02/09/2026
02/09/2026
יום רביעי, 02 בספטמבר 2026
יחסים וזוגיות
אביגדור-יזדי

אביגדור יזדי

עזבו אתכם מזוגיות

בואו נדבר על מערכת היחסים החשובה באמת!

אִילוּסְטְרַצְיָה

כשפונה אלי אדם לטיפול זוגי, אחד הדברים הראשונים שאני עשוי להגיד לו ובדרך כלל ירגיעו אותו הוא שאפשר להגיע בהתחלה לבד.

בדרך כלל הדבר השני שיקרה הוא הרמת גבה. במאמר החשוב הבא אספר לכם מדוע כמעט כל עבודה עם משבר בנישואין, מתחיל משיחה אישית אחד על אחד ומדוע לא תמיד חייב להיות בה בן הזוג.

~~~

אנחנו יכולים לדבר עד מחר על משבר זוגיות, על חוסר צדק, על חיים בזוגיות בה מרגישים לבד, מרגישים שקופים ועוד, אבל בסופו של דבר רצוי לעצור ולשאול את עצמנו את השאלה החשובה באמת:

"מה היא מערכת היחסים שלנו עם עצמנו?", "אנחנו אוהבים את עצמנו ומפרגנים לעצמנו בסך הכל או שאנחנו אולי כבר לא זוכרים מתי לאחרונה רצינו משהו לעצמנו?", "האם אנחנו מחכים לפירגון מבן/בת הזוג שלנו או שאולי אנחנו מפרגנים לעצמנו בגדול, קפה של בוקר בחוץ, חוג או תחביב, טיול וכל מה שהיינו רוצים לעצמנו, מבלי לחכות למישהו אחר שיגשים איתנו".

אלו הן מקצת השאלות שאם התשובות עליהן "אנחנו לא כל כך מפרגנים לעצמנו/אנחנו לא כל כך אוהבים את עצמנו/אנחנו מלאים כעס ואשמה על עצמנו" ועוד, סימן שיש לנו מה לשפר במערכות היחסים שלנו בחיים לבד עם עצמנו, עוד לפני שאנחנו רותמים לכך את בני הזוג או כל אדם אחר.

בדיוק כך, זה בכלל לא משנה אם מדובר במערכת היחסים עם ההורים, או עם בן/בת הזוג, אם אנחנו חיים בתחושת החמצה, סביר מאוד להניח שאנחנו צריכים לטפל במערכת היחסים החשובה מכולן: במערכת היחסים שלנו עם עצמנו.

אז בפעם הבאה כשמרגישים מתוסכלים מהאנשים הסובבים אותנו לרבות בני הזוג, בואו נעצור שנייה ונעשה את הדבר הכי זמין, מהיר ונגיש על מנת לפרגן לעצמנו… אם נצליח לעשות זאת, עברנו שלב, למקום בו גם מערכות היחסים בחיים שלנו עשויות להתחיל להשתפר מן הקצה אל הקצה.

בוודאי שאתם צודקים, זה לא פשוט כל כך ללמוד אהבה עצמית, זו בדיוק הסיבה שבעבור כך, שווה לפנות לאדם מקצועי שיעבור אתכם את התהליך, לאחר מכן, כלל מערכות היחסים בחייכם יפרסו בפניכם כשטיח אדום…גם לכם מגיע אחד, קודם כל זה שאתם תפרסו בעבור עצמכם, כשזה יקרה, תגיע גם אהבה בריאה, בשלה ומספקת.

אביגדור יזדי, מיועצי הזוגיות המובילים בארץ, מפתח תוכנית MATCH ליצירת זוגיות. לפנייה אישית:

המאמר התפרסם גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'

כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני ומלא ו/או ייעוץ עסקי פרטני ומלא ו/או המלצה לנקיטת פעולה כלשהי

כתבות נוספות בתחום
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך
חדשות הנדל"ן דן

נחלת יצחק: בין התרת עגונות להחלפת רשויות

"קהילה זקוקה לשייכות וגבולות גיאוגרפיים המעצבים את המרחב, אך לא את תושביו. התחדשות אמיתית מתרחשת, כשאנחנו מצליחים להפוך את זירות הבנייה והצפיפות למרחב חי, נושם ומלכד. המרחב צריך לשרת את הציבור ולא להתאים את התושבים לתכנון"

קראו עוד »
המומחית רוית סיני

לא משנה מי היזם – משנה איך ההסכם

הערבויות, מנגנוני ההגנה, חלוקת ההוצאות וסמכויות נציגות הדיירים הם שיקבעו אם פרויקט ההתחדשות יהפוך להזדמנות גדולה, או לסיכון יקר. כך תדעו מה חייב להופיע בהסכם לפני שחותמים

קראו עוד »
אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות הנדל"ן דן

קריית אונו: היזם לא גילה לדיירים את השינוי – הממונה קבעה שהופרה חובת הגילוי

החלטת הממונה על פניות דיירים ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית עוסקת בפערים בין דירות התמורה בשני בניינים במתחם ברחוב לוי אשכול. נקבע כי הבדל של שתי קומות והיעדר נוף מהווים שינוי שאינו זניח, וכי היה על היזם ליידע את בעלי הדירות באופן ברור ומפורש

קראו עוד»
התחדשות עירונית

חוק שיקום נזקי המלחמה נכנס לשלב המעשי: השומות יועמדו לרשות בעלי הדירות

בעלי דירות בנכסים שנפגעו מטילים ונמצאים במתחמים שהוכרזו לשיקום יוכלו לקבל את השומות שערך השמאי הממשלתי הראשי, ולבחור בחלופת ה-Buyout – קבלת תמורה כספית עבור זכויותיהם, במקום להמתין להקמת דירה חדשה במסגרת פרויקט השיקום.

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

גבעתיים: מ"החצר האחורית" לשכונה חדשה: האם העיר עומדת להשתנות

באירוע הריסה שקיימה אביב מליסרון, יצא לדרך שלב נוסף בפרויקט ההתחדשות: שני מגדלים בני 24 קומות כבר בדרך, ובהמשך יוקמו עוד מגדלים עם כ־1,500 דירות. אחד האזורים המוחלשים בגבעתיים עומד להפוך לשכונה חדשה – והאם השינוי ישנה גם את מעמדה של הסביבה בעיר?

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 146

מגזין רמת גן פלוס 146 גרסת הדפדוף האינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 146

מגזין 146 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי

קראו עוד»
Shape
Shape
כתבות השער
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן