04/09/2026
04/09/2026
יום שישי, 04 בספטמבר 2026
הרבה יותר מספורט

"הפועל גבעתיים היא משפחה אחת גדולה"

 ראיון עם יואב חריש מנהל מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים בכדורסל

25/5/2026

 

שתפו:

כבר עשרות שנים שהכדורסל הוא חלק בלתי נפרד מה-ד.נ.א של גבעתיים. מאחורי הפעילות הענפה, ההישגים והדור הצעיר שצומח בעיר עומד יואב חריש, יליד גבעתיים ומי שגדל בעצמו במועדון והפך עם השנים לאחת הדמויות המרכזיות בספורט המקומי.

חריש (50) תושב גבעתיים כל חייו, נשוי למיכל ואב לרועי ויעל, עבר כמעט כל תחנה אפשרית במועדון: כשחקן במחלקת הנוער, כמאמן בבית הספר לכדורסל ובקבוצות הנוער, כעוזר מאמן בקבוצת הבוגרים וכמאמן בליגות הארציות. מאז 2014 הוא מנהל את מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים במסגרת העמותה לקידום הספורט בעיר.

"הפועל גבעתיים היא מחלקה ותיקה עם מסורת ארוכה של פיתוח שחקנים", הוא מסביר. "לאורך השנים צמחו כאן דורות של שחקנים מוכשרים שהגיעו לנבחרות ישראל ולקבוצות בוגרים."

מאות ילדים על הפרקט

מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים מפעילה כיום מסגרות חוגיות ותחרותיות בהיקף רחב במיוחד. במסגרת בתי הספר לכדורסל פועלים מרכזים לכיתות א'-ח' עם כ־400 ילדים, בעוד שבמסגרת התחרותית משחקים כ-230 שחקנים ב-15 קבוצות שונות, מכיתות ה' ועד י"ב, בליגות השונות תחת איגוד הכדורסל בישראל.

"אנחנו רואים חשיבות גם בפיתוח המקצועי וגם ביצירת תחושת שייכות", אומר חריש. "הספורט מעניק לילדים ערכים, ביטחון עצמי ומשמעות."

ההון האנושי הוא הסוד שלנו

בשנים האחרונות רשמה מחלקת הנוער שורה של הישגים מרשימים: קבוצות המועדון משחקות בליגות הבכירות של איגוד הכדורסל, חלקן זכו באליפויות, אחרות הגיעו לרבע גמר אליפות המדינה ואף לגמר גביע המדינה. אבל מבחינת חריש, ההצלחה מתחילה במקום אחר לגמרי.

"הייחוד שלנו הוא בהון האנושי: המאמנים, השחקנים וההורים. אנחנו משפחה אחת", יואב מדגיש. "המאמנים שלנו מקצועיים מאוד, אבל מעבר לזה הם אנשי חינוך. רבים מהם עובדים גם כמורים בבתי ספר, והם באמת רואים כל ילד ומנסים לקדם אותו".

לדבריו, גם להורים יש תפקיד מרכזי בהצלחת המועדון, וברור לכולם שבלעדיהם המציאות הייתה נראית אחרת, במיוחד בשנים האחרונות, על רקע התקופה המורכבת והאירועים שעברו על כולנו. "הם תומכים בילדים, מלווים אותם לאורך הדרך ושומרים על רוח ספורטיבית. הם נותנים בנו אמון מלא,  וזו אחריות גדולה מבחינתנו". במועדון פועלים כיום גם מאמני כושר, מאמנים מנטליים, ספורתרפיסט ותזונאים שמלווים את השחקנים לאורך הדרך.

 

הדרך לנבחרות ישראל

אחת מנקודות הגאווה הגדולות של המועדון היא שילובם של שחקנים צעירים בנבחרות ישראל כבר מגיל 14. "אנחנו רואים שחקנים שממשיכים עד לסגלים הסופיים של נבחרות ישראל באליפויות אירופה, וזה מרגש מאוד", מספר חריש.

המטרה הבאה, לדבריו, היא לראות יותר ויותר שחקנים עושים את המעבר למחלקת הבוגרים. "כדאי לשים עין על איתי אטלס ועל אדר כגן, שהם שחקנים עם פוטנציאל מצוין להמשך קריירה בבוגרים".

"הספורט הוא דרך חיים"

לצד ההצלחות, השנים האחרונות הציבו לא מעט אתגרים בפני עולם הספורט, במיוחד בתקופת המלחמה והמצב הביטחוני המורכב.

"התקופה הזו מאתגרת מאוד עבור כולם, וזה משפיע גם על הילדים ועל הפעילות הספורטיבית", אומר חריש. "אבל לשמחתי אנחנו זוכים לתמיכה גדולה מראש העיריה, רן קוניק, וממנכ"ל העמותה לקידום הספורט, עמוס פרישמן. שניהם היו ספורטאים מצטיינים בעברם, ייצגו את ישראל ברחבי העולם, מודעים לערכים ולכלים שהעיסוק בספורט מגיל צעיר מעניק לילדים ולבני נוער, ומאמינים שספורט הוא דרך חיים, משהו שמחזק גם את הגוף וגם את הנפש." לדבריו, בכל פעם שנאלצו לעצור פעילות, נעשו מאמצים גדולים להחזיר את הילדים במהירות למסגרת. "הילדים וההורים צמאים לפעילות הזאת. אנחנו מרגישים כמה הספורט חשוב להם, במיוחד בתקופות מורכבות".

לצד הגידול המתמשך במספר הילדים בעיר, חריש מציין גם את השיפור בתשתיות הספורט, ובהן אולם שמעוני החדש, שמאפשר להרחיב את הפעילות ולתת מענה לעוד ועוד ספורטאים צעירים בעיר.

הפועל גבעתיים הוא מועדון ייחודי בנוף הכדורסל הישראלי, שמצליח לשמור על יציבות, ערכים והישגים גם בתקופות של שינוי ואתגרים שעוברים על המדינה. "בסופו של דבר", מסכם יואב חריש, "המטרה שלנו היא לא רק לגדל שחקני כדורסל טובים, אלא גם בני אדם טובים".

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו-'רמת גן פלוס' מס' 143

שתפו:

אל תפספסו הכתבות האהובות
Shape
Shape

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים

עשו מנוי למגזין
'גבעתיים פלוס'

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס'

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך
צרכנות

ריח של תקווה מהגליל

כפר "כישורית" בצפון ממשיך לייצר סבונים, נרות ושמנים טבעיים בעבודת יד של בוגרים עם צרכים מיוחדים, גם בתוך תקופה כלכלית מאתגרת

קראו עוד »
התחדשות עירונית

החזון שנגנז של תל ליטוינסקי

״כשאנו עומדים בפינת רחוב ספיר ברמת גן, על התפר, שבין שטחי אוניברסיטת בר-אילן, שיבא ורמת אפעל, המפגש עם השלט אינו רק פרק בהיסטוריה. הוא שיעור חשוב בתכנון עירוני ובזיכרון מרחבי״

קראו עוד »
כתבות השער
Shape
Shape

המדריך להזמנות

09/11/2020

העוגה המפתיעה של אורטל

עוגות הסושי של אורטל כשפתחנו את הקופסא של אורטל, נצצו לנו העיניים עוגת הסושי שלה הייתה אחד הדברים המיוחדים, היפים והטעימים שראינו לאחרונה – שכבות שכבות של אורז, סלמון נא, אבוקדו, סלמון אפוי, דג טונה,
11/27/2020

חגיגת מרקמים

חגיגת מרקמים מיכל מ"מיי סוויטי", קונדיטורית בוגרת בית-ספר "בישולים" יצרה קולקציית סופגניות מהממת, מענגת וטעימה והיא זוכה אצלינו בפרס הבצק המצטיין! הבצק של הסופגניות הוא רך, קליל ואוורירי כאילו לא פגש שמן מימיו, הגודל שלהן
11/27/2020

חגיגת בריושים

חגיגת בריושים ליאה דביר פיצחה את הסוד לסופגנייה המושלמת שעשויה מבצק בריוש ואפויה בתנור וכך אפשר ליהנות בלי נקיפות מצפון. למי שעדיין מעדיף את הסופגניה בגירסה המקובלת ניתן להזמין אצלה גם סופגניות מטוגנות. בתוך בצק
02/13/2021

משולש הזהב – מבחן הטעימות לפורים 2021

משולש הזהב מבחן הטעימות לפורים 2021 משנכנס אדר מרבין בשמחה ואין לתאר כמה שמחה עושות לי אזני המן… עם קרמל מלוח, לוטוס או חלבה, אגוזים או נוטלה, שוקולד בלגי או קרם פטיסייר ואיך אפשר בלי
06/24/2021

לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז

בין הבולנז'רי לפטיסרי של נורית לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז The Pastry Box היא קונדיטוריה בסגנון צרפתי של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת המציעה מגוון מאפים צרפתיים, עוגות (שמרים, מוס, ראווה), לחמי מחמצת מיוחדים בטעמים (פרמזן, בזיליקום, קצח
11/09/2020

המקרונים של מור הן קפיצה לפריז

'הולי מולי' איזה מקרונים נפלאים "הולי מולי" נוצר בתקופת סגר הקורונה כשמור לוי מצאה את עצמה בחל"ת והחלה לאפות מקרונים ולחלק לחברים ולבני המשפחה כדי שיהיה להם מתוק בפה ובלב. התגובות החיוביות גרמו לה להבין
07/11/2021

מוכנים לפחמימה הכי לוהטת בעיר?!

האהבה של אלעד לבצקים נולדה כבר לפני שני עשורים. במהלך השנים הוא עבד בקונדיטוריה הכיר חומרי גלם רבים ולמד טכניקות וחידושים - כך נולד הברעצל של עדי ואלעד
עוד כתבות
Shape
Shape

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן