04/07/2025
04/07/2025
יום שישי, 04 ביולי 2025

'מפנק האריות'

איתן קדוש אוהב ארץ ישראל ואוהב אדם

מאת: איליק גת

שתפו:

איתן קדוש הוא ה'אבא של הלוחמים'. הוא מגויס כל כולו על מנת לדאוג לרווחתם ולחיוכם של החיילים, בכל שעות היממה. הוא משכים מוקדם בבוקר, מעמיס את מכוניתו בכל טוב, ונוסע לפגוש את הלוחמים בנקודות קצה, מעבר לקווי המדינה, בשטחי כינוס מרוחקים ולעיתים אף מסוכנים. גם בימים שיש ירי על הציר הוא רואה לנגד עיניו את חיוכם ואת יכולתו לגרום לזה לקרות.

"בלי החיוך של החיילים, היום שלי לא יעיל! רק אז אני מרשה לעצמי להתפנות לעבודה שלי" הוא מספר. במהלך פעילותו נשאל לא פעם האם המליצו עליו להדליק משואה ביום העצמאות ועל כך הוא משיב: בכל פעם שאני מגיע ללוחמים ועושה עבורם משהו טוב, מבחינתי הדלקתי משואה."

הוא נולד בתל אביב, בשכונת תכנית ל' וכעת הוא תושב גבעתיים, אב ל-3 ילדים. הוא גדל לצד הורים שהנחילו בו ציונות, אהבת ארץ-ישראל ואהבת אדם. "אימא שלי הקפידה על נתינה אינסופית ואבא שלי היה איש צבא והיה דומיננטי בחיי עד שנהרג בתאונת דרכים" הוא מספר. "בשירותי הצבאי לא תרמתי רבות הוגדרתי כחסר מנוח ומנפץ כללים" הוא מוסיף.

תחום עיסוקו הוא מעצב טכנולוגי או כמו שהוא מגדיר את עצמו 'מעצב הדור הבא' אך העיסוק העיקרי שלו הוא תמיכה בחיילים – חיילים בודדים, חיילים בשיקום, ולפני הכול בלוחמים. "אינני מעוניין להיות עשיר! העושר בעיניי הוא הדאגה לילדים שמאפשרים לנו לקיים חיים" הוא מסביר.

"חוויה משמעותית היא למשל חגיגת יום הולדת ללוחם שלא מתאפשר לו להגיע הביתה לחגוג. אני מגיע עם עוגת יום הולדת עשירה בה משובץ שמו ומפתיע אותו. אני מצלם את זה ושולח לאימא שלו באותו רגע, אין ריגוש דומה לזה עבור האימא והלוחם"

איך ומדוע התחלת בפעילות שלך כ'מפנק האריות' איך נולד הרעיון?

"זה התחיל במלחמת 'צוק איתן' כשהבן שלי נלחם, והדאגה העצומה לא אפשרה לי להירדם בלילות. באחת האזעקות עליתי על גג הבניין שבו אני גר וצרחתי לשמיים 'אני לא רוצה להיות עשיר! לא רוצה כלום בחיים, חוץ מזה שהבן שלי יחזור בשלום'. לפתע שמעתי קול שאמר לי: 'תרד מהגג וכנס הבייתה הבן יחזור'. אני יודע שזה נשמע דמיוני אך אני בטוח ששמעתי את זה בוודאות.
מרגע זה ואילך, החלטתי לתרום מה שביכולתי. ארזתי אריזות ענק של ממתקים ונסעתי לחלק בשטחי איסוף. שם פגשתי מדי פעם גם את בני. הפעילות הזו מילאה אותי באושר ומאז ועד היום, אני מקפיד להעניק להם מכל טוב. בין היתר: ערבי גיבוש, ארוחות שף, טלפונים ניידים, אוזניות, מכונות גילוח וכל מה שנדרש."

מה הפעילות הכרוכה בזה? לאן אתה מגיע וכמה פעמים בשבוע אתה מגיע אליהם?

"הפעילות הזו כרוכה בהגעה למוצבים מיוחדים כמו: קו עזה, זרעית, רמאללה ועוד. אני מקפיד להגיע לשם בין 5-4 פעמים בשבוע. אני מתעורר כשעדיין חשוך בחוץ, לפני יציאתי לעבודה, מחלק לחיילים חטיפי אנרגיה, טלפונים ניידים (למי שנודע לי שהטלפון שלו נשבר לו בזמן מבצע) וכל מה שדרוש להם. לצידי עומדת שורה ארוכה של אנשים שתורמים ציוד  ומעניקים מזמנם באהבה לחיילים. החל מחברים שלי לעבודה, שפים מפורסמים המגיעים להכין את האוכל, בתי קפה ומאפיות, חברות משקאות גלידות וממתקים ועד לחברות טלפונים ומחשבים."

 

"בפסח הגעתי לחווארה כדי לחלק עוגות כשרות ללוחמים. לפתע נפתח ירי על רכב חולף שנסע בכביש בצמוד אליי. למרות זאת, הייתי נחוש להמשיך ולהגיע למטרה. הייתי מלווה בג'יפ צבאי שנסע לפני וג'יפ נוסף שנסע אחרי ובכל זאת נזרק לעברי בקבוק תבערה ופספס"

מאין הכינוי 'מפנק האריות'? מה המשמעות שלו?

"לוחמי נח"ל 50 קוראים לי 'מפנק' ואני קראתי להם 'אריות'. במאחד הימים, כשביקרתי אותם בעזה, צעקתי לעבר אחד הלוחמים 'גבר, בוא קח ממתקים!' כשהוא ניגש אליי הוא אמר לי: 'אתה קורא לנו 'אריות' אז תדע לך שאתה 'מפנק האריות'. כך דבק בי הכינוי הזה."

ספר על חוויה משמעותית או מרגשת

"חוויה משמעותית היא למשל חגיגת יום הולדת ללוחם שלא מתאפשר לו להגיע הביתה לחגוג. אני מגיע עם עוגת יום הולדת עשירה בה משובץ שמו ומפתיע אותו. אני מצלם את זה ושולח לאימא שלו באותו רגע, אין ריגוש דומה לזה עבור האימא והלוחם."

במסגרת עבודתו של איתן כמעצב, הוא העביר השנה מגוון סדנאות בבתי ספר יסודיים בהם סיפר להם סיפורי לוחמים וביקש שיכינו כרטיסי ברכה לחיילים ומשלוחי מנות. כך אירגן 5000 משלוחי מנות במסגרת בתי הספר, לאחר מכן שב אל הילדים וסיפר להם כמה התרגשו החיילים כשקיבלו את זה, התגובה שלהם חיממה לו את הלב והטעינה את האנרגיות להמשיך ולתרום מזמנו.

נקלעת גם למצבים מסוכנים או מפחידים?

"בפסח הגעתי לחווארה (עיירה פלסטינית מדרום לשכם) כדי לחלק עוגות כשרות ללוחמים. לפתע נפתח ירי על רכב חולף שנסע בכביש בצמוד אליי. למרות זאת, הייתי נחוש להמשיך ולהגיע למטרה. הייתי מלווה בג'יפ צבאי שנסע לפני וג'יפ נוסף שנסע אחרי ובכל זאת נזרק לעברי בקבוק תבערה ופספס. אני משתדל למזער סיכונים ולשטחים רגישים אני נכנס רק עם אישור וליווי.

חוויה לא רגילה נוספת עברתי באחד מביקוריי, כשהבאתי עוגת יום הולדת כדי לחגוג כהרגלי לאחד הלוחמים מסיירת חרוב. ליד ג'נין, פגשתי בחיילים עם קסדה וכיסויי עיניים מאחר וכל האיזור היה רווי בגז. חשבתי לעצמי 'מה עוברים הילדים האלה… הם ראויים להמון אהבה'."

מה התוכנית לעתיד?

"הקמתי אפליקציה שפתוחה ללוחמים, חיילים בודדים וחיילים משוחררים שמאפשרת לקבל מגוון הטבות כמו: הנחות ללימודים, הטבות במקומות בילוי ועוד.

במסגרת ההרצאות שאני עורך ביקרתי בארה"ב. שם ראיתי שכל חייל שעובר ברחוב אנשים עוצרים ומחבקים אותו. אני שואף שגם בארץ זה יקרה – שאנשים יגלו יותר הערכה לחיילים ויהיו אסירי תודה על מה שהם עושים בשבילנו."

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
מתגלגלים

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד»
Shape
Shape

המדריך להזמנות

03/24/2021

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק חגיגת קינוחים שמיישרים… ומיישרים! מי לא אוהב טירמיסו? הקינוח האיטלקי המפורסם המורכב משכבות של בישקוטים טבולים באספרסו ומרסלה, קרם מסקרפונה עשיר ושכבה דקיקה של קקאו מעל. קינוח מושלם מתוק ומפנק. וכאן
10/16/2020

בואי חלה

'המאפייה הביתית של שרון' המאפים שגונבים את ההצגה הכנת חלות היא הנאה לכל דבר וכשהן יוצאות מהתנור וכל הבית מתמלא ריחות הלב מתמלא באושר (ועוד לא דיברנו על התמונות שמעלים לאינסטגרם). אחרי שנים של אפייה
10/21/2020

פטיסרי צרפתי בגבעתיים

עוגיות בסגנון צרפתי  'קייקס אנד מור' להזמין מגבעתיים ולהרגיש בפריז אין לתאר את העונג שהרגשנו כשהגיע אלינו המארז המתוק של "קייקס אנד מור" . כשפתחנו את מכסה הקופסא שהייתה מלאה במאפים ועוגיות בעבודת יד, מסודרים
07/11/2021

מוכנים לפחמימה הכי לוהטת בעיר?!

האהבה של אלעד לבצקים נולדה כבר לפני שני עשורים. במהלך השנים הוא עבד בקונדיטוריה הכיר חומרי גלם רבים ולמד טכניקות וחידושים - כך נולד הברעצל של עדי ואלעד
01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן