13/05/2025
13/05/2025
יום שלישי, 13 במאי 2025
מתגלגלים

זהות מחשמלת

פולקסווגן 7.ID

כתב וצילם: ירון הולנדר

30/4/2025

 

שתפו:

פולקסווגן נכנסה לעולם החשמלי באיחור, ומאז מנסה לתפוס את השוק. תחילה הגיעו דגמי הפנאי 4 ו-5, ועם היעלמות הפאסאט הגדולה ששימשה משפחות ומנהלים, נוצר צורך מתבקש למלא באחות חשמלית, שתכנס למידותיה הגדולות. ואכן, זו המגיעה עם המספר 7 בירכתיה, מצטיינת במידות נאות. באורך הקרוב מאד לחמישה מטרים, מדובר ברכב ארוך מהרגיל.

נתוני רוחב 186 ס"מ ובסיס גלגלים גדול 297 ס"מ יאפשרו מרווח נוח לחמישה מבוגרים לנסוע בנוחות. הקווים החיצוניים נאים, ובאים טוב לעין מבחינת פרופורציות, ומשדרים אלגנטיות מכובדת, כיאה למעמד אלו הרוכשים את הרכב. (שהעיצוב הזה ממצב אותם באיזה מדרג סוציו-אקונומי). ברור מראש כי צורת מרכב כזאת לא תיקח אף נהג להרפתקאות מסמרות שיער, ולא תגרור אותו לבצע ניסויי מהירות שובבים.

יוצאים לדרך

בנסיעות ארוכות מובטחת פה שהות נעימה. לטובת הנסיעות הארוכות המדוברות דגם זה מגיע עם שתי קיבולות סוללה, ושתי אפשרויות הנעה.

הפעם יכולתי לבחור בין גרסת הבסיס 286 כוחות סוס, עם הסוללה "הקטנה" שיש לה קיבולת 82 קווט"ש, אשר על פי נתוני היצרן תיקח אותי עד ל-609 ק"מ נסיעה בין טעינות, לבין הגרסה החזקה כפולת המנועים עם 340 סוסים.

ההבדל בניהן בטווח העדיף, (עוד 60 ק"מ) לטובת גרסת הבסיס, מול פער ענק של 1.1 שניה במיאוץ מאפס למאה לטובת האחות החזקה.

אותי זה פחות שכנע, הפעם.

בכסף, גרסת המנועים הכפולה עולה 80 אלף שקל יותר, וזה פער גדול  מידי בשביל הבדלים מינוריים מידי.

בין שתי גרסאות אלו נמצאת גרסת ביניים עם סוללה גדולה 92 קווט"ש המספק טווח עד 651 ק"מ ומחירה 363,265 ש"ח.

כאשר מתיישבים בכיסא הנהג הרחב והנוח מבחינים בשני דברים הפוכים מהמקובל.

"יש לה אלגנטיות מרשימה, 9 רמקולים מבטיחים סאונד משובח שילווה כל דרך. נסיעה רכה וקלה, מערכות בטיחות שעובדות היטב, הסוללה (אפילו זו הצנועה), מבטיחה שקט נפשי והגעה לכל מקום, וכאשר הכול בסדר אין שום סיבה להתלונן. אולי רק על המחיר?"

מציאות רבודה לטובת ניווט

במרכז הדשבורד ניצב מסך מולטימדיה ענקי, חד וברור. תפריטיו ואייקוניו מובנים וקלים להבנה מהירה. מנגד, לוח המכוונים שנמצא מאחורי ההגה צר וקטן ויש בו מידע בסיסי בלבד, אבל לטובת הנהג מגיעה תצוגה עילית גדולה וברורה הנעזרת במציאות רבודה לטובת ניווט, רק כאשר רואים את שתי התצוגות עובדות ביחד מבינים מדוע אין צורך בלוח מכוונים גדול יותר.

שימוש באנדרואיד אוטו (התממשקות אלחוטית מהירה וקצרה), מאפשרת שימוש קולי עם העוזרת היעילה של גוגל, אשר אמנם אינה שולטת ברכב, אבל בכל מה שקשור באפליקציה היא שימושית ויעילה.

כמקובל ברכבי הדגמה, אלו שנהגו כאן לפניי לא באו מתוך כוונה לחסוך, ולחצו בגז, מה שמשליך על טווח נחות מזה שמצהיר היצרן, ואילו אני לוקח על עצמי להיות זה שיחזיר את השפיות לנתונים, אנהג כפי שצריך ואפשר, ואגיע לתוצאות טובות יותר, עם שאיפה להתקרב ככל האפשר לנתון הרשמי.

ניתן לאבחן את הלקוחות הפוטנציאליים של ID.7 שאמנם בוחרים ברכב חשמלי חדשני, אולם באופיים יהיו יותר שמרניים ובאים ממקום של רווחה כלכלית. שכן, כאשר מדובר בגרסת בסיס שמחירה מעל 320 אלף שקלים ברור כי לא מדובר ברכב זול, כך שלא מדובר בלקוח המחפש את החיסכון הכספי בשימוש ברכב חשמלי, אבל כן רוצה להגיע ללא כל בעיה לכל מקום ולהיות פחות תלותי בטווח החשמלי, על כן אופי הנהיגה שלו (או שלה) יהיה מתון ורגוע, ועם 286 סוסים שדוחפים מאחור יש כאן מספיק בשביל לא להרגיש חלש גם אם נוסעים בקו העליון של המהירות החוקית.

חזקה, נוחה, בטיחותית

אל הטיול הגדול הזמנתי את האורחת שלי, שכבר ראתה רכב או שניים, ואשר שתי דקות לאחר שהתיישבה שואלת, כיצד יתכן כי ברכב כל כך מכובד אין עיסוי במושב?

בוודאי שיש, עניתי, זה אני ששכחתי להפעיל אותו עבורך.

וכך אנו מפליגים בכביש המהיר כאשר בועות משתנות בגב המושב ממריצות לנו את מחזור הדם בעונג רב.

חבר משותף של שנינו, המליץ לי פעם על ביקור בכפר ראמה, הנמצא על כביש 85 ליד כרמיאל. לרגל חג הפסחא הייתה תהלוכה במקום והכביש נחסם. כך נקלענו לסמטה צרה במיוחד, אבל שילוב של אנשים טובים ואדיבים, עם נכונות לעזור, סייעה לנו למצוא מקום.

בחרנו להיכנס אל הכנסייה העתיקה והפשוטה יחסית. אין בה הידור יוצא דופן וניכר בה פונקציונלית שימושית.

כמובן שלו רציתי, יכולתי לעבור את היום הזה ללא טעינות נוספות שכן הרכב היה עומד בטווח הזה בנסיעה מהמרכז ובחזרה.

שורת הסיכום עם הרכב הזה שנסעתי בו מאות רבות של קילומטרים.

ה-ID.7 חפה מגימיקים ושטויות (למעט וו גרירה נשלף חשמלי).

זוהי מכונית משובחת חד וחלק.

חזקה, נוחה, בטיחותית ועם טווח נסיעה שמאפשר שקט נפשי לכל כיוון.

מי שיסע כמוני ויקפיד על כללי נהיגה נכונה, יראה טווח אמיתי של 550 ק"מ אם לא למעלה מזה, בקרבת נתוני היצרן (609 ק"מ).

השבע תקרוץ במיוחד לאנשים בגיל מסוים (שלא לומר קשישים בגילי), משכבת מעמד חברתי ברור, וכאלו שלא ימהרו לשום מקום אם אין לזה צורך ממשי.

7.ID הינה מכונית טובה, מיצרן מוכר שיודע ליצר רכבים. יש לה אלגנטיות מרשימה, 9 רמקולים מבטיחים סאונד משובח שילווה כל דרך. נסיעה רכה וקלה, מערכות בטיחות שעובדות היטב, הסוללה (אפילו זו הצנועה), מבטיחה שקט נפשי והגעה לכל מקום, וכאשר הכול בסדר אין שום סיבה להתלונן. אולי רק על המחיר?

מבחן הדרך

פולקסווגן 7.ID

רמת גימור .PRO

הנעה אחורית חשמלית.

הספק 286 כ"ס.

מומנט 55 קג"מ.

טווח (יצרן) 609 ק"מ.

סוללה 82 קווט"ש.

צריכה מצטברת (יצרן).

צריכה מצטברת (במבחן) 14.9 קווט"ש למאה ק"מ.

מחיר 326,706 ש"ח כולל אגרה.

לאתר היצרן, הקליקו כאן

……………………………………

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 131

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הקליקו לכתבות נוספות בתחום

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

מתגלגלים

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

מכס השיפוט לכס הספרות

לימור מרגולין-יחידי היא שופטת בדימוס, סופרת, מחזאית ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה ● זוכת פרס ע"ש יצחק רבין למחקרי שלום, פיוס ושיתופי פעולה בין יהודים-ערבים ● נבחרה לפרויקט "מאה שנים, מאה נשים"

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
זרקאור

"פשוט תהיה אתה."

בשעה 06:29 בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, התעורר בסיס זיקים בדרום הארץ לבוקר שהפך במהרה לאחד הקשים בתולדות המדינה. סמ"ר עומרי ניב פיירשטין לא יכול היה לדעת ששעות אלו יהיו האחרונות בחייו, וגם הרגעים בהם יהפוך לגיבור שהציל חיים רבים

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

11/03/2020

סוף סוף מצאנו אוכל הודי ביתי אותנטי טעים

תבשילים הודים מהמטבח של פרוז עד הבית נאיה ופרוז אוהבים יצירתיות, אוכל ומה שבניהם הגיע הזמן לאוכל האמיתי, כזה שמתבשל במטבח ממתכונים שעברו מפה לאוזן במשפחה במשך דורי דורות. כמה שמחנו לגלות את Taste of
09/06/2020

פרלינים בעבודת יד – טעמים מעולם אחר

אמיליה שוקולד – האקדמיה הישראלית לשוקולד רונן אפללו הוא שוקולטייר ישראלי עטור זכיות בינלאומיות שהפרלינים שלו הם הדבר הכי קרוב לשלמות שאפשר לתאר. כל פרלין טעמו כטעם גן עדן, נימוח, מתמוסס בפה ומשאיר טעם של
07/29/2021

עולם פטיסרי מתוק ובריא

הדיאטנית והקונדיטורית תמר שילון מציעה ב'שייפ פטיסרי' מגוון קינוחים איכותיים מבוססי חלבון וסיבים תזונתיים המותאמים לתזונה נכונה ומאוזנת. הקינוחים עשויים מחומרי גלם איכותיים ביותר
08/31/2020

אם אין לחם תאכלו פיצה

  אם אין לחם תאכלו פיצה רומאית, נפוליטנית או אמריקאית, פיצות חדשות צצות באיזור כמו פטריות לאחר הגשם וכעת עם מגבלות הקורונה, הכי נוח זה להזמין פיצה חמה לארוחת הערב המשפחתית טעמנו עבורכם את שש
07/02/2020

לעצלנים בלבד

לעצלנים בלבד מכניסים לתנור ל-20 דקות ומגישים מאפים אישיים – זה בדיוק מה שהיה חסר לנו לשולחן של החג! בורקסים, קרואסונים ומאפי שמרים מלוחים ומתוקים שמכניסים לתנור ל-20 דקות ומגישים! חברת 'עומר מאפים', דור שני

כתוב את הכותרת כאן

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן