
כתב וצילם: ירון הולנדר
נובמבר 2024
שתפו:
הגעתי אל אולם התצוגה בתל אביב על מנת לאסוף את החשמלית שתואמה עבורי למבחן, וכנראה אלוהי המזל שמעו את בקשתי הצנועה, ובחניון נמסר לידי מפתח לדגם יפהפה במיוחד בצבע אדום יין בוהק ומרהיב.
יש לדעת כי דגם iX2 הינו רכב חשמלי אשר לו מנוע חשמלי עם הספק של 204 כ"ס, ומומנט של 25 קג"מ. אופנת הקרוסאובר לא פוסחת גם על היצרן המצרף לנבחרת דגם מקביל לו גם בנזין, אשר הספק המנוע שלו חלש יותר, אך המומנט גבוה, ובתמחיר זול משמעותית.
הגרסה החשמלית מגיעה בשתי רמות גימור, הזולה שביניהן מתחילה ב359,900 ₪, ולבכירה צריך להוסיף עוד שלושים אלף שקלים, עבור קוסמטיקה כללית. (מושבים, עיצוב ורמת מערכת הסאונד).
היצרן מצהיר כי לרכב סוללה בקיבולת 64.8 קווט"ש המעניקה לרכב טווח מקסימלי עד 460 ק"מ, בצריכה ממוצעת של 16.2 קווט"ש לכל מאה ק"מ.
וכך אני מוצא את עצמי, לאחר שהתרשמתי מהדגמים הבוהקים באולם התצוגה, נכנס כאמור ליפה באדום, (שהולם אותה לטעמי הרבה יותר מהצבעים השבלוניים), ועובר יחד עם הנציג על כל הפרטים הקטנים.
חיבור מידי לרכב
בחזית – גריל פלסטיק אטום וגדול, עם קוביות מעויינות בתוך שתי הכליות המפורסמות של המותג, מבט מהצד חושף מדרגות סף מתחת לדלתות, וקימורים נאים היוצרים קומפוזיציה נאה לרכב דינמי-ספורטיבי-חדשני.
היות ומדובר ביצרן מוביל בליגת הפרמיום, אי אפשר לצפות כאן לפחות מהטוב ביותר בכל תחום. איכות חומרי הגלם ואופן הרכבתם מעידה כי יש תמורה לכל שקל, ומי שרוכש את המוצר הזה גם יודע זאת וגם מרגיש את זה יום יום.
מושב ארגונומיים מעוצבים ותומכים, מרופדי עור משובח, הם אלו שיקבלו את פניך וישבנך, ומרגע ההתיישבות, מרגישים חיבור מידי לרכב שעוטף אותך מסביב, ומצד שני כל מה שהנהג זקוק לו נגיש בהישג יד.
מסך המולטימדיה המלבני הארוך משותף למערכות המידע המקובלות בחלקו הימני, ובמידע נחוץ לנהג, בחלק השמאלי הנראה מאחורי ההגה.
מערכת סאונד מבית הרמן קרדון (ותריסר רמקולים) אחראית לצד הנעים של הסאונד האופף מכל עבר, ולמענה רצוי להכניס תוכן צלול ומדויק.
הגה העור הנעים מכיל רק את הכפתורים הנדרשים ביותר, וכפי שכבר פגשתי לאחרונה במספר מותגים, תפעול מוזיקה וטלפון בצד הימני של חישורי ההגה, ומשמאל תפעול בקרת שיוט, והפעלת תפריטי מידע על לוח המכוונים, משמאל. מתחת לחלקו השאלי של ההגה מבצבץ מנוף קטנטן עם המילה BOOST שאין צורך להכביר עליה במילים.
בזמן מאוץ (לצורך עקיפה למשל), הרמת המנוף הזה מעניקה עשר שניות של תוספת כוח זמנית. חביב ביותר.
הקונסולה שבין המושבים בעלת עיצוב אוורירי ולא מעיק בנוכחותה. יש עליה מספר כפתורים נדרשים, כמו כפתור לבחירת צורת הנהיגה (קדימה, אחורה, ומצב פדל אחד חסכוני – מסומן באות B), כפתור לבחירת אופי הנהיגה שיש לו שבעה מצבים שונים, (כולל כמובן מצב ספורט הקורץ ביותר), כפתור התנעה וכיבוי, גליל מתכת לעוצמת הקול והמוזיקה, וכפתור קטן האחראי על פתיחת תא אחסון פצפון.
מתחתיו נמצא מדף אחסון גדול יותר, וכמובן שפע מקומות נוספים בדלתות ובתא הכפפות.
הטלפון מתחבר באופן אלחוטי, כמובן, ומסך המולטימדיה מאפשר המון כיוונונים שונים בהתאם לאופי הנהג\ת.
וכך הגענו עד ניצנה
לחיצה על מתג ההתנעה מייצר צליל קול דמוי מנוע, על מנת להמחיש שהרכב מוכן לנסיעה.
העברת מתג הנסיעה למטה, אל הדרייב הנכון ואנחנו יוצאים לדרכנו.
בעוד היצרן מבטיח טווח של עד 460 ק"מ, אני יוצא מהמרכז עם 419 ק"מ ו-97 אחוזי סוללה.
החלטתי לאתגר את הגרמנייה האדומה בנסיעה ארוכה כמעט עד לקצה המדינה וכך הגענו עד ניצנה הניצבת בצומת על גבעה נישאת, ולאחר כמה מאות מטרים שוב פנייה ימינה לכביש אספלט ישן המגיע לפי השילוט אל חמוקי ניצנה.
הכביש השבור לחמוקי ניצנה עבר ריענון הכרחי, ועכשיו הוא חדש ונוח יותר לגישה.
מעולם לא הגעתי לאתר המקסים הזה כאשר השמש שולחת קרניים ארוכות וצובעות את החמוקיים הלבנים באור וצללים המקנים לו יופי אחר.
הבלייה הגאולוגית שנוצרה כאן במשך מיליוני השנים, שיחקה לידיו של הטבע והפכה את חמוקי ניצנה למקום מבודד ומיוחד הכולל גם מאובנים, אבני צור בגוון חום- שחור שעל גבי השטח מזכירים עוגת שמנת עם פצפוצי שוקולד מעל. מפה, כמעט קצה המדינה בטווח מופיע מעל 300 ק"מ, כאשר בפועל נזדקק לשני שליש מזה על מנת להתחבר לברז החשמלי בבית.
האיי איקס השנייה, לוקחת אותנו גם בדרכנו חזרה בשקט ובבטחה.
מה יש לספר אחרי שסימנו וי גדול על כל סימן שאלה? וכל סקרנות מסתיימת בתשובה מוחצת, שככה זה צריך להיות. מי שבוחר לרכוש את הגרמנייה הזאת לא רק שייהנה בכל יום ובכל דרך, אלא ידע להעריך את הדרך, ואת האמצעי להגיע אליה.
איך אמר ג'ון לנון?
"אתה יכול לומר שאני חולמני, אבל אינני היחיד, אני מקווה כי יום אחד כולם יתאחדו, והעולם יהיה אחד".
בינתיים עד שנפתור בעיה של איקס אחד, מצאנו את הפתרון לשני איקס.
מבחן הדרך
ב.מ.וו iX2 חשמלי
רמת גימור M-Shadow
מנוע חשמלי, הנעה קדמית.
הספק 204 כ"ס.
מומנט 25.5 קג"מ.
קיבולת סוללה 64.8 קווט"ש.
צריכת חשמל (יצרן) 16.2 קווט"ש לכל מאה ק"מ.
מחיר 389,900 ₪ (לא כולל אגרה).
הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 125
יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני
הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’
האם יצרניות רכב סיניות יכולות להפוך לשחקן משמעותי בשוק רכבי היוקרה? למרות תדמית שלילית, חוסר מורשת היסטורית ורגולציות מחמירות
הרוביקון הוא
היהלום שבכתר, כל המתחרים שלו
רוצים להיות כמוה
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
כמי שחיה את תחום ההתחדשות העירונית ברמה היומיומית, אני יכולה להעיד שהפרמטרים הללו קריטיים למימוש הפרויקט ולטובת ציבור הדיירים
הרוביקון הוא
היהלום שבכתר, כל המתחרים שלו
רוצים להיות כמוה
"הורים צריכים לאפשר לילדיהם להיחשף לתכנים מתקדמים, ולהתעניין יחד איתם. האהבה למדע היא מדבקת
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
פאפא ג'ונס,השיקה את ה- Papadias – פיצה העשויה באופן ייחודי מבצק דק ואיכותי של פאפא ג'ונס קריספי ומוגשת מקופלת עם מילויים עשירים של גבינות, בשרים וירקות.
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
המלחמה הארוכה הותירה חותם משמעותי על שוק הנדל"ן באזור, אז איך מתקדמים?
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
העוגיות שעינב אלקיים לוי ז"ל, אשתו של אור לוי ששב משבי חמאס, נהגה להכין לבנם אלמוג, שמסמלות בית, אהבה וזיכרון – הפכו למיזם הנצחה קהילתי בגבעתיים
מאור יבלושניק בראיון ראשון מאז שמונה למנכ"ל חברת 'יעד', על התוכניות השאפתניות לשנת 2025 יחד עם מושיק גולדשטיין יו"ר החברה הכלכלית
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
"הכתיבה האישית לא פסקה מעולם גם אם היו שנים שנדחקה הצידה, וחיכתה בסבלנות…זה חלק בלתי נפרד וחשוב מאד בחיי" נעמי לבנון-קשת
כיצד הפך בית צנוע ברחוב גולומב 39 לסמל של תקומה ותקווה
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!