים שונים לאחר שבועיים של אימונים.
הלהקה הזו נסעה בשיירת משאיות על הכביש המוביל לעזה. עד שהגיעה לנקודת-הציון, עליה אמורה היתה לעלות ההיאחזות הראשונה – היתה זו גבעה, שהתנשאה לא הרחק ממוצבי המצרים. לימים התברר, כי השיירה "פספסה" את הגבעה היעודה, שנקבעה, על ידי המומחים. ונחל-עוז יושבת היום ב"טעות" במקומה.
לאחר ש"אותרה" הגבעה, ירדו הנחלאים מהמשאיות, וכשנשקם בידהם החלו לטפס עליה. הגיעו – והתחפרו. חצי שעה לאחר מכן נדהמו לגלות, כי מולם, על גבעה סמוכה, נרקמת פעילות אינטנסיבית: משאיות מצריות הגיעו למקום, מתוכן זינקו חיילים מצרים – והחלו להתחפר אף הם.
כשהנח"לאים שהקימו את היאחזות הנח"ל הראשונה, שהו באיזור אותה שעה עשרות מסתננים פלסטינים שחדרו מהרצועה. החיילים צעדו לעברם כאשר נשקם טעון ודרוך
הימים היו ימי המסתננים מעזה שעשו בשטח הפרוץ כבתוך שלהם, הניחו מוקשים על הכביש שקישר בין הישובים הבודדים שבאזור, גנבו רכוש, וזרעו מוות. בפירצה המסוכנת הזו אמורים היו אנשים ההיאחזות לטפל!
משה נצר, מפקד הנח"ל באותה תקופה, סיפר: "חיפשנו שם, שימחיש את ההבדל בין ישוב אזרחי לישוב של חיילים. השם היאחזות נגזר מהשורש 'מאחז' – החזקה של מקום. לא רצינו לתת שם קבוע לנקודה, שהרי לא ידענו אם בכלל יהפוך לישוב קבע. על כן נקראה ההיאחזות בשם 'נחלאים א' – מול עזה'. וכך הקמנו מאוחר יותר גם את שאר ההיאחזויות שנקראו נחלאים ב', נחלאים ג' וכן הלאה, עשר היאחזויות.
בין החיילים היו גם שני אזרחים – יעקב פלומין ואלתר זס מתל-יוסף, שתפקידם היה להדריך את הנחלאים בעבודות חקלאיות. על הצד הצבאי היו מופקדים המ"פ דני מט והמג"ד יעקב נעים. אנשי הסגל 'קרעו' את הנחלאים במשמעת ובאימונים.
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
עיריית גבעתיים השיקה קמפיין להעלאת המודעות לאלרגיות מסכנות חיים ולמחלת הצליאק, מתוך רצון לשמור על בריאות ילדי וילדות העיר
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
מה עושים ואיך מתנהלים עם התנגדויות לפרוייקט?
ההתנגדויות עשויות להעלות בכל שלב משלבי הפרויקט
בגבעת קוזלובסקי, ברחוב המרי, נמצאת
הנקודה היפה ביותר של העיר גבעתיים –
תצפית מרהיבה הפונה למערב, המאפשרת
צפייה פנורמית מרשימה של העיר תל
אביב
ראיון עם האדריכלית רחל יונגמן-פללר, שותפה בכירה ומנהלת התכנון של חברת יסקי-מור-סיון אדריכלים, ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ
הפרק השלישי בתערוכת האוסף הישראלי של מוזיאון תל אביב לאמנות דמיון חומרי, עולה לתצוגה
הרב גליקסברג, שימש כרב הראשי של העיר גבעתיים במשך 48 שנים חבר מועצת הרבנות הראשית, נפטר בגיל 91
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!